Sirija

Locked
Klavikula

#801 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:Pa ja se ne bih slozio sa tim misljenjem, ali Boze moj. Raspale su se i druge komunisticke i socijalisticke drzave, bez ratovanja.

Sta je problem sa novih 24 miliona konzumenata? Da li je nesto lose sto mogu da kupim kvalitetnije stvari? Zar ne bi tim zapadima bilo bolje da mi imamo vise para da mozemo kupit vise njihovih proizvoda?
problem je u tome sto je nasa industrija unistena koja je mogla proizvesti stvari iste kvalitete, ili jos kvalitetnije iz razloga da bi mi kupovali manje kvalitetne stvari sa zapada
aldinjo wrote:
Klavikula wrote:kontrapitanje..jesil ti bio u Siriji pa da znas da je tamo lose...

cinjenice su sljedece da Sirija nema vanjski dug, da je stopa nezaposlenosti vrlo, vrlo niska, besplatno obrazovanje i zdravstvo....

a necu ni spominjati da Sirijom vlada narod preko svog predstavnika, za razliku od nas npr. gdje je taj predstavnik postavljen od strane SAD-a i EU...
Sa pristalicama šiijtske propagande posebno nevjerničke alevitske ne želim uopšte više raspravljati!Poznato je ko su Aleviti bili kroz historiju i da su se uvijek borli protiv Muslimana.Ko ne zna može pročitati neku knjigu od nekog islamskog učenjaka i njihovo stavove o Alevitima.
ja njih prije svega smatram ljudima, i Sirijcima, a to kakvog su porijekla i protiv koga su se borili me u ovom slucaju ne zanima, bitno je samo reci da se ti ljudi bore za svoju slobodu, protiv okupatora

a i tamo neki Bosanci i Hercegovci su se borili protiv Osmanlija, muslimana...vecih cafira od njih nema :skoljka:
agnostic_front

#802 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Klavikula wrote: problem je u tome sto je nasa industrija unistena koja je mogla proizvesti stvari iste kvalitete, ili jos kvalitetnije iz razloga da bi mi kupovali manje kvalitetne stvari sa zapada
to jednostavno nije tacno. jer je privreda jugoslavije pocela da pada vec krajem 70-ih.

EDIT: a da se nadovezem i za ovo biranje predsjednika u Siriji. Nakon smrti Asada starijeg, mijenja se zakon po kojem minimalna starosna dob kandidata za predsjednika ne mora biti 40, vec 34, a koliko li je imao godina sadasnji predsjednik? Assad porodica vlada Sirijom preko 40 godina i odgovorna za mnoge zlocine. Nije mi jasno kako ih neko moze braniti.
Klavikula

#803 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:
Klavikula wrote: problem je u tome sto je nasa industrija unistena koja je mogla proizvesti stvari iste kvalitete, ili jos kvalitetnije iz razloga da bi mi kupovali manje kvalitetne stvari sa zapada
to jednostavno nije tacno. jer je privreda jugoslavije pocela da pada vec krajem 70-ih.
te stvari ne poznajem dovoljno, mozda jesi, mozda nisi upravu ne znam, ali znam da je Jugoslavija imala zavidnu vojnu industriju, i da je bila poprilicno jaka sto se tice medicine i farmacije..npr. sumamed, prirodni interferon i sl.
simpozijum delirijum

#804 Re: Sirija

Post by simpozijum delirijum »

kako god , i sta ko podrzava ili ne u Siriji , vecina nas sa iskustvom iz agresije na BiH zeli da krvoprolice prestane Rusija je stavila u stanje pripravnosti par elitnih divizija da ulete u Siriju
76 elitna padobranska i 15-ta divizija kopnene armije su u pokretu
Rusija je i definitivno povukla crtu pred NATO i USA uz Kinu ( koja iz sjene , mada i njihove vojne snage po zadnjim izvjestajima su vrlo aktivne i krecu ka Iranu )
ovo ludilo treba stati dok nije poceo stvarni i totalni belaj !!
i iskljucivo krivim NATO i USA za ovakav razvoj situacije , pretjerali su ..
http://www.informationclearinghouse.inf ... e31559.htm
simpozijum delirijum

#805 Re: Sirija

Post by simpozijum delirijum »

dat cu vam linkove , na par vojnih foruma ukljucujuci i USA , izvjestava se o pokretima Ruskih trupa i ka Krimu te Kazahtstanu i svim vojnim bazama okolo
masovno dovlace avijaciju ( Suhoje-27 SMT i Mig -31 ) koji su specificno namjenjeni za napad na NATO zracne snage !! te kao sto rekoh iz linka koji kruzi internetom i izaziva ne malu paniku i Kinu koja mudro takodjer u sjeni gomila elitne trupe u regionu i blizini
a Putin i Kineski zvanicnici su imali sastanak "Sangajske inicijative " i mnogo razgovora iza zatvorenih vrata ..
ne zelim izazivati bilo kakvu paniku , ali ?
opet ponavljam za sve je kriv na prvom mjestu USA imperijalizam i sada vidimo da itekako mogu slomiti zube , zagrizli su previse ..usput receno i Evropski saveznici NATO su vec u panici , EU je u ekonomskome kolapsu i nisu raspolozeni za nove ratove
vjerovali ili ne u Boga ili Ateisti bili ?
treba ce nam molitve ovoga ljeta, jer ? samo jedna iskra , samo jedna greska u kompjuteru borbenih sistema ?
i ? imacemo III svjetski rat !!
Hadzi Lojo

#806 Re: Sirija

Post by Hadzi Lojo »

Ma svjestki belaj je neminovan, mi kao mali narod trebamo biti mudri i stati na stranu pobjednika, ato ce opet biti zapdna alijansa.
Cyrax

#807 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Nema nista od WW 3 ne berite brigu. Ako ce iko intervenisati u Siriji to je Rusija (sa strane Kina). Sirija i Iran su ruski saveznici i kao takvi ce ostati zadugo. Niko od onih pizdurina iz NATO-a nece pokrenuti napad na ruske saveznike i baze :-) .U Gruziji su cackali mecku pa znamo sta je bilo.
Ovo je cisto mjerenje penisa da se vidi ko ima veceg. Mirno spavajte rata biti nece :D
Challenger__

#808 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hadzi Lojo wrote:Ma svjestki belaj je neminovan, mi kao mali narod trebamo biti mudri i stati na stranu pobjednika, ato ce opet biti zapadna alijansa.
e jesi mudar u pi*ku materinu.
Klavikula

#809 Re: Sirija

Post by Klavikula »

mislim da je WWIII vec poceo, samo jos nije doslo do sukoba glavnih sila...USA i EU su vec dosli do granice koja se ne moze preci, mnogo dobrih drzava su unistili, ostalima pokusavaju uvesti demokratiju, stezu obruc oko Rusije i Kine, a to ovi nece dopustiti...

sto se tice konacnog ishoda,
USA i EU su nadmocniji u tehnici, al postoje neki problemi koji muce te drzave, duboko su u recesiji, a ni podrska naroda nije bas na njihovoj strani. Koliko god dolazili bajni izvjestaju iz tih zemalja tamo nije tako dobro stanje, u Italiji su se nedavno digle Crvene Brigade, u Spaniji dolazi do nasilnih strajkova, Grckom vec odavno vladaju nemiri, u Kanadi i USA-u protesti ne miruju...to ce Rusi i Kinezi znati iskoristiti..

zapadni teroristi ne mogu biti vojno pobjedjeni na njihovom terenu, to dobro znaju i Rusi i Kinezi i Latinska Amerika, koja je definitivno u procvatu. terorizam ce pobjediti gradjani tih drzava...

mada ima jos jedna stvar koja je bitna u svemu tome,
prava strana se zna, zna se i pobjednik, al stacemo kad dodje kraj rata, i Rusi i Kinezi ce isto raditi kao sad USA i EU, i opet nikad kraja ratovima, borbi za slobodu...

volim drzave tipa Sirije, Kube, Sjeverne Koreje, Venecuele, Bjelorusije, Bolivije, pukovnikove Libije, Titove Jugoslavije, al pitanje je koliko ce takvih drzava biti poslije sljedeceg svjetskog rata...
agnostic_front

#810 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Klavikula wrote: sto se tice konacnog ishoda,
USA i EU su nadmocniji u tehnici, al postoje neki problemi koji muce te drzave, duboko su u recesiji, a ni podrska naroda nije bas na njihovoj strani. Koliko god dolazili bajni izvjestaju iz tih zemalja tamo nije tako dobro stanje, u Italiji su se nedavno digle Crvene Brigade, u Spaniji dolazi do nasilnih strajkova, Grckom vec odavno vladaju nemiri, u Kanadi i USA-u protesti ne miruju...to ce Rusi i Kinezi znati iskoristiti..
Dakle, moze se kazati da su ovi protesti proizvod djelovanja kineskih i ruskih obavjestajnih sluzbi?

A volis li Staljinov SSSR i Maovu Kinu?
mihlebulesed

#811 Re: Sirija

Post by mihlebulesed »

Hadzi Lojo wrote:Ma svjestki belaj je neminovan, mi kao mali narod trebamo biti mudri i stati na stranu pobjednika, ato ce opet biti zapdna alijansa.
:-) :-)
Klavikula

#812 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:
Dakle, moze se kazati da su ovi protesti proizvod djelovanja kineskih i ruskih obavjestajnih sluzbi?

ne bih ti znao dogovoriti na prvo pitanje, pretpostavljam da ne stoje, jednostavno ne znam...

a sto se drugog pitanja tice nisam pretjerano odusevljen njima, mislim imali su dobre stvari, al i neke lose..da se raspravljati o njima..
insomnia78

#813 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Klavikula wrote:
aldinjo wrote:
Klavikula wrote: u Siriji su bili izbori, parlamentarni i predsjednicki, preko 70% glasova je dobio Basar...to je valjda dovoljno...
a Libiju nije srusio narod, vec zapadni teroristi, NATO bombardovanje..samo sto nece SAD i EU tako lako proci protiv Sirije, nece nikako proci ustvari...Sirija na svojoj strani ima Rusiju, Iran i Kinu, ima dobro naoruzanje, rusku PVO i najvaznije od svega, narod...
pogledaj ove strasne zlocine koji se desavaju u Siriji, njih su pocinili ovi zapadni placenici, ustvari da li SNC uopste ima u Siriji ljudi koji ih podrzavaju, oni su na izborima dobili jako, jako malo glasova, oni su marginalna partija..al na svojoj strani imaju zapadno-cionisticku vojsku i mogu se boriti protiv legalne vlasti...

a druga je stvar sta ce ti ljudi tamo imati poslije ovog rata ako Basar padne u odnosu na to sta imaju sad ili sta su imali...mislim ovo je hipotetski pa se necu zadrzavati na tome, al primjer je Libija..

zemlja blagostanja, uz Bjelorusiju, Iran, Venecuelu, Kubu, Boliviju i jos neke drzave najbolja zemlja za zivot obicnog covjeka..jednostavno, ljudi su imali velika primanja, BDP najveci u Africi i veci nego dobar dio Evrope, besplatno obrazovanje, zdravstvo, minimalne cijene hrane, cak struja ili voda, ili oboje je bilo besplatno, beskamatni krediti, besplatan stan, oko 20K dolara su dobijali kad im se dijete rodi i jos mnogo toga sto mi naprijmer mozemo samo pozeliti, a mozda smo i mogli imati da se zapadnjaci nisu umjesali..a sta sad imaju? nemaju nista, nemaju osnovna ljudska prava zasta su se kao i borili, ne samo da nece imati oni, vec i Libija kao drzava vise nece vladati svojim bogatstvima, garant ce sad pare od nafte ici njima, al zato ce imati demokratiju i prazne dzepove...slicno kao i mi ovdje...samo sto je prava demokratija bila libijski, jugoslovenski socijalizam a ne ova lazna americka demokratija...
Pa bili su izbori i u Egiptu i ti vjeruješ u te izbore? :-)
ja vjerujem narodu, a na ispravnost izbora mogli su uticati i zapadni placenici i Basar..

ja cijenim djela a ne rijeci,
Basar iz sebe ima djela, dok ovi nemaju nista..
covjek koji obezbjedi blagostanje u svim pogledima svom narodu je za mene dobar, a ovi tzv. opozicionari zele da razruse svoju drzavu, maltretiraju narod i vrse zlocine, te ne mogu i ne zelim postovati...
Kako te bolan nije sramota.
Tako su i za nas isto pricali dok su nas cetnici klali

Sent sa mog sokocala using tapatalk
Toda

#814 Re: Sirija

Post by Toda »

Frankfurter Allgemeine Zeitung i Der Spiegel:

Njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung navodi kako iza masakra 25.5.2012. u sirijskom naselju Houli stoje opozicijske snage povezane s pobunjeničkom Slobodnom Sirijskom Vojskom (FSA).
Izvještaj utjecajnog njemačkog lista u potpunosti odbacuje navode SAD-a i drugih država koje su tvrdile kako je masakr počinjen od strane pro-vladinih snaga. Masakr u Houli iskorišten je za propagandnu ofenzivu i pozivanje na vojnu intervenciju protiv Bashar al-Assada. Bez imalo dokaza, SAD i saveznici su konstatirali kako iza masakra stoji ili sirijska vojska ili pro-vladina militantna skupina Shabiha. Većina medija su gotovo bez imalo pogovora ili kritičkog osvrta objavili ove navode, unatoč činjenici da dokazi ne postoje.

Izvještaj lista Frankfurter Allgemeine Zeitung objavljen je 7. lipnja 2012, a potpisuje ga reporter Rainer Hermann koji se nalazi u Damasku. Njegovo istraživanje bazira se na istraživanjima članova opozicije koji su posjetili lokaciju i uzeli informacije od svjedoka.
Svjedoci gotovo u potpunosti potvrđuju navode o događajima u Houli kakve je dala i sirijska vlast. "Njihovi nalazi su u kontradikciji s optužbama pobunjenika, koji su pak okrivili Shabiha militante koji su na strani režima", zapisao je Hermann i nadodaje - "članovi opozicije koji se protive uporabi sile su poubijani ili im se barem prijetilo nedavno, članovi opozicije nisu htjeli reći imena".

Masakr je počeo nakon tradicionalne molitve u petak. Sve je počelo s napadom pobunjenika na 3 vojna punkta sirijske vojske oko Houle. "Vojni punktovi su bili tamo kako bi se zaštitila alawitska sela koja se nalaze oko Houle koja je većinski sunitska", ističe se u izvještaju.

Istaknuto je kako su poginuli "deseci vojnika i pobunjenika". Sukob je trajao oko 90 minuta i tada su sirijske snage pozvale pojačanje.
Tada, dok su trajale borbe između pobunjenika i vojske oko vojnih punktova, tri sela unutar Houle bila su odsječena od vanjskog svijeta.
Frankfurter Allgemeine Zeitung navodi: "Prema riječima svjedoka, masakr se desio u to vrijeme. Među mrtvima bile su gotovo isključivo obitelji alawitske i šijitske manjine u Houli koja je 90% sunitska. Ubijeno je i na desetke osoba obitelji za koje se zna da su prethodnih godina prešli sa sunitskog na šijitsko vjerovanje. Također, među ubijenima su bili i pripadnici alawitske obitelji Shomaliya kao i obitelj sunitskog člana parlamenta kojeg se smatralo izdajnikom"

Izvještaj nastavlja: "Odmah nakon masakra, rečeno je kako su počinitelji snimili žrtve nazivajući ih sunitskim žrtvama i odmah su distribuirali video snimke putem interneta".

"Brigade za pokope"

Istraživanje lista Frankfurter Allgemeine Zeitung može se nadovezati na izvještaj drugog njemačkoh utjecajnoj lista. Der Spiegel je 29.3.2012. objavio veliku reportažu o pripadnicima Slobodne Sirijske Vojske koji likvidiraju civile. Der Spiegel je čak odradio i intervju s jednim od članova tzv. "brigade za pokope" koji je otvoreno priznao za list kako je "ubio 4 muškarca tako da im je prerezao grkljane". U izvještaju se navodi kako postoji i tzv. "brigada za ispitivanje" koja vrši mučenje, no, to nije posao "brigade za pokope" - njihovi zadaci su samo likvidacije, istaknuto je u izvještaju Der Spiegela.

"Ukoliko ulovimo sunita koji špijunira ili nekog stanovnika da je izdao revoluciju, obavimo to na brzinu", rekao je za Der Spiegel jedan od pobunjenika, Abu Rami, koji je također naveo kako je "Husseinova brigada za pokope likvidirala 200 do 250 izdajnika od početka pobune".

Listovi kao što su Frankfurter Allgemeine Zeitung i Der Spiegel, generalno se smatraju predstavnicima izuzetno uglednog novinarstva, no, kada se objavi nešto što ne ide na ruku militarističkoj koaliciji predvođenoj SAD-om, svi ti sporadični izvještaji i istraživanja nestaju pod teretom neumoljive propagande.

Po pitanju Houle, do sada imamo već nekoliko argumentiranih izvještaja koji tvrde da su pobunjenici izvršili masakr, izvještaj Frankfurter Allgemeine Zeitung samo je zadnji u nizu koji potvrđuje relativno jednu te istu priču.
S druge strane, oni koji tvrde kako je pokolj u Houli izvršila sirijska vlast, na svojoj strani nemaju nikakve dokaze, no, imaju gotovo potpunu medijsku dominaciju, a ona je - nažalost - često daleko važnija od istine.

Izvor: http://www.advance.hr/vijesti/ugledni-n ... bunjenici/

Hoće li BH masmediji ignorisati ovu vijest ili će je objaviti?
agnostic_front

#815 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Klavikula wrote:
agnostic_front wrote:

ne bih ti znao dogovoriti na prvo pitanje, pretpostavljam da ne stoje, jednostavno ne znam...

a sto se drugog pitanja tice nisam pretjerano odusevljen njima, mislim imali su dobre stvari, al i neke lose..da se raspravljati o njima..
posteno.

a ako moze iskreno, posto si napisao da volis drzave tipa sj. koreje, i ove ostale diktatorske, da li vise volio zivjeti u sj. koreji ili USA ili nekoj zemlji clanici EU?
Challenger__

#816 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Toda wrote:Frankfurter Allgemeine Zeitung i Der Spiegel:

Njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung navodi kako iza masakra 25.5.2012. u sirijskom naselju Houli stoje opozicijske snage povezane s pobunjeničkom Slobodnom Sirijskom Vojskom (FSA).
Izvještaj utjecajnog njemačkog lista u potpunosti odbacuje navode SAD-a i drugih država koje su tvrdile kako je masakr počinjen od strane pro-vladinih snaga. Masakr u Houli iskorišten je za propagandnu ofenzivu i pozivanje na vojnu intervenciju protiv Bashar al-Assada. Bez imalo dokaza, SAD i saveznici su konstatirali kako iza masakra stoji ili sirijska vojska ili pro-vladina militantna skupina Shabiha. Većina medija su gotovo bez imalo pogovora ili kritičkog osvrta objavili ove navode, unatoč činjenici da dokazi ne postoje.

Izvještaj lista Frankfurter Allgemeine Zeitung objavljen je 7. lipnja 2012, a potpisuje ga reporter Rainer Hermann koji se nalazi u Damasku. Njegovo istraživanje bazira se na istraživanjima članova opozicije koji su posjetili lokaciju i uzeli informacije od svjedoka.
Svjedoci gotovo u potpunosti potvrđuju navode o događajima u Houli kakve je dala i sirijska vlast. "Njihovi nalazi su u kontradikciji s optužbama pobunjenika, koji su pak okrivili Shabiha militante koji su na strani režima", zapisao je Hermann i nadodaje - "članovi opozicije koji se protive uporabi sile su poubijani ili im se barem prijetilo nedavno, članovi opozicije nisu htjeli reći imena".

Masakr je počeo nakon tradicionalne molitve u petak. Sve je počelo s napadom pobunjenika na 3 vojna punkta sirijske vojske oko Houle. "Vojni punktovi su bili tamo kako bi se zaštitila alawitska sela koja se nalaze oko Houle koja je većinski sunitska", ističe se u izvještaju.

Istaknuto je kako su poginuli "deseci vojnika i pobunjenika". Sukob je trajao oko 90 minuta i tada su sirijske snage pozvale pojačanje.
Tada, dok su trajale borbe između pobunjenika i vojske oko vojnih punktova, tri sela unutar Houle bila su odsječena od vanjskog svijeta.
Frankfurter Allgemeine Zeitung navodi: "Prema riječima svjedoka, masakr se desio u to vrijeme. Među mrtvima bile su gotovo isključivo obitelji alawitske i šijitske manjine u Houli koja je 90% sunitska. Ubijeno je i na desetke osoba obitelji za koje se zna da su prethodnih godina prešli sa sunitskog na šijitsko vjerovanje. Također, među ubijenima su bili i pripadnici alawitske obitelji Shomaliya kao i obitelj sunitskog člana parlamenta kojeg se smatralo izdajnikom"

Izvještaj nastavlja: "Odmah nakon masakra, rečeno je kako su počinitelji snimili žrtve nazivajući ih sunitskim žrtvama i odmah su distribuirali video snimke putem interneta".

"Brigade za pokope"

Istraživanje lista Frankfurter Allgemeine Zeitung može se nadovezati na izvještaj drugog njemačkoh utjecajnoj lista. Der Spiegel je 29.3.2012. objavio veliku reportažu o pripadnicima Slobodne Sirijske Vojske koji likvidiraju civile. Der Spiegel je čak odradio i intervju s jednim od članova tzv. "brigade za pokope" koji je otvoreno priznao za list kako je "ubio 4 muškarca tako da im je prerezao grkljane". U izvještaju se navodi kako postoji i tzv. "brigada za ispitivanje" koja vrši mučenje, no, to nije posao "brigade za pokope" - njihovi zadaci su samo likvidacije, istaknuto je u izvještaju Der Spiegela.

"Ukoliko ulovimo sunita koji špijunira ili nekog stanovnika da je izdao revoluciju, obavimo to na brzinu", rekao je za Der Spiegel jedan od pobunjenika, Abu Rami, koji je također naveo kako je "Husseinova brigada za pokope likvidirala 200 do 250 izdajnika od početka pobune".

Listovi kao što su Frankfurter Allgemeine Zeitung i Der Spiegel, generalno se smatraju predstavnicima izuzetno uglednog novinarstva, no, kada se objavi nešto što ne ide na ruku militarističkoj koaliciji predvođenoj SAD-om, svi ti sporadični izvještaji i istraživanja nestaju pod teretom neumoljive propagande.

Po pitanju Houle, do sada imamo već nekoliko argumentiranih izvještaja koji tvrde da su pobunjenici izvršili masakr, izvještaj Frankfurter Allgemeine Zeitung samo je zadnji u nizu koji potvrđuje relativno jednu te istu priču.
S druge strane, oni koji tvrde kako je pokolj u Houli izvršila sirijska vlast, na svojoj strani nemaju nikakve dokaze, no, imaju gotovo potpunu medijsku dominaciju, a ona je - nažalost - često daleko važnija od istine.

Izvor: http://www.advance.hr/vijesti/ugledni-n ... bunjenici/

Hoće li BH masmediji ignorisati ovu vijest ili će je objaviti?
Ignorisati, dabome!
BalkanPrince1

#817 Re: Sirija

Post by BalkanPrince1 »

Boga mi ova frka izmedju Rusije i Amerike se razvija u nesto strasno. U Zapadnim medijama samo se spominje kako Putin unistava Rusiju, izaziva ratove, i kako je se digao narod tu protiv njegove vladavine. U drugim rijecima zakuhavaju situaciju i zele da Americki narod sve vise mrzi Rusiju i smatraju njih kao neprijatelja. Prije kanali kao CNN bi nazivali Rusku vladu jednostavo "Ruska vlada" a sada se sve vise spominje ta rijec, "Rezim". Podsvjesno zele reci da im ne odgovara Putin i jedva cekaju kako bi se dole izbili ozbiljni protesti protiv Putina.

Iskreno, ne volim Putina i sta Rusija radi (Posebno u Siriji), ali i Ameri i njihovi podanici nisu nista bolji. Ma neka rade sta zele jedni drugima, ali njihova borba za vlasti razlicitih regiona kostaju ljudima zivote.
Challenger__

#818 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dabome.

U skladu sa interesima finansijske elite...

...sada se pumpa javnost protiv jedinog ozbiljnog protivnika njihovom imeprijalnom pohodu, te su uz "left wing demagogue", marionetu Baraka Obamu, pripremili novog "right wing demagogue" idiota, republikanca Mitt Romney-a, koji bulazni protiv Rusije. Uzalud, više niko eliti ne vjeruje.

Kako ih je, odavno, pročitao slavni, na žalost pokojni - Bill Hiks.

Klavikula

#819 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:
Klavikula wrote: ne bih ti znao dogovoriti na prvo pitanje, pretpostavljam da ne stoje, jednostavno ne znam...

posteno.

a ako moze iskreno, posto si napisao da volis drzave tipa sj. koreje, i ove ostale diktatorske, da li vise volio zivjeti u sj. koreji ili USA ili nekoj zemlji clanici EU?
a zavisi, na to pitanje ti ne mogu odgovoriti sa da ili ne...
jer ako uzmes u obzir da je u USA-u i zemljama EU stopa nezaposlenosti visa od 20%, negdje prelazi i 30%, a da je stopa nezaposlenosti u Sj. Koreji, Bjelorusiji, Kubi i drugim drzavama ili 0,0% kao u Koreji ili manja od 1%...
u socijalistickim drzavama je zdravstvo i skolstvo besplatno, dok u kapitalistickim nije...Spanjolci i Portugalci masovno idu u Argentinu i Brazil, pa cak i u Angolu...

mada Bjelorusija, Argentina, Venecuela, Bolivija i dr. drzave su demokratske, izbori imaju, molim lijepo pa koga narod izabere..

mozda u tim zemljama nema slobode medija i sl. al isto tako toga nema ni u USA i EU, cak stavise mislim da je puno gore...

bez daljnjeg za obicnog covjeka su bolje socijalisticke drzave, to se praksi pokazalo :thumbup:

insomnia78 wrote:
Kako te bolan nije sramota.
Tako su i za nas isto pricali dok su nas cetnici klali

Sent sa mog sokocala using tapatalk
jesi ti svjestan da podrzavas ljude koji prave zlocin, isto kao i cetnici
agnostic_front

#820 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

@klavikula,

e meni sad tu nije jasna jedna stvar.
Otkud onda onoliki broj latinoamerikanaca, a sa njima i Kubanaca u USA?
Zasto su ljudi recimo iz Jugoslavije isli u Njemacku, a ne obrnuto?
Zasto su u Libiji gradjanima trebala izlazne vize?
Zasto niko ne smije da ode iz Sj. Koreje?

healthcare?
http://en.wikipedia.org/wiki/Medi-Cal
onaj ko ima više para, logično je da će željeti da da ima što bolje zdravlje, te se stoga osigura.
Šta ti misliš da neko ko nema para kad dođe u bolnicu, istjeraju ga jel?

Kako nema slobode medija u USA i EU? Odakle su dosli popularni filmovi zeitgeist i arrivals? odakle pise Engdahl? Odakle pise Naomi Klein?
Klavikula

#821 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:@klavikula,

e meni sad tu nije jasna jedna stvar.
Otkud onda onoliki broj latinoamerikanaca, a sa njima i Kubanaca u USA?
Zasto su ljudi recimo iz Jugoslavije isli u Njemacku, a ne obrnuto?
Zasto su u Libiji gradjanima trebala izlazne vize?
Zasto niko ne smije da ode iz Sj. Koreje?

healthcare?
http://en.wikipedia.org/wiki/Medi-Cal
onaj ko ima više para, logično je da će željeti da da ima što bolje zdravlje, te se stoga osigura.
Šta ti misliš da neko ko nema para kad dođe u bolnicu, istjeraju ga jel?

Kako nema slobode medija u USA i EU? Odakle su dosli popularni filmovi zeitgeist i arrivals? odakle pise Engdahl? Odakle pise Naomi Klein?
boldano je propaganda

sto se zdravlja tice u tim zemljama i siromasni i bogati imaju poprilicno dobre uvjete za lijecenje i puno bolje od drzava EU i USA...ne truju ih raznim monsanto proizvodima, GMO hranom, Kuba je npr. zemlja sa najmanjom smrtnoscu novorodjencadi, uslovi za djecu su idealni, bolje do sad nije bilo, nema droge na svakom koraku, sigurnost je puno bolja...

sto se slobode medija tice, sta mislis da CNN moze obajviti ono sta oni hoce..mediji su u rukama cionistickih terorista i koriste ih kao sredstvo za propagandu, obajvljuju lazi..

i jos jedan primjer, Bjelorusija, stopa nezaposlenosti 0,60-0,70%, za vrijeme najvece krize u EU i USA drzava je svim radnicima povecala plate za 30% dok su na zapadu ljudi dobijali otkaze..socijalisticke drzave nisu osjetile recesiju, vec su samo napredovale...

a ako mene licno pitas da biram izmedju toga da svi imaju dovoljno ili da 5% ljudi ima enormna bogatstva, a 30% ljudi nema ni za hljeba uvijek cu izabrati prvu opciju :thumbup:
agnostic_front

#822 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Koja bolan propaganda?
Pa dobro, izvini sto te pitam, ali jesil ti dobro?

U Njemacku nisu isli nas gastarbajteri? Hajd razumljivo mi je da neces da prihvatis da je jug SAD-a pun Kubanaca (jer to se izgleda ne moze pronaci u alternativnim medijima), ali da ne vjerujes da su ljudi iz Jugoslavije isli da rade na Zapad?? Evo samo mi objasni dva primjera i ja cu prihvatiti da gastarbajteri nisu nikada postojali u zapadnim zemljama. Kako objasnjavas rodjenje Zvjezdana Misimovica u Minhenu, i kako objasnjavas rodjenje Zlatana Ibrahimovica u Malmeu??

Pa CNN je medij za sebe, alternativni mediji su mediji za sebe. Sta hoces, da CNN emituje ono sto ti napises? Kako su mi nejasni neki ljudi. Ti govoris o slobodi medija. Sta je sloboda medija? To sto CNN ne izvjestava po tvojoj mjeri, ili sto i mediji koji se protive CNN-u imaju pravo glasa? Tim medijima koji su protiv nije kriv CNN sto ih skoro niko ne gleda, ili jeste?

Jeste Bjelorusija. A de mi kazi gdje je ta Bjelorusija bila zadnjih 50 godina? Uporedi ekonomske faktore zadnjih 50 godina, a ne sada kada su zapadne zemlje u krizi. Kada za nekoliko godina zapad opet krene, da li ces tada uporedjivati bjelorusiju sa zapadnim zemljama?

I ja cu izabrati prvu opciju, da svi imaju dovoljno, ako ce svi isto raditi, a nece tako da je to o cemu ti pricas nemoguce u dugorocnom periodu. Na period od pola stoljeca moze, dalje ne moze, kako smo vidjeli iz primjera mnogih socijalistickih zemalja.
chichak

#823 Re: Sirija

Post by chichak »

ja kao arap, mogu vam objasniti podobnije situaciju ako zelite... a da vam kazem najrealnije price sa arapskog svijeta prenosi jedan portal koji ne smijem reklamirat a ko zeli poslat chu mu preko pp-a...

Ugledni njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Masakr u Houli su počinili pobunjenici"
je jedan od naslova...

a eo mirnih prosvjednika iz sirije..koji zele demokratiju:
Image

ili pogledate samo ovo:

hahah na ovom video lik objashnjava kako Aljazeera Mubasher objavljuje vijest da je u njegovom naselju bombardovala provladine snage... i on prikauje svoj kvart u kojem je mirno...
Last edited by chichak on 14/06/2012 23:41, edited 2 times in total.
Klavikula

#824 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front wrote:Koja bolan propaganda?
Pa dobro, izvini sto te pitam, ali jesil ti dobro?

U Njemacku nisu isli nas gastarbajteri? Hajd razumljivo mi je da neces da prihvatis da je jug SAD-a pun Kubanaca (jer to se izgleda ne moze pronaci u alternativnim medijima), ali da ne vjerujes da su ljudi iz Jugoslavije isli da rade na Zapad?? Evo samo mi objasni dva primjera i ja cu prihvatiti da gastarbajteri nisu nikada postojali u zapadnim zemljama. Kako objasnjavas rodjenje Zvjezdana Misimovica u Minhenu, i kako objasnjavas rodjenje Zlatana Ibrahimovica u Malmeu??

Pa CNN je medij za sebe, alternativni mediji su mediji za sebe. Sta hoces, da CNN emituje ono sto ti napises? Kako su mi nejasni neki ljudi. Ti govoris o slobodi medija. Sta je sloboda medija? To sto CNN ne izvjestava po tvojoj mjeri, ili sto i mediji koji se protive CNN-u imaju pravo glasa? Tim medijima koji su protiv nije kriv CNN sto ih skoro niko ne gleda, ili jeste?

Jeste Bjelorusija. A de mi kazi gdje je ta Bjelorusija bila zadnjih 50 godina? Uporedi ekonomske faktore zadnjih 50 godina, a ne sada kada su zapadne zemlje u krizi. Kada za nekoliko godina zapad opet krene, da li ces tada uporedjivati bjelorusiju sa zapadnim zemljama?

I ja cu izabrati prvu opciju, da svi imaju dovoljno, ako ce svi isto raditi, a nece tako da je to o cemu ti pricas nemoguce u dugorocnom periodu. Na period od pola stoljeca moze, dalje ne moze, kako smo vidjeli iz primjera mnogih socijalistickih zemalja.
sto se prvog tice nisam pretjerano upucen u to, ali znam da su mi starci za vrijeme Jugoslavije radili, da su imali para, ustvari i sad rade, al prije su radili manje, a imali vise para...pritome su bili obicni radnici, srednja klasa...

CNN laze, jedno je iznijeti drugacije misljenje, drugo je slagati :thumbup:

sto se tice socijalizma, njega su srusli zapadni smecari da bi prosirili kapitalizam, socijalizam nikad, al nikad nije srusila radnicka klasa..

mislim mozemo mi supljirati, al pogledaj socijalisticke drzave a pogledaj kapitalisticke..ma na kraju krajeva pogledaj nas prije rata i poslije rata iz ugla obicnog covjeka, radnika :thumbup:

@chichak
taj tekst je neko stavio gore, pise stranica i slazem se da su najbolji, ustvari po meni jedini portal gdje nema senzacionalizma, gdje ljudi saslusaju i drugu stranu, zabranjenu na medijima tipa Al Jazeera, CNN i drugim zapadnim novinama i TV kucama :thumbup:
chichak

#825 Re: Sirija

Post by chichak »

chichak wrote:ja kao arap, mogu vam objasniti podobnije situaciju ako zelite... a da vam kazem najrealnije price sa arapskog svijeta prenosi jedan portal koji ne smijem reklamirat a ko zeli poslat chu mu preko pp-a...

Ugledni njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Masakr u Houli su počinili pobunjenici"
je jedan od naslova...

a eo mirnih prosvjednika iz sirije..koji zele demokratiju:
Image

ili pogledate samo ovo:

hahah na ovom video lik objashnjava kako Aljazeera Mubasher objavljuje vijest da je u njegovom naselju bombardovala provladine snage... i on prikauje svoj kvart u kojem je mirno...

josh bih na sve ovo samo josh dodao:

77

ako poslije ovoga nekom trebam da objashnjavam shta kako ko i gdje onda mu ni pravi amerikanac mu nije ravan...
Locked