Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amoninan wrote:Više neće proturat. uskoro će oružje ići nekim drugim, sunijskim organizacijama. Ne iranskim satelitima.
Sunitski "islamisti" su dosli na vlast u Egiptu pa se Hamas i dalje naoruzava kroz tajne tunele prokopane ispod granice sa Egipotom kao i za vrijeme Mubaraka
Hamas zna ko mu je prijatelj pa tako i zahvaljuje
jes bar odgledo klip???
i da li uopće znaš kop je ko u tom konfliktu,ko koga podržava,ko je protiv koga,ko koga naoruzava??
Naravno, samo jedan monstrum postoji u Siriji koji je ustanju raditi ovo. Hvala Bogu pa smo mi samo s Karadžićem imali posla.. Melek za ovog Assada.. ustvari, ispade i Sharon melek napsram ovog idiota.
Ova izjava te diskvalifikuje kao ozbiljnog i dobronamjernog forumasa.
amoninan,zasto egipatska nova sunitska vlast nastavlja sa blokadom Gaze, kao sto je radio Mubarak, i nedozvoljava Hamasu da se naoruza?
Evo ti tvojih sunitskih islamista:
"Egipatske vlasti konfiskovale su šest protivavionskih i protivtenkovskih raketa na Sinajskom poluostrvu, koje su krijumčari nameravali da pošalju u pojas Gaze, saopštili su juče bezbednosni izvori."
Last edited by MayDay on 26/01/2013 23:17, edited 1 time in total.
Niko ne komentarise sto su poceli da ciste Kurde sa sjevera Sirije? Zaboravio sam da se takve stvari presucuju ovdje.
Cuj "oslobodioci" takve stvari da rade estakvirulah
hneuron wrote:Ovo glasnogovorništvo jedne ili druge strane apsolutno ama baš ništa ne mijenja niti preslikava situaciju na terenu. Ovaj rat niti je počeo niti će se završiti u siriji i ne zavisi od onih koje ovdje podržavate ili kudite.Vlastita ubjeđenja i ideologije nisu aršin apsolutnih vrijednosti niti se iste treba druge uvjeravati.Svaka informacija na koju bi se mogli pozvati je plod pomno planirane strategije koja je jedno od oružja današnjih ratova.Kako god ovaj rat završio na kraju će mo imati još jednu naciju devastiranu i sa ogromnim ljudskim žrtvama- to je nepobitna istina.
Složiću se da ovaj sukob teško da će zavšiti u okviru Sirije. Postoji vjerovatnoća, en mala, da će se preliti u Liban, Irak, i možda Iran.
hneuron wrote:Ovo glasnogovorništvo jedne ili druge strane apsolutno ama baš ništa ne mijenja niti preslikava situaciju na terenu. Ovaj rat niti je počeo niti će se završiti u siriji i ne zavisi od onih koje ovdje podržavate ili kudite.Vlastita ubjeđenja i ideologije nisu aršin apsolutnih vrijednosti niti se iste treba druge uvjeravati.Svaka informacija na koju bi se mogli pozvati je plod pomno planirane strategije koja je jedno od oružja današnjih ratova.Kako god ovaj rat završio na kraju će mo imati još jednu naciju devastiranu i sa ogromnim ljudskim žrtvama- to je nepobitna istina.
pisac je hotio rijeti???
šta?ono svašta napisa a ništa ne reče
Htio sam reći upravo ono što sam napisao a koliko znam odavno ti moji postovi stvaraju konfuziju evidentno nismo na istoj talasnoj dužini. Niti imam druge motive osim ovdje deklarisanog.
amoninan,zasto egipatska nova sunitska vlast nastavlja sa blokadom Gaze, kao sto je radio Mubarak, i nedozvoljava Hamasu da se naoruza?
To nije tačno. Rafah je otvoren. A Gazu će Qatar obnoviti s gotovo miljardu dolara..
Ja, i? A zašto ne spomeneš da su Iranci činili sve da do palestinskog ujedinjenja ne dođe. Odnosno, Fataha i Hamasa. E, paša moj, mnogo tu ima sivog, najmanje bijelog. Hvala Bogu, Mišal je više no inteligentan čovjek, Iran ej mislio iskoristi Hamas, no Mišal je iskoristio Iran... Sve je to politika...
pisac je hotio rijeti???
šta?ono svašta napisa a ništa ne reče
Htio sam reći upravo ono što sam napisao a koliko znam odavno ti moji postovi stvaraju konfuziju evidentno nismo na istoj talasnoj dužini. Niti imam druge motive osim ovdje deklarisanog.
znači kao i prije,ništa konkretnu u vezi trenutnog stanja na terenu...
Cyrax wrote:Niko ne komentarise sto su poceli da ciste Kurde sa sjevera Sirije? Zaboravio sam da se takve stvari presucuju ovdje.
Sirijski kurdi koji su se svim silama trudili ostati neutralni u ovom sukobu su u nemilosti fsa tutora zbog niza faktora među kojim su i neki od strateškog karaktera. Kako turska već ima velike probleme po pitanju unutarnje sigurnosti zbog niza raznih naoružanih grupacija koje tranzituju njenom granicom ovdje preventivno pokušavaju neutralizirati (putem FSA ) eventualnu prijetnju u vidu permanentnih baza PKK na sirijskom tlu.O ostalom možda naknadno..
Složiću se da ovaj sukob teško da će zavšiti u okviru Sirije. Postoji vjerovatnoća, en mala, da će se preliti u Liban, Irak, i možda Iran.
Ova fraza je izvučena iz konteksta i nism to htio reći mada se u principu slažem sa ovom digresijom
matematicar_teski wrote:Mudzahidi zarobili nekoliko skud lansera.
najveći strah izaziva nekontrolirano oticANJE pvo sredstava iz vojnih skladišta,prvenstveno mislim na prenosne sisteme,strele i igle...
u odnosu na zastarjele zemlja zemlja rakete...
najveći strah izaziva nekontrolirano oticANJE pvo sredstava iz vojnih skladišta,prvenstveno mislim na prenosne sisteme,strele i igle...
DOduše, mada psihološki efekat nije nezanemariv. Znaju to dobro sirijci koji su bili meta posljednjih sedmica.
Upravo ( prije 1h otrpilike) su dvije sletjele u Idlibu, prijatelj kaže da je pola grada haman osvijetlila ekplozija.
danas su teroristi besara izveli napad avijacijom i pobili oko 50 civila, vecinom zena i djece. Sad ce doci klavikula i co i reci da su mudzahidi sami to uradili
DOduše, mada psihološki efekat nije nezanemariv. Znaju to dobro sirijci koji su bili meta posljednjih sedmica.
Upravo ( prije 1h otrpilike) su dvije sletjele u Idlibu, prijatelj kaže da je pola grada haman osvijetlila ekplozija.
da zanemarimo ovog gore,veseljka sto prati redovne linije
naravno,zato sto su ti veliki sistemi teski za prenosa...lako ih upratit i skinut.ali za lokalnu upotrenu medju njima,naravno da su opaki....
ovi mali,sto stanu na rame,začas preko granice, veći haos mogu da prouzroče...
matematicar_teski wrote:danas su teroristi besara izveli napad avijacijom i pobili oko 50 civila, vecinom zena i djece. Sad ce doci klavikula i co i reci da su mudzahidi sami to uradili
To amerika i izrael vec decenijama rade. Skoro svakodnevno slusamo o civilnim zrtvama americkih bespilotnih letjelica sirom islamskog svijeta, ali to ipak "islamskim borcima" u FSA nesmeta pa im je USA jedan od glavnih "prijatelja Sirije".
swanfilter wrote:Ne moze se smatrati neko ili nesto legitimnim jer se UN i EU s time ne slazu? Slicna stvar se je prije par godina desila u Palestini. Svi rekli da su izbori bili regularni i demokratski, a nakon sto je Hamas ubjedljivo pobijedio za Amere i druge relevantne subjekte su postali nedemokratski, Hamas nije imao legitimitet i tako dalje ... Glupa vam ta praksa..
Apsolutno neuporedivo. Opet izmisljate. Izbore u Palestini, ni nakon pobjede Hamasa niko nije dovodio u pitanje i niko nije osporavao legitimitet Hamasove pobjede. Imate li jos nesto?
Jesi siguran? Na netu jos uvijek postoje clanci na tu temu, provjeri. Nakon Hamasove pobjede Ameri se javljaju da nemaju o cemu pricati sa organizacijom koja je na njihovoj kvazi Crni listi .. Ista stvar kada je Izrael u pitanju ..
Cyrax wrote:Niko ne komentarise sto su poceli da ciste Kurde sa sjevera Sirije? Zaboravio sam da se takve stvari presucuju ovdje.
Kurdi su se trudili da ostanu neutralni, Assad im je dao i autonomiju u zamjenu za neutralnost, ali maloumne budale, vjerovatno po nalogu "odozgo" su zakuhali s njima kad im to najmanje treba. nikad gore ne stoje na terenu, i sad jos dobili novog neprijatelja. nedavno su teroristi napali Ras al-Ain. nisu uspjeli zauzeti iako se grad nalazi na granici sa Turskom. Kurdi su im cak i jedan tenk zaplijenili.
Helem, Iran-iracki Kurdistan-sirijski Kurdistan- Sirija je jako bitna ruta u ovom ratu. ovim putem stize oruzje za SAA, naravno jedan dio ostaje i Kurdima. svi sretni i zadovoljni, osim Mudzahida
Last edited by Klavikula on 27/01/2013 00:14, edited 1 time in total.