Sirija

Locked
El_comadante

#901 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Klavikula wrote:
simpozijum delirijum wrote:tacno Challenger!
ne opravdam Asada uopste on jeste diktator ali nude i pregovore i obustavu vatre ,, i ovo je agresija NATO i USA placenika na suverenu drzavu , to je sada definitvno potvrdjeno i cak sam Vasington to ne krije , da naoruzava "pobunjenike " , pogotovo protu-oklopnim raketama
http://www.informationclearinghouse.inf ... e31715.htm
ma po cemu je diktator, evo proveo je i predsjednicke i parlamentarne izbore, ok, mozda njegova stranka ima veliku moc (koja je naravno potcinjena ustavu, zakonima..), al tu vlast im je dao narod, mada je upitno da li ima moc u svim dijelovima vlasti, jer primjera radi, u novoj vladi ima 6 ministara koji nisu u njegovoj stranci, jbg sta jos treba uraditi da ne bude "diktator"? lizat supak zapadnim teroristima i agresorima? onda bi bilo neupitno da je legalan i legitiman predsjednik Sirije..
i vidi slucaja svi predsjednici samostalnih i suverenih drzava, u pravom smislu te rijeci, ljudi koji ne okrecu supak Obami na svakom koraku su diktatori, a Mario Monti, covjek koji je postavljen a ne izabran na funkciju je demokrata svjetske klase, dok recimo Lukasenko, covjek koji je dobio preko 80% glasova (na drugom mjestu je covjek koji je dobio 2,5% glasova, samo 2,5% :lol: ) je "posljednji evropski diktator"...kako? po kojim osnovama?

a to sto u drzavam u kojima su "diktatori" na vlasti nezaposlenost je minimalna, besplatno zdravstvo, besplatno obrazovanje, kupovna moc je vrlo velika, vec nego kod vecine ljudi na zapadu, to sto te drzave proizvode sve i svasta, za razliku od npr. nas koji uvozimo sve sto mozemo i sl...

ma gadi mi se zapadna propaganda, ja bih samo zelio da i mi imamo jednog "zlog diktatora" koji ce nam omoguciti da imamo ovo nabrojano u prethodnoj recenici.
evo kako je diktator. predsejdnik je več 10ak godina a njegov otac preko 30. znaći nije mu to babovina nek i nekome drugom daju vlast gdje se još to predsjenik naslijeđuje osim u Siriji? pa mu je sva familija na čelu ministarstava od brata preko šure i tako dalje. znaći jedna familija drži čitavu državu od 20 miliona u svojoj vlasti. i nisu diktatori. neka onda kad več nisu daju malo vlasti i nekome drugom. i ponavljam kakva legitimnost u narodu se može dobiti kad organizuješ izbore u sred rata. i de nam kaži kako je došo na vlast? jeli pitao iko išta narod?
Klavikula

#902 Re: Sirija

Post by Klavikula »

El_comadante wrote:
Klavikula wrote:
ne opravdam Asada uopste on jeste diktator ali nude i pregovore i obustavu vatre ,, i ovo je agresija NATO i USA placenika na suverenu drzavu , to je sada definitvno potvrdjeno i cak sam Vasington to ne krije , da naoruzava "pobunjenike " , pogotovo protu-oklopnim raketama
http://www.informationclearinghouse.inf ... e31715.htm
ma po cemu je diktator, evo proveo je i predsjednicke i parlamentarne izbore, ok, mozda njegova stranka ima veliku moc (koja je naravno potcinjena ustavu, zakonima..), al tu vlast im je dao narod, mada je upitno da li ima moc u svim dijelovima vlasti, jer primjera radi, u novoj vladi ima 6 ministara koji nisu u njegovoj stranci, jbg sta jos treba uraditi da ne bude "diktator"? lizat supak zapadnim teroristima i agresorima? onda bi bilo neupitno da je legalan i legitiman predsjednik Sirije..
i vidi slucaja svi predsjednici samostalnih i suverenih drzava, u pravom smislu te rijeci, ljudi koji ne okrecu supak Obami na svakom koraku su diktatori, a Mario Monti, covjek koji je postavljen a ne izabran na funkciju je demokrata svjetske klase, dok recimo Lukasenko, covjek koji je dobio preko 80% glasova (na drugom mjestu je covjek koji je dobio 2,5% glasova, samo 2,5% :lol: ) je "posljednji evropski diktator"...kako? po kojim osnovama?

a to sto u drzavam u kojima su "diktatori" na vlasti nezaposlenost je minimalna, besplatno zdravstvo, besplatno obrazovanje, kupovna moc je vrlo velika, vec nego kod vecine ljudi na zapadu, to sto te drzave proizvode sve i svasta, za razliku od npr. nas koji uvozimo sve sto mozemo i sl...

ma gadi mi se zapadna propaganda, ja bih samo zelio da i mi imamo jednog "zlog diktatora" koji ce nam omoguciti da imamo ovo nabrojano u prethodnoj recenici.
evo kako je diktator. predsejdnik je več 10ak godina a njegov otac preko 30. znaći nije mu to babovina nek i nekome drugom daju vlast gdje se još to predsjenik naslijeđuje osim u Siriji? pa mu je sva familija na čelu ministarstava od brata preko šure i tako dalje. znaći jedna familija drži čitavu državu od 20 miliona u svojoj vlasti. i nisu diktatori. neka onda kad več nisu daju malo vlasti i nekome drugom. i ponavljam kakva legitimnost u narodu se može dobiti kad organizuješ izbore u sred rata. i de nam kaži kako je došo na vlast? jeli pitao iko išta narod?
kao sto sam reko narod ga je izabro na izborima, a izbore je morao provesti, jer da ih nije proveo rekli bi kako nece, jer ne bi dobio potporu naroda i sl, a sad kad ih je proveo onda kako je izbore mogao provesti u ratnom stanju...slicno razmisljanje kao i zapada, sta god da uradi nije uredu...a sto se uticaja na rezultate tice, kako je mogla jedna strana, tako je mogla i druga uticati, a prema nekim informacijama teroristi su to i radili...

al opet ponavljam, kljucna stvar u svemu tome je da ga ja narod izabrao, dok ovi sto zagovaraju rat, sto se bore za zemlju u kojoj nisu bili zadnjih 20-ak godina, ovi koji imaju sjediste u Parizu a ne u Siriji su dobili marginalan broj glasova, odakle njima pravo na sve ovo, pa njih niko i ne podrzava, prava opozicija je stala na stranu Sirije i sirijskog naroda
muhafuca

#903 Re: Sirija

Post by muhafuca »

El_comadante wrote: evo kako je diktator. predsejdnik je več 10ak godina a njegov otac preko 30. znaći nije mu to babovina nek i nekome drugom daju vlast gdje se još to predsjenik naslijeđuje osim u Siriji? pa mu je sva familija na čelu ministarstava od brata preko šure i tako dalje. znaći jedna familija drži čitavu državu od 20 miliona u svojoj vlasti. i nisu diktatori. neka onda kad več nisu daju malo vlasti i nekome drugom. i ponavljam kakva legitimnost u narodu se može dobiti kad organizuješ izbore u sred rata. i de nam kaži kako je došo na vlast? jeli pitao iko išta narod?
U svim zemljama Arapskog poluotoka ali to je OK jer su oni OK sa Amerikom
U Egiptu takodje gdje se Amerika svim silama trudi da nakon pada mubaraka
vlast preuzme vojska i nastavi sa Mubarakovom diktaturom tj opali kontrarevoluciju

Al sve su te zemlje OK a sirija nije - Bože moj bas se pitam zasto :-)
sten_MK_II

#904 Re: Sirija

Post by sten_MK_II »

muhafuca wrote:

ko kaze da su ok :-) mozda neki procionisticki i proamericki supkoljubac koji bi zelio da Arapi i dalje ostanu pod anglocionistickim jarmom.

vlast preuzme vojska i nastavi sa Mubarakovom diktaturom tj opali kontrarevoluciju
da uzalud se trude :dance: i pored sramne odluke raspustanja parlamenta u kojem su proislamske stranke Muslim bratstvo, Nur i Wesat, imali vecinu, i pored vracanja na snagu zakona koji dozvoljava mubarakovom tiraninu da se kandiduje na predsjednickim izborima, uprkos svemu tome, Muslimansko bratstvo preuzima vlast ! 8-)
Klavikula

#905 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ma i Muslimanska braca nisu nista bolja od Mubaraka, Egipat za vrijeme mubaraka je bio sekularna drzava, sad za vakta muslimanske brace to nece biti, to je jedina razlika, i jedni i drugi lizu supak amerima, izraelu i svima kojima moraju da bi dosli/ostali na vlasti...pa SAD je vrsio pritisak na vojsku da obznane i priznaju rezultate...sve su to ista govna, narod ce opet biti potlacen...

nista od onih pocetnih rezultata revolucije, muslimanska braca su stajala po strani kad se Mubarak rusio, al su se zato sad ukljucili...

muslimanska braca=mubarak=lizaci americkog supka
Challenger__

#906 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sve te tzv. "revolucionarne vlasti" u zemljama južnog Mediterana su poslušne prema atlantizmu i cionizmu, a što je najbitnije (iz ugla cionizma i atlantizma), one su apsolutno nekompetentne i to jako dobro znaju oni koji su ih podržali i instalirali.

Posljedice su porazne po te zemlje, a jedna od njih će biti porast stope smrtnosti i masovna migracija prema Evropi. E baš to želi cionizam i atlantizam:

1. sa jedne strane će biološki rasteretiti okruženje Izraela,
2. sa druge strane opteretiti Evropu, jer im (Izraelu i SAD) ne pada na pamet da ih udomljavaju.

Jednim udarcem dvije muhe: veći stepen bezbjednosti za Izrael i novi socijalni teret za EU koja se odavno percipira kao rival, a ne partner atlantizmu.
Last edited by Challenger__ on 29/06/2012 15:08, edited 1 time in total.
Challenger__

#907 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ukratko: "revolucionari" kao korisni idioti i sukrivci za propast zemalja južnog Mediterana.
El_comadante

#908 Re: Sirija

Post by El_comadante »

muhafuca wrote:
El_comadante wrote: evo kako je diktator. predsejdnik je več 10ak godina a njegov otac preko 30. znaći nije mu to babovina nek i nekome drugom daju vlast gdje se još to predsjenik naslijeđuje osim u Siriji? pa mu je sva familija na čelu ministarstava od brata preko šure i tako dalje. znaći jedna familija drži čitavu državu od 20 miliona u svojoj vlasti. i nisu diktatori. neka onda kad več nisu daju malo vlasti i nekome drugom. i ponavljam kakva legitimnost u narodu se može dobiti kad organizuješ izbore u sred rata. i de nam kaži kako je došo na vlast? jeli pitao iko išta narod?

upravu si ali i ja kažem da su i ovi diktatori ali ovde je riječ o Siriji a ne o ostalim arapskim državama.
El_comadante

#909 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Klavikula wrote:ma i Muslimanska braca nisu nista bolja od Mubaraka, Egipat za vrijeme mubaraka je bio sekularna drzava, sad za vakta muslimanske brace to nece biti, to je jedina razlika, i jedni i drugi lizu supak amerima, izraelu i svima kojima moraju da bi dosli/ostali na vlasti...pa SAD je vrsio pritisak na vojsku da obznane i priznaju rezultate...sve su to ista govna, narod ce opet biti potlacen...

nista od onih pocetnih rezultata revolucije, muslimanska braca su stajala po strani kad se Mubarak rusio, al su se zato sad ukljucili...

koji si ti lik. kažeš u Siriji Assada je narod izabrao na izborima. pa tu muslimansku braču je narod Egipta izabrao na izborima i šta je sad problem? a drugo pusti ljude da rade tj. daj im malo vremena pa da vidimo kako če uistinu biti.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#910 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Ukratko: "revolucionari" kao korisni idioti i sukrivci za propast zemalja južnog Mediterana.
a to do sada bile napredne i ugodne za život pa sad propale
Klavikula

#911 Re: Sirija

Post by Klavikula »

El_comadante wrote:
Klavikula wrote:ma i Muslimanska braca nisu nista bolja od Mubaraka, Egipat za vrijeme mubaraka je bio sekularna drzava, sad za vakta muslimanske brace to nece biti, to je jedina razlika, i jedni i drugi lizu supak amerima, izraelu i svima kojima moraju da bi dosli/ostali na vlasti...pa SAD je vrsio pritisak na vojsku da obznane i priznaju rezultate...sve su to ista govna, narod ce opet biti potlacen...

koji si ti lik. kažeš u Siriji Assada je narod izabrao na izborima. pa tu muslimansku braču je narod Egipta izabrao na izborima i šta je sad problem? a drugo pusti ljude da rade tj. daj im malo vremena pa da vidimo kako če uistinu biti.
nikad nisam pokuso osporiti to da ih je narod izabrao, al kazem samo da su i jedni i drugi pod americkim uticajem, a znamo kakav je zivot u tim drzavama, mozemo pokazati i na vlastitom primjeru...

jbg Egipat sa ovim covjekom ne spada u slobodni svijet, nazalost narod ce to na svojoj kozi najbolje osjetiti.

mada, narod je biro izmedju dva zla, da li je izabro vece ili manje to ne znam, pokazace se vremenom...
japin_mutapi

#912 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: nikad nisam pokuso osporiti to da ih je narod izabrao, al kazem samo da su i jedni i drugi pod americkim uticajem, a znamo kakav je zivot u tim drzavama, mozemo pokazati i na vlastitom primjeru...

jbg Egipat sa ovim covjekom ne spada u slobodni svijet, nazalost narod ce to na svojoj kozi najbolje osjetiti.

mada, narod je biro izmedju dva zla, da li je izabro vece ili manje to ne znam, pokazace se vremenom...
neko pod američkim utjecajem neko pod ruskim i iranskim

al zato je gadafijeva libija bila slobodarska zemlja baš kao što je to danas sirija pod asadovom vladavinom
rame uz rame sa kinom rusijom kubom sj. korejom
Challenger__

#913 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote: neko pod američkim utjecajem neko pod ruskim i iranskim
Ne funkcioniše svijet samo na principu makro-kurava. Što-šta ti je promaklo.

Utvrdi gradivo.
japin_mutapi

#914 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote: neko pod američkim utjecajem neko pod ruskim i iranskim
Ne funkcioniše svijet samo na principu makro-kurava. Što-šta ti je promaklo.

Utvrdi gradivo.
ne sikiram se ja kad imam tebe da mi pojasniš kako funkcioniše svijet
Challenger__

#915 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote: ne sikiram se ja kad imam tebe da mi pojasniš kako funkcioniše svijet
Ma ne pada mi na pamet.
graue_maus

#916 Re: Sirija

Post by graue_maus »

od guzonja i bankarske elite niko ne salje svoju djecu u rat , kada se vidi spisak na primjer, poginulih Americkih vojnika ?
sve jadna sirotinja iz USA provincije
danas njemacki bild pise o poginulim njemackim vojnicima u afganistanu , i kaze vecina ih dolazi iz istocne njemacke ili su iz ovih familija sto su vratile iz poljske rusije itd.....istocna njemacka je siromasnija i nisu tako obrazovani ko zapadni ........vecina poginuli ima najnizi rang tj obicni vojnici .....znaci i ovdje ista prica ....
muhafuca

#917 Re: Sirija

Post by muhafuca »

El_comadante wrote:
muhafuca wrote:

upravu si ali i ja kažem da su i ovi diktatori ali ovde je riječ o Siriji a ne o ostalim arapskim državama.
Znam ali si pitanje postavio kao da impliciras da ne postoji vise ni jedna zemlja koja je kao Sirija
pa sam na to odgovorio (boldirani dio u tvom postu)

Nisam ni ja za Assada ali nisam za bilo kakvo uplitanje Amerike u njihove
unutrasnje stvari pomaganje tzv ustanicima - ako im je lose nek se sami
za to izbore - i nama su ruke bile svezane pa smo se odbranili
(ista ta Amerika nam je nametnula embargo na pocetku rata)

A ako neko misli da ce se za slobodu izboriti bez da izlozi svoj zivot opasnosti
i bez hiljada mrtvih i da ce mu neko sa strane doci i osloboditi ga nek malo
uzme u ruke historijske knjige

A Ameriku boli briga i za Assada a i za tzv ustanike - njih samo interesuje da
naprave Siriju dovoljno slabom da nisu pretnja Izraelu i da istjeraju Ruse sa mediterana
sta ce poslje biti njih ne interesuje
kresoje_krmpotic

#918 Re: Sirija

Post by kresoje_krmpotic »

Asad se bori za slobodu ne samo Sirije nego cijelog svijeta. Ako bude porazen to je noz u ledja cijelom covjecanstvu i jos jedna pobjeda za medjunarodni monetarni fond i kapitalisticku oligarhiju koja upravlja svijetom i proizvodi vjerske ratove.
Opetja033

#919 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

kresoje_krmpotic wrote:Asad se bori za slobodu ne samo Sirije nego cijelog svijeta. Ako bude porazen to je noz u ledja cijelom covjecanstvu i jos jedna pobjeda za medjunarodni monetarni fond i kapitalisticku oligarhiju koja upravlja svijetom i proizvodi vjerske ratove.
:lol: :lol: :lol:
Klavikula

#920 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kresoje_krmpotic wrote:Asad se bori za slobodu ne samo Sirije nego cijelog svijeta. Ako bude porazen to je noz u ledja cijelom covjecanstvu i jos jedna pobjeda za medjunarodni monetarni fond i kapitalisticku oligarhiju koja upravlja svijetom i proizvodi vjerske ratove.
upravo to, ako sad zapadni fasisti pobjede pada i jos jedan bastion slobode
simpozijum delirijum

#921 Re: Sirija

Post by simpozijum delirijum »

unistavaju Siriju i zbog jos jednoga razloga , Golanska visoravan koja je jos pod okupacijom Izraela
dok Damaskus ima redukcije vode , Izraelci uzgajaju narandze od izvora pitke vode sa Golana i kupaju se u bazenima
kada padne Sirija , krece se ka unistavanju Hezbolaha u Libanu i Hamasa u Gazi
Palestinci ce nahebati totalno tada ( mozda i cak totalni genocid i istrebljenje )
a onda pravac Iran , osvajanje Kaspijskoga bazena bogatoga gasom i naftom , stezanje Rusije u totalni obruc
oduzimanje Kini jos jednoga izvora nafte ..
ako se ta poludjela imperijalisticka armada NATO -USA ne zaustavi ?
negdje poslije izbora u USA u Novembru mozda na pocetku 2013 imat cemo sve preduslove za III svjetski rat
jasno kao dan , nikakve teorije zavjere , USA vojna industrija radi punom parom, spremaju se ...
zvuci suludo ali to upravo rade , sve vodi ka tome scenariju
Klavikula

#922 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sirija je strateski vazna za teroriste, a sto se Irana tice to im je prva linija odbrane, sam Ahmedinedzad je reko da ce u slucaju NATO napada poslati vojsku u ispomoc Siriji i da postoji stab koji objedinjuje Iran, Siriju i Hezbollah...to su sigurni saveznici u slucaju napada, a za ostale se ne zna, bilo je nekih informacija da su Rusi poslali svoje jedinice ka Siriji...koce ga znati...uglavnom nadam se da fasisti ovaj put nece pobjediti.
BalkanPrince1

#923 Re: Sirija

Post by BalkanPrince1 »

Ma Ameri i Cionisti samo zele da uniste Siriju. Boli njih ona stvar za Assada i njegovog nasljednika. Njima je bitno da se Sirija nema cime braniti, da im propadne vojska i diplomatski odnosi sa jacim zemaljima kao sto su Kina i Rusija. Ne samo to, kao bonus Hezbollah nece imati naoruzanje preko Sirije. Cim se to desi, nema ko vise stati u Izraelov put prema Bejrutu. Predvidjam da ce cionisti opet na Liban cim Sirija padne. Sirijski pobunjenici imaju dobre namjere (Skloniti diktatora) ali oni su budale sto dozvoljavaju da im NATO i Amerika upravlja. NATO i Amerika ce ih podrzavati dok se bore protiv Assada, a onda ce izazvati gradjanski rat gdje ce pobunjenici ratovati medjusobno. To je stari recept koji je koristen u Avganistanu (Rat sa sovjetima) i Libiji (Rat protiv Gadafija).
Challenger__

#924 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

kresoje_krmpotic wrote:Asad se bori za slobodu ne samo Sirije nego cijelog svijeta.
Dabome!
Ako bude porazen to je noz u ledja cijelom covjecanstvu i jos jedna pobjeda za medjunarodni monetarni fond i kapitalisticku oligarhiju...
Potpisujem!
Man of steel

#925 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Ja ipak mislim da je njemu na prvom mjestu vlastita guzica pa njegova porodica,vlast,moć... pa tek tamo negdje poslije ljubavnica i automobila dolazi i briga za Sirijom i njenim narodima.

Kada su gorili Afganistan i Irak, faraoni poput Assada kao i Ben Alia,Gadafia,Mubaraka,Saleha, nisu učinili skoro ništa na tome da ne dožive istu sudbinu.

Danas kada im sjeku glave jednom po jednom, ubacuju trojanskog konja u države, zavađaju narode i dižu revolucije, tek onda su se sjetili da se hvataju za glave. A ti isti Faraoni već decenijama drže vlast u svojim državama više vodeći računa o stanju bankovnog računa i nekretninama po Londonu i Parizu nego li o stanju u njihovim državama.

Ništa bolje od motke u guzicu nisu ni zaslužili. Žao mi je samo tog napaćenog naroda koji će po ko zna koji put dobro najebati zbog nesposobnosti svojih vođa, ali s obzirom kakve ih hulje vode ništa bolje ne mogu ni očekivati.
Locked