Sirija

Locked
Challenger__

#6726 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Izgleda da se pojavio i tifus... :( Jadni ljudi, jadna zemlja.
hneuron

#6727 Re: Sirija

Post by hneuron »

Nije moj metod ulaziti u sterilne rasprave i nerazumne diskusije ali gospoda sebi daju za pravo etiketirati me i vrijeđati koristeći pri tom riječi poput"opskurni izraelski tariguz" - to nikome neću dozvoliti.
Naime prije godinu dana sam otvorio temu naovom forumu pod nazivom "šitsko - sunitski sukob-uvod u otvoreni rat challengenger se predhodno pozvao na ovu moju temu - pročitajte molim vas pa prosudite sami. Ne znam na temelju čega sam zaslužio citirani epitet ali ovo što mi se spočitava je na granici razuma.Priznajem da upotrebljavam malo kompleksniji riječnik i da moji postovi nisu za svakoga ali zbog toga ići u krajnosti poput pomenute je van razuma.
Svima na uvid pa prosudite sami.
Challenger__

#6728 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

hneuron, molim te ne obaziri se. Na svakog provokatora dođe barem 50 puta više dobronamjernih, registrovanih i neregistrovanih čitača. Piši radi njih, ne obaziri se.

p.s.

Možda lik nije ni mislio na tebe.
jeza u ledja

#6729 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

hneuron wrote:Nije moj metod ulaziti u sterilne rasprave i nerazumne diskusije ali gospoda sebi daju za pravo etiketirati me i vrijeđati koristeći pri tom riječi poput"opskurni izraelski tariguz" - to nikome neću dozvoliti.
Naime prije godinu dana sam otvorio temu naovom forumu pod nazivom "šitsko - sunitski sukob-uvod u otvoreni rat challengenger se predhodno pozvao na ovu moju temu - pročitajte molim vas pa prosudite sami. Ne znam na temelju čega sam zaslužio citirani epitet ali ovo što mi se spočitava je na granici razuma.Priznajem da upotrebljavam malo kompleksniji riječnik i da moji postovi nisu za svakoga ali zbog toga ići u krajnosti poput pomenute je van razuma.
Ahahaha :lol: :lol: :lol: , i onda jos napise "priznaje da upotrebljava malo kompleksniji rijecnik" pa ga je teze razumjeti, a ne moze da razumije jednu prosto prosirenu recenicu koju je napisao Alfons. Kako li je uopste to povezao? :lol: :lol: :lol:

Hahaha nevjerovatno. :sax:
Avetinho

#6730 Re: Sirija

Post by Avetinho »

hneuron wrote:Nije moj metod ulaziti u sterilne rasprave i nerazumne diskusije ali gospoda sebi daju za pravo etiketirati me i vrijeđati koristeći pri tom riječi poput"opskurni izraelski tariguz" - to nikome neću dozvoliti.
Da si ti pazljivije citao post zbog kojeg si zapjenio, primijetio bi da te nema ni na mapi u "obskurnom izraelskom tariguzu". Ova kovanica bila je namijenjena Challengerovoj "izraelska Debka". Dobro te neko maloprije nazvao megalomanom. Takvi uvijek misle da se samo o njima prica, koja god da je tema.
Opetja033

#6731 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

hneuron wrote:
Opetja033 wrote:
hneuron wrote:Ako neke stvari ne razumiješ ne miješaj se niti diskutuj po onome što je za tebe evidentno misterija. Ti nisi u stanju niti ti to tvoj intelekt dozvoljava, diskutovati o mojim postovima jer moje analize ni za sto godina nećeš uspjeti elaborirati i shvatiti.Imaš svoje sagovornike otprilike istih mentalnih i ideoloških razina pa sa njima egleniši koliko ti je volja. Na ovu tvoju uvredu neću odgovarati jer bi bio isti kao ti a na uvid drugima moje a i tvoje ali ako baš budeš insistirao uvjeravam te da ćes naći hljeb za svoje zube i zato SIKTER OD MENE I MOGA
:lol: :lol: :lol:
kakav napad megalomanije. :lol:

Pasa moj lijepi, ako tvojoj sujeti smeta da neko ismijava, komentarise, izruguje tvoje "dubokoumne" analize i ako tvojoj sujeti smeta kritika: bujrum napravi blog pa odredjuj ko ce sta i kome pisati i ko ce ti odgovarati. Ovdje neces jer ti ovo nije babovina.
Je li jasno?
Samo ih gledaj što niču ko gljive posle kiše.A tebu usta puna velikih riječi samo kad bi imale značenje i smisao."Ismijavati dubokoumnu analizu" sprdati se, "kritika sujete", šta ti bolan jedeš i piješ, moraš mijenjati svoju dijetu evidentno pogubno utiče na tvoje ukupno stanje.Napiši makar jednu susvislu da bih imao na šta odgovoriti, ovako se sve svodi na mahalanje.
Meni je samo zao sto tako rijetko vidjen britki um, analiticka perjanica krize u Siriji, nije u stanju da shvati jednu vrlo jednostavnu recenicu. Lik ni sa "tariguzom", ni sa Galijasevicem nije ciljao na tebe, o ti prosvijeceni, premudri. :lol: :lol:

Idemo dalje:
Glasnogovornik FSA,Luaj el-Mukad, postavio je izjavu u kojoj je libanonskoj organizaciji Hizbullah dato 48 sati da prestane sa napadima unutar Sirije ili će se suočiti sa odmazdom unutar Libanona.

Već mjesecima FSA tvrdi da se borci Hizbullaha bore na strani Assadovog režima,sukobi su u posljednjoj sedmici eskalirali sa izvještajima da Hizbullah sada kontroliše osam sela unutar Sirije u blizini granice sa Libanonom. Opozicionari su optužili Hizbullah da koristi tešku artiljeriju u napadima na druga sela.
sarajevoxxxx

#6732 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

hneuron wrote: Ne mogu a da ti ne odgovorim. već duže vrijeme čitam tvoje postove.Ali ovo tvoje uzima maha. Kao prvo personifikuješ rifleksije sa osobama NA TO NEMAŠ PRAVOni ovdje niti bilo gdje .
Drugo odakle ti pravo i ko ti ga je dao da nečije napisane riječi vezuješ za kontekste koji nemaju nikakve veze sa napisanim i od toga praviš javno mnjenje na način da si TI interpretator pertinentnog i nepertinentnog. .
Je li ? A Challenger ima pravo prijetiti obavještajnim službama kolegama sa foruma. Čovjeku jedini argument ''ti si terorista, poslaću ti sipu na vrata''. To je naravno u kontekstu teme ''Sirija'', i jako ima veze sa Sirijom.

Čovjek se uživio u ulogu zaštitnika Sirijaca, on koji aplaudira Bešaru ? Hej, čovjek skudovima raketira civilna naselja, bombarduje iz aviona, teškom artiljerijom, i onda kao zabrinut za sudbinu Sirijaca ? On se tim pisanje ismijava sa Sirijcima i njihovom sudbinom, da mu je stalo do života tog naroda ne bi podržavao režim koji je prvo hapsio i mučio a sada nasumice ubija ljude.

U bobu ista situacija kao i kod nas u Sarajevu. 17 godina od kako je rat stao, bh. građani moraju drugima objašnjavati i pravdati se da nisu bili teroristi. Čitav svijet zna koje bio Milošević, šta je htio i šta je radio na ovim prostorima, ali avaj, ljudima neprestano ponovo i po hiljaditi put moraš objasniti koje izveo tenkove na ulice, koje preko noći navukao vojnu uniformu, koje bio agresor a ko žrtva.

Isto tako i Sirijci. Po hiljaditi put se mora napisati koje počeo sa hapšenjima i odvođenjima u zatvor uglavnom djece u gradu Deri. Koje snajperom ''skidao'' demonstrante na ulicama mjesecima. koliko je ljudi završilo u Bešarovim kazamatima i mučeno bez suđenja, a da sukobi uopšte nisu ni počeli, o čemu postoje milioni ispisanih stranica međunarodnih organizacija za ljudska prava. Ali, avaj postoje ljudi, dakle, kao i kod nas u Bosni, kojima svaki dan i iznova po stotinu puta moraš objašnjavati da nisi terorista, da si se branio.

Sirijcima želim svako dobro, a ovima što pišu na forumu protiv opozicionara mogu samo poručiti da će Sirijci ako Bog da nakon što pošalju Bešarov režim na smetljište istorije, uzeti pouku iz našeg mirovnog sporazuma i da se neće dati prevariti, i doći u situaciju da slijedećih dvadeset ili trideset godina od rata moraju svojoj djeci kao mi što radimo, objašnjavati da nisu bili teroristi već borci za goli život i za opstanak.
Alfons Kauders

#6733 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hneuron wrote:
Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:I kada su ODGOVOORNI komentatori ovde pisali da ovaj konflikt poprima sve šire razmjere, debili su se smijali. Evo, vidimo da se i BiH počinje linkovati sa ovom nesrećom.
Daj ba, koga boli kurac sta pise opskurni izraelski tariguz... Relevantni su ko onaj Galijasevic.
Pošto se evidentno mene ovo tiče ukoliko se ne varam.. ili je bar challenger tako mislio a ti razumiješ i rezonuješ mozgom dvogodišnjeg djeteta.. neću ti ostati dužan ..
Ako neke stvari ne razumiješ ne miješaj se niti diskutuj po onome što je za tebe evidentno misterija. Ti nisi u stanju niti ti to tvoj intelekt dozvoljava, diskutovati o mojim postovima jer moje analize ni za sto godina nećeš uspjeti elaborirati i shvatiti.Imaš svoje sagovornike otprilike istih mentalnih i ideoloških razina pa sa njima egleniši koliko ti je volja. Na ovu tvoju uvredu neću odgovarati jer bi bio isti kao ti a na uvid drugima moje a i tvoje ali ako baš budeš insistirao uvjeravam te da ćes naći hljeb za svoje zube i zato SIKTER OD MENE I MOGA
Oprosti, ali ko si ti? :shock: I zasto se meni obracas? :?

To opet stigli tripovi u mahalu?
Alfons Kauders

#6734 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
Ahahaha :lol: :lol: :lol: , i onda jos napise "priznaje da upotrebljava malo kompleksniji rijecnik" pa ga je teze razumjeti, a ne moze da razumije jednu prosto prosirenu recenicu koju je napisao Alfons. Kako li je uopste to povezao? :lol: :lol: :lol:

I onda kad kazem kako ljubitelji teorija zavjera trebaju traziti strucnu pomoc, raja se zali. :D
Opetja033

#6735 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Aerodrom u Halepu se nalazi pod totalnom opsadom. Na ovom forumu je jedan od idolopoklonika Bashara (ne sjecam se tacno koji) tvrdio kako je blokada aerodroma razbijena i kako su oslobodioci potisnuti. Cinjenica je da se obruc oko aerodroma u tom gradu samo jos vise steze.

Nego sta bi sa onim najavama da ce se stari dio Homsa "ocistiti" za par sati? Evo prodje tri dana a Basharovci nisu ni metra napredovali na tom podrucju. :D
hneuron

#6736 Re: Sirija

Post by hneuron »

Ako nije mislio na mene zašto je onda citirao Challengera koji je prenio moje navode?? I onda sam ja onaj koji ne razumije!!
hneuron

#6737 Re: Sirija

Post by hneuron »

Ako nije mislio na mene zašto je onda citirao Challengera koji je prenio moje navode?? I onda sam ja onaj koji ne razumije!!
Alfons Kauders

#6738 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hneuron wrote:Ako nije mislio na mene zašto je onda citirao Challengera koji je prenio moje navode?? I onda sam ja onaj koji ne razumije!!
Jesi li ti normalan covjece?
Opetja033

#6739 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Zavjera vatikansko-dzihadska, 100% .
Last edited by Opetja033 on 19/02/2013 20:14, edited 1 time in total.
matematicar_teski

#6740 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Za besarove pristalice.
Gubim si tlo,zaboravim gdje sam....

Čestitam Besaru na oslobadjanju damska,alepa,hame,homsa. Ocistio je teroriste,pobio drekavce i tekbirase. Cestitam Hadaljafiju na ciscenju sirta, bengazia, taftanaza. Cestitam mocnom cavezu na ciscenju latinske amerike sve do teksasa, cestitam mocnim rusima koji salju oruzje i svoje brodove da se bore za clobodarske interese. Jos samo da uputimo cestitke milosevicu(na ciscenju bosnjaka) :run:

8-)
Last edited by matematicar_teski on 19/02/2013 20:17, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#6741 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:Zavjera vatikansko-dzihadska, 100% :roll:
Ne mogu fakat da vjerujem
mmaar

#6742 Re: Sirija

Post by mmaar »

Alfons Kauders wrote:
jeza u ledja wrote:

I onda kad kazem kako ljubitelji teorija zavjera trebaju traziti strucnu pomoc, raja se zali. :D
Koji papagaj :D

Jos samo da se navije na ono Rusjkaja pravdaja, Ruskaja pravdaja, kao sto se navio na Teorija zavjera, teorija zavjera :lol: :lol: :lol:
Avetinho

#6743 Re: Sirija

Post by Avetinho »

hneuron wrote:Ako nije mislio na mene zašto je onda citirao Challengera koji je prenio moje navode?? I onda sam ja onaj koji ne razumije!!
Ma glavni si. Ne mere bez tebe forum ni sekunde. Svi samo na tvoje postove misle.

Odmah sazivaj sjednicu kucnog savjeta zgrade broj 7.
Alfons Kauders

#6744 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

mmaar wrote:
Alfons Kauders wrote: I onda kad kazem kako ljubitelji teorija zavjera trebaju traziti strucnu pomoc, raja se zali. :D
Koji papagaj :D

Jos samo da se navije na ono Rusjkaja pravdaja, Ruskaja pravdaja, kao sto se navio na Teorija zavjera, teorija zavjera :lol: :lol: :lol:
Naravno - sta cu vam ja kad vidim da se palite na to. :D Prvo pravilo show businessa - kad nadjes nesto sto pali, mlati do besvijesti. :D

(btw. mozes li mi ti objasniti sta mi ovaj iznad pokusava reci... ne kontam njegov... vokabular... i analize... pa kontam da prevedes)
hneuron

#6745 Re: Sirija

Post by hneuron »

Alfons Kauders wrote:
Koji je tvoj problem??
Alfons Kauders

#6746 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hneuron wrote:
Alfons Kauders wrote:
Koji je tvoj problem??
Ti. Ti si moj problem. :-)

Koji me kurac napadas covjece, nemam pojma ko si, niti sam te igdje pomenuo? Hajde malo na zrak, duboko udahni, dozovi se, pa onda nastavi.
hneuron

#6747 Re: Sirija

Post by hneuron »

Alfons Kauders wrote:
Ja sam ovdje objasnio zašto sam reagovao na tvoj post bilo bi korektno da daš i ti svoju verziju pa neka drugi prosude.
Alfons Kauders

#6748 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hneuron wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja sam ovdje objasnio zašto sam reagovao na tvoj post bilo bi korektno da daš i ti svoju verziju pa neka drugi prosude.
Dobro. :D

Znaci tebi smeta sto sam ja prozivao linkovani tekst. Dobro. Kazes da si ga ti napisao. Dobro.

Dakle tvrdis da si napisao ovo, za cionisticki tariguz:
1. Contrary to reports of Hizballah attacks on villages in the Homs region, the thousand Hizballah militiamen have moved in to defend the predominantly Shiite villages of the area whose population is loyal to Bashar Assad. They are there to relieve the Syrian army of the burden of defending these Shiites against rebel attack. Hizballah has also undertaken to guard Shiite holy shrines in Syria.

2. The Muslim factions of the Syrian revolt have received their first heavy weapons consignments, mostly Kornet and Fagot anti-tank missiles. Their improved armaments account for the new edge they display in battles with Bashar Assad’s army, although reports of their conquests are much exaggerated.

3. These arms are coming from two sources: radical Islamist organizations in Bosnia and Kosovo, some of them associated with al Qaeda – at least ideologically. It is hard to say who is organizing and bankrolling the new weapons sea route to Syria. According to one theory, it is the Albanian mafia.

4. For the first time, Syrian rebels are taking in arms unsupervised by any of the Western or Arab agencies involved in the Syrian revolt.

5. Most of the incoming weapons are destined for the Islamist Jabhat al-Nusra, the rebel faction identified with al Qaeda.

6. The Jabhat al-Nusra, newly armed with hardware from Bosnia and Kosovo, have pushed across the border into Lebanon, our sources reveal, and are harassing Hizballah in its home bases in the Beqaa Valley. Night after night in the last ten days, small bands of Islamist fighters, weighed down by heavy loads of rockets, are attacking Hizballah strongholds and isolated guard and watch posts and ambushing military vehicles.
E sad, posto vidim da si nas covjek, pitam se zasto bi napisao da BiH i Kosovo salju oruzje u Siriju? I pitam se kome si to ovdje prijavio? Siguran sam da bi se SIPA interesirala za tvoje navode...

A ako znas da neko iz BiH ilegalno salje oruzje kojekakvim paravojnim formacijama u Siriji... A nisi prijavio nasim organima, opet mi ostaje da se zapitam jesi li ti normalan, jer si onda pocinio jebeno ozbiljno krivicno djelo, i jos se kurcis po forumu.

(Mada se meni malo vise cini da si se ti malo zajebo, ili da si puno puko. Ali to i ocekujem od tipova koji svrsavaju na ovim temama. Zato i podjebavam.) :lol:
Opetja033

#6749 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

@Alfons Kauders - ovo sto si ti objasnio bi vazilo za neki normalan zajeb ali ne za ovaj zajeb mega proporcija. Naime, on tvrdi (koliko sam ga ja shvatio, a mislim da jesam) da si za njega rekao da je "cionisticki tariguz" i da si njega uporedio sa Galijasevicem. :D
hneuron

#6750 Re: Sirija

Post by hneuron »

Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:I kada su ODGOVOORNI komentatori ovde pisali da ovaj konflikt poprima sve šire razmjere, debili su se smijali. Evo, vidimo da se i BiH počinje linkovati sa ovom nesrećom.
Daj ba, koga boli kurac sta pise opskurni izraelski tariguz... Relevantni su ko onaj Galijasevic.
A ovo je tvoj odgovor na Challengerov post.Možda si prvo trebao konsultovati njega na šta i koga je mislio prije nego što si reagovao ovako si me nesvjesno uvukao u ovu sterilnu raspravu.(A ja perfektno lucidan ai prohodao sam danas malo)Oprosti mi ali ja ovdje ne vidim navode debke već ono sto je napisano a siri kontekst ovoga se može odnositi na bilo koji post
Locked