Sirija

Locked
amoninan

#601 Re: Sirija

Post by amoninan »

Toliko o Rusima,

http://www.dw.de/dw/article/0,,15823465 ... 87-html-cb

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 71935.html

pitam se koliko/šta će biti cjena i od odustajanje ultimatuma Assadu?
nikad_vise

#602 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

@jeza u ledja-vidim da si tezak slucaj pa cu se posvetiti tvom slucaju sa posebnom paznjom.S obzirom da mi se ne da tipkati sad,ostavit cemo te za sutra.Samo par sitnica cemo veceras onako na brzaka :roll: Svi ti diktatori,krenuvsi od Sadama,Mubaraka,Gadafija,Talibana i ostalih despota na bliskom istoku su bili i ostali americki saveznici.Oni koji su se pokusali otrgnuti su to platili glavom i poslije njih ce biti instaliran neko drugi.Tako da ti je u startu prica nula,jer ne podrzavam ja te ljude i nisam podrzavao nego ti i tvoji americki ahbabi..Ono sto se desilo u egiptu je narodni bunt,il ono u tunisu..Libija nema veze sa narodnim buntom kao i sirija.Da je stanje u tim drzavama u neku ruku lose,recemo da jest,ali da su po pitanju prava i demokratije u puno boljem polozaju od arabije i ostalih zemalja mislim da se to ne moze ni mjeriti.
-Koliko je milijardi egipatski vojni vrh ,koji je godinama mlatio egipcane, imao pomoci od amerike,koliko danas dobija pakistan iako nema pojma da cvjetaju ljudska prava u toj zemlji?
-Koliko godisnje amerika proda oruzija arabiji koja je najzesci primjer despotije,i koja tim istim oruzijem ubija svoje stanovnistvo koje se bori za svoja prava i demokratiju?
-Zasto americka 5 flota koja je u bahreinu ne reaguje i pomogne stanovnistvu koje se svakodnevno bori protiv despota da izbori svoja prava i uvede demokratiju?
-Zasto amerika godinama sponzorira izraelski terorizam prema palestincima i blokira svaku mogucu rezoluciju protiv najmilitantnijeg i najbrutalnijeg cionistickog rezima u svijetu?
-Dali je ikad pronadjeno oruzije zbog kojeg je amerika usla u Irak i totalno devastirala i razrusila jednu suverenu drzavu?
-Zasto se u Sirijskim gradovima svakodnevno hapse strani vojnici,i dali su teroristicki napadi po siriji slicniji nekoj demontraciji il klasicnom teroristikom napadu?

Od veceras cemo se ovako malo igrati.Posto vidim da ti tesko ide politika a ne zelis se posvetiti sportu ili autima,ici cemo polahko :D Radije cu ti pomoci da sam sebe razuvjeris.sto se tice drugog dijela tvog posta njega cu sutra,veceras se pozabavi sa ovim bilo bi ti previse za jedno vece da svaris..tebi zelim ugodno vece.hvala i dovidjenja

p.s.nazalost vidim i ja da nemas nista zajednicko,da si bar donekle politicki osvjetljeni to bi nam mogla biti neka zajednicka stvar.Al ne brinem ja za tebe na dobrom si putu,svaki dan cemo radit malo po malo i bice to dobro :D
hvala i dovidjenja
simpozijum delirijum

#603 Re: Sirija

Post by simpozijum delirijum »

samo neka sve te 'demokrate" ostanu dalje od Sirije , gdje se Amerika i NATO upetlja ?
tu vise niti trava ne raste , milioni ljudi umiru od tih fasista .. jer to i jesu
uporedjujete NATO intervenciju protiv Srbije 1999 ?
pa to je bilo prije 13 godina , a nisu se ni tada proslavili ( ubise oko 3500 civila a samo oko 500 cetnika i unistili im samo oko 40 tenkova i 30-ak aviona ??)
i tu mi mnogo stosta smrdi oko svega toga i Holandjana u Srebrenici i jos mnogo stosta , nekada kada se arhive otvore znacemo istinu kako se Jugoslavija raspala i ko je koga podrzavao i gdje je Slobodan Milosevic zavrsio specijalizaciju u bankarstvu i imao postdiplomski studij ( na Americkoj stipendiji u USA ) jednoga dana ce se saznati kao i oko 9/11 kao i Reganov plan za unistenje Jugoslavije preko MMF i Svjetske banke iz 1984
ali ? vratimo se Siriji
novinar Al Dzazire objasnjava zasto je dao ostavku na doticnoj prljavoj i lazljivoj televiziji u vezi Sirije i Bahreina , covjek sa obrazom ;
http://tv.globalresearch.ca/2012/03/al- ... n-coverage
jeza u ledja

#604 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

nikad_vise wrote:@jeza u ledja-vidim da si tezak slucaj pa cu se posvetiti tvom slucaju sa posebnom paznjom.S obzirom da mi se ne da tipkati sad,ostavit cemo te za sutra.Samo par sitnica cemo veceras onako na brzaka :roll: Svi ti diktatori,krenuvsi od Sadama,Mubaraka,Gadafija,Talibana i ostalih despota na bliskom istoku su bili i ostali americki saveznici.
Gdje ti je na spisku Assad?
Kad je Gadaffi bio americki saveznik?
Kada su Talibani bili americki saveznici?
Lupas. Ne znas.
Vozdrica.
Opetja033

#605 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

jeza u ledja wrote:Gdje ti je na spisku Assad?
Kad je Gadaffi bio americki saveznik?
Kada su Talibani bili americki saveznici?
Lupas. Ne znas.
Vozdrica.
Kada sam ja ikada rekao da je iznenadjujuca doza licemjera i munafikluka kod pojedinih ovdje: znaci u Egiptu i Tunisu su bili narodni ustanci a u Libiji i Siriji su placenici. Znaci tamo gdje prozapadni diktatori padaju - tu je narodna revolucija, tamo gdje padaju ljudi koji nisu bliski Zapadu - eh tu su onda ubaceni elementi. Vidis li ti njegove price, sta on forsira: i u S. Arabiji i u Bahreinu su narodni ustanci, Saddam je bio kreten, Talibani ne valjaju. Medjutim cim se dirne Assad i teheranski rezim, tu nastaje problem i tu se bore zapravo teroristi i strani placenici. Znaci lik je sijja koji slijepo forsira svoju pricu. Nesigurnost i manjak argumenata pokriva time sto se bahato ponasa misleci da ce impresionirati nekoga (on je kao politicki analiticar a ti si obicna kar.ina). Ali najvece smece od svega jeste to sto mrtav ozbiljan tvrdi kako su ovi narodni ustanci u arapskom svijetu zapravo inspirisani iranskom revolucijom od prije 30 i kusur godina. :lol:
Fuj, iskreno se nadam da ce i vas jednog dana zadesiti sudbina ovih koje nazivate teroristima. A Assad ce visiti, bas kao sto je i shupak Gadafi zavrsio sa stapom u analnom otvoru. Visice.. Samo je pitanje ne godine, nego mjeseca. Smece otpadnicko.
amoninan

#606 Re: Sirija

Post by amoninan »

@Opetja
:thumbup:
hvala buraz, uštedi mi vrijeme :D
Opetja033

#607 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

amoninan wrote:@Opetja
Brate, malo me sta izivcira na forumu kao ova tema. Na ostalim temama sasvim hladno i bez emocija mogu raspravljati sa neistomisljenicima, pa se onda mozemo podhebavati, prepucavati, spustati jedan drugom - ali mi se niko od tih ljudi ne gadi, prema njima ne osjecam prezir. Cak sta vise, siguran sam da bi sa vecinom mogao izaci na pice ili kafu i dobro se provesti. Ali trolovi na ovoj temi... Nemam rijeci jer ne bih da me banuju radi folijaca. Ne mogu ti opisati prezir i gadjenje koje osjetim prema njima. Da mi je samo jednom da na ovoj temi napisem bas onako otvoreno i iskreno sta mislim o njima, bez da se moram suzdrzavati i korigovati tekst. Licemjeri, dvolicnjaci, munafici koji su spremni popisati se na mrtvu djecu Sirije radi njihove bolesne ideologije i mrznje kada su SAD u pitanju. Svjesni su oni itekako da im je prica identicna (ali znaci u potpunosti identicna) onome sto su SRNA i Tanjug onomad srali. Sto je najgore, nisam ja sekunde jedne bio protivnik rezima u Teheranu do arapskog proljeca. Nisu mi bili previse dragi, ali recimo gotivio sam ih vise od Saudijaca i Talibana. Kada vidim kakvu ovi alternativu nude, kakvi su to mracnjaci mogu samo Boga Dragog moliti da i Saudijci naprave atomsku bombu te da SAD jos dugo, dugo vremena ostanu jedina supersila na svijetu. Sta treba? Da mi Kina, Rusija i Iran odredjuju sudbinu?
amoninan

#608 Re: Sirija

Post by amoninan »

Opetja033 wrote:
Brate, malo me sta izivcira na forumu kao ova tema. Na ostalim temama sasvim hladno i bez emocija mogu raspravljati sa neistomisljenicima, pa se onda mozemo podhebavati, prepucavati, spustati jedan drugom - ali mi se niko od tih ljudi ne gadi, prema njima ne osjecam prezir. Cak sta vise, siguran sam da bi sa vecinom mogao izaci na pice ili kafu i dobro se provesti. Ali trolovi na ovoj temi... Nemam rijeci jer ne bih da me banuju radi folijaca. Ne mogu ti opisati prezir i gadjenje koje osjetim prema njima. Da mi je samo jednom da na ovoj temi napisem bas onako otvoreno i iskreno sta mislim o njima, bez da se moram suzdrzavati i korigovati tekst. Licemjeri, dvolicnjaci, munafici koji su spremni popisati se na mrtvu djecu Sirije radi njihove bolesne ideologije i mrznje kada su SAD u pitanju. Svjesni su oni itekako da im je prica identicna (ali znaci u potpunosti identicna) onome sto su SRNA i Tanjug onomad srali. Sto je najgore, nisam ja sekunde jedne bio protivnik rezima u Teheranu do arapskog proljeca. Nisu mi bili previse dragi, ali recimo gotivio sam ih vise od Saudijaca i Talibana. Kada vidim kakvu ovi alternativu nude, kakvi su to mracnjaci mogu samo Boga Dragog moliti da i Saudijci naprave atomsku bombu te da SAD jos dugo, dugo vremena ostanu jedina supersila na svijetu. Sta treba? Da mi Kina, Rusija i Iran odredjuju sudbinu?
Djelimo iste želje, jednom se ne suzdržah pa ispuši foru :D
Saudi, na neki način, već i imaju bombu s trenutnom destinacijom u Pakistanu :D

A Talibani, Afaganistanski talibani su meni legende - iako ne djelimo iste poglede po određenom broju stvari.
simpozijum delirijum

#609 Re: Sirija

amoninan wrote:
Opetja033 wrote:
Djelimo iste želje, jednom se ne suzdržah pa ispuši foru :D
Saudi, na neki način, već i imaju bombu s trenutnom destinacijom u Pakistanu :D

A Talibani, Afaganistanski talibani su meni legende - iako ne djelimo iste poglede po određenom broju stvari.
prvo moj care moras malo prostudirati istoriju tih prostora i ko je bio kolonijalista ( Francuska u Alziru i Britanska imperija i Lorens od Arabije ( a nije holivudski film ) jos mnogo toga trebas nauciti , mnogo toga )
a ako govorimo o zlocincima i mracnjacima ?
neka ti Dahlia Wasfi otvori dusu i oci ( ako ih imas )
'zapadni oslobodioci "' na nasim jezicima pa lijepo gledaj pa se javi opet ,
amoninan

#610 Re: Sirija

Post by amoninan »

hvala na savjetu, apsolvirano davno.

Pogledao imaaa, ne vidim korelaciju.
jefferson

#611 Re: Sirija

Post by jefferson »

prvo moj care moras malo prostudirati istoriju tih prostora i ko je bio kolonijalista ( Francuska u Alziru i Britanska imperija i Lorens od Arabije ( a nije holivudski film ) jos mnogo toga trebas nauciti , mnogo toga )
a ako govorimo o zlocincima i mracnjacima ?
neka ti Dahlia Wasfi otvori dusu i oci ( ako ih imas )
'zapadni oslobodioci "' na nasim jezicima pa lijepo gledaj pa se javi opet ,
Moj "care" ako ima neko dvolican ovdje to si ti.
Dovoljno je da pogledamo lokaciju gdje zivis!
simpozijum delirijum

#612 Re: Sirija

a sto to ljudi sve vise izlaze na ulice i bune se sirom 'zapadnoga svijeta" ?
nema veze lokacija , jer vecina drzavnoga aparata je korumpirana bilo gdje da zivis
pogledaj Grcku , pogledaj sada Francusku i njihovu prljavu kampanju pred izbore i kepeca Sarkozija
i jos mnogo primjera
ne pravim veliku razliku izmedju na primjer jednoga Obame ili Sarkozija ili Njemacke Merkel sa jednim Asadom u Siriji ili pokojnim Gadafijem ili Ahmom iz Irana , svi su oni ista govna
pa zar se ne rukuju i ne grle zajedno kada se nadju u UN sjednicama i raznim sastancima , sve su raja ( dok neko ne zezne racunicu u milijardama dolara i eura e tada salju bombardere da ih 'oslobode")
care , ovo je godina globalne revolucije , ili se pokrij jorganom preko glave :lol: ili se pridruzi
narodu sirom planete je dosta svega ...
postao sam video Dahlie Wasfi heroine i legende od zene .. jer je najjaci dokaz istine o "zapadnim oslobodiocima" i sjeca li se iko generala Mek Kenzija koji je bio zapovjednik UNPROFORA 1992 i koristio usluge cetnickoga logora za Muslimanke u Vogosci ?
e vidite ?
ja to pamtim i nikada nije bio osudjen za ratni zlocin
samo vi pljeskajte NATO i USA , srecom mnogi Amerikanci i zapadni drzavljani ce vam napraviti zestoko budjenje ovoga proljeca kada milioni izadju na ulice :thumbup:
amoninan

#613 Re: Sirija

Post by amoninan »

paša moj u kakvom si ti limbu da mi je znat'.
Kakaol' samo poveza sve to... :-)
jeza u ledja

#614 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Meni je uvijek bilo sega kad neko procita po prvi put o necemu opstepoznatom, zapanji se pa dodje na forum i pocne s pricom "eee da ti samo znas sta ja znam". :)
majoneza

#615 Re: Sirija

Post by majoneza »

jeza u ledja wrote:Meni je uvijek bilo sega kad neko procita po prvi put o necemu opstepoznatom, zapanji se pa dodje na forum i pocne s pricom "eee da ti samo znas sta ja znam". :)
Pa ga ti docekas,kao pametniji i iskusniji :D
Sta ti znas o siriji.
Nista.
Bas kao ni ja.
Pa ono,ti lupis nesto,a ja kontriram.
majoneza

#616 Re: Sirija

Post by majoneza »

amoninan wrote:paša moj u kakvom si ti limbu da mi je znat'.
Kakaol' samo poveza sve to... :-)
Nema se adekvatan odgovor,pa hajmo na viceve :D
Gdje si ti sta povezo.
Ha,analiticaru :lol:
jefferson

#617 Re: Sirija

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:a sto to ljudi sve vise izlaze na ulice i bune se sirom 'zapadnoga svijeta" ?
nema veze lokacija , jer vecina drzavnoga aparata je korumpirana bilo gdje da zivis
pogledaj Grcku , pogledaj sada Francusku i njihovu prljavu kampanju pred izbore i kepeca Sarkozija
i jos mnogo primjera
ne pravim veliku razliku izmedju na primjer jednoga Obame ili Sarkozija ili Njemacke Merkel sa jednim Asadom u Siriji ili pokojnim Gadafijem ili Ahmom iz Irana , svi su oni ista govna
pa zar se ne rukuju i ne grle zajedno kada se nadju u UN sjednicama i raznim sastancima , sve su raja ( dok neko ne zezne racunicu u milijardama dolara i eura e tada salju bombardere da ih 'oslobode")
care , ovo je godina globalne revolucije , ili se pokrij jorganom preko glave :lol: ili se pridruzi
postao sam video Dahlie Wasfi heroine i legende od zene .. jer je najjaci dokaz istine o "zapadnim oslobodiocima" i sjeca li se iko generala Mek Kenzija koji je bio zapovjednik UNPROFORA 1992 i koristio usluge cetnickoga logora za Muslimanke u Vogosci ?
e vidite ?
samo vi pljeskajte NATO i USA , srecom mnogi Amerikanci i zapadni drzavljani ce vam napraviti zestoko budjenje ovoga proljeca kada milioni izadju na ulice :thumbup:
Mislim da si fakat neozbiljan!
Opetja033

#618 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

simpozijum delirijum wrote:care , ovo je godina globalne revolucije , ili se pokrij jorganom preko glave :lol: ili se pridruzi
:lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=L-z9iG8iwx0
majoneza

#619 Re: Sirija

Post by majoneza »

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:a sto to ljudi sve vise izlaze na ulice i bune se sirom 'zapadnoga svijeta" ?
i jos mnogo primjera
e vidite ?
Mislim da si fakat neozbiljan!
Stvarno je neozbiljan.

Ovo je godina gladi,samo rijetki ce prebroditi krizu.
Islamofobisti i nacionalisti koji se hrane mrznjom prema drugoj vjeri i kulturi.
majoneza

#620 Re: Sirija

Post by majoneza »

Opetja033 wrote:
simpozijum delirijum wrote:care , ovo je godina globalne revolucije , ili se pokrij jorganom preko glave :lol: ili se pridruzi
:lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=L-z9iG8iwx0
Asad ne pusi,haman davno bacio nikotin :lol:
Al mu zena haman pocela pusit.
Ona i opozicija pola,pola :lol:
simpozijum delirijum

#621 Re: Sirija

situacija u Siriji je sve nejasnija , Asad se drzi i ocigledno ima podrsku mnogo vecu negoli zapadni mediji govore
a sa druge strane opozicija postavlja bombe , puca snajperima po civilima i koriste se teroristickim metodama
niko izgleda nije cist u haosu u Siriji
objektivan text i mnogo prljavih igara iza kulisa
mora se postici prekid vatre jer postaje besmisleno , ni jedni niti drugi ne mogu ostvariti cistu pobjedu ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30908.htm
amoninan

#622 Re: Sirija

Post by amoninan »

Odlična debata.
Bishara, Robert Fisk, N Van Damm, predstavnik SNC-a i lider Pokreta za pravdu i razvoj.
jefferson

#623 Re: Sirija

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:situacija u Siriji je sve nejasnija , Asad se drzi i ocigledno ima podrsku mnogo vecu negoli zapadni mediji govore
a sa druge strane opozicija postavlja bombe , puca snajperima po civilima i koriste se teroristickim metodama
niko izgleda nije cist u haosu u Siriji
objektivan text i mnogo prljavih igara iza kulisa
mora se postici prekid vatre jer postaje besmisleno , ni jedni niti drugi ne mogu ostvariti cistu pobjedu ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30908.htm
Objektivan? Pa tvoj svaki izvor je sa ove web stranice!
simpozijum delirijum

#624 Re: Sirija

Jefferson
imam ja jos raznih linkova :D a CNN i FOX News ili Rusia Today ne vjerujem , pa ni Al-Dzaziri bas puno
svi lazu cim zinu
propagandni rat je ne samo oko Sirije , evo sta kaze ministarstvo vanjskih poslova Sirije o bombaskim napadima po Damasku i ostalim gradovima koji ciljaju civile i koja je to taktika uopste da se boris protiv rezima postavljenjem auto-bombi po gradskim trgovima masakrirajuci civile ?
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=29962
jefferson

#625 Re: Sirija

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:Jefferson
imam ja jos raznih linkova :D a CNN i FOX News ili Rusia Today ne vjerujem , pa ni Al-Dzaziri bas puno
svi lazu cim zinu
propagandni rat je ne samo oko Sirije , evo sta kaze ministarstvo vanjskih poslova Sirije o bombaskim napadima po Damasku i ostalim gradovima koji ciljaju civile i koja je to taktika uopste da se boris protiv rezima postavljenjem auto-bombi po gradskim trgovima masakrirajuci civile ?
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=29962
Cek CNN i ostali lazu ali Sirijsko ministarstvo ne laze?
pa de mi reci da se zezas?
Locked