Sirija vol. 2

Locked
Nadzornik

#103576 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:
A ko vas podrzava? :D
Zaista su ovi Kurdi gori od nas Srba.
Iako je tesko povjerovati u to,imaju gore politicare od nas Srba.
Iako je tesko povjerovati u to,imaju losije shvatanje svijeta od nas Srba.
Iako je tesko povjerovati u to,neslozniji su od nas Srba.
Iako je tesko povjerovati u to,Kurdi misle da su im strane imperije prijatelji i u to vjeruju vise nego mi Srbi.
Iako je tesko povjerovati u to,spremniji su na izdaju svoje brace i vise nego mi Srbi.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#103577 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:- Razgovori Damask-Afrin:
#Kurds administration in #Afrin - not yet happy to deliver the Syrian enclave to the Syrian govt's control - is asking for further negotiation with the government of #Damascus to allow troops in the city and stop the #Turkish attack. The Kurds demands are denied to this moment.
E.Magnier

Još uvijek nema dogovora.
- Kruže nepotvrđene glasine o dogovoru vlade i snaga u Afrinu. Baš me zanima na šta će to izaći ako se to ikada desi.

- BTW, Markito zvani "brdo govana" tvrdi da bi sjeverni džep Alepa sve do Tel Rifata trebao preći pod kontrolu SAA:

Image
#Syria Remarkable quiet frontlines in northern #Aleppo's #YPG/Jaysh al-Thuwar pocket "Tel Rifaat". Rumors about "hand over" of area to #Assad-regime after visit of Aleppo governor "Hussein Diab"

Naravno, sve su za sada nepotvrđene glasine, ali one govore da se vrše intezivne konsultacije iza scene.
Nadzornik

#103578 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

ioannes wrote:
kakav bolan komentar....
njemu niti su mišljenje krojili ni mule a niti učenjaci ...pa ga opet možeš komotno bacit u smeće.
Moze on kad hoce.

Kad je imao s´cim,nije imao s´kim a sad kad ima s´kim nema s´cim... :D
Nadzornik

#103579 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

muhafuca wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Nadzornik wrote::D :D :D

#US Secretary of State #Tillerson kept waiting at Lebanese palace...

Image
:-) Isto da su djeca.
ma desi se ovo s vremena na vrijeme.

Sjecam se kad su Obama i Netanyahu bili nesto u zategnutim odnosima - pa Netanyahu dosao u DC

Obama ga prvo nije htjeo ni primiti, pa ga onda primio u nekoj sporednoj sobi u Bjeloj Kuci pa ga pustio da 15ak minuta

ceka, pa onda nije bila ni zajednicka pres konferencija i slicne gluposti.

Republikanci su tad pizdili o tome.

Diplomatsko preseravanje ali desi se s vremena na vrijeme.
Ko neko siroce... :D

Image
Opetja033

#103580 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger_ wrote:
Challenger_ wrote:- Razgovori Damask-Afrin:
#Kurds administration in #Afrin - not yet happy to deliver the Syrian enclave to the Syrian govt's control - is asking for further negotiation with the government of #Damascus to allow troops in the city and stop the #Turkish attack. The Kurds demands are denied to this moment.
E.Magnier

Još uvijek nema dogovora.
- Kruže nepotvrđene glasine o dogovoru vlade i snaga u Afrinu. Baš me zanima na šta će to izaći ako se to ikada desi.

- BTW, Markito zvani "brdo govana" tvrdi da bi sjeverni džep Alepa sve do Tel Rifata trebao preći pod kontrolu SAA:

Image
#Syria Remarkable quiet frontlines in northern #Aleppo's #YPG/Jaysh al-Thuwar pocket "Tel Rifaat". Rumors about "hand over" of area to #Assad-regime after visit of Aleppo governor "Hussein Diab"

Naravno, sve su za sada nepotvrđene glasine, ali one govore da se vrše intezivne konsultacije iza scene.
Na tom podrucju glavnu rijec vodi Jaysh al Thuwar (ex. FSA, sada dio tzv. SDF-a) a ne YPG. Vise puta su demantovali bilo kakav dogovor sa Assadom i odbijaju svaki razgovor oko predaji tog dijela Assadu.
Naravno postoji mogucnost dogovora na relaciji YPG-Assad/Moskva ili dogovora Ankara-Moskva. Mislim da bi u slucaju prve opcije moglo biti jebeno i za Ruse i za Assada jer JT tu itekako moze predstavljati problem. Oni upravljaju kompletnim tim podrucjem.

Mada jeste i meni malo cudno da nema nikakvih napada na podrucja juzno od Azaza i Marea. Turci cak i bombarduju rijetko kad tu. Tako da ne bih otpisivao mogucnost dogovora na relaciji Ankara-Moskva.
Nadzornik

#103581 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

US troops in CONOCO gas fields in DeirEzzor today

Demokratija i sloboda se brane u tudjoj drzavi i na tudjim naftnim poljima.

Image
Challenger_

#103582 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Opetja033 wrote:Na tom podrucju glavnu rijec vodi Jaysh al Thuwar (ex. FSA, sada dio tzv. SDF-a) a ne YPG. Vise puta su demantovali bilo kakav dogovor sa Assadom i odbijaju svaki razgovor oko predaji tog dijela Assadu.
Naravno postoji mogucnost dogovora na relaciji YPG-Assad/Moskva ili dogovora Ankara-Moskva. Mislim da bi u slucaju prve opcije moglo biti jebeno i za Ruse i za Assada jer JT tu itekako moze predstavljati problem. Oni upravljaju kompletnim tim podrucjem.

Mada jeste i meni malo cudno da nema nikakvih napada na podrucja juzno od Azaza i Marea. Turci cak i bombarduju rijetko kad tu. Tako da ne bih otpisivao mogucnost dogovora na relaciji Ankara-Moskva.
Samo par sati nakon glasina da će Tel Rufat biti predat SAA, turska bombarduje Tel Rifat:

:arrow: LINK
Nadzornik

#103583 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ova slika Isilovaca upucenih u Idlib mi izgleda brutalno.

Koliko njih ce zavrsiti u Njemackoj...??? :-)

Image
Nadzornik

#103584 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Evo kako su razni izvjestaci kalkulisali sa brojem poginulih u Deir ez Zoru.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Challenger_

#103585 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Ruski general Ivašov: Izrael je direktno odgovoran za ubistvo Rusa u Siriji
A izvor vijesti je?
Challenger_

#103586 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Predsjednik Assad o USA politici u Siriji:

Image
Opetja033

#103587 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Teroristi YPG-a zlouptrebljavaju cinjenicu da FSA/Nacionalna Vojska Sirije i TSK u najvecoj mogucoj mjeri zele izbjeci civilne zrtve, ovakve mjere predostroznosti su bez presedana u sirijskom pokolju.

Terorista YPG-a u intervjuu sa novinarom Russia Today-a otvoreno kaze da nosi civilnu odjecu kako bi se zastitio ot Turaka jer Turci pucaju na sve sto nosi uniformu:

https://twitter.com/putintintin1/status ... 1545996289
sarajevoxxxx

#103588 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ruski general Ivašov: Izrael je direktno odgovoran za ubistvo Rusa u Siriji
A izvor vijesti je?
RT

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0248227631
Challenger_

#103589 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:
A izvor vijesti je?
RT

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0248227631
Da, vidim, FB link upućuje na vijest sa RT Arabic. Međutim, ne vidim tu vijest u izdanju na engleskom jeziku. Iako je riječ o penzionisanom liku, tvrdnja je vrlo ozbiljna, indikativna.
Last edited by Challenger_ on 15/02/2018 17:36, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#103590 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
Da, vidim, FB link upućuje na vijest sa RT Arabic. Međutim, ne vidim tu vijest na engleskom izdanju. Iako je riječ o penzionisanom liku, tvrdnja je vrlo ozbiljna, idikativna.
Odmah sam rekao da je obaranje izraelskog aviona osveta za Deir Ez-Zour i vjerovatno za obaranje ruskog aviona u Idlibu. Ne bi ga režim sam i bez ruske dozvole nikada oborio.
Last edited by sarajevoxxxx on 15/02/2018 17:18, edited 1 time in total.
Challenger_

#103591 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Odmah sam rekao da je obaranje izraelskog aviona osveta za Deir Ez-Zour. Ne bi ga režim nikada oborio.
Ne bi bez koordinacija sa njima, vrlo izvjesno.

- Nešto drugo je tu mnogo ozbiljnije od napada na "kontraktore" koji nisu omiljeni (Zaharova se faktički, u ime MVP-a i države, faktički odriče od njih) ni u zemlji porijekla (Rusija). Bez obzira što se incident spinovao do maksimuma i spinuje se i dalje radi PROMAŠENIH POKUŠAJA DA SE NANESE ŠTETA Rusiji, njenim vlastima i Putinu lično, cijela ta stvar je vrlo uzburkala cjelokupnu rusku javnost. Od problematizovanja Wagnera do odnosa sa USA, pitanja da li je ovo neformalna objava rata Rusiji itd,itd.

- Izjava penzionisanog generala može se tumačiti kao poluzvanično presjecanje dilema i markiranje Tel Aviva/Jerusalima kao opasnog i neodgovornog faktora koji radi na destabilizaciji prilika.

A to nije dobra vijest za regiju BI a Boga mi ni za Izrael.
Challenger_

#103592 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

To onda govori da je sve manje-više pod kontrolom OSIM IZRAELSKIH VLASTI koji se sada pozicioniraju kao posljednji stub ove lažne, propale, nesirijske antirevolucije, sirijskog i regionalnog krvoprolića.

Što u osnovi i jesu.
sarajevoxxxx

#103593 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Sirija je poligon za međusobni obračun bar desetak velikih država a gorivo tom sukobu je sirijski narod, sirijski gradovi, sirijska infrastruktura.

Sirijski narod, žene, djeca, sedam godina su žetoni ili valuta u potkusurivanju.

Sirijska sirotinja ubija sirijsku sirotinju da bi živjela elita muslimana u Damasku.
Challenger_

#103594 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Pišeš notorne besmislice, kao i uvijek.
Challenger_

#103595 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Umjesto da isfabrikuju antivladin sentiment - što im je bio cilj - u rusku javnost, samo su naoštrili i međusobno zbližili sjelokupnio ruski faktor (od Ukrajine preko Bjelorusije, Rusija i Kazahstana) do te mjere, da je sve naoštreno do maksimuma, a neko će, definitivno, platiti skupi ceh.

Ne vladaju pametni ljudi Izraelom i USA danas, vladaju opasni glupani.
Challenger_

#103596 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kompletna Netanjahuova vlada, čast izuzecima, su arogantni glupani.

______
handžar88

#103597 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Pricas istu pricu, jos jednom i Rusi ce odgovorit bla bla platic ce ceh bla bla.. svaki put kad ih poklope.. od Deira preko Tabke(cini mi se da su ih i tu avionima poklopili), Tanfa, Khmeimim pa do ovog sad slucaja.. nikako Rusi da im konkretno odgovore.. nedostatak muda izgleda. Al eto to nije razlog da i dalje ne nastavia vrtit istu pricu, sace ih Rusi samo sto nisu
Lincoln-Burrows

#103598 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Challenger_ wrote:Kompletna Netanjahuova vlada, čast izuzecima, su arogantni glupani.

______
Prije neki dan, točnije nakon obaranja aviona u izraelskom parlamentu
su se čule kritike na račun politike Netanyhua i kako to nije volja većine u parlamentu.

Mislim da su poluge upravljanja negdje drugdje a izvršiti treba pod mus
bez da se pita široke mase.
Challenger_

#103599 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

handžar88 wrote:Pricas istu pricu, jos jednom i Rusi ce odgovorit bla bla platic ce ceh bla bla.. svaki put kad ih poklope.. od Deira preko Tabke(cini mi se da su ih i tu avionima poklopili), Tanfa, Khmeimim pa do ovog sad slucaja.. nikako Rusi da im konkretno odgovore.. nedostatak muda izgleda. Al eto to nije razlog da i dalje ne nastavia vrtit istu pricu, sace ih Rusi samo sto nisu
Odgovaraju oni na terenu godinama a to se očitava na ratnoj mapi Sirije. To što ti i tebi slični konflikte sagledavate kroz perpektivu vađenja ćakije na džiberske provokacije je hendikep - ozbiljno i nenadoknadivo mentalno ograničenje da se razumiju iole složeniji procesi.

Stvar traje a epilog (od koga smo još daleko) će dati odgovore na sve: OPET ĆU BITI U PRAVU.

p.s.

Sad si dobio ničim zasluženu repliku, ubuduće buncaj sam sa sobom i sa sebima sličnima.

________
Challenger_

#103600 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Lincoln-Burrows wrote:Prije neki dan, točnije nakon obaranja aviona u izraelskom parlamentu
su se čule kritike na račun politike Netanyhua i kako to nije volja većine u parlamentu.

Mislim da su poluge upravljanja negdje drugdje a izvršiti treba pod mus
bez da se pita široke mase.
Postoje tumačenja da zaoštravanjem situacije želi da se spasi od optužbi za mito i korupciju. Kako god, lik se definitvno počeo gubiti, a to zapaža i Kneset.
Locked