Sirija

Locked
amoninan

#5801 Re: Sirija

Post by amoninan »

Klavikula wrote:
amoninan wrote:a dobro, ima ih sigurno "bolesnih" u smislu da im je muka od tekbira i da samo azto "navijaju" za Assada. No ima i raje koja sve to promatra kroz neku "antiglobalističku" prizmu, ideologiju...antimeprijalisti koji još nisu shvatili da je to bajka, da takvi ne postoje. Postoje samo gornji, i donji koji bi htjeli biti gornji, a te svoje ambiciej kriju iza veoma privlačne ideje tobožnog anti-imperijalizma....

helem...

pao je Yaqoobiyeh u Idlibu, što je strateški važan dobitak. Jer presjeca tranzitni put SAA. I također otvara još jednu rutu az napad prema Latakiji.
koliko je tacaka to danas palo? 10-12-15?
Prebroji. Ove koje sam naveo su 100% potvrđene. Ako bude kakvih promjena, javiću.

da, SAA je krenula da povrati jisr al-shughour. Vode se žestoke borbe.

Iznenadio bi se ko stoji iza dobrog djela ovih izvještaja. Kad se ovo sranje završi, reći ću ti. Inače jednog bliskog člana njene porodice često citirate po forumu :D
Cielo

#5802 Re: Sirija

Post by Cielo »

Sirija - lice koje mediji "zaboravljaju" prikazati.

Tip im je fino ponudio novi ustav kojim se uvodi demokracija uz jedan-jedini uslov da čekaju do sljedećih izbora. Al hoće stoka džihadati.
Klavikula

#5803 Re: Sirija

Post by Klavikula »

amoninan wrote:
Klavikula wrote:
amoninan wrote:a dobro, ima ih sigurno "bolesnih" u smislu da im je muka od tekbira i da samo azto "navijaju" za Assada. No ima i raje koja sve to promatra kroz neku "antiglobalističku" prizmu, ideologiju...antimeprijalisti koji još nisu shvatili da je to bajka, da takvi ne postoje. Postoje samo gornji, i donji koji bi htjeli biti gornji, a te svoje ambiciej kriju iza veoma privlačne ideje tobožnog anti-imperijalizma....

helem...

pao je Yaqoobiyeh u Idlibu, što je strateški važan dobitak. Jer presjeca tranzitni put SAA. I također otvara još jednu rutu az napad prema Latakiji.
koliko je tacaka to danas palo? 10-12-15?
Prebroji. Ove koje sam naveo su 100% potvrđene. Ako bude kakvih promjena, javiću.

da, SAA je krenula da povrati jisr al-shughour. Vode se žestoke borbe.

Iznenadio bi se ko stoji iza dobrog djela ovih izvještaja. Kad se ovo sranje završi, reći ću ti. Inače jednog bliskog člana njene porodice često citirate po forumu :D
100% provjereno sa islambosna i kavkaskiemirat :D
amoninan

#5804 Re: Sirija

Post by amoninan »

Tip im je fino ponudio novi ustav kojim se uvodi demokracija uz jedan-jedini uslov da čekaju do sljedećih izbora. Al hoće stoka džihadati.
:lol:

100% provjereno sa islambosna i kavkaskiemirat
taftanaz nije pao ba.
matematicar_teski

#5805 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Klavikula wrote:
matematicar_teski wrote:Covjek koji se ovdje pretvara da je neki legionar je ustvari jedan bubuljicavi student druge godine saobracajnog fakulteta,ako je polozio matematiku i fiziku kod fatkica
u principu za tebe general pukovnik u penziji :thumbup:
pokusaj diskreditacije sagovornika je jednako jadan kao i ti.
lijep pozdrav.
koji upisuje saobracajni fakultet :lol: :lol:
djesi pukovnice :lol:
Alfons Kauders

#5806 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

matematicar_teski wrote:
Klavikula wrote:
matematicar_teski wrote:Covjek koji se ovdje pretvara da je neki legionar je ustvari jedan bubuljicavi student druge godine saobracajnog fakulteta,ako je polozio matematiku i fiziku kod fatkica
u principu za tebe general pukovnik u penziji :thumbup:
pokusaj diskreditacije sagovornika je jednako jadan kao i ti.
lijep pozdrav.
koji upisuje saobracajni fakultet :lol: :lol:
djesi pukovnice :lol:
Sta pukovnik... :D Feldmarsal... :D
amoninan

#5807 Re: Sirija

Post by amoninan »

Zaključaće temu ba... samo ja i Chellenger možemo šukati jedan drugom ovdje, suptilno :D
Alfons Kauders

#5808 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

amoninan wrote:Zaključaće temu ba... samo ja i Chellenger možemo šukati jedan drugom ovdje, suptilno :D

Jazuk u pm... :D

Gdje ce se onda okupljati silni rusofili, antiglobalisti, ljubitelji teorija zavjere, vrsni analiticari i turbo muslimani?
amoninan

#5809 Re: Sirija

Post by amoninan »

Alfons Kauders wrote:
amoninan wrote:Zaključaće temu ba... samo ja i Chellenger možemo šukati jedan drugom ovdje, suptilno :D

Jazuk u pm... :D

Gdje ce se onda okupljati silni rusofili, antiglobalisti, ljubitelji teorija zavjere, vrsni analiticari i turbo muslimani?
Rusija, Protesti u SAD-u, Libija, Egipat, Mali, Obama - ima tih tema na izvoz, a i tema o agrikulturi se može pretvoriti u poligon za isti diskurs

Nego, komentar na Assadovu alavitsku žensku miliciju

Image

Opet iz Homsa
amoninan

#5810 Re: Sirija

Post by amoninan »

Russia says Assad's chances fading

http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... terAccount

čekamo demant :D
Challenger__

#5811 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Tako je.
a dobro, ima ih sigurno "bolesnih" u smislu da im je muka od tekbira i da samo azto "navijaju" za Assada. No ima i raje koja sve to promatra kroz neku "antiglobalističku" prizmu, ideologiju...antimeprijalisti koji još nisu shvatili da je to bajka, da takvi ne postoje. Postoje samo gornji, i donji koji bi htjeli biti gornji, a te svoje ambiciej kriju iza veoma privlačne ideje tobožnog anti-imperijalizma....
Fail. Fali ti što-šta u ovom zapažanju. Niti na ovom svijetu postoji samo *eban i onaj koji *ebe.

Nego, vidim da na terenu postoje oprečni trendovi. Sa jedne strane "rebelsi" loše stoje u Daryai, a sa druge strane, čini se da su uzeli željezničku stanicu na jugu Damaska. Nešto tu ne štima...
amoninan

#5812 Re: Sirija

Post by amoninan »

Pokušao sam biti kratak i jednostavan, riječima komon foka.. Dosta. Nemam običaj da se nešto posebno protežem na forumu ... 'nako naletilo mi uz fukaš.

Helem....Štima, itekako...
U daraayi ne stoej ništa lošije nego prije 2 mjeseca... Daaraya je groblje SAA već par mjeseci. idealna klopka koja usput veže dobar dio SAA prijeko potreban na mnogo važnijim tačkama...
Challenger__

#5813 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jedna riječ: disagree.

Kako god, ionako me interesuje prije svega politički i humanitarni aspekt.
amoninan

#5814 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:Jedna riječ: disagree.

Kako god, ionako me interesuje prije svega politički i humanitarni aspekt.
3 miliona na za Idlib provinciju, ili 3 miliona za sve provincije. Pomješa mi se, jutros rano sam dobio taj podatak ne mogu da ga nađem u mailovima :-)

-----
Nove igračke u Hami
Mislim da se radi o ruskom AT 9K111 Fagot, dobro će doći protiv oklopa... Posebno ako se nastave šetati onako

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... yuNiLLRlLA
Challenger__

#5815 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: Mislim da se radi o ruskom AT 9K111 Fagot, dobro će doći protiv oklopa...
Samo da ne bude ovako:

EDIT: Nego, šalu na stranu... Stvari idu svojim tokom, a ovaj jad se za sigurno neće zaustaviti unutar granica Sirije, na žalost. Pozdrav.
amoninan

#5816 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote: Mislim da se radi o ruskom AT 9K111 Fagot, dobro će doći protiv oklopa...
Samo da ne bude ovako:

To su made-man rakete... Uvijek postoji rizik da nešto krene po zlu. No svaka im čast na invetivnosti i hrabrosti.
sumirprimus

#5817 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Ono ja trol,a vi koristite često ruske izvore :evil:
Fakat je činjenica,a činjenica fakat,da na balkanu osim srbije,svi ostali priznaju fsa... naravno zarad rs-a i bih je taoc srpske politike...
E sad,polizaće srbijanska diplomatija kad tad sve što je dosad pokenjala,ko što uvijek i radi(najsvježiji primjer libije!!!),mene interesira kakav onda mi stav zauzmemo kada se to desi..Obično isspušimo,kao država naravno... :)
Challenger__

#5818 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:Ono ja trol,a vi koristite često ruske izvore :evil:
Fakat je činjenica,a činjenica fakat,da na balkanu osim srbije,svi ostali priznaju fsa... naravno zarad rs-a i bih je taoc srpske politike...
E sad,polizaće srbijanska diplomatija kad tad sve što je dosad pokenjala,ko što uvijek i radi(najsvježiji primjer libije!!!),mene interesira kakav onda mi stav zauzmemo kada se to desi..Obično isspušimo,kao država naravno... :)
Hajde što trolaš, nego nemaš blage veze. Pa Srbija je glasala ZA Rezoluciju protiv Sirije. Da ne pominjem RS (Dodik) konekcije sa Izraelom.

Ama, tebe treba staviti na ignore, definitivno.
sumirprimus

#5819 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Oćeš reći da je srbija priznala sirijsko nacionalno vijeće kao legitimnog predstavnika sirijske arapske rebulike i naroda u zamjenu za asada???
Oćeš reći da u srbiji svi ne navijaju za asada,izmedju ostalog jer mu prodaju oruzje,ruski je saveznika ko je ruski saveznik taj ej brat?? :)
Ajde malo,jesul teroristi i drekavci il su pobunjenici...? :)
amoninan

#5820 Re: Sirija

Post by amoninan »

EDIT: Nego, šalu na stranu... Stvari idu svojim tokom, a ovaj jad se za sigurno neće zaustaviti unutar granica Sirije, na žalost. Pozdrav.
Čekaj, zar ne želiš da se s trona skinu kraljevi Jordana, Saudije, Kuvajta?
News flash, jedina prava prijetnja njima su simpatizeri pokreta poput JN, MB... Odnosno islamisti.
Dodouše, sumnjam da će biti nakloni prema Iranu nakon njihove uloge u Siriji,(Iraku) ali jbg. Računi se moraju naplatiti kad-tad. Da je Khamneiji poslušao svog Ministra vanjskih poslova i ambasadora u Siriji prije 3 -4 mjeseca bilo je načina da se stvar popravi... Ovako teško.
Challenger__

#5821 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Mislim na sektaške antagonizme u regionu i šire.
Challenger__

#5822 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sumirprimus wrote:Oćeš reći da je srbija priznala sirijsko nacionalno vijeće kao legitimnog predstavnika sirijske arapske rebulike i naroda u zamjenu za asada???
Oćeš reći da u srbiji svi ne navijaju za asada,izmedju ostalog jer mu prodaju oruzje,ruski je saveznika ko je ruski saveznik taj ej brat?? :)
Ajde malo,jesul teroristi i drekavci il su pobunjenici...? :)
Trolu, evo šta sam napisao na tu temu:
PostPostao/la Challenger__ dana 20/01/2013 08:28
Dugotrajni konflikt u Siriji, uz sva stradanja, ima i jednu dobru stvar, a to je proces osvješćivanja ljudi širom planete. Koliko sam zapazio, javnost na zapadu, uglavnom, nije na strani mainstream fabrikata, naprotiv! Isto zapažam i na prostorima bivše Jugoslavije, gdje bih za primjer izdvojio dvije ex-Yu republike koje su članice NATO-saveza: Sloveniju i Hrvatsku. Iako im se vlade ponašaju mizerno, svirajući po zadatim notama iz Vašingtona, prema komentarima članaka i po reakcijama na forumima vidimo da je javnost mahom na strani sirijskog naroda, regularne sirijske vojske, vlade u Damasku i predsjednika Asada.
A sad ideš na ignore: "a sad adio..." :lol:
Last edited by Challenger__ on 27/01/2013 20:25, edited 1 time in total.
sumirprimus

#5823 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Mislim na sektaške antagonizme u regionu i šire.
mislis ono suni vs šija?? :D

inače srbija priznala SNC da ne??? :D
sumirprimus

#5824 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

mislis narod je na strani asada kao i u srbiji,gdje su svi referendumski kontra drekavaca kako ih ono zovu :)
s malom razlikom,da ipak srbijanska slobodarska vlada jos uvijek priznaje asada za razliku od ostatka balkana i zapada kao legitimnog vodju sirije jerbo ga rusi jos nisu pustili niz vodu??? :lol: :lol:
ma mogu ja ovako s vama do sudnjeg dana,kad je vama maric paralela tito :evil:
činjenica je fakta,da me slabo kad opovrgnete :)
sumirprimus

#5825 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

minutom šutnje protiv laži atlantizma i cionizma,uraaaaa.... :mrgreen:
Locked