misliš na hezbollahCyrax wrote: bradatim slugama. Bas su lijepo drustvance, sve sa kolca i konopca.![]()
Dosad i ko je slijep bio moze da vidi sta se desava i ko je na cijoj strani.
Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9576 Re: Sirija
- Challenger__
#9577 Re: Sirija
Ts,ts,ts... Kakvi miševi od ljudi, prestrašno. Ja ovo ne mogu ni da gledam više.
Cyraxe, pozdrav.
Cyraxe, pozdrav.
-
Revoltage
- Co0l
#9579 Re: Sirija
Naravno,dosli se poklonit gazdi dok im taj isti gazda saveznika napadaCyrax wrote:Jesi li bar procitao clanak ili samo onako zalijepis?Co0l wrote:prometheus wrote:Mislim da je Rusija pokazala kolika je ckapi......fuj sluge cionistickeRuski ratni brod prvi put u povijesti stigao u Izrael
http://ruskivjesnik.com/news/2013/05/02 ... 18985.html
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9580 Re: Sirija
i da dobiju instrukcije za daljnju opstrukciju rješenja krizeCo0l wrote: Naravno,dosli se poklonit gazdi dok im taj isti gazda saveznika napada
- Co0l
#9581 Re: Sirija
Ma libo Ruse neka stvar za Siriju,obezbjedi im drugog kupca za njihovo oruzje (sto je Sirija za njih) i za uzvrat ce Izrael & co. dobit odrijesene ruke da rade sta hoce.Rusi ce se malo ko inatit nekim pokusajem rezolucije u UN kojom ce osudit agresiju na Siriju cisto da umire svoju javnost i na kraju i vuk sit i ovce na broju.Jedino ce sirijski narod tu bit donji.japin_mutapi wrote:i da dobiju instrukcije za daljnju opstrukciju rješenja krizeCo0l wrote: Naravno,dosli se poklonit gazdi dok im taj isti gazda saveznika napada
- hocu ja da dijelim
#9582 Re: Sirija
vjerovatno će sada iranski i sirijski ajatolasi objaviti cionistima džihad do istrebljenja !Klavikula wrote:gadjan vojni istrazivacki centar na planini Qasioun, sjeverozapadno od samog grada.
http://old.wikimapia.org/#lat=33.544077 ... rch-Center
gadjan aerodrom u Damasku i 104. i 105. brigada Republikanske garde.
http://rt.com/news/damascus-syria-explo ... unday-831/
uz to IDF rasporedjuje Iron Dome sisteme u blizini gradova Haifa i Safed (Haaretz).
nesto golemo se sprema, golemo.
hoce, ali u pindičićima, šije su izrazito hrabri samo kada treba pucati po nenaoružanim sunitskim civilima
-
prometheus
#9583 Re: Sirija
Rusija jos uvijek nista odlucno nije odradila, osim vozikanja brodova i podmornica. Njen stav prema Siriji i Iranu je skroz siv, precizno odmjerene rijeci u govoru i cudno glasanje na UN-u. Samo uzvracaju udarac kada se njihovo dira, a muda da rokne par misila na teroriste nema, mnogo veca muda imaju cionisti, sto je meni smijesno i jako sumnjivo.
Njihova vanjska politika vise odgovara ekonomskim strateskim interesima nego nekoj razumnoj politici.
Njihova vanjska politika vise odgovara ekonomskim strateskim interesima nego nekoj razumnoj politici.
-
RahatHurmašica
#9584 Re: Sirija
sunit sam, ali moram priznati da na bliskom istoku jedino sije nesto vrijede, nažalost, suniti nisu vrijedni ni spomena.hocu ja da dijelim wrote:vjerovatno će sada iranski i sirijski ajatolasi objaviti cionistima džihad do istrebljenja !Klavikula wrote:gadjan vojni istrazivacki centar na planini Qasioun, sjeverozapadno od samog grada.
uz to IDF rasporedjuje Iron Dome sisteme u blizini gradova Haifa i Safed (Haaretz).
hoce, ali u pindičićima, šije su izrazito hrabri samo kada treba pucati po nenaoružanim sunitskim civilima
- muhafuca
#9585 Re: Sirija
ukratko :
plemena iz podrucja al-Hermel pregovaraju sa Sirijskom Armijom predaju grada bez borbe da se izbjegnu civilne zrtve
ali se ceka jos i da vodja brigade al-Qusair (
Ne garantujem za prevod - jer je i sam text vjerovatno prevod sa Arapskog na Engleski odradjen uz pomoc google.translate ili nesto slicno (jako los engleski) - mada cini mi se da vjerovatno nisam puno ofulao
- hocu ja da dijelim
#9586 Re: Sirija
Vrijedi li analogija sa sunitima i u Bosni ? Mislim, nešto si mi fakat čudan sunit.RahatHurmašica wrote:sunit sam, ali moram priznati da na bliskom istoku jedino sije nesto vrijede, nažalost, suniti nisu vrijedni ni spomena.hocu ja da dijelim wrote:vjerovatno će sada iranski i sirijski ajatolasi objaviti cionistima džihad do istrebljenja !Klavikula wrote:gadjan vojni istrazivacki centar na planini Qasioun, sjeverozapadno od samog grada.
-
El_comadante
#9587 Re: Sirija
evo zasto nevolim Assada gdje mu je sada PVO da susi izraelski avion? gdje su mu sada silne rakete kad ih je izrael napao? lako je po tzv. teroristima hajd sada se pokazi da branis narod.
-
zlata
#9588 Re: Sirija
Pa kako god okrenes,hocu ja da dijelim wrote:vjerovatno će sada iranski i sirijski ajatolasi objaviti cionistima džihad do istrebljenja !Klavikula wrote:gadjan vojni istrazivacki centar na planini Qasioun, sjeverozapadno od samog grada.
sad su sunitski Islamisti
na istoj strani s' Cionistima
i americkim Imperijalistima....
Tako ti je kad ti rat kroje arapski sejci-minderasi $$$
i vjerski fanatici.
Proces demokratizacije Sirije je mogao mirnije proc,
bez razaranja zemlje, i razvaljivanja drzave.
Ovako tu zemlju samo Bog moze spasit.
Davutoglu i Erdogan mora da su sat prezadovljni svojim
caranjem, varanjem i petljanjem po komsiluku.....
Ako su ovako mudro pomagali Siriji
mogu tek zamislit kako bi pomagali Bosni
kad bi doslo stani-pani.
- muhafuca
#9589 Re: Sirija
ma vodstvo (vlade) - a narod ko narod je OK al opet kao sto i mi sjedimo i jedemo govna koja nam nasi lideri serviraju - tako i oni tamo sjede i jedu malo drugacija govna koje im njihovi lideri serviraju - i mi smo ovde sunitiRahatHurmašica wrote:
sunit sam, ali moram priznati da na bliskom istoku jedino sije nesto vrijede, nažalost, suniti nisu vrijedni ni spomena.
(nominalno jer ja to izbjegavam - ili si musliman ili nisi - nikakve druge podjele ne priznajem ali termine povremeno koristim jer su nametnuti pa ih tako sagovornik nekad brze razumije)
pa ne znam da smo puno bolji/losiji od onih dole sunita
Last edited by muhafuca on 05/05/2013 17:03, edited 1 time in total.
- Cyrax
#9590 Re: Sirija
"Ruski ratni brod je prvi put u povijesti bilateralnih odnosa dviju zemalja stigao u Izrael kako bi čestitao lokalnim stanovnicima, a naročito veteranima Drugog svjetskog rata, predstojeću godišnjicu Pobjede.Co0l wrote:
Naravno,dosli se poklonit gazdi dok im taj isti gazda saveznika napada
U Izraelu, gdje živi nekoliko desetaka tisuća veterana, Dan pobjede je državni praznik koji se, kao i u Rusiji, obilježava 9. maja." - veze sa Sirijom ovo nema sto si ostavio niti odnosima jizrael - Rusija
Last edited by Cyrax on 05/05/2013 17:03, edited 1 time in total.
- Klavikula
#9591 Re: Sirija
jedan avion je srusen. Al Manar je prenio. oni su bili i na licu mjesta.El_comadante wrote:evo zasto nevolim Assada gdje mu je sada PVO da susi izraelski avion? gdje su mu sada silne rakete kad ih je izrael napao? lako je po tzv. teroristima hajd sada se pokazi da branis narod.
zanimljivo je da su teroristi cesto napadali PVO baze SAA. garant ih je S200 i Kub ubijao
- Cyrax
#9592 Re: Sirija
PVO baze su najmanje bile zasticene pa su u ovom ratu najvise i stradale. Sada se i vidi zastoEl_comadante wrote:evo zasto nevolim Assada gdje mu je sada PVO da susi izraelski avion? gdje su mu sada silne rakete kad ih je izrael napao? lako je po tzv. teroristima hajd sada se pokazi da branis narod.
Bradr jizraelis dosli da pripomognu.
- Challenger__
#9593 Re: Sirija
Oni su jedno, oni su ista strana, od početka. Izraeli vahabi-tul agrešnCyrax wrote: PVO baze su najmanje bile zasticene pa su u ovom ratu najvise i stradale. Sada se i vidi zasto![]()
-
El_comadante
#9594 Re: Sirija
ovde je neko kazao da Sirija ima jedan od jacih PVO pa zato NATO nece da napadne a evo vidimo kako imaju jak PVO.Challenger__ wrote:Oni su jedno, oni su ista strana, od početka. Izraeli vahabi-tul agrešnCyrax wrote: PVO baze su najmanje bile zasticene pa su u ovom ratu najvise i stradale. Sada se i vidi zasto![]()
-
RahatHurmašica
#9595 Re: Sirija
o bliskom istoku govorimhocu ja da dijelim wrote:[
Vrijedi li analogija sa sunitima i u Bosni ? Mislim, nešto si mi fakat čudan sunit.
- hocu ja da dijelim
#9596 Re: Sirija
Izrael demantovao rušenje svojih aviona. Šiitska PVO je najefikasnija na svijetu kada se bori protiv skoro golorukih sunita ali u sukobu sa bilo kojom ozbiljnijom silom, tu se već moraju izmišljati oboreni avioni !Klavikula wrote:jedan avion je srusen. Al Manar je prenio. oni su bili i na licu mjesta.El_comadante wrote:evo zasto nevolim Assada gdje mu je sada PVO da susi izraelski avion? gdje su mu sada silne rakete kad ih je izrael napao? lako je po tzv. teroristima hajd sada se pokazi da branis narod.
zanimljivo je da su teroristi cesto napadali PVO baze SAA. garant ih je S200 i Kub ubijao
Šiitski mesar Bašar me sve više podsjeća na Miloševića je je i Slobo tvrdio da je njegova PVO oborila preko 100 Nato aviona.
-
RahatHurmašica
#9597 Re: Sirija
nije samo stvar u liderima. stvar je u mentalitetu. evo pogledaj vehabije u bih. svi od reda zatucani, neškolovani, nikakve koristi od njih, obični društveni paraziti. i sad zamisli od njih nekakav napredak ili naučni pronalazak.... e tako ja vidim saudiju, katar, libiju.....muhafuca wrote:ma vodstvo (vlade) - a narod ko narod je OK al opet kao sto i mi sjedimo i jedemo govna koja nam nasi lideri serviraju - tako i oni tamo sjede i jedu malo drugacija govna koje im njihovi lideri serviraju - i mi smo ovde sunitiRahatHurmašica wrote:
sunit sam, ali moram priznati da na bliskom istoku jedino sije nesto vrijede, nažalost, suniti nisu vrijedni ni spomena.
(nominalno jer ja to izbjegavam - ili si musliman ili nisi - nikakve druge podjele ne priznajem ali termine povremeno koristim jer su nametnuti pa ih tako sagovornik nekad brze razumije)
pa ne znam da smo puno bolji/losiji od onih dole sunita
a za boldirano
-
RahatHurmašica
#9598 Re: Sirija
koje licemjerstvo. podržavao si bradate teroriste kada su rušili i zaposjedali pvo sisteme, a sada se kao pitaš što nisu reagovali. pa nisu zato što su cionistički bradati saveznici oštetili pvo i pripremili teren svojim mentorima i gospodarima.El_comadante wrote:ovde je neko kazao da Sirija ima jedan od jacih PVO pa zato NATO nece da napadne a evo vidimo kako imaju jak PVO.Challenger__ wrote:Oni su jedno, oni su ista strana, od početka. Izraeli vahabi-tul agrešnCyrax wrote: PVO baze su najmanje bile zasticene pa su u ovom ratu najvise i stradale. Sada se i vidi zasto![]()
odron
- Klavikula
#9599 Re: Sirija
sad bi se ja trebao cuditi kako nekome podaci zvanicnog izraela mogu biti vjerodostojni. ali, posto vas znam u dusu, ni najmanje me ne iznenadjuje.hocu ja da dijelim wrote: Izrael demantovao rušenje svojih aviona.
cio... parodnon vehabije
-
RahatHurmašica
#9600 Re: Sirija
treba se samo vratiti u vrijeme nastanka vehabizma, ulogu engleza i židova....Challenger__ wrote:Oni su jedno, oni su ista strana, od početka. Izraeli vahabi-tul agrešnCyrax wrote: PVO baze su najmanje bile zasticene pa su u ovom ratu najvise i stradale. Sada se i vidi zasto![]()