Sirija vol. 2

Locked
handžar88

#103601 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger_ wrote:
handžar88 wrote:Pricas istu pricu, jos jednom i Rusi ce odgovorit bla bla platic ce ceh bla bla.. svaki put kad ih poklope.. od Deira preko Tabke(cini mi se da su ih i tu avionima poklopili), Tanfa, Khmeimim pa do ovog sad slucaja.. nikako Rusi da im konkretno odgovore.. nedostatak muda izgleda. Al eto to nije razlog da i dalje ne nastavia vrtit istu pricu, sace ih Rusi samo sto nisu
Odgovaraju oni na terenu godinama a to se očitava na ratnoj mapi Sirije. To što ti i tebi slični konflikte sagledavate kroz perpektivu vađenja ćakije na džiberske provokacije je hendikep - ozbiljno i nenadoknadivo mentalno ograničenje da se razumiju iole složeniji procesi.

Stvar traje a epilog (od koga smo još daleko) će dati odgovore na sve: OPET ĆU BITI U PRAVU.

p.s.

Sad si dobio ničim zasluženu repliku, ubuduće buncaj sam sa sobom i sa sebima sličnima.

________
Smijesan si :-D presmijesan.. umisljen i iskompleksiran.
Kikibombona

#103602 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:
Opetja033 wrote:Na tom podrucju glavnu rijec vodi Jaysh al Thuwar (ex. FSA, sada dio tzv. SDF-a) a ne YPG. Vise puta su demantovali bilo kakav dogovor sa Assadom i odbijaju svaki razgovor oko predaji tog dijela Assadu.
Naravno postoji mogucnost dogovora na relaciji YPG-Assad/Moskva ili dogovora Ankara-Moskva. Mislim da bi u slucaju prve opcije moglo biti jebeno i za Ruse i za Assada jer JT tu itekako moze predstavljati problem. Oni upravljaju kompletnim tim podrucjem.

Mada jeste i meni malo cudno da nema nikakvih napada na podrucja juzno od Azaza i Marea. Turci cak i bombarduju rijetko kad tu. Tako da ne bih otpisivao mogucnost dogovora na relaciji Ankara-Moskva.
Samo par sati nakon glasina da će Tel Rufat biti predat SAA, turska bombarduje Tel Rifat:

:arrow: LINK
Turci su prije 2 dana zestoko bombardovali bazu Meng koja je pod kontrolom Jaysh al-Thuwar, Jabhat al-Akrad i YPG.

Ovdje su stvari potpuno jasne, Turci i vehabijske rugobe rade posao za dr. Bashara Asada. Vrse pritisak na Kurde da teritorij predaju dr. Asadu. Vehabijske spodobe tesko krvare da bi Kurdi predali teritorij sirijskom rezimu. Ima li veceg paradoksa u ovom ratu? Vehabijske spodobe su idioti kakve svijet nije vidio. Zbog toga su osudjeni na poraze i ponizenja.

Dr. Asadu nikako ne odgovara da Turci i vehabije okupiraju Efrin. Tada bi se Alep nasao u poluokruzenju. Rusi i sirijski rezim pustaju Turke i mutave vehabije da vrse pritisak na Kurde kako bi oni pristali na dogovor sa dr. Asadom. To Turcima odgovara jer su za njih Kurdi milion puta veca prijetnja od dr. Asada, a da li odgovara vehabijama!?? Naravno da ne odgovara, ali ko njih pita!? Njihovo je da ginu i budu korisne budale. I ovi turkofili poput Opetja bi zrtvovali SVE vehabije za turski interes. Njihovi zivoti ne vrijede pisljivu bobu.

Rusi i sirijski rezim pokusavaju izvuci sto vise od Kurda, ALI NIPOSTO NE ZELE OKUPACIJU EFRINA OD STRANE TURAKA I VEHABIJA. Dakle, igra zivaca i diplomatija. Veoma zanimljiva situacija.

Rusi i sirijski rezim pustaju Turke i nadaju se da ce Kurdi dosta toga ponuditi njima, a Kurdi pokazuju da su spremni boriti se do kraja, herojski izgubiti cijeli Efrin ako treba. To sirijski rezim nikako ne zeli i moguce da uskoro postignu neki dogovor.

Predaja Tel Rifata bi mogla zadovoljiti srijski rezim i Kurde. Dr. Asad bi sacuvao Efrin od Turaka i vehabija sto je vazno za odbranu Alepa u buducnosti. Dobio bi Tel Rifat i Meng sto je takodje vazno za odbranu Alepa u buducnosti.

Turci bi dobili kurac a vehabije kurcinu za zube.
dragma
Vozim: Pješe

#103603 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

muhafuca wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Pa recimo da si ti tako doživio moj upis, ok,
ne mislim da je išta crno bijelo već to kako svijet uglavnom vidi ovaj sukob.
Znači pitaš recimo nekog Indijca što se događa, on pojma nema o tome tamo kao
i većina ovdje i u 90% slučajeva će ti odgovoriti da podržava Kurde jer brane
svoje kuće od moćnijeg neprijatelja koji uništava tuđe.

Može biti sve šareno ali nije prešareno.
Prosjecan Indijac pojma nema ko su Kurdi - a i oni koji slucajno nesto znaju o sukobu su pro Kurdi jer su Indijci generalno anti-Turci (ili bar malo vuku na tu stranu - nista strasno)

Zasto? Zato sto je Turka veza/prijateljstvo/btatstvo sa Pakistanom historijsko pa samim tim i Prijatelj mog Neprijatelja ...

Dakle nema to veze sa nekom ljubavlju prema Kurdima ili ovi lafo brane svoje domove (a 4%-7% Sirijskih Kurda drzi preko 30% teritorije Sirije)

Iz istog razloga su i npr Pakistanci proTurci bez obzira na bilo sta drugo.

Dakle - mani pusti lafo ideale i farbanje slike kako ti samom sebi pase.

Sve je to puno komplikovanije i sarenije (u oba slucaja) nego sto ti farbas.
Ja se slažem sa te tri točke, osim ovog da je Turska propast živa, Erdo je smrad Turci u globalu ne.
Ne vidim šta si ovime htio kazati.
95% Turaka podrzava akciju - opozicione stranke kritikuju Erdogana sto ovo nije uradio prije par godina - a ne sto to radi danas.

I to ti je nepoznato izgleda.
:lol:

Šta bolan lupetaš i kome prosipaš šuplju? Vrsni geopolitičar?! Šatro znam ja, đeš ti meni...

Indijce boli ona stvar i za Kurde i za Turke, da ti ja kažem moj geopolitičaru.
Ako nisi primjetio, čovjek je Indijce naveo kao primjer, slučajan izbor, kao što je mogao navesti Indijance, Eskime, Talijane...žitelje Papua Nove Gvineje a ti se odmah uhvatio za to.
Kao on levat, našo meni, znam JA, nek svi vide, Pakistan, sukob, folovi, golovi... i još mu nakon svega ti takav kažeš kako nije sve crno/bijelo/malkice šareno, već puno više...

Idi bježi :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#103604 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Opa!

- Al Mayadin tvrdi da je postignut sporazum između vlade u Damasku i YPG ynaga u Afrinu!
The Syrian state and the YPG reached an agreement to deployment the Syrian army in Afrin
handžar88

#103605 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
Challenger_ wrote:
Opetja033 wrote:Na tom podrucju glavnu rijec vodi Jaysh al Thuwar (ex. FSA, sada dio tzv. SDF-a) a ne YPG. Vise puta su demantovali bilo kakav dogovor sa Assadom i odbijaju svaki razgovor oko predaji tog dijela Assadu.
Naravno postoji mogucnost dogovora na relaciji YPG-Assad/Moskva ili dogovora Ankara-Moskva. Mislim da bi u slucaju prve opcije moglo biti jebeno i za Ruse i za Assada jer JT tu itekako moze predstavljati problem. Oni upravljaju kompletnim tim podrucjem.

Mada jeste i meni malo cudno da nema nikakvih napada na podrucja juzno od Azaza i Marea. Turci cak i bombarduju rijetko kad tu. Tako da ne bih otpisivao mogucnost dogovora na relaciji Ankara-Moskva.
Samo par sati nakon glasina da će Tel Rufat biti predat SAA, turska bombarduje Tel Rifat:

Turci su prije 2 dana zestoko bombardovali bazu Meng koja je pod kontrolom Jaysh al-Thuwar, Jabhat al-Akrad i YPG.

Ovdje su stvari potpuno jasne, Turci i vehabijske rugobe rade posao za dr. Bashara Asada. Vrse pritisak na Kurde da teritorij predaju dr. Asadu. Vehabijske spodobe tesko krvare da bi Kurdi predali teritorij sirijskom rezimu. Ima li veceg paradoksa u ovom ratu? Vehabijske spodobe su idioti kakve svijet nije vidio. Zbog toga su osudjeni na poraze i ponizenja.

Dr. Asadu nikako ne odgovara da Turci i vehabije okupiraju Efrin. Tada bi se Alep nasao u poluokruzenju. Rusi i sirijski rezim pustaju Turke i mutave vehabije da vrse pritisak na Kurde kako bi oni pristali na dogovor sa dr. Asadom. To Turcima odgovara jer su za njih Kurdi milion puta veca prijetnja od dr. Asada, a da li odgovara vehabijama!?? Naravno da ne odgovara, ali ko njih pita!? Njihovo je da ginu i budu korisne budale. I ovi turkofili poput Opetja bi zrtvovali SVE vehabije za turski interes. Njihovi zivoti ne vrijede pisljivu bobu.

Rusi i sirijski rezim pokusavaju izvuci sto vise od Kurda, ALI NIPOSTO NE ZELE OKUPACIJU EFRINA OD STRANE TURAKA I VEHABIJA. Dakle, igra zivaca i diplomatija. Veoma zanimljiva situacija.

Rusi i sirijski rezim pustaju Turke i nadaju se da ce Kurdi dosta toga ponuditi njima, a Kurdi pokazuju da su spremni boriti se do kraja, herojski izgubiti cijeli Efrin ako treba. To sirijski rezim nikako ne zeli i moguce da uskoro postignu neki dogovor.

Predaja Tel Rifata bi mogla zadovoljiti srijski rezim i Kurde. Dr. Asad bi sacuvao Efrin od Turaka i vehabija sto je vazno za odbranu Alepa u buducnosti. Dobio bi Tel Rifat i Meng sto je takodje vazno za odbranu Alepa u buducnosti.

Slazem se sa svime .. nadam se da ce se Kurdi boriti do kraja
The 51st State

#103606 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

ok, manbij iduci, turci ce pocistiti pkk sa granica 30 km ibod tog nece odustati, mada treba sacekati jer ukoliko ovaj sporazum (ako je uopste postignut) iole ukljucuje pkk kao oruzani faktor onda ide rokacina i sa saa.
ako ne, turcima olaksava poso, ganjace teroriste po ravnici.
Kikibombona

#103607 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:ok, manbij iduci, turci ce pocistiti pkk sa granica 30 km ibod tog nece odustati, mada treba sacekati jer ukoliko ovaj sporazum (ako je uopste postignut) iole ukljucuje pkk kao oruzani faktor onda ide rokacina i sa saa.
ako ne, turcima olaksava poso, ganjace teroriste po ravnici.
O Manbidzu Turci i vehabijske rugobe mogu samo sanjati. I Zapadnom Kurdistanu istocno od Eufrata pogotovo. To je americka zona utjecaja a Turci mogu jedino kmecati. Dobili su Zapadni Kurdistan na granici i neka se pomire sa tim.

Sto se tice Efrina, niko ne zeli da isti pripadne Turcima i vehabijama, ni Kurdi, ni sirijski rezim, ni Rusi. Ovo je klasicna igra zivaca izmedju Kurda i sirijskog rezima (Rusije). Turci i vehabije su tu da vrse pritisak i ginu kako bi ubrzali pregovore Kurda i sirijskog rezima (Rusa).

Vidjet cemo kakav ce dogovor biti. Tursko-vehabijska gamad se bori za interese dr. Bashara Asada. Eto koliko su vehabije jadne i mutave.

A to da ce se Turci boriti protiv sirijskog rezima i pridruzenih sija je nevidjena komedija. :lol: :lol: :lol: :lol:
The 51st State

#103608 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

nemas potrebe u svakom postu koristiti te infantilne epitete, kao da ce ti argument dobiti na snazi :).
sramota za kurde da kmece nakon mjesec dana, a zadnjih pet proveli praveci svoju mazino liniju po brdima afrina.
vrijeme ce pokazati, ja se kladim na turke iz ciste racionalnosti, zajebali se kurdi sto su primat svojoj vojno politickoj organizovanosti pfepustili pkku, vec sada gube i propagandni rat tako da tvoje sminkanje nema nekog efekta :).
Kikibombona

#103609 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:nemas potrebe u svakom postu koristiti te infantilne epitete, kao da ce ti argument dobiti na snazi :).
sramota za kurde da kmece nakon mjesec dana, a zadnjih pet proveli praveci svoju mazino liniju po brdima afrina.
vrijeme ce pokazati, ja se kladim na turke iz ciste racionalnosti, zajebali se kurdi sto su primat svojoj vojno politickoj organizovanosti pfepustili pkku, vec sada gube i propagandni rat tako da tvoje sminkanje nema nekog efekta :).
Bilo bi neprikladno zvati ih samo 'vehabijama' kada su do te mjere ruzni umom i tijelom. Bradate rugobe, vehabijske spodobe, vehabijske nakaze itd.

Turke nikada nisam nazvao rugoba, nakazama i sl.

Dakle, ne govorim emocijama vec realno. Vehabije su nevjerovatne rugobe. Izgled, inteligencija, ponasanje. Katastrofa. :roll:
The 51st State

#103610 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote:nemas potrebe u svakom postu koristiti te infantilne epitete, kao da ce ti argument dobiti na snazi :).
Bilo bi neprikladno zvati ih samo 'vehabijama' kada su do te mjere ruzni umom i tijelom. Bradate rugobe, vehabijske spodobe, vehabijske nakaze itd.

Turke nikada nisam nazvao rugoba, nakazama i sl.

Dakle, ne govorim emocijama vec realno. Vehabije su nevjerovatne rugobe. Izgled, inteligencija, ponasanje. Katastrofa. :roll:
ne znam, kako ces ove tvoje nazvati sto kazu da namjernno nose civilnu odjecu znajuci da turci tfsa ne gadjaju civile?
budi dosljedan, to je katastrofalnije od bilo koje ideologije i pogleda na svijet.
Kikibombona

#103611 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

handžar88 wrote:
Kikibombona wrote:

Slazem se sa svime .. nadam se da ce se Kurdi boriti do kraja
Tome se Turci nadaju, da povezu dva dzihadisticka vehabijsko-ihvanijska legla, Idlib i Dzarablus. Tako bi dr. Asada i Alep stavili u poluokruzenje i poceli spremati novi napad na Alep koji bi se desio za 2, 5, 10 godina.

To dr. Asad nije smije dozvoliti. I on i Kurdi su prisiljeni sklopiti neki dogovor.

Nadam se da ce turko-vehbijska proljevena krv u Afrinu na kraju biti uzaludna. Zlocinacki projekat ce propasti.
Kikibombona

#103612 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

The 51st State wrote:ne znam, kako ces ove tvoje nazvati sto kazu da namjernno nose civilnu odjecu znajuci da turci tfsa ne gadjaju civile?
budi dosljedan, to je katastrofalnije od bilo koje ideologije i pogleda na svijet.
To je jedan covjek.

Tvoje vehabije u 90% slucajeva ne nose uniforme pa ovdje prvi places kada ih Asadovci masakriraju, zajedno sa civilima. Nevjerovatno koliki ste licemjeri. Ne smeta vam kada Hamasovci i vehabije u Siriji nose civilnu odjecu ali vam kod Kurda smeta sve zivo. Ma hajde, ko vas ne zna...

EDIT

Za kurdske borce bi bilo najbolje da obuku narandzaste uniforme da se bolje vide.
The 51st State

#103613 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Kikibombona wrote:
The 51st State wrote:ne znam, kako ces ove tvoje nazvati sto kazu da namjernno nose civilnu odjecu znajuci da turci tfsa ne gadjaju civile?
To je jedan covjek.

Tvoje vehabije u 90% slucajeva ne nose uniforme pa ovdje prvi places kada ih Asadovci masakriraju, zajedno sa civilima. Nevjerovatno koliki ste licemjeri. Ne smeta vam kada Hamasovci i vehabije u Siriji nose civilnu odjecu ali vam kod Kurda smeta sve zivo. Ma hajde, ko vas ne zna...
kakvo mijesanje kruski i jabuka da bi se nazor povukla paralela, a i lazi.
ne smeta meni kod kurda nista ali smeta turcima i to legitimno.
vehabije nisu moje ali ako vec zelis, smatram da su pobunjenici kroz fsa najmanje losa strana u sirijskom sukobu, e sad sto su ljudi i muslimani usput, sta ces ne moras ih zbog tog ne podrzavati.
Challenger_

#103614 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- godišnjica oponiranja okupacije Golanske visoravni

Image

Image
Image
Image

Nigdje ni traga "reovolucionarnoj" zastavi na koju se, izgleda, lože još samo Saff-bilmezi.
The 51st State

#103615 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

dok im sunarodnjaci sluze idfu ovi sjede i protestvuju, jako nema sta.
los talibanos

#103616 Re: Sirija vol. 2

Post by los talibanos »

Evo i demant o tom dogovoru SAA i Kurda

@BarzanSadiq
#BREAKING
No meetings held between #SAA / #Russians with #YPG in #TalRafat; commander confirms to me
7:22 PM · Feb 15, 2018
Challenger_

#103617 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Oslobodiće se sva Sirija, Kurdi će se integrisati u državno-pravni sistem Sirije, dojučerašnji neprijatelji Sirije će se izmiriti sa Damaskom, samo će naši bilmezi i dalje fantazirati o "revoluciji".

Challenger_

#103618 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

los talibanos wrote:Evo i demant o tom dogovoru SAA i Kurda

@BarzanSadiq
#BREAKING
No meetings held between #SAA / #Russians with #YPG in #TalRafat; commander confirms to me
7:22 PM · Feb 15, 2018
To je demant o dogovoru za Tel Rifat a ne za Afrin. Za Afrin se još uvijek ništa pouzdano ne zna.
The 51st State

#103619 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

hoce, do zadnjeg sirijca ce se osloboditi.
ioannes

#103620 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

handžar88 wrote:Pricas istu pricu, jos jednom i Rusi ce odgovorit bla bla platic ce ceh bla bla.. svaki put kad ih poklope.. od Deira preko Tabke(cini mi se da su ih i tu avionima poklopili), Tanfa, Khmeimim pa do ovog sad slucaja.. nikako Rusi da im konkretno odgovore.. nedostatak muda izgleda. Al eto to nije razlog da i dalje ne nastavia vrtit istu pricu, sace ih Rusi samo sto nisu
tebi geostrategija nije izgleda jača stvar...
to se radi smišljeno, mirno i postepeno.
sa pametnim i odmjerenim potezima se dolazi do utjecaja....taj utjecaj rusija u zadnjih 10 god. konstantno širi.
muhafuca

#103621 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

dragma wrote:

Šta bolan lupetaš i kome prosipaš šuplju? Vrsni geopolitičar?! Šatro znam ja, đeš ti meni...

Ako nisi primjetio, čovjek je Indijce naveo kao primjer, slučajan izbor, kao što je mogao navesti Indijance, Eskime, Talijane...žitelje Papua Nove Gvineje a ti se odmah uhvatio za to.
Kao on levat, našo meni, znam JA, nek svi vide, Pakistan, sukob, folovi, golovi... i još mu nakon svega ti takav kažeš kako nije sve crno/bijelo/malkice šareno, već puno više...

ti si ono onaj retardirani?
Challenger_

#103622 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Još jednom,

- Alepo poslije oslobođenja, proslava gola sirijske reprezentacije:

Oni koji ruše opklade zapada,
oni koji su ruglu izvrnuli sve mamlaze svijeta.

:wink:
dragma

#103623 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

muhafuca wrote:
dragma wrote:

ti si ono onaj retardirani?

Smisao za humor jednak poznavanju geopolitike, još kad se uzme u obzir da ti je trebalo sat i po da ovo smisliš... :kiss:
The 51st State

#103624 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

oni ruse svoju zemlju i ruse sve opklade dokle barnarizam i zlocinstvo moze ici.
dragma

#103625 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Sa'će vama Muhafuca (s velkim M) sve to lijepo pojasniti, samo da nadođe :D
Locked