Sirija

Locked
amoninan

#5901 Re: Sirija

Post by amoninan »

Ahrar al-sham nakon operacije u yacoubehu

opet tenkove zaboravili
Klavikula

#5902 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote: jbg ne mozes sa puskama na vojsku kakva je sirijska, al zato mozes pozvat "velikog brata" u pomoc.
Od toga nema ništa. "Veliki brat" je mutirao u tetku, da ne kažem babetinu. Sada je do SAA.
uletio je "veliki tata" i stavio veto, tako da ostadose djeca sa puskicama da se igraju :D
matematicar_teski

#5903 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote: jbg ne mozes sa puskama na vojsku kakva je sirijska, al zato mozes pozvat "velikog brata" u pomoc.
Od toga nema ništa. "Veliki brat" je mutirao u tetku, da ne kažem babetinu. Sada je do SAA.
cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa. 8-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#5904 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

matematicar_teski wrote:cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa. 8-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa... ako ne mogu, ne mogu, šta da se radi. "Velika tetka", odnosno "baba" će biti presretna uspjesima rebelsa. ILI, da su babi **** bila bi rebels!!
amoninan

#5905 Re: Sirija

Post by amoninan »

matematicar_teski wrote:
Challenger__ wrote:
cestitam SAA na ciscenju damaska,alepa hame i homsa. 8-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Bogami ako padnu ovi SAM sistemi, a radi se o bazi, vjerovatno ima i solidan broj raketa tu....

Kao što reče jedan prijatelj neki dan u mailu. Ne daju nam oružje? Ništa strašno, sami ćemo se naoružati.
Klavikula

#5906 Re: Sirija

Post by Klavikula »

matematicar_teski wrote:
Challenger__ wrote:
vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov grad
udrch

#5907 Re: Sirija

Post by udrch »

molim i jedne i druge da ne postavljaju snimke mrtvih i ubijenih..pogotovo ne snimke koje prikazuju samu smrt..
svima nam je jasno da tamo ima dovoljno smrti i sa jedne i druge strane..
većina nas ne želi to gledati, jer nas ne raduje ničija smrt..
ako nam zatreba sami se znamo snaći..
Alfons Kauders

#5908 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote: vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov grad

a srecom ni onaj taftanaz nije pao...

ali sve ce biti ok... cim Steiner krene u napad sa sjevera, jel tako feldmarsalu? :D
matematicar_teski

#5909 Re: Sirija

Alfons Kauders wrote:
Klavikula wrote: vecina tih gradova je ociscena, jedino u Alpu drze znacajnije dijelove. to sto postoji neki dzep iz kojeg pruzaju otpor, ne znaci da je njihov grad

ali sve ce biti ok... cim Steiner krene u napad sa sjevera, jel tako feldmarsalu? :D
ja bi da cestitam romel..pardon feldmarsalu klavikuli na ociscenim alepom,hami,homsu,bengaziju,sirtu. Nasem Beseru i pukovniku Hadaljadafiju na ociscenim kako damasku tako i tripoliju :lol:
Klavikula

#5910 Re: Sirija

Post by Klavikula »

trolat- jedino to i znate
Alfons Kauders

#5911 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote:trolat- jedino to i znate
ma ja ba, nije ovo tvoj nivo... ipak ti rece da si pukovnik u penziji il nesto... :D sva sreca nisam imao cast da sluzim pod takvim strucnjacima... :D inace bi kurac sad srao po forumu - amor masovic bi me iskopavo po vukojebinama... :D

btw evo ti nesto iz "struke", da se kurcis kolegama po forumima... :D jer ti ovdje to kurcenje bas i ne pali... :D

Alfons Kauders

#5912 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

matematicar_teski wrote:
Alfons Kauders wrote:

ja bi da cestitam romel..pardon feldmarsalu klavikuli na ociscenim alepom,hami,homsu,bengaziju,sirtu. Nasem Beseru i pukovniku Hadaljadafiju na ociscenim kako damasku tako i tripoliju :lol:
i ja kazem.... da nam je u ratu bilo vise ovakvih strucnjaka... il bi sad bio rahmetlija, il bi bio u kanadi - u svakom slucaju bi mi bilo bolje :D :D :D
Klavikula

#5913 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Alfons Kauders wrote:
ma ja ba, nije ovo tvoj nivo... ipak ti rece da si pukovnik u penziji il nesto... :D sva sreca nisam imao cast da sluzim pod takvim strucnjacima... :D inace bi kurac sad srao po forumu - amor masovic bi me iskopavo po vukojebinama... :D
Image
Alfons Kauders

#5914 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote:
Alfons Kauders wrote:
Image
oooo nisi vise feldmarsal... sad si admiral... :D iz zvjezdanih staza... :D

o prosvijetli nas veliki padisahu, izvedi nas na pravi put, povedi nas u napad, sa zadnjih pola okvira municije...

nego ne rece, kakvi su linkovi? :D
matematicar_teski

#5915 Re: Sirija

samo za svijetlog padisaha klavikulu jedna pjesma
amoninan

#5916 Re: Sirija

Post by amoninan »

Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.

Inače Yaccubiya je pretposljednja "stanica" do Latakije. Sljedeća je Jebel al-Krud pa.. Latakia.
Opetja033

#5917 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

amoninan wrote:Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.

Inače Yaccubiya je pretposljednja "stanica" do Latakije. Sljedeća je Jebel al-Krud pa.. Latakia.
Po meni Latakia je vaznija i od Damaska. Ne mora se ni zauzeti brzo, bitno je da se taj grad drzi pod totalnom opsadom. Kljuc je u Latakiji, ne u Damasku.
Alfons Kauders

#5918 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

amoninan wrote:Yaccubiya, koja je danas oslobođena je nastanjena velikim brojem kršćana. glavn napad su vodili Ahrar al Sham i Nusra. uz pomoć bataljona FSA. Nijedna crkva nije oštećena. Niti jedna kuća pokradena. Kršaćani koji su ostali u gradu dobili su garancije da će ih štiti i životom ako treba.

a kad ce taftanaz napasti? :D

(nije radi mene, vec da obergruppenfuhrer pritefteri)
amoninan

#5919 Re: Sirija

Post by amoninan »

Opetja033 wrote:

Po meni Latakia je vaznija i od Damaska. Ne mora se ni zauzeti brzo, bitno je da se taj grad drzi pod totalnom opsadom. Kljuc je u Latakiji, ne u Damasku.
To mišljenje djeli i opozicija... Damask je svakako haman u okruženju. FSA drži okolicu i pojedina predgrađa unutar grada... Idealne pozicije za konačan napad, za kraj. No prvo Latakija, i ta obalna regija je na dnevnom redu, odnosno tzv Alevitska država. SAA pokušava sedmicama da napravi pomak u Damasku, ali ništa. Svaki put su natjerani na povlačenje. Posljednjih dana uopšte n ešalju pješadiju, sam oklop i avijaciju. Efekat - nula. Osim što gube tenkove. I danas je u okolici Damaska stradalo par tenkova..
vrbas1979

#5920 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Kako samo uspijete ovako pokvariti temu medjusobnim prepucavanjima i zatachavanjima?
Alfons Kauders

#5921 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

vrbas1979 wrote:Kako samo uspijete ovako pokvariti temu medjusobnim prepucavanjima i zatachavanjima?
sta sam pokvario? svrsavanje neizivljene djecurlije nad mrtvim u siriji?

ako jesam, drago mi je.
Klavikula

#5922 Re: Sirija

Post by Klavikula »

vojska je danas oslobodila Aaqrabu i uspostavila kontrolu na putu koji vodi do aerodroma. jos par dzepova oko Damaska je ostalo da vojska zauzme i moze se reci da je Damask sa sirokom okolinom oslobodjen.
amoninan

#5923 Re: Sirija

Post by amoninan »

Alfons Kauders wrote:

a kad ce taftanaz napasti? :D

(nije radi mene, vec da obergruppenfuhrer pritefteri)
juče :D

No da ne bude off totalni. Da se malo dotaknemo i slučaja Taftanaz. Nusra i Al Sham je više od sedmicu držala Taftanaz u okruženju. Avijacija gotovo da ih nijednom ozbiljno nije napala. Umjesto toga bombardovali su grad Taftanaz i okolna sela u provinciji. Zašto? Znali su da veliki broj boraca dolazi iz tog područja, da im porodice tamo žive... umjesto da jel djeluju po vojnim položajima, oni su se svetili an ženi, djeci, roditeljima tih boraca... Šta to govori o toj vojci i tom režimu?
Alfons Kauders

#5924 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote:vojska je danas oslobodila Aaqrabu i uspostavila kontrolu na putu koji vodi do aerodroma. jos par dzepova oko Damaska je ostalo da vojska zauzme i moze se reci da je Damask sa sirokom okolinom oslobodjen.
jos kad Steiner uleti sa sjevera... :D
swanfilter

#5925 Re: Sirija

Post by swanfilter »

Ivane, ti stvarno imas vremena .. Svaka tebi cast.
Locked