Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#112451 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

:pisnuo:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#112452 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

sHa ti je bolan fasovat cesH bruH :mrgreen:

Dva sata rasprave i "zeleno svetlo" za napad na Siriju
Britanska vlada dala je dozvolu premijerki Terezi Mej da se pridruži SAD i Francuskoj u planiranju vojnih napada kao odgovor na navodni hemijski napad u Siriji.

idemo dalje crveni mundiri spremni... :izet:
pici

#112453 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

Mediji: Izrael je uputio odgovor Rusiji zbog Sirije

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Izraela Benjamin Netanjahu su razgovarali u sredu, kada je ruski lider apelovao na Izrael da ne preduzme akciju u Siriji i ne preti bezbednosti te zemlje.

Izraelski zvaničnici su potvrdili razgovor, rekavši da je Neatnjahu rekao Putinu da Izrael neće dozvoliti vojno prisustvo Irana u Siriji.

Netanjahu je takođe sinoć nakon tog telefonskog razgovora pretio Iranu na obeležavanju Dana sećanja na Holokaust.

"Imam poruku za lidere Irana: Ne testirajte odlučnost Izraela“, rekao je izraelski premijer.

On je takođe osudio sirijski režim i navodni nedavni hemijski napad u toj zemlji, upzoorivši da se „ubilačko zlo kome se ne usprotivimo širi brzo“.

Izrael je inače u visokoj pripravnsti zbog zabrinutosti da bi Iran mogao da se osveti jer preti, kao i mogućeg napada SAD na snage sirijskog predsednika Bašara Asada.

trazili ste sHejtana izgleda da cete ga i dobiti... prc milojko :mrgreen:
Maraschino

#112454 Re: Sirija vol. 2

Post by Maraschino »

Svi se sasrali od ludog Trampa. :D
basar

#112455 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Đe je taj napad za 48 sati?
Nema vehabo-cionistima meleka sa neba(američko-evropskih gojima sa letjelicama)
rajv0sa

#112456 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

E da mi je neko prico da će pici navijati za Izrael, pa i iz zajebancije, nikad nebi povjerovo.
pici

#112457 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

Maraschino wrote:Svi se sasrali od ludog Trampa. :D

kako je kimija satjero u sisHu enoga peva americke pesmice :mrgreen:
Nemački stručnjak: Tramp će napasti, ali cilja i Iran
Berlin -- SAD će izvesti vazdušne napade u Siriji, ali za razliku od prošle godine to neće biti simbolično, ocenio tručnjak za SAD Nemačkog društva za spoljnu politiku.

Povodom Trampove pretnje da će saveznici sirijske vlade "platiti visoku cenu" Braml je rekao da bi "pre svega Iran trebalo da bude spreman, jer je on i iz drugih razloga na nišanu SAD".

"One snage koje u Siriji podržava Iran - te će verovatno i biti bombardovane. SAD bi mogle da preseku i vazdušni most tih trupa koji se delom proteže i nad iračkim vazdušnim prostorom", dodao je.

Govoreći o mogućim akcijama SAD protiv Rusije, Braml je izrazio uverenje da će one biti minimalne. "Tramp, kada je reč o Rusiji, ima mnogo manje vojnih opcija i služeći se ekonomskim sankcijama će učiniti taman toliko da ne dospe pod veći unutrašnjepolitički pritisak. Jer, u SAD specijalni tužilac Robert Miler i dalje vodi istragu protiv njega", dodao je.

Braml je rekao da veruje da je "Sirija za SAD zaista samo sporedno ratište u sukobu sa Iranom".
perzijanci na Haparatima :izet: :mrgreen:
pici

#112458 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

rajv0sa wrote:E da mi je neko prico da će pici navijati za Izrael, pa i iz zajebancije, nikad nebi povjerovo.
ja prenosim vesti tanjugove i B92... ne podrzavam cioniste to sam miliJon puta spomenuo al ne podrzavam ni ove radikalne araBe...
animus

#112459 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Ima li ovdje ozbiljnih i uglednih forumasa da me upute hoce li Trump udariti ove noci ili mozda ujutro. I jos ako ima neki ozbiljan strateg koji doprinosi temi, da mi kaže hoce li ih ovaj put udarati mjesec dana kao sto su Smrdiju ono neke daleke 90 i neke godine. I sta ce biti zahtjevi amerike prema zlocincima. Ovi sto ne doprinose temi ne moraju osgovarati jer se ne razumiju u strategiju, isti su ko neka Mara.
pici

#112460 Re: Sirija vol. 2

Post by pici »

animus wrote:Ima li ovdje ozbiljnih i uglednih forumasa da me upute hoce li Trump udariti ove noci ili mozda ujutro. I jos ako ima neki ozbiljan strateg koji doprinosi temi, da mi kaže hoce li ih ovaj put udarati mjesec dana kao sto su Smrdiju ono neke daleke 90 i neke godine. I sta ce biti zahtjevi amerike prema zlocincima. Ovi sto ne doprinose temi ne moraju osgovarati jer se ne razumiju u strategiju, isti su ko neka Mara.

ovo je natezanje misica ko onomad sa kimom i kinom tj sjevernom korejom... kinezi i kim su ga ozbiljno shvatili a i ja bi na njihovom mjestu, jer je nepredvidjeni ludzak nije ko njegovi predhodnici koji bi prije sebi ruke otfikarili nego pritisli crveno dugme, ovaj ce to uraditi iz zajebancije... mislim da ga putin shvata ozbiljno i da ici na neki tajni dogovor... inace najebali smo svi. :izet:
habanero68

#112461 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Zapadni mediji i političari smiruju strasti i sve tiše udaraju u ratne bubnjeve protiv Sirije

“Ja Vas molim da osigurate našoj zemlji da živi u mirnim uvjetima”, poručio je Trumpu bivši američki predsjednik Jimmy Carter.

https://www.logicno.com/politika/zapadn ... irije.html
Maraschino

#112462 Re: Sirija vol. 2

Post by Maraschino »

ovako je poceo

fosna2014

#112463 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Uskoro krece ofanziva SAA i Palestinske Liwa Al Quds na Yarmouk koji je okupirao isis.

Zadnja borba u Damasku.

FSA ce takodje ucestvovati u napadu sa istocne strane.

Image
animus

#112464 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

pici wrote:
animus wrote:Ima li ovdje ozbiljnih i uglednih forumasa da me upute hoce li Trump udariti ove noci ili mozda ujutro. I jos ako ima neki ozbiljan strateg koji doprinosi temi, da mi kaže hoce li ih ovaj put udarati mjesec dana kao sto su Smrdiju ono neke daleke 90 i neke godine. I sta ce biti zahtjevi amerike prema zlocincima. Ovi sto ne doprinose temi ne moraju osgovarati jer se ne razumiju u strategiju, isti su ko neka Mara.

ovo je natezanje misica ko onomad sa kimom i kinom tj sjevernom korejom... kinezi i kim su ga ozbiljno shvatili a i ja bi na njihovom mjestu, jer je nepredvidjeni ludzak nije ko njegovi predhodnici koji bi prije sebi ruke otfikarili nego pritisli crveno dugme, ovaj ce to uraditi iz zajebancije... mislim da ga putin shvata ozbiljno i da ici na neki tajni dogovor... inace najebali smo svi. :izet:
Hvala kolega na ozbiljnoj analizi. Stara narodna kaze jutro je pametnije od dana pa eto ja se nadam tomahavcima ujutro jer ipak su to smart rakete a ne neke ruske sto same padaju prije mete.
Ne mogu da zamislim da su neki forumasi i pomislili da te treba ne dao Bog banovati. Treba njih banovati zbog silnih dezinformacija. I jos te vrijedja pogrdnim nazivom djuturum. Gdje ce mu dusa. U Rusiju zna se.
rajv0sa

#112465 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

animus wrote:Interedantno kako djikani vole morbidne šale sa šehidima i dzihadom. Zar to nije bolesno. Kakvi bolesnici žive na ovoj temi. Fuj
insomnia78 wrote:Zar muslimanima trebaju spomenici? Pgtv ovima “na putu”. Kako ono “oni su zivi ali vi to ne znate”?
:?
Jel se ovo ne pika ili?
nixon69

#112466 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

basar wrote:Đe je taj napad za 48 sati?
Ma nema nista od toga. To sam vam vec na pocetku rekao.
Sad se mogu samo dogovoriti sa rusima,da ne ispadnu sta znam sta, da ispale stotinjak tomahawka na neke nebitne ciljeve i to je to.
Pola od toga ce SAA poskidati,jer su nedavno dobili od rusa dodatne pancir sisteme, a mozda im i rusi pomognu da poskidaju jos nesto elektonskim ometanjem i to je to.

Rusi su zadnjih par dana navukli tovar bombardera u Iran,tako da bez dogovora sa rusima NATO moze samo da se vrti okolo kao macka oko vruce klope. :)
Čitalac

#112467 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Sastanak Trumpa i savetnika za sigurnost završen, i dalje nema odluke.
“No final decision has been made” on how to respond to the situation in Syria, Sarah Huckabee Sanders says after Trump’s meeting with his national security team. “We are continuing to assess intelligence and are engaged in conversations with our partners and allies.”
Challenger_

#112468 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:Sastanak Trumpa i savetnika za sigurnost završen, i dalje nema odluke.
“No final decision has been made” on how to respond to the situation in Syria, Sarah Huckabee Sanders says after Trump’s meeting with his national security team. “We are continuing to assess intelligence and are engaged in conversations with our partners and allies.”
Ne bi me uopšte čudilo da su u Dumi sve inscenirali izraelski i saudijski propaliteti i njihovi pijuni na terenu da bi USA uvukli u intervenciju. Oni su bili najnezadovoljniji Trumpovom idejom o povlačenju iz Sirije.

U međuvremenu... 8)

Image
bogoljub

#112469 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote:Iransko čudovište i zlikovac Ali Ekber Velajati u posjeti Istočnoj Guti:

Image

Image
Kako kome, mozda za tebe i jest nesto strasno! :!:
animus

#112470 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

rajv0sa wrote:
animus wrote:Interedantno kako djikani vole morbidne šale sa šehidima i dzihadom. Zar to nije bolesno. Kakvi bolesnici žive na ovoj temi. Fuj
insomnia78 wrote:Zar muslimanima trebaju spomenici? Pgtv ovima “na putu”. Kako ono “oni su zivi ali vi to ne znate”?
:?
Jel se ovo ne pika ili?
Ne pika se naravno kad se salis na racun svog naroda ili religij. grupe.
Isto kad se jevreji sale na racun svojih zrtava onda nije antisemitizam Ili fasizam. A kad im neko drugi tu salu prica onda je uvreda za citav narod.
Tako i ja ove svoje kretene zovem balijama jer se ponekad ponasaju ko prave balije ali kad im to kazu hrvati ili srbi onda je jebiga uvreda.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#112471 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Challenger_

#112472 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Vanredno zanimljivo ako je tačno, a mislim da jeste:
Secretary Mattis has cancelled his trip to New York tonight, per a Pentagon spokeswoman. He was scheduled to stay overnight and have a meeting with Henry Kissinger.
:arrow: LINK
bogoljub

#112473 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

basar wrote:Đe je taj napad za 48 sati?
Tramp je čuo da za razliku od Amerike, Rusi imaju RUŽNE - GLUPE - i NEPRECIZNE RAKETE toliko neprecizne da mogu fulati nekoliko hiljada km!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :stolica: :odustajem: :odustajem: :odustajem: :odustajem: :odustajem: :odustajem:
Matzan

#112474 Re: Sirija vol. 2

Post by Matzan »

Nadam se da su Amerikanci toliko pametni pa su Trumpu u ono koferče spakovali kakvu dorađenu verziju PlayStation 4 umjesto pravih crvenih dugmića.
rajv0sa

#112475 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

sarajevoxxxx wrote:Iransko čudovište i zlikovac Ali Ekber Velajati u posjeti Istočnoj Guti:

Image

Image

?
Allah ga nagradio.
Last edited by rajv0sa on 12/04/2018 23:17, edited 1 time in total.
Locked