Sirija vol. 2

Locked
mirsek

#102351 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Challenger_ wrote:
mirsek wrote:
sarajevoxxxx wrote:...
Dobro to. Nego koja se vojna formacija u ovom ratu bori za narod, ljudska prava i slobode svih bez obzira na vjeru i naciju ?
Da ja pogađam? "Borci" ISIL-a i Nusre?

:lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx wrote:- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
Nemoj ga, pogubio se mumin, pogadja ga patnja sirijskog naroda i civila toliko da ne razlikuje dobro od zla.
DuckZz

#102352 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

DuckZz wrote:
fosna2014 wrote:Image
Biće za 2 sedmice.
"ISIS members mysteriously captured Saraqib and 30 villages in east Idlib"
Mogli su vala sacekat makar da se prašina slegne :skoljka:
handžar88

#102353 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Cini mi se da se namjerno povecava pritisak na SAD od strane Turske i Rusije.. Ameri do sad odrzavaju situaciju pod kontrolom prijetnjama, blefom i bez ikakvog ozbiljnijeg uloga. Mislim da bi Erdoganu u ovom trenutku najpametnije bilo da udari po Manbiju i to da udari jako ako treba i sa zrtvama na americkoj strani, jer njima nije u cilju da se sukobljavaju sa Turcima jer nisu na svom terenu, to za njih ne bi bilo nikako dobro.. u ovom trenutku im sukob sa Turcima nije sigurno u planu, a ono sto im nije u planu oni ce to izbjegavat jer sve rade planski, trazili bi tu odma neko politicko rjesenje ako vide da je brkati ozbiljan.. jos kad uzmemo u obzir da imaju i Ruse s druge strane koji bi sigurno to podgrijali oko Deir Zora mislim da bi bio pun pogodak za Erdogana i da bi ostvario kud i kamo bolju politicku poziciju.. ali trebaju za to muda.. i to velika.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#102354 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

mirsek wrote:Nemoj ga, pogubio se mumin, pogadja ga patnja sirijskog naroda i civila toliko da ne razlikuje dobro od zla.
Nisam cinik, ali stvarno mislim da je Sa'vox dobar čovjek i "šesto čulo" mi govori da bi nas dvojica mogli biti mrtva raja, vrlo bliski, kao braća. Da bih ga iskreno volio. Ozbiljno ovo mislim. Ali, on me podsjeća na jedan tipično bosanski fenomen gdje čitava masa ljudi, bez obzira na stepen obrazovanja, iz čiste duševnosti, nepogrešivo tipuju na pogrešnu stranu.

Refleksno na odron od opcije, iz čiste, površne duševnosti.
mirsek

#102355 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Challenger_ wrote:
mirsek wrote:Nemoj ga, pogubio se mumin, pogadja ga patnja sirijskog naroda i civila toliko da ne razlikuje dobro od zla.
Nisam cinik, ali stvarno mislim da je Sa'vox dobar čovjek i "šesto čulo" mi govori da bi nas dvojica mogli biti mrtva raja, vrlo bliski, kao braća. Da bih ga iskreno volio. Ozbiljno ovo mislim. Ali, on me podsjeća na jedan tipično bosanski fenomen gdje čitava masa ljudi, bez obzira na stepen obrazovanja, iz čiste duševnosti, nepogrešivo tipuju na pogrešnu stranu.

Ja bih prihvatio tu tezu da nije bilo desetine snimaka savoxxove "prave" strane kako jede, kolje, pali, strijelja, baca sa zgrada i on i dalje Assad je jedini kriv, svi ostali su posljedica Assada itd..
Challenger_

#102356 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

mirsek wrote:Ja bih prihvatio tu tezu da nije bilo desetine snimaka savoxxove "prave" strane kako jede, kolje, pali, strijelja, baca sa zgrada i on i dalje Assad je jedini kriv, svi ostali su posljedica Assada itd..
Duševnost bez vertikale voza taj svijet. Otud latentna, nepogrešiva sklonost ka zlu. Iz duše.

:lol:
handžar88

#102357 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

mirsek wrote:
Challenger_ wrote:

Ja bih prihvatio tu tezu da nije bilo desetine snimaka savoxxove "prave" strane kako jede, kolje, pali, strijelja, baca sa zgrada i on i dalje Assad je jedini kriv, svi ostali su posljedica Assada itd..
Jedete govna malo,.. covjek podrzava svakog ko je protiv Asada, od pocetka je od strane Savoxa vidljiva samo ta iznimna mrznja prema tom zlocincu a nikako ne vidim neke posebne simpatije prema nekoj strani, podrzava i Kurde i Izraelce, Isil, nusru, amere svakog ko je protiv Asada.. ima legitimno pravo na to, Asad nista manji zlocinac od svih ostalijph u ovom ratu. Vi podrzavate zlocinca, sta cemo s tim, pogledate li sebe nekad?
Last edited by handžar88 on 09/02/2018 23:40, edited 1 time in total.
Nadzornik

#102358 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#102359 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Challenger_

#102360 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Boga mi, evo likvidiranih ISIL-ovaca iz onog bivšeg džepa u Hami, neće biti da je sve samo montaža kako sugerišu cionističke dušice.
Nadzornik

#102361 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
mirsek

#102362 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

handžar88 wrote: Jedete govna malo,.. covjek podrzava svakog ko je protiv Asada, od pocetka je od strane Savoxa vidljiva samo ta iznimna mrznja prema tom zlocincu a nikako ne vidim neke posebne simpatije prema nekoj strani, podrzava i Kurde i Izraelce, Isil, nusru, amere svakog ko je protiv Asada.. ima legitimno pravo na to, Asad nista manji zlocinac od svih ostalijph u ovom ratu. Vi podrzavate zlocinca, sta cemo s tim, pogledate li sebe nekad?
To i jest njegov problem, ne vidi sumu od drveta. A ni sam ne zna sto mu je Assad kriv za sve. Tako mu u dzematu rekli i gotovo.
Meni Assad nije good guy, ali mi ni oni sto su digli bunu protiv njega tj. rebeli nisu heroji. A pogotovo ovi radikali i fanatici sto su dosli da ojacaju revoluciju. Svo oni su budale koje je neko nahuskao da bi svoje regionalne politicke ciljeve ostvario preko njihovih leseva rovareci po kakvoj takvoj ali mirnoj Siriji 2011.godine .
Nadzornik

#102363 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Challenger_ wrote:Boga mi, evo likvidiranih ISIL-ovaca iz onog bivšeg džepa u Hami, neće biti da je sve samo montaža kako sugerišu cionističke dušice.
Evo ovdje ima vise slika ubijenih terorista:

Graphic: Scores of ISIS militants slaughtered by Syrian Army during desperate break-out offensive in Hama

https://www.almasdarnews.com/article/gr ... sive-hama/
Challenger_

#102364 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

mirsek wrote:To i jest njegov problem, ne vidi sumu od drveta. A ni sam ne zna sto mu je Assad kriv za sve. Tako mu u dzematu rekli i gotovo.
Meni Assad nije good guy, ali mi ni oni sto su digli bunu protiv njega tj. rebeli nisu heroji. A pogotovo ovi radikali i fanatici sto su dosli da ojacaju revoluciju. Svo oni su budale koje je neko nahuskao da bi svoje regionalne politicke ciljeve ostvario preko njihovih leseva rovareci po kakvoj takvoj ali mirnoj Siriji 2011.godine .
Što se mene tiče, uvijek stavljam u fokus sistem, pišem o "vladi u Damasku" koja brine, kako-tako, o svima bez obzira na vjeru (ili naciju). Alternativa tome su nosioci diskriminatorskih i genocidnih ideologija i tu ni za koga ko ima dvije čiste u glavi i makar nešto u duši, ne treba da bude dileme.

Što se tiče predsjednika Sirije, neka bude onaj koga izabere Sirija a ne Katar, Turska, KSA, Izrael, USA ili bilo ko drugi na planeti.
Challenger_

#102365 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Nadzornik wrote:
Challenger_ wrote:Boga mi, evo likvidiranih ISIL-ovaca iz onog bivšeg džepa u Hami, neće biti da je sve samo montaža kako sugerišu cionističke dušice.

Graphic: Scores of ISIS militants slaughtered by Syrian Army during desperate break-out offensive in Hama

Da,da...

Najjače je kada tvorci ili saradnici sa ISIL-om počnu Damasku spočitavati ISIL. Odron.
zrakomlat

#102366 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

handžar88 wrote: ..............,.. covjek podrzava svakog ko je protiv Asada, od pocetka je od strane Savoxa vidljiva samo ta iznimna mrznja prema tom zlocincu a nikako ne vidim neke posebne simpatije prema nekoj strani, podrzava i Kurde i Izraelce, Isil, nusru, amere svakog ko je protiv Asada.. ima legitimno pravo na to, Asad nista manji zlocinac od svih ostalijph u ovom ratu. Vi podrzavate zlocinca, sta cemo s tim, pogledate li sebe nekad?
Al to stvarno nema nikakvog smisla, ni od Sa'voxa ni od "opozicije". Asad ko Asad je nebitan lik, on je predstavnik jednog sistema, ne znam kako da kazem. Sutra, da Asad ode, a uređenje države ostane isto, šta bi se to promjenilo za ove što ga mrze i insistiraju samo da on ode a poslije će sve biti bolje.
handžar88

#102367 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Nadzornik wrote:

:thumbup: .. nije ipak bilo klasicno pustanje kao sto sam mislio, malo su izgleda olabavili linije da ovi prodju i da izbjegnu gubitke a usput ih satrali.. izgleda da su ih par stotina naredali.
Nadzornik

#102368 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Delegacija SAD posjetila Manbidz i sastala se sa kurdskim zvanicnicima.

Image

https://muraselon.com/en/2018/02/americ ... officials/
zrakomlat

#102369 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

mirsek wrote:
handžar88 wrote: Jedete govna malo,.. covjek podrzava svakog ko je protiv Asada, od pocetka je od strane Savoxa vidljiva samo ta iznimna mrznja prema tom zlocincu a nikako ne vidim neke posebne simpatije prema nekoj strani, podrzava i Kurde i Izraelce, Isil, nusru, amere svakog ko je protiv Asada.. ima legitimno pravo na to, Asad nista manji zlocinac od svih ostalijph u ovom ratu. Vi podrzavate zlocinca, sta cemo s tim, pogledate li sebe nekad?
To i jest njegov problem, ne vidi sumu od drveta. A ni sam ne zna sto mu je Assad kriv za sve. Tako mu u dzematu rekli i gotovo.
:thumbup:
Isto mislim, pa sam eto gore i pisao samo si ti to bolje upakovao. Samo da Asad ode, biće onda sve Ok. Hoće kurko.
Challenger_

#102370 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

zrakomlat wrote:Al to stvarno nema nikakvog smisla, ni od Sa'voxa ni od "opozicije". Asad ko Asad je nebitan lik, on je predstavnik jednog sistema, ne znam kako da kazem. Sutra, da Asad ode, a uređenje države ostane isto, šta bi se to promjenilo za ove što ga mrze i insistiraju samo da on ode a poslije će sve biti bolje.
Bravo.

Ali njima smeta i sistem. Da se ne promjeni (nediskriminatorski i negenocidni) sistem, sutra bi im smetao i nasljednik. To je nekritički ideološki pristup a ne "briga za narod Sirije", kako lažno tvrde.
Nadzornik

#102371 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Turci u Afrinu napadaju i groblja... :-)

Turkish occupation forces attack cemeteries in Afrin.

sarajevoxxxx

#102372 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:

Dobar si :)

Jednom sam vozio Željine navijače, cijeli put sam kontao reko možda je Cheli neki od njih, bilo nas je u autu podosta. :-) ono znam da pratiš Željine utakmice :-)
Last edited by sarajevoxxxx on 10/02/2018 00:09, edited 1 time in total.
Opetja033

#102373 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:Ogromna radost građana Saraqiba tokom prolaska turskog vojnog konvoja kroz grad:

video

https://www.facebook.com/trinsyr/videos ... 510990134/
Još jedan snimak iz Saraqiba:
https://twitter.com/op_shield/status/962079776319053824

Ljudi shvataju da je za njih rat vjerovatno završio. Uzvikuju: "Osmanlije su se vratile!"
Challenger_

#102374 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Izlaze podaci o ubijenim pripadnicima sirijskih snaga u američkom napadu s one strane Eufrata.

:arrow: LINK

Neće to dobro izaći za USA na kraju, uvjveren sam u to. Možeš kako hoćeš, ali ne možeš do kad hoćeš, nema teorije.
Opetja033

#102375 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:

:D

Dobar si :)

Jednom sam vozio Željine navijače, cijeli put sam kontao reko možda je Cheli neki od njih, bilo nas je u autu podosta. :-) ono znam da pratiš Željine utakmice :-)
Treb'o si u prvi kanjon. Džennet bi ti bio zagarantovan.
Locked