Sirija
-
udrch
#6876 Re: Sirija
misliš ekspresnom promjenom ustava..
i otac mu je legalno izabran..i većina sirijskih alawitskih generala su legalno izabrani..
e sad, kao što Hrvati za Komšića znaju reći, legalitet i legitimitet često se ne podudaraju..
i Milošević je 2000-te legalno izabran, njihova izborna komisija potvrdila, PTC objavio, ali narodu nešto nije bilo jasno..
i otac mu je legalno izabran..i većina sirijskih alawitskih generala su legalno izabrani..
e sad, kao što Hrvati za Komšića znaju reći, legalitet i legitimitet često se ne podudaraju..
i Milošević je 2000-te legalno izabran, njihova izborna komisija potvrdila, PTC objavio, ali narodu nešto nije bilo jasno..
- bogoljub
#6877 Re: Sirija
tvoja velika greška je što kod dokazivanja nečega gotov uvijek koristiš analogiju (kijas) koja nije znanje ,nego je bazirana isključivo na predpostavkama. Nikada predpostavka ne može biti slična znanju.!udrch wrote:misliš ekspresnom promjenom ustava..
A obzirom na tvoj način pisanja mogu ti samo napomenuti i ovo da vrlo dobro znaš ko je prvi upotribio analogiju kijas, i debelo pogriješio! Ajd zdravo!
-
udrch
#6878 Re: Sirija
nemoj se ba razbacivati terminima koje ne poznaješ..pogotovo ne preda mnom..općepoznato je na forumu da sam ja završio medresu, pa izbjegavaj stručnu terminologiju koju ne poznaješ..ne fataj se kijasa ako ne znaš suštinu..bogoljub wrote:tvoja velika greška je što kod dokazivanja nečega gotov uvijek koristiš analogiju (kijas) koja nije znanje ,nego je bazirana isključivo na predpostavkama. Nikada predpostavka ne može biti slična znanju.!udrch wrote:misliš ekspresnom promjenom ustava..
A obzirom na tvoj način pisanja mogu ti samo napomenuti i ovo da vrlo dobro znaš ko je prvi upotribio analogiju kijas, i debelo pogriješio! Ajd zdravo!
međutim, još jednom sam pročitao ovaj tvoj post na koji sam replicirao, i sad mogu reći da sam pogriješio..
ti si u pravu..Assad je legalno izabran vođa naroda..doduše alawitskog, ne sirijskog..svim ostalim je nametnut kao i njegov ćaća, ali njegovom narodu on jeste vođa..
- bogoljub
#6879 Re: Sirija
dobar si ovaj put si izbjegao kijas!
Ali na žalost moram te razočarati da opet nisi upravu. Asada, prema posljednjem ozbiljnom arapskom neovisnom istraživanjukoje je objavljeno na poznatom forumu u Dohi, podržava 65 % ljudi u Siriji. ovu vijest su objavili svi mediji doduše samo tada i nikada više. Provjeri! Pitanje ko ga podržava?
Podržavaju ga svi oni ljudi koji mozgaju i imaju pameti i koji izvlače pouku iz Libije gdje nakon zaguravanja štapa u anus Gadafija, ovaj narod preživljava najgori scenario bezvlašća, nesigurnosti i haosa koji je nastao. A gdje se to sada vidi u medijima. nigdje! Isto tako bi bilo i kode guranja štapa u Asada, ali jok!. Sirijici su se pokazali ko su!
A ovim pobunjenicima džaba, saudijski petrodolari, džaba katarska Alijazera, džaba američki rendžeri za obuku, Džaba vojnici iz saudije (koji su bili osuđeni na smrt, pa pušteni da se bore protiv vladara u drugoj zemlji njih1200) džaba i svi naivni vjernici koji likuju da se zbaci Asad koji eto lafo pobi svoj narod. Nusra je rekla da je odgovorna za 42 slučaja bombaških napada na civile. Nusra se bori protiv Asada. Nusra je podružnica Al qaide. Tome likuješ? Tome se raduješ? Konkretno te pitam, da li je to razumom opravdano za jednog vjernika.
Po tvom načinu razmišljanja treba svakog arapskog kralja srušiti. Ok! Ali stvari treba prepusti ljudima te zemlje i ne miješati se. Neka oni odluče kako i koga hoće. Ja i ti treba da se pitamo koga mi hoćemo u BiH?
Ali na žalost moram te razočarati da opet nisi upravu. Asada, prema posljednjem ozbiljnom arapskom neovisnom istraživanjukoje je objavljeno na poznatom forumu u Dohi, podržava 65 % ljudi u Siriji. ovu vijest su objavili svi mediji doduše samo tada i nikada više. Provjeri! Pitanje ko ga podržava?
Podržavaju ga svi oni ljudi koji mozgaju i imaju pameti i koji izvlače pouku iz Libije gdje nakon zaguravanja štapa u anus Gadafija, ovaj narod preživljava najgori scenario bezvlašća, nesigurnosti i haosa koji je nastao. A gdje se to sada vidi u medijima. nigdje! Isto tako bi bilo i kode guranja štapa u Asada, ali jok!. Sirijici su se pokazali ko su!
A ovim pobunjenicima džaba, saudijski petrodolari, džaba katarska Alijazera, džaba američki rendžeri za obuku, Džaba vojnici iz saudije (koji su bili osuđeni na smrt, pa pušteni da se bore protiv vladara u drugoj zemlji njih1200) džaba i svi naivni vjernici koji likuju da se zbaci Asad koji eto lafo pobi svoj narod. Nusra je rekla da je odgovorna za 42 slučaja bombaških napada na civile. Nusra se bori protiv Asada. Nusra je podružnica Al qaide. Tome likuješ? Tome se raduješ? Konkretno te pitam, da li je to razumom opravdano za jednog vjernika.
Po tvom načinu razmišljanja treba svakog arapskog kralja srušiti. Ok! Ali stvari treba prepusti ljudima te zemlje i ne miješati se. Neka oni odluče kako i koga hoće. Ja i ti treba da se pitamo koga mi hoćemo u BiH?
-
grizly1991
#6880 Re: Sirija
vjerujem da niti ne vjeruješ u ovo što pišeš..udrch wrote: vjerujem da niti ne vjeruješ u ovo što pišeš..
sve što je tebi bitno u ovom postu napisao si u zadnjoj rečenici..
ipak, Allah je najveći i on će pomoći Sirijcima da svoju zemlju pripreme za dolazakl Issa a.s.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6881 Re: Sirija
jeko kijas
i kakve veze Isus ima sa Sirijom
taj mi dio nije nešto jasan
i kakve veze Isus ima sa Sirijom
taj mi dio nije nešto jasan
-
El_comadante
#6882 Re: Sirija
kad več to spominješ de mi reci koliko mu traje mandat i koliko se ima pravo puta kandidirati na mjesto predsjenika SIrije? de mi reci kako je prvi put izabran kad mu je otac umro. i naravno na zadnjim izborim ko mu je bio protiv kandidat na predsjeničkim iborima? ako može da odgovoriš kad več pričaš o tome.bogoljub wrote:dobar si ovaj put si izbjegao kijas!
-
El_comadante
#6883 Re: Sirija
a de mi reci slijedeče da si ti neko u Izraelu da li bi volio susjeda Assada koji ništa nečini protiv Izraela ili neuređena država u preko čije teritorije mog u vršljati razni "teroristi" i naravno napasti Izrael.Challenger__ wrote:Respect stažu ali disrespect iznesenom stavu. Mislim da se umorio braneći neodbranjivo, neka traži zamjenu.vivaldi wrote: jez je stari forumas, a sve stare postujem bez obzira na stavove mada on uglavnom ordinira na ovim medjunarodnim temama na kojima ja uglavnom nisam ucestvovao dok pederi nisu napali gadafija mamu im
A sad ozbiljno.
1. Izrael: a) Asad, koji sa Iranom naoružava Hezbolah, koji ima uporišta u Moskvi ili Pekingu - ili b) zaostali emirat bez saveznika? Naravno da će da tipuje na b)
2. atlantizam, u najužem smislu SAD i Britanija: a) Asad, koji ima ruske luke i rusko-iransku energetsku mrežu na Mediteranu ili b) zaostali emirat bez saveznika i perspektive? Naravno, da će da tipuje na b)
Zajednički imenitelj: droidi programirani na tekbir.
Plane and simple.
- bogoljub
#6884 Re: Sirija
Eh kad pitaš da ti o odgovorim:
Ovih dana stižu mnogobrojne vijesti o uspješnim vojnim akcijama sirijske vojske u hapšenju terorista.
Posljednje promjene u Siriji, smanjenje utjecaja prosvjednika i terorista u toj zemlji, te njihovo postepeno iščezavanje, omogućilo je održavanje nacionalnih pregovora za rješenje sirijske krize. Sirijska vlada je u nekoliko navrata izrazila spremnost za otpočinjanje nacionalnih pregovora sa opozicionim grupama, što su podržale mnoga međunarodna i regionalna udruženja i institucije. Sirijci su tokom posljednjih mjeseci izlazili na ulice različitih gradova svoje zemlje, podržavajući Bešara Asada, predsjednika zemlje, te pokazujući na taj način podršku državnom sistemu. Narodna podrška Bešaru Asadu je naišla na odgovor predsjednika zemlje. Asad je odredio okvir na osnovu kojeg treba očuvati sistem koji će ostati na usluzi narodu, ističući da se promjena predsjednika može desiti samo legalnim putem na predsjedničkim izborima sljedeće godine. Prema njegovim riječima, glasačke kutije će biti te koje će stajati između njega i njegovih protivnika. Istakao je da će kao sirijski građanin iskoristiti pravo i kandidovati se na predsjedničkim izborima 2014. godine. Bešar Asad je kazao da čak i ako ne bude izabran za predsjednika zemlje, nastaviće služiti domovini, prakticirajući svoju profesiju oftamologa, te neće napustiti svoj narod i svoju zemlju. On je istakao da će uz pomoć sirijskog naroda i odbrambenih organa, zemlja uspjeti prevazići spletke koje u njoj izazivaju svjetske velesile. Bešar Asad je je izabran 2007. godine za predsjednika zemlja sa 95 posto glasova birača, što je njegov drugi mandat. Inače, mandat traje sedam godina. Sirijski zvaničnici su sve vrijeme isticali da su spremni za reforme koje je narod tražio, i to rade i sada. S tim u vezi, informativni izvori ukazuju na hitni sastanak sirijske Ba's stranke, čiji je cilj uvesti promjene u vođenju stranke. Dogovoreno je da Bešar Asad prisustvuje ovom sastanku i obrati se učesnicima. U svakom slučaju, sirijske vlasti nastoje na svim poljima, a posebno na političkom, da pronađu rješenje za tenutnu krizu i da povedu zemlju putem napretka i razvoja u različitim domenima.
Ovih dana stižu mnogobrojne vijesti o uspješnim vojnim akcijama sirijske vojske u hapšenju terorista.
Posljednje promjene u Siriji, smanjenje utjecaja prosvjednika i terorista u toj zemlji, te njihovo postepeno iščezavanje, omogućilo je održavanje nacionalnih pregovora za rješenje sirijske krize. Sirijska vlada je u nekoliko navrata izrazila spremnost za otpočinjanje nacionalnih pregovora sa opozicionim grupama, što su podržale mnoga međunarodna i regionalna udruženja i institucije. Sirijci su tokom posljednjih mjeseci izlazili na ulice različitih gradova svoje zemlje, podržavajući Bešara Asada, predsjednika zemlje, te pokazujući na taj način podršku državnom sistemu. Narodna podrška Bešaru Asadu je naišla na odgovor predsjednika zemlje. Asad je odredio okvir na osnovu kojeg treba očuvati sistem koji će ostati na usluzi narodu, ističući da se promjena predsjednika može desiti samo legalnim putem na predsjedničkim izborima sljedeće godine. Prema njegovim riječima, glasačke kutije će biti te koje će stajati između njega i njegovih protivnika. Istakao je da će kao sirijski građanin iskoristiti pravo i kandidovati se na predsjedničkim izborima 2014. godine. Bešar Asad je kazao da čak i ako ne bude izabran za predsjednika zemlje, nastaviće služiti domovini, prakticirajući svoju profesiju oftamologa, te neće napustiti svoj narod i svoju zemlju. On je istakao da će uz pomoć sirijskog naroda i odbrambenih organa, zemlja uspjeti prevazići spletke koje u njoj izazivaju svjetske velesile. Bešar Asad je je izabran 2007. godine za predsjednika zemlja sa 95 posto glasova birača, što je njegov drugi mandat. Inače, mandat traje sedam godina. Sirijski zvaničnici su sve vrijeme isticali da su spremni za reforme koje je narod tražio, i to rade i sada. S tim u vezi, informativni izvori ukazuju na hitni sastanak sirijske Ba's stranke, čiji je cilj uvesti promjene u vođenju stranke. Dogovoreno je da Bešar Asad prisustvuje ovom sastanku i obrati se učesnicima. U svakom slučaju, sirijske vlasti nastoje na svim poljima, a posebno na političkom, da pronađu rješenje za tenutnu krizu i da povedu zemlju putem napretka i razvoja u različitim domenima.
-
sumirprimus
#6885 Re: Sirija
alo intelektualac ,hoces li prestat vrijeđat ljude,i skontat da se ne radi o tebi?!?hneuron wrote:
A ovaj primat nastavlja da klevće i vrijeđa. Možda u vašem selu ovo smatraju zabavnim ali u normalnim krugovima ovo se zove idiotizam.Ne samo da ste montirali ovu bolesnu klevetu nego ste od toga napravili razlog svog postojanja.
Imam osjećaj da ovim želite reći nešto što samo vi znate ali nemate načina da se izjasnite???ovo je samo forum ali vama sa ovakvim umovima neka je Bog na pomoći. Ako imaš nekakvih problema imaju specijalizirane ustanove možda ti pomognu.Pa ako i ja mogu nešto pomoći-ne bježim!!!
odes na ve ve ve debka kom i procitas naslove tip
Assad’s troops retreat from Golan, leaving Islamist rebels to confront Israel
DEBKAfile Exclusive Report February 19, 2013, 12:50 PM (GMT+02:00)
Balkan Muslims Enter Syrian War
Syrian Islamists meet Hizballah head-on – take in arms from Bosnia, Kosovo
DEBKAfile Exclusive Report
rekoh,ja nacrtah,a ti probaj nadoć i povezat sa pricom od ljudi,kontaš/razumeš brate...
-
underwater
#6886 Re: Sirija
A ko to (drugi) od arapagosa, ako ne Asad, predstavlja prijetnju Israelu?El_comadante wrote:a de mi reci slijedeče da si ti neko u Izraelu da li bi volio susjeda Assada koji ništa nečini protiv Izraela ili neuređena država u preko čije teritorije mog u vršljati razni "teroristi" i naravno napasti Izrael.
Asad je smrtna prijetnja. Hem ima vojni savez s iranom, hem naoruzava Hezbollah, hem moze za pet sati stici do Telaviva svojim (ili iranskim) tenkovima.
Asad je predsjenik i po. I jedini regularno izabrani arapski lider.
Svo smece svijeta (turci, ameri, zidovi, vecina arapa i naravno evropske politicke prostitutke) ujedinili se protiv njega i ne mogu mu nista
Tako to obicno biva kad je insan na siratel-mustekimu)
-
sumirprimus
#6887 Re: Sirija
Hihi ko da iko od ovih rezima,predstavlja stvarnu prijetnju u vojnom smislu izraelu...
pa ljudi ih mogu sve skupa vratit u kameno doba...
il ih mogu pustit da se sami pobiju,ko što i rade...
-
underwater
#6888 Re: Sirija
Ovo mi nekako glupasto.sumirprimus wrote:Balkan Muslims Enter Syrian War
rekoh,ja nacrtah,a ti probaj nadoć i povezat sa pricom od ljudi,kontaš/razumeš brate...
Svo oruzje koje valja bosna dobila od irana ... pa sad nakon 20 godina hezbollah (koji je iranska exteritorijalna vojska) da kupuje to oruzje nazad
Kolega, hezbollah je naoruzan takvim sistemima koje bosna i kosovo nikad nece posjedovat.
Procitaj malo kako su u proslom ratu busili raketama zidovske merkave ko da su od putera.
A i izvor ti je zaista respektabilan
-
underwater
#6889 Re: Sirija
Kolega, padas na propagandu.sumirprimus wrote:Hihi ko da iko od ovih rezima,predstavlja stvarnu prijetnju u vojnom smislu izraelu...
Israel je u klijestima. Izmedju irana i hezbollaha. I tako je mali...
Finally, moze im se desit da ih iranci cakijama odrade
Osim ako mislis da se moze na samog sebe baciti atomska.
-
sour cherry
#6890 Re: Sirija
haha reci da se šališ.Nemoj mi reći da vjeruješ u ovo. :lol:Kakva bolan prijetnjaunderwater wrote:A ko to (drugi) od arapagosa, ako ne Asad, predstavlja prijetnju Israelu?El_comadante wrote:a de mi reci slijedeče da si ti neko u Izraelu da li bi volio susjeda Assada koji ništa nečini protiv Izraela ili neuređena država u preko čije teritorije mog u vršljati razni "teroristi" i naravno napasti Izrael.
Asad je smrtna prijetnja. Hem ima vojni savez s iranom, hem naoruzava Hezbollah, hem moze za pet sati stici do Telaviva svojim (ili iranskim) tenkovima.
Svo smece svijeta (turci, ameri, zidovi, vecina arapa i naravno evropske politicke prostitutke) ujedinili se protiv njega i ne mogu mu nista.
-
sumirprimus
#6891 Re: Sirija
đe je alfons kad ga čovjek treba...underwater wrote:Ovo mi nekako glupasto.sumirprimus wrote:Balkan Muslims Enter Syrian War
Svo oruzje koje valja bosna dobila od irana ... pa sad nakon 20 godina hezbollah (koji je iranska exteritorijalna vojska) da kupuje to oruzje nazad![]()
Kolega, hezbollah je naoruzan takvim sistemima koje bosna i kosovo nikad nece posjedovat.
Procitaj malo kako su u proslom ratu busili raketama zidovske merkave ko da su od putera.
A i izvor ti je zaista respektabilan
ko kaže da se ja slažem sa napisanim???
ja samo pojašjavam dotičnom političaru u pokušaju,da se zemlja ne vrti oko njega, i da nisu njega citirali,osim ako nije on autor novinarskih članaka oko kojih se čitavo vrijeme koplja lome...
kontaš li ti sad šta???
znači,nacrt...tariguz je debka,a ne dotični forumaš,osim ako nije on sam autor članaka...
,tri četr,jurišš....
-
sumirprimus
#6892 Re: Sirija
buahahahahaahahahahmicki125 wrote:pojedinačno možda i ne, ali zajedno, itekako. nisu se zabadava utrtili od irana.sumirprimus wrote:Hihi ko da iko od ovih rezima,predstavlja stvarnu prijetnju u vojnom smislu izraelu...
izvini,nemadoh namjeru tebe ismijavat...izvini od srca izvini...
ma kad bi se skupili svi na kamaru,đaba im,
a i KO kaze da je iran,stvarni cilj???
-
sumirprimus
#6893 Re: Sirija
iran je na drugoj temiunderwater wrote:Kolega, padas na propagandu.sumirprimus wrote:Hihi ko da iko od ovih rezima,predstavlja stvarnu prijetnju u vojnom smislu izraelu...
Finally, moze im se desit da ih iranci cakijama odrade![]()
ali
pa, do atomke, skoro ko da i imaju čakije,pardon...
a tu već na scenu stupa veliki brat, i opet kameno doba...
mislim ono krajnje ste neozbiljno
-
El_comadante
#6894 Re: Sirija
svima Arapima su puna usta palestinaca, vjerovatno i Assadu. pa šta je to on od dolaska na vlast uradio protiv Izraela? eto ima oružije.underwater wrote:A ko to (drugi) od arapagosa, ako ne Asad, predstavlja prijetnju Israelu?El_comadante wrote:a de mi reci slijedeče da si ti neko u Izraelu da li bi volio susjeda Assada koji ništa nečini protiv Izraela ili neuređena država u preko čije teritorije mog u vršljati razni "teroristi" i naravno napasti Izrael.
Svo smece svijeta (turci, ameri, zidovi, vecina arapa i naravno evropske politicke prostitutke) ujedinili se protiv njega i ne mogu mu nista.
- hneuron
#6895 Re: Sirija
Niti kontam niti razumijem i vjeruj mi da mi je veoma drago što ne razumijem. A i drago mi je da nemam istu talasnu dužinu sa ljudima kao tvoj istomišljenik i mentor koji se javno deklariše na forumu da mu je misija "podjebavanje i provociranje". Ovo je zadnji put da ti odgovaram,Ostaj mi zdravo.sumirprimus wrote:alo intelektualac ,hoces li prestat vrijeđat ljude,i skontat da se ne radi o tebi?!?hneuron wrote:
A ovaj primat nastavlja da klevće i vrijeđa. Možda u vašem selu ovo smatraju zabavnim ali u normalnim krugovima ovo se zove idiotizam.Ne samo da ste montirali ovu bolesnu klevetu nego ste od toga napravili razlog svog postojanja.
Imam osjećaj da ovim želite reći nešto što samo vi znate ali nemate načina da se izjasnite???ovo je samo forum ali vama sa ovakvim umovima neka je Bog na pomoći. Ako imaš nekakvih problema imaju specijalizirane ustanove možda ti pomognu.Pa ako i ja mogu nešto pomoći-ne bježim!!!![]()
odes na ve ve ve debka kom i procitas naslove tip
Assad’s troops retreat from Golan, leaving Islamist rebels to confront Israel
DEBKAfile Exclusive Report February 19, 2013, 12:50 PM (GMT+02:00)
Balkan Muslims Enter Syrian War
-
El_comadante
#6896 Re: Sirija
nije potpun odgovor. dakle šta je bio od smrti oca do 2007 kada kažeš da je postao predsjenik? koliko ima pravo manda ondno koliko puta ima pravo na reizbor? ko mu je bio protiv kandidat na zadnjim predsjenčkim izborima?bogoljub wrote:Eh kad pitaš da ti o odgovorim:
-
sumirprimus
#6897 Re: Sirija
Nista onda ti jaro otvor sebi blog,pa sam sa sobom,tako ti je onda najbolje...
debka...
debka...
- AleksoMKD
#6898 Re: Sirija
Izrael izdao prvu dozvolu za busotinu za naftu na Golanu.
http://www.globes.co.il/serveen/globes/ ... 2&fid=1725
Ovo ce mislim jos vise zakomplicirati stvari i zaostriti tenzije.
http://www.globes.co.il/serveen/globes/ ... 2&fid=1725
Ovo ce mislim jos vise zakomplicirati stvari i zaostriti tenzije.
-
underwater
#6899 Re: Sirija
Ma ti americki kauboji i taj NATO, to su ti samo placene ubice.sumirprimus wrote:iran je na drugoj temiunderwater wrote:Kolega, padas na propagandu.sumirprimus wrote:Hihi ko da iko od ovih rezima,predstavlja stvarnu prijetnju u vojnom smislu izraelu...
Finally, moze im se desit da ih iranci cakijama odrade![]()
ali
pa, do atomke, skoro ko da i imaju čakije,pardon...
a tu već na scenu stupa veliki brat, i opet kameno doba...![]()
mislim ono krajnje ste neozbiljno
Na daljinu, ono dze more djojstikom
Al nesto je truhlo u drzavi judejskoj, taj brat o kojem pricas nikako da stupi na scenu.
Il judejci nemaju para da plate il su Amed i Nejad potrefili u sridu kad su rekli ko god da nas dirne, mi cemo svim snagama po israelu.
Za sada jedinu istinsku opasnost predstavlja Turska. Oni su jeftiniji sijaci smrti.
A ove 100 dolara na mjesec vehabijske falange Asad cisti ko s poslom.
-
sumirprimus
#6900 Re: Sirija
de malo,prouči sve izraelske ratove sa susjedima, pa češ vjerovatno i sam izvuć neke zaključke...
ne udaraju bezveze, i nikad na dug staze...
sirija ovakva kakva je,sa asadom ili bez njega,nikakva prijetnja...
ne udaraju bezveze, i nikad na dug staze...
sirija ovakva kakva je,sa asadom ili bez njega,nikakva prijetnja...