Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#112226 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

NEWS: Despite his tweet that missiles "will be coming," Trump is still weighing options for military action in Syria, I'm told. No decision made yet. Trump meeting with Defense Sec James Mattis today. ****No U.S. strike expected today.
:arrow: LINK

Koliko sam upratio, Mattis je PROTIV napada.
Young Erotica

#112227 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Pa dobro ali moraju bar nesto napasti, ovako će ispasti smešni.
muhafuca

#112228 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kaligrafija wrote:
fosna2014 wrote:Image
Sto je dobro crtac postavio mapu, USA veca od Rusije...u stvarnosti je Rusija duplo veca i ukupnom masom i kopnenom masom...al ko ga jebe, neka se crta... :lol:
generalno nebitno ali mi interesantno bi

i u pravu si - fali Americi Aljaska ovdje, nisam je uspio uklopiti ali generalno je to to

mada Amerika je mnogoljudnija a i masa Rusije (vecina zemlje je ili led ili vrlo hladan teren tako da ... eeh)

Image
Kaligrafija

#112230 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

muhafuca wrote:
Kaligrafija wrote:
fosna2014 wrote:Image
Sto je dobro crtac postavio mapu, USA veca od Rusije...u stvarnosti je Rusija duplo veca i ukupnom masom i kopnenom masom...al ko ga jebe, neka se crta... :lol:
generalno nebitno ali mi interesantno bi

i u pravu si - fali Americi Aljaska ovdje, nisam je uspio uklopiti ali generalno je to to

mada Amerika je mnogoljudnija a i masa Rusije (vecina zemlje je ili led ili vrlo hladan teren tako da ... eeh)

Image
Ma nebitno jeste, ali i nije, ali takva je i karta svijeta...uvecavale se neke zemlje na atlasu, da izgledaju zajebanije, sta li vec...sto je najcrnje takve karte i danas koristimo u skolama i ucimo djecu pogresno...uz svu tehnologiju, mi nemamo ispravnu mapu svijeta...zvuci cudno, ali je tako...! Jos da se ludi rusi ne zajebase i ne prodadose Aljasku za saku zlata, gdje bi im danas kraj bio...!
insomnia78

#112231 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jes, nacrtalo Srbiju bez Kocoba
Kaligrafija

#112232 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Pa tu je najvjerovatnije da bi i mogli napasti...koga boli kita, sto su navodni i nepostojeci hemijski napadi blizu Damaska, valja osigurati povratak orangutana u Deir ez Zoru i naravno osigurati naftna polja, sad su im previse blizu...
insomnia78

#112233 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Bibi reko Putinu da nece trpiti iranske milicije po Siriji. Rekoh ja bez obzira na scenario za koji se odluce bice placa u Te’eranu. Cenim da ce ajo tomahavci izostanu u narednim danima po Siriji opet letjeti misteriozne rakete bez adrese posiljaoca
sarajevoxxxx

#112234 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:...........
Sasvim suvišno pitanje. Boriš se za nešto jer je vrijednost jer su principi, jer smatraš da je to bolje, pravednije. Koga briga da li ćeš pobijediti ili ne?
Kao npr Rusija i Iran i sirija itd - Svi misle da su oni prava strana a ovi drugi silnici i imperijalisti ili sta vec

Isto su uvjereni u to kao sto si ti uvjeren da su Izrael i Amerika i Britanija na pravom putu
Jesi li ti za/protiv nečega na osnovu toga što procjeniš ko će pobjediti?
Naravno da nisi - ali pitao sam te za misljenje - tvoje vlastito - subjektivna procjena

Sta ti mislis hoce li tvoji pobjediti ili izgubiti ako bude WIII
Fašisti su pokorili pola svijeta, je li znači da su u tom trenutku bili pravedni i da ih je trebalo podržati.
Naravno da ne - Amerika i Zapadni imperijalisti isto tako trenutno kontrolisu puno vise od pola svijeta

Da li je to jedini razlog zbog kojeg smatras da su oni ispravni i na pravom putu ili ima neki drugi razlog.

Usput ne znam na koje fasiste mislis?

Njemce (naziste)? Britance (kolonijaliste) Rim (imperija) ili ova trenutna oligarhijska impreija Amerika.

Ko je drzao pola svijeta - kad kazes Fasisti - jer ako mislis na Italijane fasiste tj Musolinija

tj orginalne za koje se veze termin bar u moderno vrijeme, da ne idemo sad u daleku historiju

- nije taj kontrolisao ni oko kuce kako treba a kamoli pola svijeta kao neke gore navedene sile

Nevezano za generalnu pricu ali me interesuje na koga si mislio jer je nejasno - pa ako nije frka budi precizniji.
Trebaš ostati normalan, koliko toliko vijeran tim nekim prinicipima i vrijednostima poput toga da si protiv bezakonja, protiv kriminala, protiv korupcije, i opet koga briga hoće li pobjediti kriminal ili ne?
Kojim su ovi tvoji principima vjerni - ako moze i to preciznije - jer ti je valjda jasno da sve sto osudjuju u jednoj zemlji

zdusno podrzavaju u nekoj drugoj koja je pod njihovom sapom.

O kakvim vjernostima i principima pricamo.

Petljas se lepina.
Pričamo o diktaturi i demokratiji. O ubijanju civila hemijskim oružjem u Istočnoj Guti, o opsadama malih enklava, Zabadaniha, Madaje, Jermuka, Istočne Gute, od strane velike Rusije.Pričamo o Sirijcima izdajnicima koji su prodali zemlju, doveli Rusiju i Iran da im pomogne da savladaju svoj narod koji je tražio trun dostojanstva.

Pričamo 13 miliona raseljenih i milion poginulih i invalida sve da bi jedan čovjek ostao na vlasti. Pričamo o krešenju rezoluciha UN-a i ciljanom i namjernom ubijanju civila zabranjenim barel-bombama.

Pričamo o jednom od najgorih režima i fiktatura u istoriji. O zemlji sa najvećom stopom korupcije na svijetu, gdje ti je lokalni oficir na aerodromu, nekom graničnom prelazu, uzimao dokumente, ponižavao sve i svakoga ako mu ne daš novac da prođeš.

Pričamo o zemlji koju je satrla diktatura, koja je bila zapuštena, unazađena, koja 40 godina metka nije ispalila prema Izraelu a koja jeste pobila pola miliona svojih građana, jeste sravnila sa zemljom stotine naselja i gradova.

Pričamo o Sirijcima koji smatraju uvredom ako im kažeš da su Sirijci. Koji ne žele da se vrate u Siriju pa po cijenu života u nekom šatoru u Libanonu ili Turskoj.

Eto o tome pričamo.

A mislimo sam na naciste i Hitlera kada sam rekao fašisti.

Kada kažem vrijednosti mislim na slobodu govora, na pravdu i osuđivanje zbog kriminala i korupcije. Mislim na one vrijednosti zbog kojih jedan ili milioni Sirijaca sedmicama ili čak mjesecima pješaće, plivaju, smrzavaju se, i sebe i porodice ponižavaju na razne načine na tom putu sve da bi došli do zemlje ili zemalja i skrasili se u njima, šta ti misliš kojih?
Challenger_

#112235 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Pričamo o diktaturi i demokratiji.
Kojoj "demokratiji"? Onoj koju šire tvoji "borci" Nusre i ISIL-a?

Haha.

Hajde, ne *ebi nas u zdrav mozak.
Kaligrafija

#112236 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

insomnia78 wrote:Bibi reko Putinu da nece trpiti iranske milicije po Siriji. Rekoh ja bez obzira na scenario za koji se odluce bice placa u Te’eranu. Cenim da ce ajo tomahavci izostanu u narednim danima po Siriji opet letjeti misteriozne rakete bez adrese posiljaoca
Ma sjebo se Bibi...eto folcika da ga brane...saxxx reko da stize Merkelova u das boot, ili ce ih braniti das botovi i danasnjem vaktu...
Zorge

#112237 Re: Sirija vol. 2

Post by Zorge »

Pa ti ljudi su se raselili najvise kada je Isil bio najjaci. Nisi nešto osuđivao kada su ravnali Palmiru. A zeleni autobusi nije nešto mnogo pacova poslano u Idlib, običan narod se samo plašio. Govorilo se da Guta ima 400 000 ljudi , malo morgen.
I vidim da imaš 24 000 postova, pa pola zivota ti je prošlo pisajući na ovom forumu.
Što znaći da te neko plaća i nisi opšte mjerodavan.
Challenger_

#112238 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Image
Image
North of Syria - Racetracks at 33,000ft NATO E3 Sentry AWACS LX-N90448 NATO09

Haha. Kod onog brkatog munafika operiše cionistička koalicija sve u 16. Sasvim očekivano.
fosna2014

#112239 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Pričamo o diktaturi i demokratiji.
Kojoj "demokratiji"? Onoj koju šire tvoji "borci" Nusre i ISIL-a?

Haha.

Hajde, ne *ebi nas u zdrav mozak.
On misli da se demokratski izabere diktatura ili serijat. To i jeste posteno ukoliko to narod izabere na slobodnim izborima, a ne ovako. Šakica naoruzanih čupavaca zeli da osvoji palaču u Damasku.

Ne trosi rijeci bevzeze jer Savo ima drugacije shvatanje ovog svijeta. Ja sam se pomirio stim.
karakters

#112240 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:
A mislimo sam na naciste i Hitlera kada sam rekao...
Mislite vi na dnevnice od svog gazde dok pisete po ovom i forumima drzava iz okruzenja, na svakom kobajagi kao lokalci, smecarsku propagandu o nekakvim ljudskim pravima i slobodama i sve vrijeme podrzavate i velicate Al-Kaidu, a ISIL zovete hrabrim borcima koji brane narod i nemaju alternativu.

Svima vama i vasoj djeci u kuci zelim "demokratiju" koju ovdje zagovarate.
muhafuca

#112241 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote: Pričamo o diktaturi i demokratiji. O ubijanju civila hemijskim oružjem u Istočnoj Guti, o opsadama malih enklava, Zabadaniha, Madaje, Jermuka, Istočne Gute, od strane velike Rusije.Pričamo o Sirijcima izdajnicima koji su prodali zemlju, doveli Rusiju i Iran da im pomogne da savladaju svoj narod koji je tražio trun dostojanstva.

Pričamo 13 miliona raseljenih i milion poginulih i invalida sve da bi jedan čovjek ostao na vlasti. Pričamo o krešenju rezoluciha UN-a i ciljanom i namjernom ubijanju civila zabranjenim barel-bombama.

Pričamo o jednom od najgorih režima i fiktatura u istoriji. O zemlji sa najvećom stopom korupcije na svijetu, gdje ti je lokalni oficir na aerodromu, nekom graničnom prelazu, uzimao dokumente, ponižavao sve i svakoga ako mu ne daš novac da prođeš.

Pričamo o zemlji koju je satrla diktatura, koja je bila zapuštena, unazađena, koja 40 godina metka nije ispalila prema Izraelu a koja jeste pobila pola miliona svojih građana, jeste sravnila sa zemljom stotine naselja i gradova.

Pričamo o Sirijcima koji smatraju uvredom ako im kažeš da su Sirijci. Koji ne žele da se vrate u Siriju pa po cijenu života u nekom šatoru u Libanonu ili Turskoj.

Eto o tome pričamo.

A mislimo sam na naciste i Hitlera kada sam rekao fašisti.

Kada kažem vrijednosti mislim na slobodu govora, na pravdu i osuđivanje zbog kriminala i korupcije. Mislim na one vrijednosti zbog kojih jedan ili milioni Sirijaca sedmicama ili čak mjesecima pješaće, plivaju, smrzavaju se, i sebe i porodice ponižavaju na razne načine na tom putu sve da bi došli do zemlje ili zemalja i skrasili se u njima, šta ti misliš kojih?
Znaci pricas genralno o svima - i amerikancima i rusima - I Sirijijcima i Izraelcima I o ovima i onima

Jer na sve se moze uprijeti prstom u ovome sto si napakovao -

Jesi demagog - da nisi hodza po zanimanju mozda?

Ode gledam tekmu nemam sad ni zelje ni volje da detaljnije palamudim s tobom jer se nista konkretno i posteno od tebe nemoze cuti

Sve nesto izbjegni odgovorit - opali neku patetiku - okreni na drugu stranu - ko kakav rejs-ul-ulema
sarajevoxxxx

#112242 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- U toku žestoko bombardovanje položaja režima u Deir Ez-Zouru.

- Desetine pripadnika Hezbollaha poginulo u današnjim borbama u Kunejtri.
sumirprimus

#112243 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Go doni go doni.ju ken duit
Vadim i mezu.
Kokice su za djecu i amatere :mrgreen: :izet:
fosna2014

#112244 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

sarajevoxxxx wrote:- U toku žestoko bombardovanje položaja režima u Deir Ez-Zouru.

- Desetine pripadnika Hezbollaha poginulo u današnjim borbama u Kunejtri.
Ti sve izbrojao.
Challenger_

#112245 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

1+/ The US/EU war on Syria is expected in the next 10 hours according to sources in #Syria close to decision makers. All Syrian troops were ordered to empty their barracks and keep 5% presence only.
Elijah J. Magnier
sumirprimus

#112246 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Rekoh ja.vadimo tesku artiljer.suhi vrat.vlasicki sir.suhi bif tek.i maksuzju. :izet: :izet:
Kikibombona

#112247 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Cheli i ekipa je ujedno impresiorina i uplasena snagom Amerike!

Poruka Bibija!
“Assad's regime and Assad himself will disappear from the map and the world if the Iranians do try to harm Israel or its interests from Syrian territory."
Steglo se oko Asada, zajebana situacija.
Challenger_

#112248 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Plemeniti ljudi plave krvi ne dijele seljoberske, homoseksualne fascinacije. Samo Sirija.
sumirprimus

#112249 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger_ wrote:Plemeniti ljudi plave krvi ne dijele seljoberske, homoseksualne fascinacije. Samo Sirija.
Mislim da je to zabluda.ne postoje ljudi plave krvi.ozbiljno.samo neki morski mekusci tako nesto.
Challenger_

#112250 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Mi smo fascinirani neuporedivom, uzvišenom Istinom, koja nema ništa zajedničko sa objektom seljoberske fascinacije. Oni koji su fascinirani Istinom, jesu krv, plava.

Ne interesuje me vaše blebetanje.

_______
Locked