Sirija
- hape
#7402 Re: Sirija
Nije on poginuo vec ovaj Cecenac sto se spominje.
- Herr Flick
#7403 Re: Sirija
Ko li je sledeci na listi poslije Sirije da se unisti??? Nagradno pitanje

-
Avetinho
#7404 Re: Sirija
Igramo se izmisljanja skracenica? To nisam radio jos od obdanista. Hajd da probamo:Herr Flick wrote:FSA = FOOLS SERVING AMERICA![]()
SSA = Sisaju Samo Asadu.
Valja li?
-
udrch
#7405 Re: Sirija
pa nisu svi krivi, samo većina..kao što ti sirijski gospodari nisu birali koga će poniziti, tako i ovi kad dođu vjerovatno neće gledati kome će se svetiti..Postao/la AleksoMKD
Valjda je to Asadovski teror kolega. Nisu svi Alawiti demonski nakot, pa ni vecina.
ovo oko kolektivno-individualne krivice..sad je furka ovdje na balkanu furati tu šuplju kako je krivica individualna..posebno recimo za genocid, etničko čišćenje ili 50-to godišnju vladavinu..
međutim ja ne pušim te medijske izmišljotine, nekako vjerujem više sebi, svojim očima..
ja bez dlake na jeziku tvrdim da su za genocid u Srebrenici odgovorni svi Srbi koji su od 1992. do 1996. godine neprekidno živjeli na prostoru od Zvornika do Srebrenice i Vlasenice..
genocid u kombinaciji sa etničkim čišćenjem nije snajperski hitac, već planiran i od mase podržan zločin..nisu oni samo ubijali, već i protjerivali, pa zakopavali, pa sakrivali, pa prekopavali, pa premještali, pa šutili, pa onemogućavali, pa nepriznavali..
u ovom dijelu BiH i danas 99,999999% Srba genocid u Srebrenici smatra herojskom i velikom srpskom pobjedom..
tako isto je teško sad pedesotogodišnju vladavinu alawita svaliti samo na leđa jedne porodice..
znaš li zašto?
pa zato što postoje živi ljudi kao ja koji su to preživjeli i gledali..
ja recimo nisam vidio Mladića da ubija, Karadžić čak nije ni bio tamo u to vrijeme..ljudi su vidjeli ko ih je trpao u zatvore, ko ih je premlaćivao, ko im je imovinu uništavao..
nažalost biće velike reakcije i stradaće i nevini..
samo je pitanje u kojoj mjeri..
ali ako nastave sa daljnim održavanjem svoje i Assadove vlasti još većom silom i zločinima reakcija će biti veća i jača..
izlazna strategija im je čista NULA..
zašto si musliman napisao velikim slovom..jeli misliš da je postao BošnjakVidite ovo, bivsi Americki vojnik postao Musliman i bori(o) se u redovima FSA, tacnije Al-Nusre
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Avetinho
#7407 Re: Sirija
uuupsBlack swan wrote:http://www.avaz.ba/globus/svijet/rusio- ... za-sadamom
uuups![]()
to se zove s konja na magarca
to se zove fulio forum
- Truba
#7408 Re: Sirija
pa isto će ovdje biti osim za horde egipćana koji pljačkaju sve redom
jer je oprošteno kad pljačkaš nepravemuslimane
odmah u raj ideš
demokracije su se stvarale 200 godina
a oni misle skidanjem asada na ovakav način da će nešto popraviti
oće ako je afganistan mjerilo
jer je oprošteno kad pljačkaš nepravemuslimane
odmah u raj ideš
demokracije su se stvarale 200 godina
a oni misle skidanjem asada na ovakav način da će nešto popraviti
oće ako je afganistan mjerilo
- Opetja033
#7409 Re: Sirija
Izvor za ovakvu notornu glupost i laz? Ukoliko ga ne nadjes ocekujem izvinjenje muslimanima ili cu ti prijaviti komentar radi govora mrznje.Black swan wrote:jer je oprošteno kad pljačkaš nepravemuslimane
odmah u raj ideš
Black swan wrote:oće ako je afganistan mjerilo
- Truba
#7410 Re: Sirija
pljačke su vidljive... to je jedan sirijac pripadnik pobunjenika rekao ne da mi se tražiti... kaže sve odnesoše...TVove, opremu, mašine, kamione...Opetja033 wrote:Izvor za ovakvu notornu glupost i laz? Ukoliko ga ne nadjes ocekujem izvinjenje muslimanima ili cu ti prijaviti komentar radi govora mrznje.Black swan wrote:jer je oprošteno kad pljačkaš nepravemuslimane
odmah u raj ideš
Black swan wrote:oće ako je afganistan mjerilocak se vise i ne kriju.
iz te premise i premise da pljačkaši stalno govore Bog je velik
zaključio sam da se ne boje pakla jer u mom univerzumu ne krasti je jedan od glavnih postulata religije
dakle oprošteno je ili se ne boje što kradu
ako sam s time nekog uvrijedio i ako očekuješ da dam link neke fetve onda mogu reći kako toga nemam
izvinjavam se muslimanima
imao sam respekta prema tebi ali tvoji komentari od sada idu na ignore
sretno
Last edited by Truba on 12/03/2013 19:56, edited 1 time in total.
- Truba
#7411 Re: Sirija
nemoj molim te braniti moje razmišljanje iz dvije premiase ispričao sam semmaar wrote:Kojih muslimana? Oni koji obozavaju Franka i Pinocea i neprestano u svojim agresivnim istupima na forumu sire najgori govor mrznje. I po tom licemjerju se vidi da ste od cionista ucili.Opetja033 wrote: Izvor za ovakvu notornu glupost i laz? Ukoliko ga ne nadjes ocekujem izvinjenje muslimanima ili cu ti prijaviti komentar radi govora mrznje.
i molim da ga ne kvotate onda vidim krajičkom oka šta je pisao
-
Avetinho
#7412 Re: Sirija
Da. A i zaboravio je pomenuti imperijaliste, atlantiste, liberalne kapitaliste, antibosnace i antipiramidiote. Vidim da su dzihadisti i cionisti na listi.Black swan wrote:nemoj molim te braniti moje razmišljanje iz dvije premiase ispričao sam semmaar wrote:Kojih muslimana? Oni koji obozavaju Franka i Pinocea i neprestano u svojim agresivnim istupima na forumu sire najgori govor mrznje. I po tom licemjerju se vidi da ste od cionista ucili.Opetja033 wrote: Izvor za ovakvu notornu glupost i laz? Ukoliko ga ne nadjes ocekujem izvinjenje muslimanima ili cu ti prijaviti komentar radi govora mrznje.
Triput ura za mlade ruske dobrovoljce.
-
mmaar
#7413 Re: Sirija
Krivi dojam, ne branim tvoje razmisljanje.Black swan wrote: nemoj molim te braniti moje razmišljanje iz dvije premiase ispričao sam se
Molba uvazena, ne kvotam ga vise.
- Opetja033
#7414 Re: Sirija
IRIB kao izvormmaar wrote:Klasicna prica, ali sad ce obozavalac Franka i Pinocea, podpomognut onim hodzicom i kojekakvim sociopatama iz zmijskog zegla na Alipasinom ponovo da drzi vaz.
IRIB – Sirijski pobunjenici su do sada opljačkali i uništili historijske ostaveštine i eksponate iz 12 muzeja u toj zemlji.
Prema izvještaju Irne, koja se poziva na novine Hurijat, desetine historijskih ostaveština je tokom dvogodišnje sirijske krize iz 12 od 36 muzeja u toj zemlji uništeno. Novine podsjećaju da sirijski pobunjenici za nezanatnu novčanu sumu prodaju vrijedne historijske predmete. Jedan 29-ogodišnji sirijski pobunjenik koji se predstavio kao Abu Saad u vezi s tim je kazao da da su ponekad ratnisi a ponekad i arheolozi. Novine Hurijat prenose da su zvaničnici UNESCO-a izrazili zabrinutost zbog krađe i uništavanja historijskih i kulturnih ostaveština.
Pljacka, smrt i teror "u ime Allaha"! Tipicno vehabijski, ali dobro je, s kradje ves masina i bojlera, presli su i na ozbiljniju materiju! Fuj!
Kakvo pateticno licemjerje. Prvo mene optuzujes za agresivan nastup i podlo lazes da sirim najgori govor mrznje a ne postoji nijedan jebeni tvoj komentar na ovoj temi koji ne proziva neistomisljenike i ne naziva ih pogrdnim imenima.
Je li sirim govor mrznje? I to najgore vrste? Pa prijavi me administraciji, citiraj nesto od stvari koje sam napisao i obrukaj me pred svima ovdje. Dakle ili lazes, klevetas i vrlo nisko podmeces (kao kada me nazivas obozavateljem Pinochea i generala Franca, gdje sam rekao da ih obozavam ili da im se cak i divim?) ili nemas pojma sta govor mrznje znaci, ne poznajes definiciju.
Jos jednom te pozivam da nadjes barem jedan moj komentar koji "siri najgori govor mrznje", ja cu ti se javno izvinuti i Bogom ti se kunem da vise nikada necu napisati nijedan komentar na ovom forumu. Moze? Eto ako neces ni to - onda mozes da mi te komentare prijavis administraciji i zbog tako ozbiljnog prekrsaja mi ne gine permanentni ban. Mozes otici korak dalje i prijaviti taj govor mrznje policiji koja moze natjerati Klix da im proslijede moju IP adresu i za to bih krivicno odgovarao.
Jadno, pateticno, nisko, primitivno.
-
udrch
#7416 Re: Sirija
mmaar wrote:Klasicna prica, ali sad ce obozavalac Franka i Pinocea, podpomognut onim hodzicom i kojekakvim sociopatama iz zmijskog zegla na Alipasinom ponovo da drzi vaz.
IRIB – Sirijski pobunjenici su do sada opljačkali i uništili historijske ostaveštine i eksponate iz 12 muzeja u toj zemlji.
Prema izvještaju Irne, koja se poziva na novine Hurijat, desetine historijskih ostaveština je tokom dvogodišnje sirijske krize iz 12 od 36 muzeja u toj zemlji uništeno. Novine podsjećaju da sirijski pobunjenici za nezanatnu novčanu sumu prodaju vrijedne historijske predmete. Jedan 29-ogodišnji sirijski pobunjenik koji se predstavio kao Abu Saad u vezi s tim je kazao da da su ponekad ratnisi a ponekad i arheolozi. Novine Hurijat prenose da su zvaničnici UNESCO-a izrazili zabrinutost zbog krađe i uništavanja historijskih i kulturnih ostaveština.
Pljacka, smrt i teror "u ime Allaha"! Tipicno vehabijski, ali dobro je, s kradje ves masina i bojlera, presli su i na ozbiljniju materiju! Fuj!
samo Jednog i Jedinog Allaha dž.š. obožavam..
međutim smiješno mi je da ti kao branioc diktatora podmećeš nama ove tvoje diktatore
ne kontam odakle njih izvadi i kakve jebene veze oni imaju sa ovom temom..
što se brukaš ko kakav mazlum..
obajvio IRIB
- Truba
#7417 Re: Sirija
čujem neke grupe ili ti ga skupine regrutuju djecu
zar?
na drugom forumu čitam kako je robna i novčana razmjena s asadovom državom u porastu
dakle biznis misli da asad neće još pasti... možda bude nešto kao kod nas s entitetima
zar?
na drugom forumu čitam kako je robna i novčana razmjena s asadovom državom u porastu
dakle biznis misli da asad neće još pasti... možda bude nešto kao kod nas s entitetima
- AleksoMKD
#7418 Re: Sirija
Ako krenemo tako onda ce Alawiti pokazati na vreme pre dolaska Asadovaca na vlast gde su oni bili ugnjetavani i povremeno masakrirani.udrch wrote: pa nisu svi krivi, samo većina..kao što ti sirijski gospodari nisu birali koga će poniziti, tako i ovi kad dođu vjerovatno neće gledati kome će se svetiti..
ovo oko kolektivno-individualne krivice..sad je furka ovdje na balkanu furati tu šuplju kako je krivica individualna..posebno recimo za genocid, etničko čišćenje ili 50-to godišnju vladavinu.
Negde mora stati.
Nazalost, ljudi tamo imaju drugaciji pogled na svjet i zivot i cak i da su obje strane iste (ko u Libiji) opet ce stradati nevini ljudi samo zato sto su iz neke porodice ili klana.
Ali tu je razlika izmedju vas i Sirijaca. Vi ste na mnogo visem civilizaciskom nivou, ti nikad ne bi ubio djete zato sto mu je clan porodice bio koljac nevinih, tamo se to podrazumjeva, makar taj clan porodice bio daljni rodjak ili cak i malo mentalan.udrch wrote: tako isto je teško sad pedesotogodišnju vladavinu alawita svaliti samo na leđa jedne porodice..
znaš li zašto?
pa zato što postoje živi ljudi kao ja koji su to preživjeli i gledali..
ja recimo nisam vidio Mladića da ubija, Karadžić čak nije ni bio tamo u to vrijeme..ljudi su vidjeli ko ih je trpao u zatvore, ko ih je premlaćivao, ko im je imovinu uništavao..
nažalost biće velike reakcije i stradaće i nevini..
samo je pitanje u kojoj mjeri..
ali ako nastave sa daljnim održavanjem svoje i Assadove vlasti još većom silom i zločinima reakcija će biti veća i jača..
izlazna strategija im je čista NULA..
Ko sto sam citirao gore, Alawiti sada vise i nemaju izbora, osim da stanu svi zajedno ili napuste zemlju. I na samom pocetku sukoba, pre vecih razaranja je bilo ljudi sa "dobre" strane koji su otvoreno ne samo pozivali vec obecavali istrebljenje alawita i protjerivanje hriscana.
Doduse mogli bi koknuti Asada, al onda moze biti rasulo.
udrch wrote: zašto si musliman napisao velikim slovom..jeli misliš da je postao Bošnjak?
Vec sam pisao da se jedna moja drugarica udala za Sirijca, pravoslavca. Da vidis slike sa svadbe u crkvi pomislio bi da je negde u Makedoniji jer izgleda skroz isto, jedino su svetci na freskama sa tenom, ko da su isuncani na plazi
- ravno
#7419 Re: Sirija
Da ne trošimo prostor bezze....pogledajte http://21stcenturywire.com/2013/03/10/a ... -to-syria/
Vrlo ozbiljne stvari.
Čuj «susjedi» znali za ili čak koordinirali sa FSA predstojeće kidnapovanje UNIFIL mirovnjaka sa Golana, pa svoje vojnike povukli ranije....a tek “An official in Washington said the possibility of the transfers from the Balkans was broached last summer, when a senior Croatian official visited Washington and suggested to American officials that Croatia had many weapons available should anyone be interested in moving them to Syria’s rebels.”
U svaku li će boju, brate mili.....
Vrlo ozbiljne stvari.
Čuj «susjedi» znali za ili čak koordinirali sa FSA predstojeće kidnapovanje UNIFIL mirovnjaka sa Golana, pa svoje vojnike povukli ranije....a tek “An official in Washington said the possibility of the transfers from the Balkans was broached last summer, when a senior Croatian official visited Washington and suggested to American officials that Croatia had many weapons available should anyone be interested in moving them to Syria’s rebels.”
U svaku li će boju, brate mili.....
- AleksoMKD
#7420 Re: Sirija
UN osudili obje strane za mucenje, silovanje i nestanke ljudi.
http://edition.cnn.com/2013/03/12/world ... index.html
But this week, U.N. investigators released a particularly detailed and horrific report that slams both sides, accusing rebels fighting to oust President Bashar al-Assad of murder, rape, torture and forced disappearances.
Government forces and the rebels have violated international humanitarian law in the two-year war, said Paulo Pinheiro, chairman of the U.N. Independent International Commission of Inquiry on Syria.
"The war displays all the signs of a destructive stalemate," he told the U.N. Security Council this week.
One of the more disturbing passages details rebels and government forces recruiting boys as young as 12. Children under 18 are seized at checkpoints, and government-affiliated militia use sectarian affiliation, kinship systems and cash to cajole children into their ranks, the paper notes. The government has used children as informants, but both they and rebels punish children who act as informants by killing them, the report says.
An uncorroborated video, investigators say, seems to show a child associated with an anti-government group beheading a prisoner.
The report says rebels frequently use schools as barracks or offices, children have taken up arms to fight and rebels have used them as lookouts.
In other violations, both groups have also targeted typically off-limits groups like medical workers and indiscriminately shelled each other, killing innocents caught in the crossfire.
http://edition.cnn.com/2013/03/12/world ... index.html
But this week, U.N. investigators released a particularly detailed and horrific report that slams both sides, accusing rebels fighting to oust President Bashar al-Assad of murder, rape, torture and forced disappearances.
Government forces and the rebels have violated international humanitarian law in the two-year war, said Paulo Pinheiro, chairman of the U.N. Independent International Commission of Inquiry on Syria.
"The war displays all the signs of a destructive stalemate," he told the U.N. Security Council this week.
One of the more disturbing passages details rebels and government forces recruiting boys as young as 12. Children under 18 are seized at checkpoints, and government-affiliated militia use sectarian affiliation, kinship systems and cash to cajole children into their ranks, the paper notes. The government has used children as informants, but both they and rebels punish children who act as informants by killing them, the report says.
An uncorroborated video, investigators say, seems to show a child associated with an anti-government group beheading a prisoner.
The report says rebels frequently use schools as barracks or offices, children have taken up arms to fight and rebels have used them as lookouts.
In other violations, both groups have also targeted typically off-limits groups like medical workers and indiscriminately shelled each other, killing innocents caught in the crossfire.
- Truba
- AleksoMKD
#7422 Re: Sirija
Zasto? Znam da su psi necisti po Islamu ali zasto bi pobunjenik ovako bacio psica? Jel mozda zato sto je bio ljubimac Asadovaca?
Mada bila je i snimka kako Asadovac tuce kozu

Mada bila je i snimka kako Asadovac tuce kozu
- Opetja033
#7423 Re: Sirija
Oslobodioci, mudzahidi, hrane psa.AleksoMKD wrote:Zasto? Znam da su psi necisti po Islamu ali zasto bi pobunjenik ovako bacio psica? Jel mozda zato sto je bio ljubimac Asadovaca?
Mada bila je i snimka kako Asadovac tuce kozu![]()
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... mAeV0KSSlY
- Opetja033
#7424 Re: Sirija
Patetika. Smijesno, neosnovano, proizvoljno. Bez ijednog argumenta.mmaar wrote:IRIB je puno relevantniji od svih tvojih izvora na kojima napajas svoje ekstremne desnicarske apetite
Lazes.mmaar wrote:pa i taj da Pinocea i Franka nazivas velikim drzavnicima i divis im se
Lazes. Navedi jedan jedini moj komentar gdje sam nazvao site nemuslimanima ili psima. Naprotiv.mmaar wrote:Tvoji postovi, tvoje nazivanje forumasa sitskim psima
Ponovo gomila patetike, lazi, neosnovanih optuzbi.mmaar wrote: podrzavanje cionisticko-imperijalistickih ubilacko - pljackaskih pohoda, itd.
Hoces li navesti ili neces ijedan moj komentar koji je, citiram te, "najgori moguci vid govora mrznje"? Evo pozivam te da me citiras.
Neces moci jer si licemjerni lazov. Optuzujes me za vrlo ozbiljne, odvratne stvari i onda ti valjda nije problem da navedes jedan jedini konkretan primjer gdje ja sirim "najgori vid govora mrznje". Sram te bilo cime se sluzis. Nece ti poci za rukom jer si licemjerni lazov koji se patetikom pokusava izboriti za mjesto u diskusiji kada vec ne moze sa argumentima.
Ocito nervoza u Asadovskom taboru, popustaju im zivci opasno i sve cesce bljuju vatru i uvrede na racun neistomisljenika.
- Challenger__
#7425 Re: Sirija
AleksoMKD wrote: Stvarno se nadam da ce biti tako.
Iako se plasim da ce biti kao i do sada + glad, siromastvo i povremeno kamenovanje ''gresnika'' i pucanje devocicama u glavu zato sto idu u skolu.
E moj Alekso dobri...
Ne gubi vrijeme s njima, samo daj argumente, to ih boli, peče...