Pa o cemu ja bolan pricam..Kareem Abdul wrote:Obrnuto.husein_kapetan wrote:hoce li neko ovom objasniti da je taj "daes" od nusre nastao..
Mohamed Julani je bio pripadnik Islamske Države Iraka pod komandom Abu Bakra Al Bagdadija.
Bagdadi ga je poslao u Siriju da osnuje džihadističku jedinicu za borbu protiv režima koju od tada poznajemo kao Al Nusra ili po novome Jabhat Fatah Sham.
Sto se malo ne ratite unazad prelistate ako nista drugo ono cemu tokom godina svjedocimo..pa onda nesto u prilog napisete..
Ja ne sporim ni jednim slovom stavove drugih..ali kako tada oci pred evidentnim ne zatvarasmo..ne trazite da se danas toga odricemo..to je nasa svrha pisanja ovdje..
ako nase stavove ne cijenite ili konsiderirate..nema svrhe diskutovati..
Ta vrazija FSA je preko noci u nusru asimilirana..sa pojavom isila isto tako veliki dio tih isil postade..samo odore promjenis..a u biti sve je to isto..mjenja u minimumu samo izvor finansiranja i tutor..
Sirija na prvoj temi je najvalidnije od nas doumentovana..i najbolji postovi napisani kao odgovor na nase vidjenje tog sukoba..ako na ovaj nacin diskusije pravite nemate nikakvu konsideraciju za nase pisanje i stavove tokom ovih 7 godina..zasto onda pisemo..
Meni nije nijednim slovom potrebna ova vrsta prepiske..
I umoran sam od ponavljanja svojih stavova..a vi kao da ste od juce ovdje..