ioannes wrote:čovjek bi te komotno na ranu mogao privit
Ne mislim nikome loše, sa svakim članom foruma uvijek ću popiti kahvu ispričati se sa zadovoljstvom. Nikada nisam bio nacionalista, sa nekim mojim najboljim prijateljima imamo različite stavove po pitanju dešavanja u Siriji.
Imam prijatelje Sirijce porijeklom iz kvarta Muhadžirin u Damasku, prve predsjednikove komšije, i predpostavljam da podržavaju režim iako to ne govore.
To za retoriku, izvini druže takva je kakva je. Rohani odlikuje Kasima Sulejmanija neki dan, Iranci od vrha pa sve naniže podržavaju šiitske milicije i u Iraku i u Siriji.
Misliš da će nam biti bolje ako budemo svi pričali umiljatim jezikom. Sve nasmijano, sve fino, nisu oni svi isti, da nas tapšu po ramenu kako smo fini i pošteni i govore ovakvi svi trebaju biti
Ovdje smo gdje jesmo baš zbog tih koje svi smatraju uzorima, koje svi hvale, koji kada se pojave na TV-u osmijeh ne silazi sa lica, sve umjereno, ma ko. Od umjerenosti padaš u trans.
Isti ti će sutra sasvim normalno podržati političare i najgore kriminalce. Bez njih ne bi ni postojali ovi veliki koji odlučuju i koji naređuju masakre.