Sirija

Locked
Klavikula

#9426 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Utjecajni Zbigniew Brzezinski za Der Spiegel o SAD-u i Siriji: "Nismo imali strategiju, sada je kasno - ovo je stvarnost koju moramo prihvatiti"
Cime je potvrdio da sukob u Siriji nije bio planiran nego da su se Ameri u njega posredno ukljucili bez planiranja nakon sto se narod pobunio.A inace je upravu u ovom tekstu sto se tice Obamine administracije i njihovog odnosa prema Siriji.
ko je placo demonstrante? 10 dolara + 10 dolara za svakog koga dovedes. Alepski biskup je to potvrdio.

(vise puta sam stavljao tekst tako da sad necu. ali ako neko zeli, potrudicu se)
muhafuca

#9427 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Sirijske trupe napreduju u centralnom gradu Homs

Syrian troops advance in central city of Homs

Code: Select all

http://news.yahoo.com/syrian-troops-advance-central-city-homs-075549275.html
Co0l

#9428 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Utjecajni Zbigniew Brzezinski za Der Spiegel o SAD-u i Siriji: "Nismo imali strategiju, sada je kasno - ovo je stvarnost koju moramo prihvatiti"
Cime je potvrdio da sukob u Siriji nije bio planiran nego da su se Ameri u njega posredno ukljucili bez planiranja nakon sto se narod pobunio.A inace je upravu u ovom tekstu sto se tice Obamine administracije i njihovog odnosa prema Siriji.
ko je placo demonstrante? 10 dolara + 10 dolara za svakog koga dovedes. Alepski biskup je to potvrdio.

(vise puta sam stavljao tekst tako da sad necu. ali ako neko zeli, potrudicu se)
Brzezinski mi je ipak provjereniji izvor od nekog lokalnog vjerskog sluzbenika.Bar meni a ti kako hoces :wink:
eldemar

#9429 Re: Sirija

Post by eldemar »

muhafuca

Sirijske trupe napreduju u centralnom gradu Homs
VIVA SYRIA

Image
Image
Avetinho

#9430 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
Klavikula wrote:
Co0l wrote:

Brzezinski mi je ipak provjereniji izvor od nekog lokalnog vjerskog sluzbenika.Bar meni a ti kako hoces :wink:
Ne mogu vjerovati da si se upustio u diskusiju o nekoj tamo trecoj zemlji s likom koji ne zna gdje zivi. Klavikulica ti se potpisuje da je iz "Sarajeva, Jugoslavija".

Nezavisni i objektivni izvori su mu RT (privatna Putinova, pardon drzavna), SANA (privatna Asadova, pardon, drzavna), i Iranska drzavna televizija. Kad to umotas u ADVANCE.HR, odmah znas s kim imas posla.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9431 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

eldemar wrote: Sirija ce opstati , budi siguran u to!
sa ovim se slažem
sirija je bila i prije asada biće i posle
neće sirija biti privatni feud klana assad ... bašar je poslednji kralj iz te loze

p.s. pardon nije baša kralj on je demokratski izbran sa 70% na fer i poštenim nenamještenim slobodnim izborima
muhafuca

#9432 Re: Sirija

Post by muhafuca »

japin_mutapi wrote:
eldemar wrote: Sirija ce opstati , budi siguran u to!
sa ovim se slažem

neće sirija biti privatni feud klana assad ... bašar je poslednji kralj iz te loze

p.s. pardon nije baša kralj on je demokratski izbran sa 70% na fer i poštenim nenamještenim slobodnim izborima
Sirija ce opstati to se slazem - al o kojoj lozi i dinastiji ti pricas - otac i sin pa dinastija ?
znas li ti sta uopce rijec dinastija znaci?
sirija je bila i prije asada biće i posle
nije bas puno prije Assada nastala kao Sirija
bašar je poslednji kralj iz te loze
drugi i posljednji - jaka loza nema sta - a pogotovo kralj (?) - to si pomjesao sa onima juznije u Zaljevu
kakvi takvi izbori bar postoje - ovi u zaljevu crknu od smjeha kad spomenes rijec izbori

nego historiju i geografiju u ruke pa se onda vrati komentarisati

a o politici da i ne govorimo - kad vec pricas o demokratiji i slobodama znaj da su
Libija i Sirija bili najprograsivniji rezimi u Arapskom svijetu (ne u cijelom svijetu da se ne zbunis nego u Arapskom svijetu sto i nije bilo tesko ali ipak)
prije cijelog ovog sranja u zadnjih deset godina
valjda su zato trebali biti prvi razvaljeni
japin_mutapi

#9433 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

muhafuca wrote: Sirija ce opstati to se slazem - al o kojoj lozi i dinastiji ti pricas - otac i sin pa dinastija ?
znas li ti sta uopce rijec dinastija znaci?
o tome ti i pričam
uprkos velikoj želji i ogromnim naporima koji se ulažu dinastija assada se neče uspostaviti i neče zajahati siriju kako su planirali mada je i ovih 40 godina previše
muhafuca wrote:kakvi takvi izbori bar postoje - ovi u zaljevu crknu od smjeha kad spomenes rijec izbori
i šta sad
nema izbora u zaljevskim zemljma i to je opravdanje baši da namjesti iste u svojoj zemlji
japin_mutapi

#9434 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

muhafuca wrote: a o politici da i ne govorimo - kad vec pricas o demokratiji i slobodama znaj da su
Libija i Sirija bili najprograsivniji rezimi u Arapskom svijetu (ne u cijelom svijetu da se ne zbunis nego u Arapskom svijetu sto i nije bilo tesko ali ipak)
hau jes no al u paralelnom svijetu mladena marića
sarajevoxxxx

#9435 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
- U svakom slučaju još uvijek očekujemo komentar Vesne iz Aleppa...
+2 Vesna1: 20:03 02.05.13'
Gospodina Nasrallah obozavam i,da mu Bog da dug zivot.@Solid Snake,prijatelju,drago mi je da ste se javili!Veliki pozdrav Vama i svim citaocima!
:thumbup:
- Nije poenta u tome je li joj drag Nasrallah ili nije, naravno da jeste i mora biti jer se bori i to kvalitetno protiv FSA boraca koji su Vesnini neprijatelji broj 1 u Aleppu.

- Također, ta je žena žrtva sukoba, našla je se u u unakrsnoj vatri, preko njenih leđa se neki stari nedovršeni računi između šija i sunija od 1000 i kusur godina se sada svode. Briga Vesne i za Kom i za Nedžef i za nekakve kabure!

- Na njen svaki komentar mogu samo pognut glavu, niti sam tamo, niti mi granata zviždi iznad glave, niti strahujem hoću li odletjeti u zrak dok stojim u redu za hljeb. Po njenim komentarima već sada se osjeti sva ludost koja se dešava tamo, a kako će toga biti svijesni kada sve ovo jednog dana završi. Vjeruj mi znam o čemu govorim.
Co0l

#9436 Re: Sirija

Post by Co0l »

Pokolj u sirijskom selu Al-Beyda, među ubijenim i djeca

Nastavljeni su napadi snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada na selo Al-Beyda na području Tartusa.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pokol ... /130503058
Tako to rade borci protiv 'terorista' :(
Klavikula

#9437 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sukob između turske granične policije i sirijskih pobunjenika: ubijeni i ranjeni s obje strane

Image
Jedan pripadnik turskih snaga sigurnosti je ubijen, a desetak ih je ranjeno nakon što je izbio oružani sukob između turske granične policije i sirijskih pobunjenika. Oružani incident desio se kod mjesta Akcakale u provinciji Sanliurfa, preko puta sirijskog graničnog prijelaza Tel Abyad.
http://www.advance.hr/vijesti/sukob-izm ... bje-strane
izvor(i): Dogan n ews agency | Reuters | NTV | CNN Turk

Image
sarajevoxxxx

#9438 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Postao/la sarajevoxxxx dana 09/02/2013 00:37

Al Kaida nikad popularnija,
Ovo se prije dva mjeseca pisalo, i neki su shvatili kao odu Al Kaidi.

A ovo je slika sa jučerašnjih protesta u Kairu:

Image

Nekoliko hiljada islamista se jučer okupilo u Kairu ispred policijske stanice, a vjerovatno su svi istog mišljenja o Bin Ladenu kao i ovaj lik što drži njegovu sliku.

- Sektaški rat koji je ovih dana kulminirao u Siriji, posljedice se osjete i u Jordanu, gdje je danas u gradu Kereku zaapaljena kuća jedne šitske sekte.

Image
hocu ja da dijelim

#9439 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Co0l wrote:
Pokolj u sirijskom selu Al-Beyda, među ubijenim i djeca

Nastavljeni su napadi snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada na selo Al-Beyda na području Tartusa.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/pokol ... /130503058
Tako to rade borci protiv 'terorista' :(
Genocidna šiitska bagra, šta drugo reći?

Šije dijele sunite u samo dvije kategorije: teroriste i kolateralnu štetu. Iskreno se nadam da će okolne sunitske zemlje podržati pobunjenike i sa malo sofisticiranijim oružjem a ne samo sa puškicama!
Avetinho

#9440 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:Sukob između turske granične policije i sirijskih pobunjenika: ubijeni i ranjeni s obje strane

Image
Jedan pripadnik turskih snaga sigurnosti je ubijen, a desetak ih je ranjeno nakon što je izbio oružani sukob između turske granične policije i sirijskih pobunjenika. Oružani incident desio se kod mjesta Akcakale u provinciji Sanliurfa, preko puta sirijskog graničnog prijelaza Tel Abyad.
http://www.advance.hr/vijesti/sukob-izm ... bje-strane
izvor(i): Dogan n ews agency | Reuters | NTV | CNN Turk

Image
Dje si ADVANCE.HR.
Jeste vala ti i ekipa mladih ruskih dobrtovoljaca kidnapovali forum. Ne moze stranica proci bez kilometarskih postova kopiranih sa "objektivnog i nepristrasnog izvora". Pa dokad vise.

Kad nesto prepises sa ADVANCE.HR, to ti dodje isto kao kad "Borba" ili "Politika" "izvjestavaju" iz "Sarajeva, Jugoslavija" 1992-1995.
japin_mutapi

#9441 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Ja Sam Odavle wrote: Kad nesto prepises sa ADVANCE.HR, to ti dodje isto kao kad "Borba" ili "Politika" izvjestava iz "Sarajeva, Jugoslavija" 1992-1995.
nemoj tako
ima i prepisanih postova "analitičara" sa mcm foruma
sve stručnjaci
Avetinho

#9442 Re: Sirija

Post by Avetinho »

muhafuca wrote:
kakvi takvi izbori bar postoje - ovi u zaljevu crknu od smjeha kad spomenes rijec izbori

nego historiju i geografiju u ruke pa se onda vrati komentarisati

a o politici da i ne govorimo - kad vec pricas o demokratiji i slobodama znaj da su
Otvori novu temo o demokratiji u zaljevu. A-sadistima se ne smije dopustiti da im unutrasnje uredjenje drugih zemalja bude izgovor za masakriranje sirijskih civila i protjerivanje oko milion ljudi sa svojih ognjista.

Ali ovo mi je ipak najjace. Ne treba komentar.
Libija i Sirija bili najprograsivniji rezimi
Za plakat.
popokatepetl_com

#9443 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Haj nam onda ti reci koji su to najprogresivniji i najdemokratskiji rezimi u Arapskom svijetu?
Avetinho

#9444 Re: Sirija

Post by Avetinho »

popokatepetl_com wrote:Haj nam onda ti reci koji su to najprogresivniji i najdemokratskiji rezimi u Arapskom svijetu?
Ovo ti je kao da si pitao "koji je najljubazniji a-sadisticki ubica".

Ako ti treba detaljnije objasnjenje, evo: "progresivan", "demokratski" i "rezim" nekako ne idu u istoj recenici.
Klavikula

#9445 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@pravdaja
znao sam da si corav pa sam boldiro izvore. ili da na neki drugi nacin pokusam objasniti razliku izmedju "prenosi" i "izvor".
Ja Sam Odavle wrote:
popokatepetl_com wrote:Haj nam onda ti reci koji su to najprogresivniji i najdemokratskiji rezimi u Arapskom svijetu?

Ako ti treba detaljnije objasnjenje, evo: "progresivan", "demokratski" i "rezim" nekako ne idu u istoj recenici.
zbog cega?
popokatepetl_com

#9446 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Ja Sam Odavle wrote:

Hajde eto onda koji je najmanje bio los od tih rezima. Po meni rezim u Siriji je 1000 puta blizi demokratiji od onog nakaradnog u Saudijskoj Arabiji kojeg gle cuda niko nece da srusi, mora da je tamo pravo dobro lokalnom stanovnistvu pa se ne zale.
Last edited by popokatepetl_com on 03/05/2013 16:55, edited 1 time in total.
Avetinho

#9447 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:@pravdaja
znao sam da si corav pa sam boldiro izvore. ili da na neki drugi nacin pokusam objasniti razliku izmedju "prenosi" i "izvor".
Ja Sam Odavle wrote:

zbog cega?
Nisi ti boldirao nikakve izvore. Ti si tekst PREPISAO iz ADVANCE.HR. Ono sto ADVANCE.HR tvrdi da su izvori, samo je perfidan nacin da ovaj pro-a-sadisticki portal sakrije istinu. Sjacas li se kad si zadnji put citirao "izvor" Human Rights Watch? Ono kad smo ustanovili da LAZU i kroje vijesti? Probaj opet, ali sumnjam da ces na ADVANCE.HR ista naci o hiljadama ubijenih civila SAMO OD ZRACNIH NAPADA a-sadisticke avijacije.

Ne znam ni zasto se upustam u raspravu o Siriji s likom koji zivi u "Sarajevu, Jugoslavija". Koja ulica?
Avetinho

#9448 Re: Sirija

Post by Avetinho »

popokatepetl_com wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Hajde eto onda koji je najmanje bio los od tih rezima. Po meni rezim u Siriji je 1000 puta blizi demokratiji od onog nakaradnog u Saudijskoj Arabiji.
Predlazem ti da, ako te toliko zanima, otvoris temu o Saudijskoj Arabiji.

Ne mogu da vjerujem da se slazes da je a-sadistima uredjenje drugih drzava opravdan izgovor za masovno ubijanje i protjerivanje stanovnistva Sirije.
bosniakkk

#9449 Re: Sirija

Post by bosniakkk »

Ne znam ni zasto se upustam u raspravu o Siriji s likom koji zivi u "Sarajevu, Jugoslavija". Koja ulica?[/quote]

:lol: dobrovoljačka!
Klavikula

#9450 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ja Sam Odavle wrote:
Nisi ti boldirao nikakve izvore. Ti si tekst PREPISAO iz ADVANCE.HR. Ono sto ADVANCE.HR tvrdi da su izvori, samo je perfidan nacin da ovaj pro-a-sadisticki portal sakrije istinu. Sjacas li se kad si zadnji put citirao "izvor" Human Rights Watch? Ono kad smo ustanovili da LAZU i kroje vijesti? Probaj opet, ali sumnjam da ces na ADVANCE.HR ista naci o hiljadama ubijenih civila SAMO OD ZRACNIH NAPADA a-sadisticke avijacije.

Ne znam ni zasto se upustam u raspravu o Siriji s likom koji zivi u "Sarajevu, Jugoslavija". Koja ulica?
dakle, boli te ona stvar gdje ja zivim. kao sto bi ti rekao tema nije SA, tako cu ti ja reci: tema nije Klavikulino mjesto prebivalista.

ali upravu si, glup sam sto se uopste s tobom raspravljam. zdrao.

sto se tice Sirije, definitivno jedan od naprednijih rezima Bliskog istoka u svim segmentima i za razliku od feudalnih petromonarhija neprijatelj cionizma.
pravdaja, rezim je oblik vlasti jedne drzave. dakle, norveski rezim, svajcarski rezim i sl. ne mora striktno imati negativne konotacije.
Locked