Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7651 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Cyrax wrote:Evo posla za murije. :D
Posto ti je to "slovo sa kvakom" peh reklo bi se da ste ti i japin ista persona. Japine brate halali ako grijesim. :D
Pozdravi raju u KP domu.
nepravedno sam optužen
amoninan

#7652 Re: Sirija

Post by amoninan »

ne bi bio tenkista u SAA, ne'a šanse :D
Sirija će gotovo sigurno preoteti etiketu "mezarja sovjetskih tenkova" od Afganistana. Samo u Darayi ih je sagorilo bruka.

http://youtu.be/VQCXZ1JjzQc
ramoni_sa

#7653 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

šta što se sjetih gradonačelnika židova kojeg nam htjedoše uvalit. :D btw dio moje vjere je mržnja prema jevrejima :D pozdravi muriju a ovo nije nikakav dupli nick ;)

da napomenem usput, mrzim sve kršćane i židove :D i većinu nevjernika iz dna duše, bez ikakvih predrasuda.
Last edited by ramoni_sa on 22/03/2013 14:40, edited 1 time in total.
vrbas1979

#7654 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

amoninan wrote:helem.. džuže nastavljaju prašiti guzove. Ovaj put u Hami.

http://justpaste.it/28no

kratak prevod:

meta, utvrda Tel Alhamamyat i okolna artiljerijsski bataljon (Hama)

plijen: tri neoštećena T72 tenka s municijom i rezervnim djelovima
Četiri Duške
minobacači s pet sanduka municije
puškice i ostala sića

ima još podosta, ne mogu sve da pofatam. možda kasnije.
Jadan je narod sirije ukoliko im na vlast dođu ili pobjede ovi crnozastavaši. :sad:
nastavljajet_kolbasi

#7655 Re: Sirija

Post by nastavljajet_kolbasi »

Challenger__ wrote:U toj gluposti bez presedana udjela ima i Evropa. Hajde što je Šimon Perez pisao Arapskoj ligi da intervenišu u Siriji ( :lol: ), nego je njegovo - besramno lažljivo, arogantno i cinično - izlaganje u Evropskom parlamentu ("srce nam se cijepa zbog Sirije") propraćeno ovacijama... A gospodo draga, panizraelski elementi u EU vrše liberalizaciju imigracione politike, baš zato da bi se dobar dio muslimanskog Bliskog Istoka (Od Eufrata do Nila) u perspektivi nogirao u Evropu.

Definitivno, glupost nema granice i koliko vidim, danas, na svijetu i nema više od dva do tri svjesna, samostalna, samomisleća politička subjekta.
Europljani podrzavaju Izrael koji ce se prosirito do Eufrata i Nila, protjerati Arape koje su Europljani spremni objerucke prihvatiti i kako vidimo jedva cekaju da im milioni Arapa sa Bliskog Istoka nagrnu u njihove zemlje..
Jbte, koji strucnjak :-) :D
ramoni_sa

#7656 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

dobra procjena. Nije džaba sad na televiziji sulejman veličanstveni :D Grčka grca u dugovima...Turska neće nikad u EU, nit je trebala tamo...njima pripada ova zona balkana sa srbijom...zbog toga su bugarska i rumunija primljene hitno u EU...da ne smetaju.
Cyrax

#7657 Re: Sirija

Post by Cyrax »

amoninan wrote:ne bi bio tenkista u SAA, ne'a šanse :D
Sirija će gotovo sigurno preoteti etiketu "mezarja sovjetskih tenkova" od Afganistana. Samo u Darayi ih je sagorilo bruka.
Jasta je. 20 000 tenkova samo.
Slabo se ko od "mudzahida" ziv iz Daraje izvukao. Nije im to najbistriji potez bio nego da te pitam sto pale svoje mrtve i sto se slomise svaku glupost da snime kamerama.
Ovi drugi slabo ista snimaju doduse jer su profesionalna vojska.
amoninan

#7658 Re: Sirija

Post by amoninan »

vrbas1979 wrote: Jadan je narod sirije ukoliko im na vlast dođu ili pobjede ovi crnozastavaši. :sad:
Po posljednjim informacijama, činiče udarne jedinice nove vojske Sirije. U prekjučerašnjem govoru Al Golani je spomenuo tu mogućnost. A gdje ima dima, ima i vatre. A šehadet, je svakako srcu mio :thumbup:
nastavljajet_kolbasi

#7659 Re: Sirija

vrbas1979 wrote:
amoninan wrote:helem.. džuže nastavljaju prašiti guzove. Ovaj put u Hami.

http://justpaste.it/28no

kratak prevod:

meta, utvrda Tel Alhamamyat i okolna artiljerijsski bataljon (Hama)

plijen: tri neoštećena T72 tenka s municijom i rezervnim djelovima
Četiri Duške
minobacači s pet sanduka municije
puškice i ostala sića

ima još podosta, ne mogu sve da pofatam. možda kasnije.
Jadan je narod sirije ukoliko im na vlast dođu ili pobjede ovi crnozastavaši. :sad:
Crne Zastave koje su krenule iz Horasana, i koje se sada se pojavljuju diljem svijeta, ljudska ruka ne moze zaustaviti..
Znam da ti je tesko, sjedni i otplaci.
amoninan

#7660 Re: Sirija

Post by amoninan »

Cyrax wrote:
Slabo se ko od "mudzahida" ziv iz Daraje izvukao. Nije im to najbistriji potez bio nego da te pitam sto pale svoje mrtve i sto se slomise svaku glupost da snime kamerama.
20k tenkova :lol:
Jedno pola služi za djelove, najmanje.

A Daraya je neosvojiva tvrđava evo saće 2 godine. Naravno, osim ako ne čitaš SRNAu, pardon SANAu.
ramoni_sa

#7661 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

10,885 Armoured Fighting Vehicles:

4,950 Main battle tanks (including 1,150 in storage)
1,125 Amphibious Armoured Scout Cars
2,950 Infantry fighting vehicles
1,860 Armoured personnel carriers

Većina vozila su T72 i T62 a samo garda ima T72av koji je oslabljeni T72BV. Kakvih 20 000 tenkova. D:
Cyrax

#7662 Re: Sirija

Post by Cyrax »

amoninan wrote:
20k tenkova :lol:
Jedno pola služi za djelove, najmanje.

A Daraya je neosvojiva tvrđava evo saće 2 godine. Naravno, osim ako ne čitaš SRNAu, pardon SANAu.
Preocito je da sam bio sarkastican sa 20k tenkova.
Kako dvije godine zar nije od par mjeseci ranije?
Ne citam ni SANU ni ove tvoje. Pretjeraju debelo i jedni i drugi.
vrbas1979

#7663 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Samo znam da je zloupotrebljavanje crne zastave od strane fanatika samo donijelo anarhiju, ubistva, mučenja, mnogo gore stanje, suze i krv, zlo...

Od srednje Bosne, preko Libije, Sirije, Afganistana... bezboroj primjera i još više dokaza.

I nemam ja šta patiti i plakati, to će raditi stanovnici gdje im se ukažu crnozastavaši (dokazano 100%).
nastavljajet_kolbasi

#7664 Re: Sirija

ramoni_sa wrote:10,885 Armoured Fighting Vehicles:

Većina vozila su T72 i T62 a samo garda ima T72av koji je oslabljeni T72BV. Kakvih 20 000 tenkova. D:
Covjek je racunao i ruske tenkove, s razlogom, i tu je u pravu. Basarovaca i Rusa dvesto miliona, gdje sam ovo samo cuo :?
amoninan

#7665 Re: Sirija

Post by amoninan »

ramoni_sa wrote:10,885 Armoured Fighting Vehicles:

Mojne ih ba... :D
Još samo da "saveznici" Ameri ne stoje na granicama i sprerčavaju da MANPADi i bilo koje naprednije oružje stigne opoziciji u ruke. Ovo bi bilo pred svršetkom već danas. Avijacija debelo usporava cjeli proces. A to i želi većina ovih tzv "prijatelja Sirije"...
Cyrax wrote: Preocito je da sam bio sarkastican sa 20k tenkova.
Kako dvije godine zar nije od par mjeseci ranije?
Ne citam ni SANU ni ove tvoje. Pretjeraju debelo i jedni i drugi.
Pa, kad nonstop čitaš Klavikuku i slične. zaboraviš da postoji sarkazam.
Preko godinu dana.Sravnili su je sa zemljom, ali i dalje mogu se samo provozat periferijom. svaki ulazak unutra, tenk manje. Mrsko mi tražit video klipove iz samo ovog mjeseca.
ramoni_sa

#7666 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

ma samo što manje tenkista ( i internet pješadije) to bolje :D
nastavljajet_kolbasi

#7667 Re: Sirija

vrbas1979 wrote:Samo znam da je zloupotrebljavanje crne zastave od strane fanatika samo donijelo anarhiju, ubistva, mučenja, mnogo gore stanje, suze i krv, zlo...

Od srednje Bosne, preko Libije, Sirije, Afganistana... bezboroj primjera i još više dokaza.

I nemam ja šta patiti i plakati, to će raditi stanovnici gdje im se ukažu crnozastavaši (dokazano 100%).
Naravno, Basarovci vec placu, znaju da nisu sigurni ni u svojim bazama okruzenim stotinama cijevi,bunkera, kontrolnih punktova.. nikad ne znas kad i kako ti se neki moze s kamionom probiti do centra baze i preokrenuti je naizvrat..jbga, s takvim "ludjacima" nije lako ratovat.. :thumbup:
ramoni_sa

#7668 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Amin. Volim te. :thumbup:
amoninan

#7669 Re: Sirija

Post by amoninan »

nastavljajet_kolbasi wrote:
vrbas1979 wrote:Samo znam da je zloupotrebljavanje crne zastave od strane fanatika samo donijelo anarhiju, ubistva, mučenja, mnogo gore stanje, suze i krv, zlo...

Naravno, Basarovci vec placu, znaju da nisu sigurni ni u svojim bazama okruzenim stotinama cijevi,bunkera, kontrolnih punktova.. nikad ne znas kad i kako ti se neki moze s kamionom probiti do centra baze i preokrenuti je naizvrat..jbga, s takvim "ludjacima" nije lako ratovat.. :thumbup:
posljednja, baza Arboretum. Osveta za masakr u Homsu.

http://www.youtube.com/watch?v=0U0JQijJXF4
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7670 Re: Sirija

Post by Truba »

Cyrax wrote:
mene je zanimalo zašto nema toliko snimaka iz nekih drugih sukoba
takošer mi je smiješno što su snimke većinom danju kao da noću nema nikakvih tenkovskih upada
ramoni_sa

#7671 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

ma garant sve snimljeno u texasu negdje :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7672 Re: Sirija

Post by Truba »

ramoni_sa wrote:ma garant sve snimljeno u texasu negdje :lol:
imal neki snimak uništenog židovskog tenka ta se slobodno snima 5 minuta bez pogibije snimatelja
organizacija brate samo organizacija
amoninan

#7673 Re: Sirija

Post by amoninan »

Black swan wrote:
Cyrax wrote:
takošer mi je smiješno što su snimke većinom danju kao da noću nema nikakvih tenkovskih upada
Noću? :lol:
nastavljajet_kolbasi

#7674 Re: Sirija

amoninan wrote:
nastavljajet_kolbasi wrote:

posljednja, baza Arboretum. Osveta za masakr u Homsu.

http://www.youtube.com/watch?v=0U0JQijJXF4
kad nemaš drugog načina da se odupreš zlu, kad druga strana ima hiljade tenkova, haubica, hiljade tona granata i raketa, helikoptere, avione, i kad svakodnevno ubijaju nedužni narod, civile, djecu, žene, kasapeći ih scud raketama, granatama i avio-bombama, a nemaš oružje kojim bi zaustavio te krvoloke, koji kao krvoločni vukovi gladni krvi navale na jadno bespomoćno jagnje, jedini način jeste da kurvinim sinovima uzvratiš i ošineš ih po njušci jeste ovaj.. briljantno izvedena akcija, vojna baza, dakle legitiman i legalan vojni cilj, vojska, vojni objekti, bez civilnih žrtava i nedužnih ubijenih civila, naprosto briljantno ! :thumbup:

20 tona eksploziva ! solidno... 8-)

nećemo nagadjati o vojnim žrtvama u bazi..pretpostavit ćemo da su se već taktički povukli ( jednostavno ljudi isparili ) ostavivši iza sebe samo pokvareno i beskorisno oružje... :D
Last edited by nastavljajet_kolbasi on 22/03/2013 15:31, edited 1 time in total.
nastavljajet_kolbasi

#7675 Re: Sirija

Black swan wrote:
Cyrax wrote:
da su noćne snimke ti bi pitao što nema dnevnih snimaka , jer se u mraku ništa ne vidi :lol: helem... :run:
Locked