Sirija

Locked
Challenger__

#9526 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

Pomenuo sam el-Kuseir. Vojska prilazi iz dva pravca; prilog - video naoružane opozicije iz Kuseira.

i prilog s druge strane fronta, "na kilometar od centra el-Kuseira"

https://www.youtube.com/watch?v=UaWtIVn28sg
Avetinho

#9527 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Pogledajte čime se banda koristi:

4. na slici je ova stravična fotografija...

Image

...sa komentarom da je riječ o "žrtvama nepravednog tiranina" (Asada)!

Šta mislite odakle je ova fotografija?

To je sva priča o lažnom, tobož "arapskom proljeću". Sve je laž, samo laž, od početka do kraja.
Ćeli ti bi mogao izgradit zavidnu karijeru otkrivajući kritične momente u internetskim prepucavanjima. Možda da koristiš pseudonim ''Oko sokolovo'' ili nešto slično tome, ono da bude sve po pe esu.

U svakom slučaju evo nekoliko orginalnih slika masakra u Bejdi u mjestu Banijas kojeg su počinile Assadove snage:

Image

Image
Lik misli da, ako podvali nekoliko slicica sa fejsbuka, kao sto je Klavikulica onomad uradio, da je u redu ubijati skudovima, artiljerijom, avijacijom, civile, izvlaciti zene i djecu za masovnu egzekuciju, i mlatit onako odoka.

Nece niko od asadista da se osvrne na izvjestaj Human Rights Watch o asadistickim masovnim ubistvima civila po Siriju.
zigs7

#9528 Re: Sirija

Post by zigs7 »

AL qusair ce izgleda biti veliko popriste borbi,jer snage psa asada i snage psa nasralaha stezu obruc,a mi sto se s guza na guz premjestamo i sve to posmatramo najmanje sto mozemo jest da dovimo za bracu.Ovi perfektni sirijski analiticari na forumu mogu da pisu na hiljade novih postova protiv FSA,samo nek znaju da nisu pokupili svu pamet svijeta.Sjetimo se svijetske analize da ce snage Yugo-armije u roku 2 mjeseca ovladati Bosnom.A kad posmatramo ove pas al asadove kerove sta rade od nevinog naroda,pa nesto mi to previse slicno sa slikama iz 92-95,a ovi prof ANALITICARI nesto ne govore za bradonje iz 92-95 da su teriristi bili hm,hm,i jopet hm a jos vele da su iz Sarajeva Jugoslavija.Nadam se da znamo ko su prof-analiticari , a jos samo da pas al asad zna za njih
Avetinho

#9529 Re: Sirija

Post by Avetinho »

zigs7 wrote:AL qusair ce izgleda biti veliko popriste borbi,jer snage psa asada i snage psa nasralaha stezu obruc,a mi sto se s guza na guz premjestamo i sve to posmatramo najmanje sto mozemo jest da dovimo za bracu.Ovi perfektni sirijski analiticari na forumu mogu da pisu na hiljade novih postova protiv FSA,samo nek znaju da nisu pokupili svu pamet svijeta.Sjetimo se svijetske analize da ce snage Yugo-armije u roku 2 mjeseca ovladati Bosnom.A kad posmatramo ove pas al asadove kerove sta rade od nevinog naroda,pa nesto mi to previse slicno sa slikama iz 92-95,a ovi prof ANALITICARI nesto ne govore za bradonje iz 92-95 da su teriristi bili hm,hm,i jopet hm a jos vele da su iz Sarajeva Jugoslavija.Nadam se da znamo ko su prof-analiticari , a jos samo da pas al asad zna za njih
Mislis na Klavikulu, "Sarajevo, Jugoslavija"?
Mos mislit kako zna o situaciji u Siriji, kad veze nema sta mu se zbiva u mjesnoj zajednici.
zigs7

#9530 Re: Sirija

Post by zigs7 »

Ne uobicavam nekog nikovati al neki od tih prof-analiticara.Pa ne znam al izgleda da su amateri-geografi il idu na onu Sarajevo-Yugoslavija to jest ma svi smo mi od srba postali
theTruePath

#9531 Re: Sirija

Post by theTruePath »

zigs7 wrote:AL qusair ce izgleda biti veliko popriste borbi,jer snage psa asada i snage psa nasralaha stezu obruc,a mi sto se s guza na guz premjestamo i sve to posmatramo najmanje sto mozemo jest da dovimo za bracu.Ovi perfektni sirijski analiticari na forumu mogu da pisu na hiljade novih postova protiv FSA,samo nek znaju da nisu pokupili svu pamet svijeta.Sjetimo se svijetske analize da ce snage Yugo-armije u roku 2 mjeseca ovladati Bosnom.A kad posmatramo ove pas al asadove kerove sta rade od nevinog naroda,pa nesto mi to previse slicno sa slikama iz 92-95,a ovi prof ANALITICARI nesto ne govore za bradonje iz 92-95 da su teriristi bili hm,hm,i jopet hm a jos vele da su iz Sarajeva Jugoslavija.Nadam se da znamo ko su prof-analiticari , a jos samo da pas al asad zna za njih
cuj psa :lol:
Challenger__

#9532 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Sirijska tragedija nam šalje mnoge poruke. Pogledajte jednu od njih:

Image

- na mapi su aerodromi te avio i helikopterske baze Sirije. One obilježene crvenom bojom su pod kontrolom Vlade, a one obilježene zelenom bojom su pod kontrolom naoružane opozicije i terorista;

- debelo iznad Alepa, a ispod same granice sa Turskom se nalazi - Menagh Air Base, koja je, zbog neposredne blizine Turske, daleko najugroženija;

- ta baza je, od početka sukoba u djelimičnom, a potom u potpunom okruženju;

- iako je komandni kadar baze imao mogućnost da se evakuiše, prvo kopnom, pa vazdušnim putem, ili putem predaje rebelsima i teroristima, na to nisu ni pomišljali; naprotiv, lično su učestvovali u svakodnevnoj odbrani baze, braneći svoju čast i svoju zemlju;

- danas, nakon dvije godine borbi, na prvoj liniji odbrane baze, poginuo je brigadni general Ali Salim Mahmoud i pokazao i istoku i zapadu i sjeveru i jugu šta je heroizam i ponos.

Image
Abid Sayed: "RIP brave shuhada - may your souls find peace in heaven!"
Avetinho

#9533 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Sta kazu o izvjestaju Human Rights Watch o ubistvima civila?
Klavikula

#9534 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Celendzerinjo jos jedan :thumbup:

uz jednu napomenu. bazu Al Qusayr (Daba) je SAF napustio i minirao, ili ti ga zvrcka za teroriste :D trenutno, Taftanaz i Daba zracne baze niko ne koristi (potvrdjeno). vjerovatno je slicna situacija i za druge dvije baze.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9535 Re: Sirija

Post by Truba »

Ja Sam Odavle wrote:
Black swan wrote:
svaka akcija izaziva reakciju tako da su o tome trebali braća razmišljati prije nego su slali strane plaćenike silovatelje koljače i mrzitelje svega normalnoga na svijetu
O cemu pricas? Da te podsjetim, A-sadista je poslao vojsku i tenkove da puca po nenaoruzanom narodu u proljece 2011.
goloruka deca vojnici :skoljka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9536 Re: Sirija

Post by Truba »

sarajevoxxxx wrote:
Black swan wrote:
ljudski je griješiti
ali oni ne vidim da prestaju sa slanjem novaca i ljudstva
tako da sva je krivica njihova

sistem će se braniti dokle god bude imao mesa
... a vidimo da mu strani plaćenici ne mogu ništa
civili su u svakom ratu žrtve i nikog nije briga za njih
- Da, i tebi se sviđa ideja o gloginjama i spolovilu. Veliš dok je mesaru živog mesa za klanje, ili pak onog topovskog, ne treba se brinuti za budućnost Sirije.
samo petljaj patetično
svaki sistem ima osnovnu funkciju da se brani... svaki sistem se brani dokle god ima ljudi da ga brane

to što su teroristi i njihovi sponzori mislili da će pobijediti za 10 dana ili da će proći ideja o zračnim udarima je njihov problem

za poginule nemaju pravo kriviti sistem koji se brani
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9537 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

neki su zaboravili ovo doduše davno je bilo

ŠIIJSKI AJETULLAH POZVAO "U DŽIHAD" RADI SPAŠAVANJA BEŠŠAROVOG REŽIMA

jesul ovi "džihadisti" i "islamisti" dobri
i hezbollah iz libana su isto tako u džihadu u siriji
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9538 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Još jedno varvarstvo terorista:

"Shrine Of Sahabi Hujr ibn Adi Destroyed, Body Exhumed"
još jedna laž
područje na kojem se nalazio mezar je pod kontrolom režimske vojske koja je i iskopala kosti i srušila turbe

link + slike ljudi u uniformama i činovima slavne i hrabre SS A

http://translate.google.com/?hl=hr#ar/en/
Cyrax

#9539 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Black swan wrote:
samo petljaj patetično
svaki sistem ima osnovnu funkciju da se brani... svaki sistem se brani dokle god ima ljudi da ga brane

to što su teroristi i njihovi sponzori mislili da će pobijediti za 10 dana ili da će proći ideja o zračnim udarima je njihov problem

za poginule nemaju pravo kriviti sistem koji se brani
Na to se svodi 90% postova ove teme. Petljanje, izvrtanje i trolanje :)
Challenger__

#9540 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote: područje na kojem se nalazio mezar je pod kontrolom režimske vojske koja je i iskopala kosti i srušila turbe

još jedna laž
"Još jedna"? Kao - šta? Kao tvrdnja da je "režimski čovjek ubio šejh Ramadan dr. Butija" r.a. , pa se ispostavilo da je i to laž. Ili, nešto drugo?

Japine, živ bio... Taj dio ADRE je bio pod kontrolom rebela/terorista, pa je došao pod kontrolu Vlade. To što ti to ne bi učinio (srušio mezar), to ne znači da ga nisu srušili oni koji ruše i pale sve (da ne podsjećam klipovima) što nije po njihovoj tekfirijskoj mjeri.
Challenger__

#9541 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:neki su zaboravili ovo doduše davno je bilo

ŠIIJSKI AJETULLAH POZVAO "U DŽIHAD" RADI SPAŠAVANJA BEŠŠAROVOG REŽIMA

jesul ovi "džihadisti" i "islamisti" dobri
i hezbollah iz libana su isto tako u džihadu u siriji
Nema dobra s bilo čije strane da dolazi. Sva sreća, poziv niti je na snazi, niti je aktuelan (mart 2012).

Aktuelan je poziv na pregovore između vlasti i opozicije kao i OPSTRUKCIJA ove mirovne inicijative od inostranih sponzora rata. Od strane lažnih "saveznika" kojima nije cilj da se okonča sirijska tragedija.
Avetinho

#9542 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Black swan wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Black swan wrote:
svaka akcija izaziva reakciju tako da su o tome trebali braća razmišljati prije nego su slali strane plaćenike silovatelje koljače i mrzitelje svega normalnoga na svijetu
O cemu pricas? Da te podsjetim, A-sadista je poslao vojsku i tenkove da puca po nenaoruzanom narodu u proljece 2011.
goloruka deca vojnici :skoljka:
I do zuba nenaoruzane pomahnitale babe u kratkim pantolama.
vrbas1979

#9543 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

pašče ti je u gaćama.
prometheus

#9544 Re: Sirija

Post by prometheus »

Ja Sam Odavle wrote: Onda nisi citao pazljivo. Niko ne zagovara bezuvjetni pad Asada zbog pada Asada, nogo zbog toga sta Asad predstavlja: totalitarizam, progone, masovna ubistva, rat protiv vlastitog naroda.

70,000 mrtvih, stotine hiljada obogaljenih, preko milion izbjeglica. Sve Asadisticko djelo.
Samo zbog Asada
, Siriji su dani vjerovatno odbrojani. Asad nije branilac Sirije, nego lik koji ju je unistio. Ne moze bolji americki covjek :)

Ja bih demokratiju, cak i "demokratiju", uvijek odabrao prije hladnokrvnog masovnog ubice.
Kako mislis niko? Na forumu ili uopce? Na forumu ne znam jer sam skoro dosao, a stav opozicije otkako je stvar krenula masovnim proljevanjem krvi je uvijek bio jasan: nema dijaloga sa Assadom, ni po kojoj cijeni. To govore a tako i rade.

Da je Assad za sve kriv... Jebiga ne mogu sad ponovo sve objasnjavati, vanjsku geopolitiku, interese i strategije. Samo jedno pitanje, da i ti nisi mozda trazio intervenciju 2003. protiv zlocestog diktatora i razornog oruzja? Ko je bolji, odnosno sta je bolje za narod, prema najsvjezijem iskustvu, diktator i krvolocni Saddam ili sadasnja "demokratija i sloboda" Iraka?

I ja bih vise volio Assadovu demokratiju nego svo ovo krvoprolice, od kojeg najmanje 50% snosi FSA.
Avetinho

#9545 Re: Sirija

Post by Avetinho »

prometheus wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Onda nisi citao pazljivo. Niko ne zagovara bezuvjetni pad Asada zbog pada Asada, nogo zbog toga sta Asad predstavlja: totalitarizam, progone, masovna ubistva, rat protiv vlastitog naroda.

70,000 mrtvih, stotine hiljada obogaljenih, preko milion izbjeglica. Sve Asadisticko djelo.
Samo zbog Asada
, Siriji su dani vjerovatno odbrojani. Asad nije branilac Sirije, nego lik koji ju je unistio. Ne moze bolji americki covjek :)

Ja bih demokratiju, cak i "demokratiju", uvijek odabrao prije hladnokrvnog masovnog ubice.
Kako mislis niko? Na forumu ili uopce? Na forumu ne znam jer sam skoro dosao, a stav opozicije otkako je stvar krenula masovnim proljevanjem krvi je uvijek bio jasan: nema dijaloga sa Assadom, ni po kojoj cijeni. To govore a tako i rade.

Da je Assad za sve kriv... Jebiga ne mogu sad ponovo sve objasnjavati, vanjsku geopolitiku, interese i strategije. Samo jedno pitanje, da i ti nisi mozda trazio intervenciju 2003. protiv zlocestog diktatora i razornog oruzja? Ko je bolji, odnosno sta je bolje za narod, prema najsvjezijem iskustvu, diktator i krvolocni Saddam ili sadasnja "demokratija i sloboda" Iraka?

I ja bih vise volio Assadovu demokratiju nego svo ovo krvoprolice, od kojeg najmanje 50% snosi FSA.
Asadisticka "demokratija" je doveloa do +70,000 mrtvih Sirijaca bilko koje boje i vrste. Fala vam ljepa, ali taj tip je masovni ubica. kako god okrenes.
Strovalio gradove, skudovima, avijacijaom, artiljerijom. Daleko mu lijepa kuca od bilo koje druge drzave.

Ko ga smatra velikim vodjom ima zdravstvenih problema.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9546 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» vrbas1979

hefta
Klavikula

#9547 Re: Sirija

Post by Klavikula »

novo bombardovanje Sirije od strane cionista. Al Manar tvrdi da je SAA oborila jedan avion.

https://www.youtube.com/watch?v=e84pVGs ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Bus39arM4A
Klavikula

#9548 Re: Sirija

Post by Klavikula »

gadjan vojni istrazivacki centar na planini Qasioun, sjeverozapadno od samog grada.
http://old.wikimapia.org/#lat=33.544077 ... rch-Center
gadjan aerodrom u Damasku i 104. i 105. brigada Republikanske garde.

http://rt.com/news/damascus-syria-explo ... unday-831/

uz to IDF rasporedjuje Iron Dome sisteme u blizini gradova Haifa i Safed (Haaretz).

nesto golemo se sprema, golemo.
Challenger__

#9549 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kao što smo i predvidjeli: vahabističlki, tekfirijski cionistički psi gube i sada sa posredne prelaze na neposrednu agresiju.

Klavikula

#9550 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
oboreni IAF-ov avion
Locked