Sirija

Locked
Liska

#751 Re: Sirija

Post by Liska »

agnostic_front wrote:
nemoguce vruce wrote:
Liska wrote:Ne znam, možda možemo upoređivati a možda i ne možemo. Nemamo dokaza ni za jedno ni za drugo sem snage nečijih uvjerenja. Mene tvoja priča vraća na srpsku priču iz tih godina i na vatikansko-islamsko-američku zavjeru protiv jadnih Srba i njihove nejači. Previše mi ovo sliči da bih mogao tek tako povjerovati. Jer kad bi se gledalo sa stanovišta nečijeg interesa, onda bi i Markale i Kapija bile ono što Radovan Karadžić tvrdi da jesu.
havajac...
znam da nas ne volis, i ok je to, nisi ni ti meni simpa...
ali ovo tvoje poredjenje je vise nego degutantno i bezobrazno, ili su mozda zenge u Vukovaru, Ovcari sami pobili one jadne civile hrvate, pa to cetnicima poturili...
ohani malo...
kako je to poredjenje degutantno i bezobrazno?
Jel sirijski vojnici siluju zene, ubijaju starce i djecu? Dok Zapad gleda. Nama nije problem da seremo po vazdan kako Zapad nije nista uradio da sprijeci genocid u Bosni, ali je problem kada Zapad hoce da sprijeci genocid u Siriji, jer je to eto, ne znam kako se ovdje nazvalo. Sirenje NATO pakta valjda.
Zar nije u Omarskoj kamera snimala iznutra onaj logor, a oni mrsavi ljudi su bili vani, ili kako vec ide u onom pravom otkrovenju sta se desilu u bivsoj jugi, filmu "Tezina lanaca", ili nekako tako.

Nemoj prijatelju, tebe će optužiti kako negiraš osnivanje logora u Omarskoj. Vidiš da čovjek uopće ne čita, samo zaključuje na osnovu nečega što ni on ne zna objasniti.
agnostic_front

#752 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Ma nek optuzuju, siroko im polje.

Brzo smo zaboravili nasu patnju i kako smo zvonili na sva vrata da se sprijece fasisti.
muhafuca

#753 Re: Sirija

Post by muhafuca »

agnostic_front wrote:Ma nek optuzuju, siroko im polje.

Brzo smo zaboravili nasu patnju i kako smo zvonili na sva vrata da se sprijece fasisti.
Priroda i okolnosti "rata" u Siriji i rata u Jugoslaviji je neuporediva
(da me niko pogresno ne shvati ne branim Asad-a idiot jedan veliki i ne zelim mu nikakvo dobro
ali kad vec pricate - prvo se malo informisite detaljnije o situaciji koliko je to moguce pa onda pricajte)
kiky

#754 Re: Sirija

Post by kiky »

od sirije nema ništa ...
rat do unedogled ...
kad asad ode lupače se za vlast između sebe i to je to ...
poput libije ...
što su živjeli, živjeli su ...
:sad:
insomnia78

#755 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

kiky wrote:od sirije nema ništa ...
rat do unedogled ...
poput libije ...
Definitivno

Sent sa mog sokocala using tapatalk
Challenger__

#756 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

nemoguce vruce wrote:sije i cionisti ista banda.
Besmislica kao svemir: selefijsko-vahabijska S. Arabija, te ova i ovakva Turska, npr. su "Islamska" forma i formacija cionizma i sluge atlantizma.

Prije svega, šiizam je na udaru demokrature i nj. "muslimanskih" saveznika.
aldinjo

#757 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Challenger__ wrote:Da,da, to je metodologija cionističke, atlantističko-satanističke demokrature: pobiješ ljude koji neće da se dignu protiv sopstvene države, a za likvidaciju optužiš "režim", dok tupava rulja podložna manipulaciji, širom svijeta, sikće od bijesa. Orvele, Orevele...

Odličan članak, hvala Bogoljube!
Ne mogu vjerovati da onu stoku i kerove neko može ovdje braniti! :( Čuj nekakva preliminarna istraga? :roll: Kada bi znali kakav je otac bio ovog kera-predsjednika i kakve je on činio zločine ne bi ovdje pisali gluposti.Dobro je poznat historijat Alevita i kakvi su to neprijatelji Muslimana tako da zločini koji oni čine ne treba da iznenađuje.Još bi trebao ovdje da vjerujem nekom Bogoljubu i njegovim tekstovima.Takvi su govorili da smo mi u Sarajevu sami sebe ubijali u ratu i da se nije desio genocid u Srebrenici! :sad:
aldinjo

#758 Re: Sirija

Post by aldinjo »

insomnia78 wrote:
rat do unedogled ...
poput libije ...
Definitivno

Šta su bolan živjeli? :roll: Pate se ljudi decenijama! :(
Challenger__

#759 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

aldinjo wrote:
Ne mogu vjerovati da onu stoku i kerove neko može ovdje braniti! :( Čuj nekakva preliminarna istraga? :roll: Kada bi znali kakav je otac bio ovog kera-predsjednika i kakve je on činio zločine ne bi ovdje pisali gluposti.Dobro je poznat historijat Alevita i kakvi su to neprijatelji Muslimana tako da zločini koji oni čine ne treba da iznenađuje.Još bi trebao ovdje da vjerujem nekom Bogoljubu i njegovim tekstovima.Takvi su govorili da smo mi u Sarajevu sami sebe ubijali u ratu i da se nije desio genocid u Srebrenici! :sad:
Mislim da ga bezveze napadaš: riječ je o prevodu tekstova kojih su puni zapadni izvori: "Initial Report of Judicial Investigation Committee on al-Houla Massacre: Victims belonged to Peaceful Families who Refused to Stand up against State", ili "SYRIA: Killing Innocent Civilians as Part of The United States Covert Operation" npr:

http://www.globalresearch.ca/index.php? ... leId=31122
https://nsnbc.wordpress.com/2012/06/02/ ... operation/

Strašna je i pomisao da su zvjeri pobile ljude, zato što nisu željeli da učestvuju u pobuni, pa da se za to, hladno, optuži režim, kao što je uradio britanski ministar. Svijet ima posla sa zvijerima u ljudskom obličju.Lako je sa Asadom i Asadima, teško je sa demokratorskim zvjerima, koji su prevazišli Hitlera u svojim prljavim metodama.
Challenger__

#760 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ukratko: prejadna je "demokratija" u čijim su temeljima žrtve satanista predstavljene kao žrtve "režima". Takav "poredak" smrdi do Neba.

*ebem im familiju da im *ebem!
Obskurni

#761 Re: Sirija

Post by Obskurni »

Imal još šta da se doda osim satanista, de nam malo pojasni kako sve to funkcioniše
Challenger__

#762 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Obskurni wrote:Imal još šta da se doda osim satanista, de nam malo pojasni kako sve to funkcioniše
Ma jok ba, nema toga: bore se ljudi za demokraturu, a Asad je pobio one nesrećne ljude. A sad uključi CNN, Al-jazeeru i slušaj Lejdi Gagu.

Doviđenja.
Obskurni

#763 Re: Sirija

Post by Obskurni »

I'm on the right track baby i was born this way 8)
agnostic_front

#764 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Na ovim linkovima ima samo o nekakvim napadima na Gvantanamo. I o ilegalnom naoruzavanju pobunjenika od strane NATO-a i Turske. Bas onako kako je americka vojska snabdijevala i ARBiH, jer nije mogla otvoreno zbog embarga.

Al hajd, ubi nas svjetska propaganda.
kiky

#765 Re: Sirija

Post by kiky »

aldinjo wrote:
insomnia78 wrote:
rat do unedogled ...
poput libije ...
Definitivno

Šta su bolan živjeli? :roll: Pate se ljudi decenijama! :(
oprosti ...
sad im je dobro ...
a tek što će im bit ...
aldinjo

#766 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Challenger__ wrote:
Obskurni wrote:Imal još šta da se doda osim satanista, de nam malo pojasni kako sve to funkcioniše
Ma jok ba, nema toga: bore se ljudi za demokraturu, a Asad je pobio one nesrećne ljude. A sad uključi CNN, Al-jazeeru i slušaj Lejdi Gagu.

Doviđenja.
Postao si naporan sa tom šitskom propagandom,čim braniš onog kera iz Damaska sve mi je jasno.Kako su završili ostali zulumćari tako će ako Bog da završiti i i ovaj iz Damaska!
aldinjo

#767 Re: Sirija

Post by aldinjo »

oprosti ...
sad im je dobro ...
a tek što će im bit ...[/quote]
Ne može im gore biti nego što im je sad sigurno! :roll:
Challenger__

#768 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

aldinjo wrote: Postao si naporan sa tom šitskom propagandom,čim braniš onog kera iz Damaska sve mi je jasno.Kako su završili ostali zulumćari tako će ako Bog da završiti i i ovaj iz Damaska!
Krivo.

Postoji istina i postoji laž. Istine NEMA u mainstream medijima, a ti vjeruj u šta hoćeš. Vjernike velikog brata je opisao Orvel, davno, davno davno.

Pozzz!
rhez

#769 Re: Sirija

Post by rhez »

Plaho ste se zabrinuli za Siriju.
aldinjo

#770 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Challenger__ wrote:
aldinjo wrote: Postao si naporan sa tom šitskom propagandom,čim braniš onog kera iz Damaska sve mi je jasno.Kako su završili ostali zulumćari tako će ako Bog da završiti i i ovaj iz Damaska!
Krivo.

Postoji istina i postoji laž. Istine NEMA u mainstream medijima, a ti vjeruj u šta hoćeš. Vjernike velikog brata je opisao Orvel, davno, davno davno.

Pozzz!
Provaljen si davno.Čim one nevjernike braniš i širiš njihovu propagandu imaš sigurno neki interes. :roll:Zato nam ti istinu širiš! :-)
agnostic_front

#771 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Nije on provaljen, on je prosvijetljen. On ne gleda CNN, al sve je tacno na globalrisrch, jer je to on provjerio da valja. Detaljnu analizu je izvrsio prilikom odabira vijesti koje smatra istinitim. Mora mu se vjerovati. Zanim me, ima li negdje da se kupi paket za kablovsku za prosvijetljene, da i ja budem takakv. Dakle, bez CNN-a, BBC-a, i svih ostalih programa zabavnog sadrzaja, jer nas tako establisment odvraca od prave istine?
Challenger__

#772 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

agnostic_front wrote:Nije on provaljen, on je prosvijetljen.
Lucidno. Da dodam i - tačno.

Pozzz i tebi.
aldinjo

#773 Re: Sirija

Post by aldinjo »

Challenger__ wrote:
agnostic_front wrote:Nije on provaljen, on je prosvijetljen.
Lucidno.

Pozzz i tebi.
Pozdravi Ahmadinedžada!
simpozijum delirijum

#774 Re: Sirija

Post by simpozijum delirijum »

Asad jeste diktator i OK !
i sta kada ga sruse ? sta ce biti sa Sirijom ? pa bit ce isto kao i sa Irakom , Libijom , Jemenom , Afganistanom i dalje gdje god se 'zapadne demokrate " umijesaju , tu trava vise ne raste , izazovu gradjanske i etnicke sukobe , poslije "humanitarnih bombardovanja " ( cuj ! navodjenim bombama se uvodi 'demokratija ", apsurd samo po sebi !)
e onda dolaze multinacionalne kompanije , bankari da uvedu "reforme "i "humanitarci " da iscijede zadnju paru i sve resurse , lokalno stanovnistvo ce biti poslusno jer ce se boriti za komad kruha i kao jeftina radna snaga ,, ali imat ce Mc Donalds , i Koka-Kolu , i satelitsku TV i Gej parade i drustva za zastitu pasa i macaka .....i stotine nekakvih partija i "demokratske izbore"
dok se narod zatrovan mrznjom kolje izmedju sebe , bankari i ratni profiteri ce zgrtati lovu lopatom
poznato iz nasega slucaja u BiH ?
sada mi se sve kockice slazu u mozaiku , "zapadne demokrate " vise ne kriju svoje namjere , samo otimacina i imperijalna osvajanja bez milosti
sa nadom da ce u slucaju napada na Iran koji je sljedeci na listi , ti imperijalni smradovi napokon slomiti zube
jer i u njihovom dvoristu pocinje pobuna ,
neka nam je sa srecom ovo ce biti vrlo opasno i vrelo ljeto 2012 !!
agnostic_front

#775 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

simpozijum delirijum wrote:dok se narod zatrovan mrznjom kolje izmedju sebe , bankari i ratni profiteri ce zgrtati lovu lopatom
poznato iz nasega slucaja u BiH ?

dakle, kod nas se desilo "ko nas bre zavadi"?

I otkud zivota ti tvog CNPC, Lukoil, Samsung, Petronas, Japex, Gazprom, Statoil, Pakistan Petroleum, TPAO u Iraku?
Locked