Sirija vol. 2

Locked
salik79

#103876 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:agresije na Jemen
Ali pazi ti pokusaja jeftinog spina. Dakle svako ko se ne protivi saudijskoj intervenciji u Jemenu je vehabija. Postavljaju se neki kriteriji i definicije koje mogu imati logike samo u tvojoj glavi.

I po cemu su Saudijci izvrsili "agresiju" na Jemen a Hizb i Iran nisu na Siriju?

Pa Hadijeva vlada ima legitimitet o kojem Assad moze samo sanjati. Saudijci su dosli na poziv Hadijeve vlade, legitimne jemenske vlade. Hadi je bio na celu vlade prijelazne vlade nacionalnog jedinstva u kojoj su se nalazili svi iole vazniji faktori jemenske politike, ukljucujuci i Houthije. Njihov je problem sto su napustili tu vladu i njihovim izlaskom vlada nije izgubila legitimitet.
Pa svi, ukljucujuci Iran, Rusiju, Kinu, su priznavali legitimitet Hadijeve vlade a priznaju je i dan danas.

Kakav pokusaj silovanja logike, mozga i zdrave pameti. :mrgreen:
Ko je pozv'o?! Lik na celu PRIJELAZNE Vlade nacionalnog jedinstva, koji je napustio funkciju i razgulio u Saudiju?! Nemoj me nasmijavati! :lol: Ono, lik napusti poziciju, vlada se raspadne i dalje ima legotimitet?! Pa nije ta Vlada pozvala Saudiju u Jemen, nego uoravo odbjegli Hadi. To ti nesto aludiras na Karadzordjevica i njegov "legotimitet" u egzilu, ili sta?! :lol: On barem nije bio "prijelazni" Kralj, pa opet znamo koliki legitimitet je im'o. Mozda kod Cice i londonske bratije....
Krokodajl

#103877 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

los talibanos wrote:Ma mogao je Tigar malo i lijevo skrenut ka Jayrudu i Dumayru :lol:

Btw.ovdje mi baš nije jasna situacija,dva odvojena džepića a ja skoro nikako nisam primjetio da ovdje se puca ili nešto tako ?

Neki dogovor s pacovima ili?
SAA ima fer i korektan odnos sa pobunjenicima u Istočnom Kalamunu, mnogo je pisano o tim odnosima, ti gradovi već dugi niz godina su pod primirjem sa SAA, a u Dumejru je SAA pomogla pobunjenicima da istjeraju Al Nusru iz grada, a 2016. godine tokom ofanzive ISIL-a Sirijska avijacija je u ko-ordinaciji sa pobunjenicima gađala ISIL-ove mete.

Pobunjenici u Kalamunu djeluju u sklopu nekoliko formacija; Džejš al Islam, Džejš Usud al Šarkija, Saraja ahl al Šam i Kuvat al šehid Ahmed al Abdu.
Džejš al Islam čiji je prvi vođa bio Aluš je u posljednjih par godina dosta promjenio retoriku, prešaltali su se na Sirijski nacionalizam od tvrdokornog selefizma, sada im je politika Sirijskka država na prvom mjestu sa šerijatskim uređenjem.
Ma šta govorio ili mislio o Alušu (a pisao sam o njegovim kriminalnim aktivnostima mnogo puta), on je među prvima od strane pobunjenika upozoravao na dvije stvari, na ISIL i njegovo opasno djelovanje po Islamski svijet (još 2013. godine čini mi se) i na ogroman broj stranih boraca koji pristižu (Dž al Islam je uglavnom bio sastavljen od Sirijaca eventualno Arapa iz okruženja).

Usud al Šarkija je sastavljena od lokalnih momaka iz pustinjskih plemena, oni nemaju vjerski obojenu ideologiju već isključivo borbu protiv SAA i ISIL-a.

Ahl al Šam je sastavljen od momaka iz Zapadnog Kalamuna, oni su bliski Al Kaidi, kada je završen sukob tamo njih je SAA prebacila u Istočni Kalamun, dosta mala grupa.

I brigada Ahmeda al Abdua je jedinica u sklopu Južnog Fronta odnosno jedinica FSA, jedna od najstarijih pobunjeničkih milicija u Siriji, učestovalo su i u Astani, što bi se reklo "umjerena opozicija".

Tu će doći do političkog dogovora prije ili kasnije to je sasvim sigurno :thumbup:

edit: I Al Nusra je imala svoja uporišta tamo, ali 2016/17 kada je došlo do sukoba sa FSA, Al Nusra je dobila po njušci od pobunjenika i SAA, u Dumjeru SAA iz svoje baze koja se nalazi kilometar od grada artiljerijom tuče po Nusri a na terenu FSA oslobađa kvart po kvart... Sirija...

Isto tako kada je ISIL napao na SAA aerodrom Dumjer, jedinice SAA su se kroz grad Dumjer i punktova pod kontrolom FSA prebacili da razbiju obruč, i još mnogo takvih primjera suradnje.
Last edited by Krokodajl on 17/02/2018 17:57, edited 1 time in total.
Opetja033

#103878 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote:agresije na Jemen
Ali pazi ti pokusaja jeftinog spina. Dakle svako ko se ne protivi saudijskoj intervenciji u Jemenu je vehabija. Postavljaju se neki kriteriji i definicije koje mogu imati logike samo u tvojoj glavi.

I po cemu su Saudijci izvrsili "agresiju" na Jemen a Hizb i Iran nisu na Siriju?

Pa Hadijeva vlada ima legitimitet o kojem Assad moze samo sanjati. Saudijci su dosli na poziv Hadijeve vlade, legitimne jemenske vlade. Hadi je bio na celu vlade prijelazne vlade nacionalnog jedinstva u kojoj su se nalazili svi iole vazniji faktori jemenske politike, ukljucujuci i Houthije. Njihov je problem sto su napustili tu vladu i njihovim izlaskom vlada nije izgubila legitimitet.
Pa svi, ukljucujuci Iran, Rusiju, Kinu, su priznavali legitimitet Hadijeve vlade a priznaju je i dan danas.

Ko je pozv'o?! Lik na celu PRIJELAZNE Vlade nacionalnog jedinstva, koji je napustio funkciju i razgulio u Saudiju?! Nemoj me nasmijavati! :lol: Ono, lik napusti poziciju, vlada se raspadne i dalje ima legotimitet?! Pa nije ta Vlada pozvala Saudiju u Jemen, nego uoravo odbjegli Hadi. To ti nesto aludiras na Karadzordjevica i njegov "legotimitet" u egzilu, ili sta?! :lol: On barem nije bio "prijelazni" Kralj, pa opet znamo koliki legitimitet je im'o. Mozda kod Cice i londonske bratije....
O cemu ti pricas?
Houthiji su natjerali Hadija da podnese ostavku, to takodje vazi i za vladu. Cim su se domogli slobode, tj Adena - ostavke su povucene jer su date pod prisilom i prijetnjom smrcu.

Kralj i njegova vlada su potpisali kapitulaciju i zbrisali. Hadi i legitimne vlasti Jemena kontrolisu vise od pola teritorije zemlje, medjunarodno su priznati i uzivaju veci legitimitet nego sto tvoj idol i najveci krvnik 21. stoljeca Baser al Assad ikada moze i sanjati da ima.

Poredjenje ti je besmisleno i nebulozno. Cak i za tvoj nacin diskusije.
Last edited by Opetja033 on 17/02/2018 18:09, edited 1 time in total.
salik79

#103879 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Ali pazi ti pokusaja jeftinog spina. Dakle svako ko se ne protivi saudijskoj intervenciji u Jemenu je vehabija. Postavljaju se neki kriteriji i definicije koje mogu imati logike samo u tvojoj glavi.

O cemu ti pricas?
Aha, prvo "nije bjezao" i da se ja trebam "informisati prije nego sta napisem", pa onda kada si skontao da jeste - korigovao i nesto napisao, pa onda i treci puta preformulisao u genijalno pitanje "o cemu ti pricas?" :lol:

Vidim, upucen si u tematiku. :D
Opetja033

#103880 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
O cemu ti pricas?
Aha, prvo "nije bjezao" i da se ja trebam "informisati prije nego sta napisem", pa onda kada si skontao da jeste - korigovao i nesto napisao, pa onda i treci puta preformulisao u genijalno pitanje "o cemu ti pricas?" :lol:

Korigovao sam jer sam napisao "premijer" umjesto "predsjednik". Bjezanje nisam spomenuo. Cemu lazi? Pretpostavljajuci da ces se upecati za to (premijer-predsjednik) jer itekako dobro znam nacin na koji pokusavas da diskutujes sa neprestanim spinovanjem. Pogledaj sada prepravljeni komentar.
salik79

#103881 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ma bravo, dopunio si se...Kao prvo, Hadi je stekao "legitimitet" 2012. kada je kao jedini kandidat (bez produkandidata) izabran za prijelaznog predsjednika i jedina je nada Sauda i "zapadnih saveznika" za uticaj u Jemenu. Moram li napominjati da je Hadi svrgnut/smijenjen i uz pomoc ogromnog broja ostalih iz sigurnosnog aparata drzave, koji nisu bili zadovoljni djelovanjem istog?

Dakle, Hadi je na vlast dosao svrgavanjem Saleha, a nikada nije bio legitimno izabran za stalnog predsjednika Jemena.
salik79

#103882 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
O cemu ti pricas?

Korigovao sam jer sam napisao "premijer" umjesto "predsjednik". Bjezanje nisam spomenuo. Cemu lazi? Pretpostavljajuci da ces se upecati za to (premijer-predsjednik) jer itekako dobro znam nacin na koji pokusavas da diskutujes sa neprestanim spinovanjem. Pogledaj sada prepravljeni komentar.
Jesi, napisao si da nikada nije pobjegao u Saudiju i nastavio palamuditi u svom stilu...Legitimni :lol:
Opetja033

#103883 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:Ma bravo, dopunio si se...Kao prvo, Hadi je stekao "legitimitet" 2012. kada je kao jedini kandidat (bez produkandidata) izabran za prijelaznog predsjednika i jedina je nada Sauda i "zapadnih saveznika" za uticaj u Jemenu. Moram li napominjati da je Hadi svrgnut/smijenjen i uz pomoc ogromnog broja ostalih iz sigurnosnog aparata drzave, koji nisu bili zadovoljni djelovanjem istog?

Dakle, Hadi je na vlast dosao svrgavanjem Saleha, a nikada nije bio legitimno izabran za stalnog predsjednika Jemena.
Houthiji su puc izveli uz pomoc trupa lojalnih Salehu. Hadi nikada nije smijenjen. Mislim mozes ti to papagajski do sutra ponavljati koliko god zelis, ali to ne mijenja cinjenicu da je Hadi legalni, priznati i legitimni predsjednik Jemena.

To kako je dosao ne vlast u ovom kontekstu nema veze. Izabran je za prijelaznog predsjednika do iducih izbora. I pozicija i opozicija u Jemenu su se slozili oko toga. To je bila stvar jemenskog koncenzusa.
Nije on kriv sto su Houthiji (uz pomoc Saleha) u medjuvremenu pokusali uzeti vlast u Jemenu. Sve do odrzavanja slobodnih i demokratskih predsjednickih izbora u Jemenu - on je legitimni predsjednik te drzave. U ocima citavog svijeta. I samim tim ima mnogo jaci legitimitet nego Assad.

Sada bujrum, nastavi spinovati do sutra ali cinjenice neces moci promijeniti koliko god se trudio.
Opetja033

#103884 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote: Aha, prvo "nije bjezao" i da se ja trebam "informisati prije nego sta napisem", pa onda kada si skontao da jeste - korigovao i nesto napisao, pa onda i treci puta preformulisao u genijalno pitanje "o cemu ti pricas?" :lol:

Jesi, napisao si da nikada nije pobjegao u Saudiju i nastavio palamuditi u svom stilu...Legitimni :lol:
Allaha mi lazes.
Zakuni se da sam to napisao.

Opa, poceli smo i lagati. Svjesno, bezobrazno, drsko. Sta je rec'?
salik79

#103885 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Korigovao sam jer sam napisao "premijer" umjesto "predsjednik". Bjezanje nisam spomenuo. Cemu lazi? Pretpostavljajuci da ces se upecati za to (premijer-predsjednik) jer itekako dobro znam nacin na koji pokusavas da diskutujes sa neprestanim spinovanjem. Pogledaj sada prepravljeni komentar.
Allaha mi lazes.

Boga mi ja to vidjoh i dok se ponovo vratih na temu - nestade. Pa ne bih bezveze o tome pisao i vukao paralelu sa Aleksandrom. Opet, dopustam da sam pogrijesio, ili da mi se ucinilo. Volio bih da sam na vrijeme citirao.

I sam znas da ne lazem, a poggotovo da to ne bih "svjesno, bezobrazno i drsko" ucinio...
Opetja033

#103886 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Allaha mi lazes.

Boga mi ja to vidjoh i dok se ponovo vratih na temu - nestade. Pa ne bih bezveze o tome pisao i vukao paralelu sa Aleksandrom. Opet, dopustam da sam pogrijesio, ili da mi se ucinilo. Volio bih da sam na vrijeme citirao.

I sam znas da ne lazem, a poggotovo da to ne bih "svjesno, bezobrazno i drsko" ucinio...
Nesto si fulio.
Ti si povukao paralelu sa Aleksandrom na moj jutrosnji komentar. Koji uopce nisam editovao. Provjeri jos jednom. Pogledaj slijed diskusije. Dakle povukao si paralelu sa Aleksandrom prije nego sto sam ja bilo sta editovao.
salik79

#103887 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Allaha mi lazes.

Nesto si fulio.
Ti si povukao paralelu sa Aleksandrom na moj jutrosnji komentar. Koji uopce nisam editovao. Provjeri jos jednom. Pogledaj slijed diskusije. Dakle povukao si paralelu sa Aleksandrom prije nego sto sam ja bilo sta editovao.
Upravu si za paralelu, ali odgovor koji je uslijedio je na brzinu triput mijenjan, a ja sam ovamo radio nesto sasvim drugo i nisam uspio niti da citiram, niti plaho da obratim paznju na sve detalje. Zato sam naveo ono sto se meni ucinilo da sam, na prvu, procitao...
Opetja033

#103888 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote: Boga mi ja to vidjoh i dok se ponovo vratih na temu - nestade. Pa ne bih bezveze o tome pisao i vukao paralelu sa Aleksandrom. Opet, dopustam da sam pogrijesio, ili da mi se ucinilo. Volio bih da sam na vrijeme citirao.

Nesto si fulio.
Upravu si za paralelu, ali odgovor koji je uslijedio je na brzinu triput mijenjan, a ja sam ovamo radio nesto sasvim drugo i nisam uspio niti da citiram, niti plaho da obratim paznju na sve detalje. Zato sam naveo ono sto se meni ucinilo da sam, na prvu, procitao...
Dvije stvari sam editovao:
1) premijer-predsjednik
2) i da nije podnio ostavku.

Dovoljno dobro se znamo da mogu znati nacin na koji diskutujes. Nadjes gresku ili nedovoljno jasan komentar (koji uopce ne mijenja poentu) i onda to spinujes u beskraj kao dokaz necega. Da je bio neko drugi ne bih vjerovatno ni editovao.
Zato sam na brzinu prepravio, pojasnivsi nacin "ostavke" i ispravivsi u predsjednik.

Saudiju nisam uopce spominjao.
Kikibombona

#103889 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Holandski parlament priznao genocid nad Armenima! :thumbup: :thumbup:

Turci su danas izgubili dva vojnika, jedan je ranjen, prema njihovim navodima
Cumhuriyet‏Verified account @cumhuriyetgzt

SON DAKİKA | Afrin harekâtının 29'uncu günü... TSK: 2 şehit, 1 asker yaralı
Turci napadaju Efrin sa svime sto imaju

https://twitter.com/Ozkok_/status/964915584403156993

Vehabije ginu u desetinama, to vise niko ne broji... Hamza brigada, jedna od nekoliko desetina drugih koje napadaju Efrin

https://pbs.twimg.com/media/DWQUvy_WsAACkJ9.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWQUwe4W0AAWIfB.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWQVZKGX4AEDLKK.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWQVZtnWkAACSVc.jpg
Kikibombona

#103890 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:...
Znas li ti zasto pro-vehabijske apologete kukaju na Ameriku, zasto od Amerike ocekuju pomoc u Istocnoj Guti?
Citam i ne vjerujem.

Zar za vehabije iz Istocne Gute Amerikanci nisu nevjernici, krizari i sta sve ne?
Zasto ne zovu bracu muslimane Turke u pomoc?
Stork
‏ @NorthernStork
6h6 hours ago

Assad was never serious about any political settlement in Syria, moving his militias across the war-torn country to take opposition pockets one after another. Reportedly, #EasternGhouta, home to some 400,000 people is next.
Stork‏ @NorthernStork

When it's about oil fields, the United States, without hesitation, killed hundreds of Russians in one attack, but when it's about protecting Syrian civilians and forcing Assad regime into a political settlement, WWIII alarm.
Stork
‏ @NorthernStork
5h5 hours ago

1- US didn't act to protect the SDF but the oil
2- FSA and Jaysh al-Islam in East Gouta are not "jihadis"
3- If Assad, Iran and Russia win, US lose
Neka se za pomoc obrate sultanu muslimana. Asadovci i sije ce ih masakrirati. A sultan kada dodje, mogu na dzuma namaz u Emevijsku dzamiju kao sto je obecano. :thumbup:
salik79

#103891 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Nesto si fulio.
Dvije stvari sam editovao:
1) premijer-predsjednik
2) i da nije podnio ostavku.

Dovoljno dobro se znamo da mogu znati nacin na koji diskutujes. Nadjes gresku ili nedovoljno jasan komentar (koji uopce ne mijenja poentu) i onda to spinujes u beskraj kao dokaz necega. Da je bio neko drugi ne bih vjerovatno ni editovao.
Zato sam na brzinu prepravio, pojasnivsi nacin "ostavke" i ispravivsi u predsjednik.

Saudiju nisam uopce spominjao.
Hajde da i razumijem ovo premijer-predsjednik, iako mi to i nije "bolo oci", ali zasto bi editovao ovo oko "podnosenja ostavke"?! Ne kontam sta si napisao, pa da bi editovao?

Ja sam jasno naveo da je napustio funakciju i zbrisao u Saudiju. Jer, da nije tako, ne bi zbrisao...Lik je prvo razgulio u Aden, a iz Adena u Rijad. Time je izgubio svaki legitimitet, cak i ako ga je - uvjetno receno - imao.
Kikibombona

#103892 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The Turkish invasion continues to mislead the media

http://sdf-press.com/en/2018/02/the-tur ... the-media/
Official #SDF statement: "We call on the activists (...) to check any image, video or news before publishing (...) we do not need fake or unreal images. The documented and confirmed images and videos inside #Afrin are more than enough (...)"
YPG napao tursku bazu u 'turskoj' provinciji Hataj! Potvrdjeno od strane YPG i turskih izvora!

Turci navode da su izgubili dva vojnika u ovoj akciji, YPG navodi brojku od 7...
Rojava Defense Units | YPG
‏ @DefenseUnits
26m26 minutes ago

Seven Turkish troops killed, many others wounded in the action against the operation command of so-called olive branch operation inside Kirikhan district of Hatay, Turkey. Details to follow.
Prema turskim izvorima, danas su izgubili 6 vojnika. Dva u Afrinu, dva u Hataju i dva u Hakariju u borbama sa PKK. Ne postoji gori i opasniji posao u ovom trenutku. Za 500e rizikujes zivot...

Nastavljaju se govorkanja da ce rezimska vojska uskoro uci u Efrin...

Vehabije uspanicene! :-) :-) :lol: :lol:
Uzalud su ginuli, sto za njih nije nista novo...
Robin Yassin-Kassab‏ @Qunfuz1

If Turkey allows the SAA to enter either Tel Rifaat or Afrin, the extent of the betrayal will be clear. Jarablus was not fair compensation for Aleppo city, and a Turkish security cordon on the border is not compensation for Tel Rifaat.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#103893 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

što se salik ispraksiro
kursevi daju rezultate
Čitalac

#103894 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Amerikanci utvrđuju pozicije: Pentagon će partnerima u Siriji dostaviti dvostruko veći broj pušaka nego do sada. Kako je planirano, do kraja septembra ove godine Vašington će na tlu Sirije moći da računa na 65 hiljada obučenih i opremljenih boraca.
Budget figures released Feb. 15 reveal that the Pentagon plans to give its Syrian partners — including the Syrian Democratic Forces (SDF) — more than 25,000 AK-47s, the gas-powered Soviet-era gun that has become a fixture in Syria’s seven-year civil war. The low cost and accessibility of the Kalashnikovs make them easy for US-backed troops to sustain as the Pentagon looks to hold territory won back from the Islamic State (IS) in the Euphrates River Valley.

The Defense Department hopes to have 65,000 vetted Syrian troops, including SDF-led units and predominantly Arab internal security forces such as the Manbij Military Council and Raqqa Internal Security Force, trained and ready to go by the end of this fiscal year, in late September. The Pentagon also plans to provide stipends for 10,000 Syrian opposition fighters, slightly up from 6,000 last year.
https://www.al-monitor.com/pulse/origin ... tagon.html
Zorge

#103895 Re: Sirija vol. 2

Post by Zorge »

insomnia78 wrote:‘oćemo. Čim nam kažeš koji si ti
Ferari lagano prodje :D

Otvara li vamo ovaj video

https://www.youtube.com/watch?v=GjdFSFU ... 3TBX8_H5-5
jefff

#103896 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Ne znam cemusluze Izraelci u cijeloj prici? Da oni mogu sta rjesiti pa Ameri bi poslali njih na tenkovima. Ne bi uzdizali Kurde. Ne bi slali svoju vojsku.
salik79

#103897 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

jefff wrote:Ne znam cemusluze Izraelci u cijeloj prici? Da oni mogu sta rjesiti pa Ameri bi poslali njih na tenkovima. Ne bi uzdizali Kurde. Ne bi slali svoju vojsku.
Oni su zracna podrska, medicinska skrb, te logistika "pobunjenicima".

"Mi i sunitska koalicija."
jefff

#103898 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

salik79 wrote:
jefff wrote:Ne znam cemusluze Izraelci u cijeloj prici? Da oni mogu sta rjesiti pa Ameri bi poslali njih na tenkovima. Ne bi uzdizali Kurde. Ne bi slali svoju vojsku.
Oni su zracna podrska, medicinska skrb, te logistika "pobunjenicima".

Slaba vajda.
zlajaBHF

#103899 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

salik79 wrote:
Oni su zracna podrska, medicinska skrb te logistika "pobunjenicima".

Nemoj pretjerivat.... Izralci zele da oslabe sve strane sto vise.....Assad je sad najjaci i protiv njega su. Da je drugacija situacija, bili bi na suprotnoj strani.
salik79

#103900 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

zlajaBHF wrote:
salik79 wrote:
Oni su zracna podrska, medicinska skrb te logistika "pobunjenicima".

Nemoj pretjerivat.... Izralci zele da oslabe sve strane sto vise.....Assad je sad najjaci i protiv njega su. Da je drugacija situacija, bili bi na suprotnoj strani.
Od pocetka su na strani "pobunjenika" i to ne kriju (bilo da je rijec o Isilu, Nusri, ili bilo kojoj drugoj vojnoj formaciji). Samo sto tek odskora o tome zvanicno i govore/pisu, po pitanju koordiniranih zracnih udara.
Locked