Sirija

Locked
hape

#9926 Re: AW: Sirija

Post by hape »

Kod vehabija sigurno nije hanefijski mezheb. Dobro ti to znas, samo se pravis budala. Hajde sada iskreno reci koje nickove jos koristis? Nekako mi poznat tvoj "rukopis". :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9927 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Herr Flick wrote:Prodaje pricu a na avataru mu "haram" :shock:
:lol: :-D :lol:
vivaldi

#9928 Re: Sirija

Post by vivaldi »

hocu ja da dijelim wrote:zar sam nešto propustio ? kada su ga ameri nalupali?
pa daju lovu i tolerisu dotok oruzja. FSA ne unistava tenkove paradajzom vec onim hrvatskim osama, a sumnjam da to bilo ko smije bez americkog blagosolova
bosniakkk

#9929 Re: AW: Sirija

Post by bosniakkk »

hape_hapica wrote:Kod vehabija sigurno nije hanefijski mezheb. Dobro ti to znas, samo se pravis budala. Hajde sada iskreno reci koje nickove jos koristis? Nekako mi poznat tvoj "rukopis". :-)
Kod mene je hanefijski a kod tebe biće neki partizanski :D čim veze nemaš ni o čemu vezano za islam a muslimane nazivas vehabijama, iako ne znas sta je to. koristim samo 1 nick :D
Herr Flick

#9930 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

japin_mutapi wrote:
:mrgreen: :mrgreen:
bosniakkk

#9931 Re: Sirija

Post by bosniakkk »

Herr Flick wrote:
japin_mutapi wrote:
:mrgreen: :mrgreen:
ma bitno je da nije kafir.
hocu ja da dijelim

#9932 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

vivaldi wrote:
pa daju lovu i tolerisu dotok oruzja. FSA ne unistava tenkove paradajzom vec onim hrvatskim osama, a sumnjam da to bilo ko smije bez americkog blagosolova
Izgleda da nam se definicija pojma "nalupati" drastično razlikuje. Po mojoj definiciji je Pukovnik (Gadafi) nalupan a Bašarovi šiiti nisu ni pipnuti od strane Amera.
Challenger__

#9933 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
:lol: :lol: :lol:
vivaldi

#9934 Re: Sirija

Post by vivaldi »

hocu ja da dijelim wrote:
vivaldi wrote:
Izgleda da nam se definicija pojma "nalupati" drastično razlikuje. Po mojoj definiciji je Pukovnik (Gadafi) nalupan a Bašarovi šiiti nisu ni pipnuti od strane Amera.
da ti kazem iskreno, ne vidim nikakve razlike izmedju basar diktatora i sunitskih diktatora.

sta mislim o njima? mislim da su zlikovci koji su odreda zasluzili smrtne kazne, ali isto tako mislim da su bili neuporedivo manje zlo od svih ovih demokratija sto su ih naslijedili pa sam zato bio skloniji i gadafiju, sadamu, mubaraku, pa tako i basaru...
hocu ja da dijelim

#9935 Re: Sirija

vivaldi wrote:
da ti kazem iskreno, ne vidim nikakve razlike izmedju basar diktatora i sunitskih diktatora.

sta mislim o njima? mislim da su zlikovci koji su odreda zasluzili smrtne kazne, ali isto tako mislim da su bili neuporedivo manje zlo od svih ovih demokratija sto su ih naslijedili pa sam zato bio skloniji i gadafiju, sadamu, mubaraku, pa tako i basaru...
... i Miloševiću ?

ili jedna pravila važe za tebe (nas) a druga za Arape?
Challenger__

#9936 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nerijetko se unutrašnja ljepota odrazi na licu, kao što se unutrašnja rugoba, takođe odrazi na licu, pa ispred sebe imamo akrepa.

Primjer akrepa; Veliki saudijski muftija, uz saudijskog kralja, poglavar onih koje zovu "Wahhabi brand of islam" koji je, između ostalog, tražio rušenje svih crkava na Arabijskom poluostrvu i pozvao na "džihad" protiv vlasti u Damasku:

Image

Isto tako se unutrašnja ljepota odrazi na licu kao kod Mimi al Laham, borca za odbranu Sirije i svih njenih razlika:

Image

Rugoba je protiv Sirije, a ljepota je za Siriju. Mimi je iz suni poridice i govori na temu "zašto cionisti mrze Siriju", u osam tačaka. Poslušajmo Mimi :-D

Last edited by Challenger__ on 08/05/2013 18:50, edited 2 times in total.
vivaldi

#9937 Re: Sirija

Post by vivaldi »

vivaldi wrote:

... i Miloševiću ?

dobro ti je pitanje i u pravu si kada kazes da tamo vaze druga pravila, ali to je prije svega rezultat tamosnjeg specificnog mentaliteta, tradicije, obicaja, odnosa prema zivotu..
hocu ja da dijelim

#9938 Re: Sirija

vivaldi wrote:
vivaldi wrote:

... i Miloševiću ?

dobro ti je pitanje i u pravu si kada kazes da tamo vaze druga pravila, ali to je prije svega rezultat tamosnjeg specificnog mentaliteta, tradicije, obicaja, odnosa prema zivotu..
Apsolutno se ne slažem sa tobom. Ne važe tamo nikakva "druga pravila", Europa je platila vrlo visoku cijenu da se više nikada nekakav diktator ne natakari na vlast, zar ne?

Istu tu cijenu moraju platiti i Arapi, neko više neko manje, na žalost. Cijena u Egiptu nije bila visoka (jer su i diktator i narod u većini bili suniti) a cijena u Siriji je daleko veća jer su suniti većina a klika na vlasti - šiiti .

I pored toga, mislim da sirijski suniti imaju pravo na slobodne i poštene izbore a oni će na poštenim izborima sigurno znati da izaberu vlast koju žele ali i da promijene istu na slijedećim izborima ako ne bude služila njihovim interesima!
hocu ja da dijelim

#9939 Re: Sirija

Challenger__ wrote:Nerijetko se unutrašnja ljepota odrazi na licu, kao što se unutrašnja rugoba, takođe odrazi na licu, pa ispred sebe imamo akrepa.

Primjer akrepa, Velikog saudijskog muftije koji je, između ostalog tražio rušenje svih crkava na Arabijskom poluostrvu i pozvao na "džihad" protiv vlasti u Damasku:

Image

Isto tako se unutrašnja ljepota odrazi na licu kao kod naše Mimi al Laham, borca za odbranu Sirije i svih njenih razlika:

Image

Rugoba je protiv Sirije, a ljepota je za Siriju. Mimi je iz suni poridice i govori na temu "zašto cionisti mrze Siriju", u deset tačaka. Poslušajmo Mimi :-D

kakve su ovo političke gluposti ?!

sada bi svi trebali angažovati po par manekenki u reklamne svrhe pa, ko imadne najsisatiju manekenku - njegova je politika ispravna ?! :-)

ovo su fakat novi momenti u šiitskoj propagandi :D
Last edited by hocu ja da dijelim on 08/05/2013 18:58, edited 1 time in total.
Challenger__

#9940 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Stvar je savršeno jednostavna: uz Siriju, većinu njenog naroda, SAA i Vladu je i etika i estetika.

Plane and simple.

(i ovo mu je prekomplikovano, garant! :-D )
hocu ja da dijelim

#9941 Re: Sirija

Challenger__ wrote:Stvar je savršeno jednostavna: uz Siriju, većinu njenog naroda, SAA i Vladu je i etika i estetika.

Plane and simple.

(i ovo mu je prekomplikovano, garant! :-D )
mala nije loša ali , moliću da se i to uzme u obzir, ipak nije 90-60-90 :-)
japin_mutapi

#9942 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

jel to slavna SS A opet nekoga pobijedila
ko je ovaj put; djeca, žene, možda neka pekara ili red za humanitarnu

kako to da dobra i poštena SS A "oslobađa" teritoriju i gradove zar ne ratuju protiv terorista i gerile koji ubodu i odu i koji ne drže linije i ne brane prostor
matematicar_teski

#9943 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

japin_mutapi wrote:jel to slavna SS A opet nekoga pobijedila
ko je ovaj put; djeca, žene, možda neka pekara ili red za humanitarnu

kako to da dobra i poštena SS A "oslobađa" teritoriju i gradove zar ne ratuju protiv terorista i gerile koji ubodu i odu i koji ne drže linije i ne brane prostor
da im cestitamo opet? :lol: :lol:
japin_mutapi

#9944 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote: ...
zar niste prevazišli ovo ocijenjivanje po fizičkom izgledu i obliku glave i vilice
bilo je to već na ovoj temi ponavljate se
Challenger__

#9945 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

AleksoMKD wrote:Hebhes mi mater ako dole ima normalnih.

Pazi ovo, izasli Palestinci u Gazi da protestuju protiv Izraelskih napada na Siriju a Hamas razbio demonstracije.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 55,00.html

Ili sam ja pogresno razumeo vest?
Dobro si shvatio: Palestinci demonstrirali da izraze proteste zbog bombardovanja Sirije, a Hamas razbio demonstracije!

Novi momenat: Jordan, dojučerašnji saveznik u rušenju Sirije okrenuo ploču: Jordanski parlament glasao za progon (pretpostavljam "persona non grata") izraelskog ambasadora iz Amana!

LINK - (http://www.presstv.ir/detail/2013/05/08 ... eli-envoy/)

Hej Obama, vrhovni komandante Al-Kaide, ništa od tvojih trupa u Jordanu!

(p.s. Nemam ama baš ništa protiv postojanja Izraela, ali su, fakat, prešli sve granice zla)
hocu ja da dijelim

#9946 Re: Sirija

Challenger__ wrote:
AleksoMKD wrote:Hebhes mi mater ako dole ima normalnih.

Pazi ovo, izasli Palestinci u Gazi da protestuju protiv Izraelskih napada na Siriju a Hamas razbio demonstracije.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 55,00.html

Ili sam ja pogresno razumeo vest?
Dobro si shvatio: Palestinci demonstrirali da izraze proteste zbog bombardovanja Sirije, a Hamas razbio demonstracije!
možda ni Hamas ne voli demonstracije koje nije sam organizovao jer nikada ne znaš u kojem će pravcu demonstracije krenuti :roll:

demonstirati se može i smije ali samo kada mi to kažemo!
Last edited by hocu ja da dijelim on 08/05/2013 19:50, edited 1 time in total.
Challenger__

#9947 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
zar niste prevazišli ovo ocijenjivanje po fizičkom izgledu i obliku glave i vilice
Samo ti izvrći argumente. Suština je u misli i u činu: akrep je za rušenje crkava i za rušenje Vlade u Damasku. Ljepotica je za zaštitu Sirije i zaštitu svih njenih građana.

Plemenitu misao prati ljepota, a ružnu misao rugoba.
Challenger__

#9948 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vi nemate ama baš ni jedan jedini argument. Prazni ste kao i sirijska "opozicija".
japin_mutapi

#9949 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote: Samo ti izvrći argumente. Suština je u misli i u činu: akrep je za rušenje crkava i za rušenje Vlade u Damasku. Ljepotica je za zaštitu Sirije i zaštitu svih njenih građana.

složio bih se sa njom vrlo rado
hocu ja da dijelim

#9950 Re: Sirija

Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote:
Samo ti izvrći argumente. Suština je u misli i u činu: akrep je za rušenje crkava i za rušenje Vlade u Damasku. Ljepotica je za zaštitu Sirije i zaštitu svih njenih građana.

ako sad sirijski suniti ne nađu sisatiju manekenku od ove šiitske, onda im marketing nije jača strana!
Locked