Sirija

Locked
hneuron

#7426 Re: Sirija

Post by hneuron »

Vidim prešlo se na eksplicitan način pisanja bez uvijanja. I ovdje padaju maske kao i "na terenu" o kom pišemo.Nešto čitam predhodne postove pojedinih-za nevjerovati koliko hipokrizije ovdje kruži....
Pozdrav mmaaru i challengeru..
Sirom_ah

#7427 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

E moj Alekso dobri... Trebaće ti vremena da počneš razlikovati neistomišljenika od - poluegzistencija. Poluegzistencije su - prividno živa bića, humanoidni entiteti - koji sav smisao svog polupostojanja vide u tome da guše svaku egzistenciju, gase svaki život i gase svako svjetlo. Jedina mjera njihovog "postojanja" je nebiće. Izašli iz nebića, žive nebiće i vraćaju se nebiću, gdje ih čeka "kazna nesnosna" kojom će biti "obradovani". Te entitete, poluegzistencije, ne možeš ubjediti ni u šta. Njih ne interesuju činjenice, oni bi samo da utrnu svjetlo, ugase život, prekriju činjenicu.

Ne gubi vrijeme s njima, samo daj argumente, to ih boli, peče...
Vidis,za mene su nebica,zadnji sljam oni koji podrzavaju zlocince koji ubijaju i muce svoj narod,razaraju svoju drzavu,ruse gradove,kojima je jedina egzistencija da mrze islam,sunnet.Koji imaju koprenu na ocima,samo ne znam kakvu nagradu ocekuju ti i takvi i oni koji ih podrzavaju.
Ma idi ba begaj na my city i tamo sa svojom bracom gazi po sunnetlijama,to ti je osnovna preokupacija.
udrch

#7428 Re: Sirija

Post by udrch »

Postao/la mmaar
Udrich-efendi (koji isto raspaljuje mrznju prema sijama i Alevitima, kao i prema sunijama koji nisu na petrodolarskoj liniji) i Ruskaja Pravdaja trebaju se jos truditi da dostignu sposonost u kojima mogu sastaviti nesto smileno sto bi zavrijedilo i neki odgovor.
i to kaže neko ko nije u stanju zapamtiti ili bar prepisati ispravno nečiji nick..
ja apsolutno nemam mržnje prema bilo kome, osim prema zločincima i njihovim poklonicima..
šije ne smatram neprijateljima već prijateljima i muslimanima..a ja sve muslimane volim..
alawiti nisu muslimani, jer da to budeš moraš imati ispravan šehadet, a u njih to nije slučaj..ne klanjaju, ne poste, ne daju zekat, hadž im nije dužnost, pa po kojoj definiciji su onda muslimani..
osim toga oni su zločinci koji podržavaju zločinca i njegovog oca..
opet ih ne mrzim, čak sam im bio veći prijatelj od njih samih..prije nego je sve počelo u Siriji sam molio BOga da ono govno odstupi sa vlasti i da uvede pravedan sistem..sve to sam želio, jer sam znao šta će uslijediti..kao što vidimo ima svega, a najveći gubitnici na kraju će biti oni..boreći se da zadrže vlast i privilegije izgubiće i živote, porodice, mir i sigurnost..

najbolje i jeste da me izbjegavaš, nisi ti još stigao do mog nivoa..ti si još poklonik diktatora, a i mlad si i nepismen da bi mogao da se baviš ovakvim temama..
udrch

#7429 Re: Sirija

Post by udrch »

AleksoMKD je napisao/la:
Negde mora stati.
znam da mora, zato sam još davno molio Boga da se Bašar na vrijeme povuče..
poznajući sirijske prilike znao sam da će tamo biti najveća klaonica..
Alawiti su morlai prepoznati opasnost od ovakve situacije..školovani su, imali su sve privilegije, znali su dobro šta su radili, zato je njihova odgovornost neupitna..
nažalost greške će skupo platiti..
pa čak i meni koji živim miljama daleko je bilo jasno da su svi uslovi za ovaj haos postavljeni prije više od pedeset godina..
oni su morali pripremiti teren za nesmetan prenos vlasti sa diktature na neki demokratski sistem u kome neće biti bitne ove vjerske razlike, jer njima one najmanje odgovaraju...
sad je već posve kasno, teško je predvidjeti šta će sve zadesiti tu zajednicu..iako je to nerealna opcija, ali nekako bih volio da im se dozvoli neka vrsta autonomije ili čak nezavisne države u onom dijelu oko Latakije..jedino ta opcija im daje kakvu takvu sigurnost..
Sirom_ah

#7430 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

sije ne smatram neprijateljima već prijateljima i muslimanima
A sta je sa sijama koji proklinju ashabe i to one najbolje?,mislim da su u iranu vecinom takve sije,rafidije.
Znam da je kod njih u igri ona tukija,ali ni jednog nisam cuo da je rekao nesto dobro za najodabranije ashabe.
Sirom_ah

#7431 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

nekako bih volio da im se dozvoli neka vrsta autonomije ili čak nezavisne države u onom dijelu oko Latakije
Opozicionari uspostavili red i zakon u Lattakiji: Već više od dvije godine veliki broj stručnjaka nazvao je Lattakiju režimskim uporištem.
El Džezira na engleskom objavila je veoma interesantan video snimak iz pokrajine Lattakija gdje opozicionari,a ne režim, pokušavaju uspostaviti red i zakon

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JRWXhF5lx0
udrch

#7432 Re: Sirija

Post by udrch »

Sirom_ah wrote:
A sta je sa sijama koji proklinju ashabe i to one najbolje?,mislim da su u iranu vecinom takve sije,rafidije.
Znam da je kod njih u igri ona tukija,ali ni jednog nisam cuo da je rekao nesto dobro za najodabranije ashabe.
ashabi nisu dio imana, pa samim tim pitanje je suvišno..
Sirom_ah

#7433 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

ashabi nisu dio imana, pa samim tim pitanje je suvišno.
Znam da si dobar momak,ali mislim da grjesis.
Herr Flick

#7434 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

America BURN IN HELLL :mrgreen: :mrgreen:
sumirprimus

#7435 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ovo što više tone asad,ovi srbijanci grci,rusi,iranci i ostali sto ga kao podrzavaju sve manje pricaju o stanju na frontu,a sve vise pricu baziraju na nehumanosti "druge strane"..kao da je i jedniim i drugima ženevska konvencija sveto slovo na papiru...
lijepa družina nema govora.... :-D
Klavikula

#7436 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Izraelski predsjednik uputio je ovog tjedna poziv Arapskoj Ligi da se krene s vojnom intervencijom u Siriji kako bi se "zaustavio masakr". "Arapska Liga može i trebala bi formirati prijelaznu Vladu u Siriji kako bi se zaustavio masakr, kako se Sirija ne bi raspala. UN bi trebao podržati Arapsku Ligu i trebalo bi se krenuti s arapskom snagom u plavim kacigama", rekao je Peres u govoru pred Europskim Parlamentom.

U prvom govoru izraelskog državnika Europskom Parlamentu u posljednjih 30 godina, Peres je istaknuo kako "slobodni svijet ne može stajati sa strane dok sirijski predsjednik Bashar al-Assad provodi masakr nad vlastitim narodom i vlastitom djecom".

"Srce nam se svima lomi", rekao je izraelski predsjednik, dodajući kako je Assad "bio prijetnja cijeloj regiji, ali i Europi, zbog posjedovanja kemijskog oružja".
Ističe kako bi "najbolje bilo da intervenira Arapska Liga", jer bi zapadna intervencija bila percipirana kao "strano uplitanje".

Izraelski predsjednik zadobio je glasne ovacije od strane 754 zastupnika Europskog Parlamenta. Pohvalio je Europu koja se, prema njegovim riječima, pretvorila od "kontinenta rata u kontinent mira" u 6 desetljeća. Nije propustio ni spomenuti kako je Iran "svjetski neprijatelj broj jedan" te je pritom rekao kako je Iran "sponzor globalnog terorizma".

Osvrnuo se i na Hezbollah te ih prozvao za "razjedinjavanje u Libanonu" i "potporu Assadu". "Apeliramo na vas, da teror nazivate terorom. Spasite Libanon od terorističkog ludila. Spasite sirijski narod od iranskih saveznika. Spasite svoje i naše ljude od Hezbollaha", poručio je izraelski predsjednik Peres.
izvor(i): europarltv.europa.eu | Hurriyet
http://www.advance.hr/vijesti/izraelski ... -u-siriji/
tu imate i video Peresovog govora.
odavno je poznato da su teroristi u Siriji i cionisti veliki savznici, ali zanimljivo mi je kako se to ovdje negira, iako dokazi izlaze na vidjelo svaki dan. a negiraju najveci pobornici islama, dok se muslimani u Palestini ubijaju i muce od istih koji se ovdje velicaju.
anonimus0007

#7437 Re: Sirija

Post by anonimus0007 »

Sirom_ah wrote:
baš me briga. bitno je da su pomogli i da će opet ako bude trebalo. meni više i ne treba.

a tebi izgleda treba? možda bi ti bilo draže da su te četnici razapeli nego što si prihvatio iransku pomoć?
Klavikula

#7438 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:ovo što više tone asad,ovi srbijanci grci,rusi,iranci i ostali sto ga kao podrzavaju sve manje pricaju o stanju na frontu,a sve vise pricu baziraju na nehumanosti "druge strane"..kao da je i jedniim i drugima ženevska konvencija sveto slovo na papiru...
lijepa družina nema govora.... :-D
ako te bas zanima stanje na frontu, otprilike je sljedece.
Dara, Damask, Homs, Hama, Idlib i Alepo su u rukama Armije, Deir Ez Zor takodjer, teroristi imaju neka uporista, ali su uglavnom opkoljeni.
Alepo do nedavno bio odsjecen od ostatka drzave, sad dva pravca, s jugoistoka i jugozapada, su otvorena, snabdijevanje grada je opet moguce, sira zona oko aerodroma je deblokirana.
biljezi se i jedan veci gubitak, a to je dio grada Al Raqqa.
sumirprimus

#7439 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

izgleda onda daj rat gotov :skoljka:
sumirprimus

#7440 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

a svima je jasno,daj izrael na dobitku kako god ovo zavrslio...a vjerovatno ce zavrsit slomom linije iran sirija hezbola... :)
bez ispaljenog metka... :skoljka:
Klavikula

#7441 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sami gradovi su vecinski u rukama Armije, sve bitnije dijelove drze, iako terorista ima u svakom od, u prethodnom postu nabrojanih, gradova. opkoljeni su i SAA polako cisti te dijelove, ali citave provincije nisu ociscene, teroristi su uglavnom po manjim gradovima i selima. ono sto je sigurno je da ce pobjeda doci tek kad Armija stavi gradove u potpunosti pod svoju kontrolu i snage preusmjeri na manja uporista terorista.
u pobjedu SAA ne sumnjam, samo ne vjerujem da ce tako skoro, za mjesec-dva, doci.
Avetinho

#7442 Re: Sirija

Post by Avetinho »

:roll:
Last edited by Anonymous on 14/03/2013 15:16, edited 1 time in total.
Reason: .
Challenger__

#7443 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Šta kaže Šimon Peres? "Srce nam se svima lomi" zbog Sirije... Ahahah... Krokodilske suze. Ista retorika, isti psihički profil kao kod tekfirijskih i saudijskih "muftija".

Braća u dinu, imanu i - zločinu.
Avetinho

#7444 Re: Sirija

Post by Avetinho »

E vidis, upravo zbog ovakvog nacina razmisljanja kao sto je tvoj, mir u Siriji bice moguc jedino kada Asad ode.

:twisted:
Last edited by Anonymous on 14/03/2013 15:15, edited 1 time in total.
mmaar

#7445 Re: Sirija

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:Šta kaže Šimon Peres? "Srce nam se svima lomi" zbog Sirije... Ahahah... Krokodilske suze. Ista retorika, isti psihički profil kao kod tekfirijskih i saudijskih "muftija".

Braća u dinu, imanu i - zločinu.
Cionist i ratni zlocinac Simon Perez odgovoran za ubistva stotina Palestinaca, ukljucujuci zene i djecu, te uzasni apartheid i genocid koji provodi rezim na cijem je celu, pred Evropsskim parlamentom stao otvoreno u borbu za hilafet na celu sa svojim slugama vehabitima Saudima i njihovim falangma smrti! ..........
Izraelski predsjednik Shimon Peres pozvao arapske zemlje na vojnu intervenciju u Siriji

Izraelski predsjednik uputio je ovog tjedna poziv Arapskoj Ligi da se krene s vojnom intervencijom u Siriji kako bi se "zaustavio masakr". "Arapska Liga može i trebala bi formirati prijelaznu Vladu u Siriji kako bi se zaustavio masakr, kako se Sirija ne bi raspala. UN bi trebao podržati Arapsku Ligu i trebalo bi se krenuti s arapskom snagom u plavim kacigama", rekao je Peres u govoru pred Europskim Parlamentom.

U prvom govoru izraelskog državnika Europskom Parlamentu u posljednjih 30 godina, Peres je istaknuo kako "slobodni svijet ne može stajati sa strane dok sirijski predsjednik Bashar al-Assad provodi masakr nad vlastitim narodom i vlastitom djecom".

"Srce nam se svima lomi", rekao je izraelski predsjednik, dodajući kako je Assad "bio prijetnja cijeloj regiji, ali i Europi, zbog posjedovanja kemijskog oružja".
Ističe kako bi "najbolje bilo da intervenira Arapska Liga", jer bi zapadna intervencija bila percipirana kao "strano uplitanje".

Izraelski predsjednik zadobio je glasne ovacije od strane 754 zastupnika Europskog Parlamenta. Pohvalio je Europu koja se, prema njegovim riječima, pretvorila od "kontinenta rata u kontinent mira" u 6 desetljeća. Nije propustio ni spomenuti kako je Iran "svjetski neprijatelj broj jedan" te je pritom rekao kako je Iran "sponzor globalnog terorizma".

Osvrnuo se i na Hezbollah te ih prozvao za "razjedinjavanje u Libanonu" i "potporu Assadu". "Apeliramo na vas, da teror nazivate terorom. Spasite Libanon od terorističkog ludila. Spasite sirijski narod od iranskih saveznika. Spasite svoje i naše ljude od Hezbollaha", poručio je izraelski predsjednik Peres.
Last edited by Anonymous on 14/03/2013 22:29, edited 1 time in total.
popokatepetl_com

#7446 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Srce nam se svima lomi :lol: A Arapski klauni vec vojno intervenisu bez uspjeha finansirajuci teroristicku bagru.

1.1 milion? Malo je to, najmanje je 50 miliona...
mmaar

#7447 Re: Sirija

Post by mmaar »

....
Last edited by Anonymous on 14/03/2013 22:26, edited 1 time in total.
Reason: opomena pred ban!
Challenger__

#7448 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da ne bi bilo podlog nerazumijevanja...

Desetine nas, na ovoj temi, nismo nikada bili advokati "režima" nego zagovornici odbrane i opstanka Sirije i njenog naroda, te kritičari i oponenti licemjerja koje se obrušilo na Siriju. Od početka smo pisali da su naoružani "rebelsi" i "džihadisti" obične cionističke i atlantističke (angloameričke) marionete. Izlaganje Šimona Pereza to pokazuje i dokazuje i ako vam to sada nije jasno, neće vam nikada biti jasno.

Toliko.
mmaar

#7449 Re: Sirija

Post by mmaar »

I jos samo da dodam za one kojima jos nije jasno i ppored brojnih cinjenica da je cijela ona farsa sa brodovima za Gazu i cionistickim smaknucima turskih humanitaraca bila obicna farsa cionisticke marionete Erdogana i njegovih gospodara u Washingtonu i Tel Avivu.-Osloboditelji Sirije na jednom mjestu.
Mediji prenose da će se u Vašingtonu održati trilateralni sastanak SAD-a, Turske i Izraela.

Novinska agencija Fars prenosi da je palestinski sedmičnjak objavio da će Benjamin Natanjahu, Redžep Tajip Erdogan i Barak Obama održati sastanak u Vašingtonu. U izvještaju stoji da je Obama pozvao Natanjahua i Erdogana da prisustvuju sjednici kako bi se pronašla rješenja za uspostavljanje mira u regionu. Održavanje takve sjednice su samo pokazatelj da je Erdogani ranije obavljao tajne telefonske pozive sa Tel Avivom. Prema pisanju palestinskog sedmičnjaka, trilateralni sastanak će iznijeti na vidjelo saradnju Turske i Izraela.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7450 Re: Sirija

Post by Truba »

sirijske generale koji šalju tenkoveu one gradove koji vrve egipćanima i saucijcima treba krivično goniti
odmah
ne čekati završetak rata
Locked