Eeeeee nije to isto. U stvari jesteinsomnia78 wrote:A koja je razlika iznedju ovih i iranaca koji ginu radi nekakve Zejnebe?
Al fakat koji dvostruki arsini
Eeeeee nije to isto. U stvari jesteinsomnia78 wrote:A koja je razlika iznedju ovih i iranaca koji ginu radi nekakve Zejnebe?
Nebitno,za sve ove godine na nekolicini tema smo svi zajedno ponovili da ipak postoji razlika,i lijepo je istine radi napraviti tu neku klasifikaciju i razdvojiti nešto što je dobro od nečega što nije.Elem,oni anamo,kako ih ljudi nazivaju "vehabijama",muhamedancima,pa eto i selefijama,se ne mogu nazvati ni ljudima.Oni ne predstavljaju islam osim što robuju svojim najnižim duševnim porivima.Ja sam razočaran činjenicom koliko su se arapi za svo ovo vrijeme iskvarili,prvo nisu dobi prema sebi,pa ni prema drugima,da se ogradim od generaliziranja,ali u dobrom dijelu je tako.DaysleepeR wrote:nisam stručnjak, niti mislim postati, tako da me apsolutno nije briga, apsolutno je jasno na kakve se njuške misliSmokingMan wrote:Ne možeš njih nazvati selefijama jer to i nisu,ljudi često brkaju pojam vehabija i selefija,i svrstavaju ih u isti koš.
SmokingMan wrote:Nebitno,za sve ove godine na nekolicini tema smo svi zajedno ponovili da ipak postoji razlika,i lijepo je istine radi napraviti tu neku klasifikaciju i razdvojiti nešto što je dobro od nečega što nije.Elem,oni anamo,kako ih ljudi nazivaju "vehabijama",muhamedancima,pa eto i selefijama,se ne mogu nazvati ni ljudima.Oni ne predstavljaju islam osim što robuju svojim najnižim duševnim porivima.Ja sam razočaran činjenicom koliko su se arapi za svo ovo vrijeme iskvarili,prvo nisu dobi prema sebi,pa ni prema drugima,da se ogradim od generaliziranja,ali u dobrom dijelu je tako.DaysleepeR wrote:nisam stručnjak, niti mislim postati, tako da me apsolutno nije briga, apsolutno je jasno na kakve se njuške misliSmokingMan wrote:Ne možeš njih nazvati selefijama jer to i nisu,ljudi često brkaju pojam vehabija i selefija,i svrstavaju ih u isti koš.

Čuj ti to.sumirprimus wrote:Eeeeee nije to isto. U stvari jesteinsomnia78 wrote:A koja je razlika iznedju ovih i iranaca koji ginu radi nekakve Zejnebe?![]()
Al fakat koji dvostruki arsini
Ne vidim sliku onoga sto je pozivao da nam sipaju otrov u pice.zrakomlat wrote:
gledaj faca u većine. neko im drogu u heroin stavljo, a i heroin loš i nikakav.
Izdvojio sam samo neke meni zanimljive, ostali su na linku.
DaysleepeR wrote:Selefija, Selefija, vrati se, Selefija
zar ne cujes urlik tigrova
ispod tvoga prozora
u predgrađu Idliba
Al' dzungla je vec odavno raskrcena
broj zvjeri dozivio je osjetan pad
Muhejsini il' je lud, il' je pijan
Muhejsini nije vise kao nekada
Selefija, Selefija, vrati se, Selefija
Muhejsinija je smislila Amerika
da te odvede daleko
iz Fuada Midzica
Sa pravne strane razlika nema - strani ratnik je strani ratnik.insomnia78 wrote:Ne, Iranci uistinu ne rade to. Oni samo hiskaju druge
Naravno da ima. Po još uvijek važećim pravilima, strana vojska može doći u treću zemlju po dva valjana pravna osnova: po osnovu poziva vlade domaćina ili na osnovu valjane odluke SB/VS UN.hAZNADAR wrote:Sa pravne strane razlika nema - strani ratnik je strani ratnik.
Pa nisu dobili domovnice, maticni broj, drzavljanstvo, sirijske dokumente, ulaskom u Siriju i na osnovu invitacije - i dalje su strani ratnici a ne domaci.Challenger_ wrote:Naravno da ima. Po još uvijek važećim pravilima, strana vojska može doći u treću zemlju po dva valjana pravna osnova: po osnovu poziva vlade domaćina ili na osnovu valjane odluke SB/VS UN.hAZNADAR wrote:Sa pravne strane razlika nema - strani ratnik je strani ratnik.
Iran je došao po osnovu poziva vlade iz Damaska.
Nemoj životati pričati napamet.
E jbg Haznadare, daj da se priča radi same priče, pa makar nemalo veze ni sa čim.hAZNADAR wrote:Pa nisu dobili domovnice, maticni broj, drzavljanstvo, sirijske dokumente, ulaskom u Siriju i na osnovu invitacije - i dalje su strani ratnici a ne domaci.
To su ti isto kao mudzahedini kod nas u ratu - bitno je na cijoj si strani, nebitan status i Ko pozvao.
The 51st State wrote:legalno mozda, legitimno sigurno nisu.
Najbolje bi bilo da ne obitavamo, jel da? Prljave šiije ne treba da žive - vele ovi vaši što ih podržavate.The 51st State wrote:ovaj psovac jos obitava i lupeta, lijepo.
DaysleepeR wrote:Selefija, Selefija, vrati se, Selefija
zar ne cujes urlik tigrova
ispod tvoga prozora
u predgrađu Idliba
Al' dzungla je vec odavno raskrcena
broj zvjeri dozivio je osjetan pad
Muhejsini il' je lud, il' je pijan
Muhejsini nije vise kao nekada
Selefija, Selefija, vrati se, Selefija
Muhejsinija je smislila Amerika
da te odvede daleko
iz Fuada Midzica