Sirija

Locked
amoninan

#5151 Re: Sirija

Post by amoninan »

Klavikula wrote:
zanimljivo da nigdje nema mrtvih vojnika SAA, niti jednog jedinog.

iskreno se nadam da ce moderacija sankcionisati ovog trola @ja sam odavle. samo unistava temu, a nista nije napiso osim Ruskaja Pravdaja, milion puta do sad.
http://bambuser.com/v/3283834 (obilazak komletne baze 3-4h nakon zauzimanja)

http://www.youtube.com/watch?v=Za_L0nc7 ... e=youtu.be

kad već tražiš :-)
sarajevoxxxx

#5152 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Aerodrom Taftanaz se smatra drugim najvećim aerodromom u Siriji za helikoptere, i on je neka vrsta ''vrata'' za dalje napredovanje i ovladavanje cijelom teiritorijom Idliba.

U svakom slučaju, režimske snage su doživjele udarac a FSA je ovim dobila vjetar u leđa.

Danima je aerodrom bio pod opsadom, režimu očigledno nije bilo lako napustiti tu vojnu utvrdu, ali što se mora nije ni teško. bože moj.

Idemo dalje :)

U zauzimanju aerodroma učestovale su jedinice brigada Davud,zatim brigade Shama - Islamska avangarda grupa - Islamski pokret zora, Džebhetu Nasr, i druge jedinice FSA.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Mpb5l7fB9M

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 44EfEh_bKA
Avetinho

#5153 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:Aerodrom Taftanaz se smatra drugim najvećim aerodromom u Siriji za helikoptere, i on je neka vrsta ''vrata'' za dalje napredovanje i ovladavanje cijelom teiritorijom Idliba.

U svakom slučaju, režimske snage su doživjele udarac a FSA je ovim dobila vjetar u leđa.

Danima je aerodrom bio pod opsadom, režimu očigledno nije bilo lako napustiti tu vojnu utvrdu, ali što se mora nije ni teško. bože moj.

Idemo dalje :)

U zauzimanju aerodroma učestovale su jedinice brigada Davud,zatim brigade Shama - Islamska avangarda grupa - Islamski pokret zora, Džebhetu Nasr, i druge jedinice FSA.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Mpb5l7fB9M

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 44EfEh_bKA
Jos par dana, i ovi zdusni Asadovi navijaci ce pozivati NATO da se ukljuci, ne bi li mu dupe spasili.

A Rusi gledaju sa krstarice sta se desava?
sarajevoxxxx

#5154 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dva visoka oficira režimske Bešarove vojske su poginula po zauzimanju Taftanaza, na videu ispod vide se njihova tijela:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... a_L0nc70iU
sarajevoxxxx

#5155 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Još jedan udarac režimu, krenulo ih danas.

Šef vanjske obavještajne službe objavljuje da se priključuje Opozicionim borcima u Siriji

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... h1aW30Dac8
jumpstyle

#5156 Re: Sirija

Post by jumpstyle »

sarajevoxxxx wrote:Još jedan udarac režimu, krenulo ih danas.

Šef vanjske obavještajne službe objavljuje da se priključuje Opozicionim borcima u Siriji

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... h1aW30Dac8
ma neki nebitni činovničić, njegov prelazak na stranu opozicije i revolucije je nebitan koliko i prelazak sirijskog premijera..odmah su ga zamijenili drugim i objavili da je i onako bio otpušten iz službe..

osim toga sva ova dešavanj zadnjih dana u Siriji su zapravo rezultat pomno smišljenog plana i taktičke vojne genijalnosti predsjednika Asada i njegovih generala..tamo neka zauzeta nebitna helikopterska baza neće predsjedniku pokvariti zimsku idilu i godišnji odmor koji provodi sa porodicom ! ko do sada nije vidio i uvjerio se da pustinjski pacovi, kako ih je svojevremeno nazvao Pukovnik, gube rat na svim frontovima, da su sabijeni u male džepove i da se svakim danom očekuje njihov totalni poraz i krah, onda fakat ima problema sa dioptrijom... :zzzz:
Klavikula

#5157 Re: Sirija

Post by Klavikula »

par informacija sto se Taftanaza tice:
teroristi su zauzeli bazu, tacnije vojska se izvukla, uz pomoc stanovnistva. neopazeno su prosli pored terorista. oprema iz baze je takodjer evakuisana, osim radara koji su unisteni od strane SAA da ne bi pali u ruke neprijatelja. nakon sto se vojska izvukla, a teroristi zaposjeli skladista, avijacija i artiljerija su odradile vrhunski posao. spominje se i veliki broj mrtvih terorista. ovo je potvrdio i sirijski opservatoriji za ljudska prava sa sjedistem u Londonu i neki zapadni mediji.
jumpstyle

#5158 Re: Sirija

Post by jumpstyle »

Klavikula wrote:par informacija sto se Taftanaza tice:
teroristi su zauzeli bazu, tacnije vojska se izvukla, uz pomoc stanovnistva. neopazeno su prosli pored terorista. oprema iz baze je takodjer evakuisana, osim radara koji su unisteni od strane SAA da ne bi pali u ruke neprijatelja. nakon sto se vojska izvukla, a teroristi zaposjeli skladista, avijacija i artiljerija su odradile vrhunski posao. spominje se i veliki broj mrtvih terorista. ovo je potvrdio i sirijski opservatoriji za ljudska prava sa sjedistem u Londonu i neki zapadni mediji.
šta sam rekao, genijalost velikog vodje, nenadmašnog vojnog taktičara i stratega, Bašara ibn Hafeza al-Asada ! 8-)

i molim te ako ikako može link sa advance.hr da se ovi skeptici uvjere.. :lol:
Last edited by jumpstyle on 11/01/2013 18:15, edited 1 time in total.
Klavikula

#5159 Re: Sirija

Post by Klavikula »

gubitak Taftanaza je sigurno udraca SAA. herojski su se branili nekoliko dana, ali zbog vremenskih prilika otezano je bilo snabdijevanje i morali su se povuci. na svu srecu vojska i oprema su evakuisani. steta samo za radare. s druge strane ovo nije nikakav uspjeh za teroriste, jer su zijanili dosta ljudi u bombardovanju nakon izvlacenja vojske.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5160 Re: Sirija

Post by Truba »

teško se boriti protiv gospode u raznoraznim uniformama (rodjene izvan sirije koji sada brane sirijske civile od njihove braće, očeva, stričeva u armiji) kojima ni osobni život nije svet pa se raznose bombama i lete pod metke

ima li pilota među gospodom :D
šta će s helikopterima?

jebo bitku kad su helikopteri neoštećeni
:lol:
sarajevoxxxx

#5161 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Mi ovdje u Bosni pratili svaki i najmanji korak FSA prilikom zauzimanja aerodroma. Na internetu desetine portala i foruma pišu o najbizarnijim stvarima prilikom akcije Opozicionih boraca. Od toga koju haubicu koriste, pa do raznih slika aerodroma okruženog bodljikavom žicom.

Pa čovječe gleda li Bešar internet vidi li šta mu se dešava sa vojskom. Gdje je ta sila od 200 hiljada do zuba naoružanih vojnika. Gdje je Iran, gdje su strašni i obučeni komandosi, nikog da pritekne u pomoć. Mislim, ljudi fakat danima odlijevali brutalnim napadima FSA vojske, a niti jedan kamion dobro naoružanih Bešarovih poslušnika da se pojavi. Gdje su im avioni ? Gdje su silni tenkovi ? Kakav je odgovor Bešara na ovo zauzimanje vojne baze ?

Ispade da su vojnu bazu branili zaista hrabri borci, jer dosta ih je izginulo, nisu se željeli predati, ali pobogu šta im je sa njihovom snažnom bazom u Damasku, zašto niti jedan konvoj pomoći nije stigao ? Nije zar da su bazu prodali ?

Ili ako su je se već odrekli mogli su to reči ljudima da bezveze ne ginu. Pa i najbezvezniji korisnik interneta je imao priliku pratiti agoniju sirijskih boraca, rade li ti Bešarovi generali šta, osim što ponavljaju do besvijesti kako se bore protiv terorista ?
Avetinho

#5162 Re: Sirija

Post by Avetinho »

sarajevoxxxx wrote:Mi ovdje u Bosni pratili svaki i najmanji korak FSA prilikom zauzimanja aerodroma. Na internetu desetine portala i foruma pišu o najbizarnijim stvarima prilikom akcije Opozicionih boraca. Od toga koju haubicu koriste, pa do raznih slika aerodroma okruženog bodljikavom žicom.

Pa čovječe gleda li Bešar internbet vidi li šta mu se dešava sa vojskom. Gdje je ta sila od 200 hiljada do zuba naoružanih vojnika. Gdje je Iran, gdje su strašni i obučeni komandosi, nikog da pritekne u pomoć. Mislim, ljudi fakat danima odlijevali brutalnim napadima FSA vojske, a niti jedan kamion dobro naoružanih Bešarovih poslušnika da se pojavi. Gdje su im avioni ? Gdje su silni tenkovi ? Kakav je odgovor Bešara na ovo zauzimanje vojne baze ?

Ispade da su vojnu bazu branili zaista hrabri borci, jer dosta ih je izginulo, nisu se željeli predati, ali pobogu šta im je sa njihovom snažnom bazom u Damasku, zašto niti jedan konvoj pomoći nije stigao ? Nije zar da su bazu prodali ?

Ili ako su je se već odrekli mogli su to reči ljudima da bezveze ne ginu. Pa i najbezvezniji korisnik interneta je imao priliku pratiti agoniju sirijskih boraca, rade li ti Bešarovi generali šta, osim što ponavljaju do besvijesti kako se bore protiv terorista ?
Raspad sistema.
Rusi na krstarici pjevaju ruske pjesmice. Iran ponovo sprema totalno unistenje Izraela. Hugo ceka nove izbore i opet radi na izmjeni ustava, kako bi i nakon smrti mogao ostati predsjednik.

Asad spaljuje metle po Siriji da ne zavrsi kao Pukovnik.
Klavikula

#5163 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ja Sam Odavle wrote:
Klavikula wrote: armija nije pobjedila jer je izgubila bazu, ali ni teroristi sigurno nisu pobjedili jer su izgubili dosta boraca. avijacija i artiljerija poklopile bazu. mislim ako ti to smatras pobjedom onda ok.
To je tebi malo teze shvatiti, kako je gubitak helikopterske baze pobjeda opozicije i Asadov poraz.

Pazi ovako: ne mogu vise helikopteri polijetati odatle u misije rusenja sirijskih gradova. Sto se tice poginulih i ranjenih boraca, samo osoba koja o ratovima zna sto vidi iz monitora u svojoj maloj sobici, misli da se ratovi i bitke dobivaju bez zrtava.
ja ne znam sta tebi nije jasno.
gubitak baze sigurno ce tesko pasti armiji, kao i gubitak radara, ali s druge strane, izvukli su se bez vecih gubitaka u ljudstvu i dosta tehnike su uspjeli sacuvati.
teroristi s druge strane, zauzeli bazu, odnosno natjerali vojsku na povlacenje, a kasnije u bombardovanju ostali bez velikog broja boraca. kako da ti kazem, jedno je kad izgubis 5-10-20-50-100 boraca, a drugo je kad ti pola od ukupnog broja angazovanih zijani. prema informacijama do kojih sam uspio doci bazu je napadalo 3000(slovima:tri hiljade) terorista.

zakljucak:
teroristi unistili aerodrom, ali time nisu osigurali da ih SAA ne napada iz zraka, izgubili 1500 boraca, nisu zaplijenili znacajnije tehnike.
asurbanipal

#5164 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Prof. Bar-Zohar: Assadovo hemijsko oružje prijetnja je i Izraelu

Poznati izraelski pisac i intelektualac prof. dr. Michael Bar-Zohar u razgovoru za agenciju Anadolija kazao je da bi eventualni napad hemijskim oružjem sirijskog režima direktno ugrozio i državu Izrael.

“Mi u Izraelu mislimo da je sirijski narod koji traži slobodu, u pravu, ali ne bismo željeli da imamo problema ni sa jednom stranom u toj zemlji. Hemijskim napadom sirijskog režima i Izrael bi bio pogođen. Na istom smo brodu sa Turskom. Turska sada ima rakete Patriot, ali i mi dijelimo iste zabrinutosti. Naravno da ni Izrael ne želi biti meta oružanih napada iz Sirije”, kazao je Bar-Zohar.

Istakao je da je Turska od samog osnivanja Izraela uvijek bila najbliži njegov saradnik na Bliskom istoku.

“Turska je danas na Bliskom istoku najveća sila u arapskom i muslimanskom svijetu. Turska je zasigurno jedna moderna i demokratska zemlja, koja ima status regionalne sile. Irak i Egipat su pokušali upravljati Bliskim istokom, ali Turska je u tom dijelu svijeta mnogo utjecajnija sila”, rekao je Bar-Zohar.

On smatra da bi rat u Siriji uskoro mogao biti okončan jer je veliki broj zemalja priznao opozicione snage, uključujući i Ameriku.

“Vjerujem da će sirijsko pitanje uskoro biti riješeno. Događaji u toj zemlji mogli bi se okončati prije nego što se to očekuje. Značajno je da je Amerika prvi put priznala jednu opozicionu skupinu u Siriji”, izjavio je Bar-Zohar.

Dodao je da je Turska jedina zemlja u regiji na koju se mogu osloniti arapske i muslimanske zemlje.

“Turska je jedini pouzdan partner za čitav muslimanski svijet. Zato Turska i Izrael moraju djelovati zajedno i imati dobre odnose. Bili bismo sretni da Turska bude lider muslimanskog svijeta”, rekao je ovaj izraelski intelektualac.

Napomenuo je da je potrebno što prije doći do mirovnog sporazuma koji bi bio dobar kako za Izrael tako i za Palestinu.

“Bitno je da svi na Bliskom istoku shvate da Izrael nije privremena država. Mi nećemo ubijati, ali neka Arapi ne ubijaju nas. Konačno moramo naučiti da živimo jedni sa drugima”, kazao je Bar-Zohar.
Shvatili su to ovi "pobunjenici", i sad naravno odrađuju prljavi posao za Izrael...Naravno sa Allahovim imenom na usnama... :D

:dance:
jumpstyle

#5165 Re: Sirija

Post by jumpstyle »

hrabri borci Bašarove vojske koji su po instrukcijama svojih genioznih generala dobrovoljno pristali da se predaju pustinjskim pacovima i tekbirašima i tako se žrtvovali za Siriju, sirijski narod i velikog predsjednika Bašara, a sve u cilju kako bi tekbiraši i pacovi pomislili da Bašarove jedinice imaju sve manje vojnika, kako bi zavarali i na krivi trag odveli te plaćenike iz Turske, Katara i Saudije, dok se zapravo iza svega toga krije skorašnji uzvratni napad i zadavanje konačnog udarca tekbirašima...

u spomen hrabrim borcima sirijske armije iz baze Taftanaz koji su nesebično založili svoje živote u toj taktičkoj akciji, postavljam ovaj video ..

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KN63iOhBBQ
Last edited by jumpstyle on 11/01/2013 20:35, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5166 Re: Sirija

Post by Truba »

jedna osvojena baza i kako se odmah osokoliše na forumu
mogu mislit kako će sada biti, među stranim ljubiteljima svakog ljudskog bića na planeti, u siriji

iskreno ne znam kakva je vojna važnost te baze za prolife gospodu ali vjerovatno će biti kakva što se kaže pobjeda koja podiže samopouzdanje
matematicar_teski

#5167 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Klavikula wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Klavikula wrote: armija nije pobjedila jer je izgubila bazu, ali ni teroristi sigurno nisu pobjedili jer su izgubili dosta boraca. avijacija i artiljerija poklopile bazu. mislim ako ti to smatras pobjedom onda ok.
To je tebi malo teze shvatiti, kako je gubitak helikopterske baze pobjeda opozicije i Asadov poraz.

Pazi ovako: ne mogu vise helikopteri polijetati odatle u misije rusenja sirijskih gradova. Sto se tice poginulih i ranjenih boraca, samo osoba koja o ratovima zna sto vidi iz monitora u svojoj maloj sobici, misli da se ratovi i bitke dobivaju bez zrtava.
ja ne znam sta tebi nije jasno.
gubitak baze sigurno ce tesko pasti armiji, kao i gubitak radara, ali s druge strane, izvukli su se bez vecih gubitaka u ljudstvu i dosta tehnike su uspjeli sacuvati.
teroristi s druge strane, zauzeli bazu, odnosno natjerali vojsku na povlacenje, a kasnije u bombardovanju ostali bez velikog broja boraca. kako da ti kazem, jedno je kad izgubis 5-10-20-50-100 boraca, a drugo je kad ti pola od ukupnog broja angazovanih zijani. prema informacijama do kojih sam uspio doci bazu je napadalo 3000(slovima:tri hiljade) terorista.

zakljucak:
teroristi unistili aerodrom, ali time nisu osigurali da ih SAA ne napada iz zraka, izgubili 1500 boraca, nisu zaplijenili znacajnije tehnike.
molim te daj izvor, to si procito od lik na mycity military on je doduse napiso 5000.? izvor

edit: Sto ne objavis klip na kojem se vidi preko 15 zarobljenih helikoptera?
10 tenkova i oklopnih vozila, bruku kamiona?
Za tvoju info,poginulo je 5 mudzahida i oko 15 vojnika sirijske armije. Znas li ti koliko je 1500 ljudi ba? Lupas ko maksim po diviziji, stavljas uvrjedljive klipove, ismijavas zrtve. Niko od nas profsa ne objavljuje i ne vrijedja zrtve druge strane, jedino ti, ne kontam te? O kakvom ti poklapanju artiljerije pricas? Ljudi setkaju po bazi,sprdace se?
Last edited by matematicar_teski on 11/01/2013 21:04, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#5168 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote: ja ne znam sta tebi nije jasno.

zakljucak:
Ma malo je to za Bešarove apetite. Vidio si ga u parlamnetu kako mu plješće bratilja. Podsjeti me na one scene iz filmova o nacistima koji energično lupaju rukom o sto na svaku provalu o Jevrejima. Helem, on se predstavlja kao neprikosnoveni lider zemlje, čovjek iza kojeg stoji narod. Čak ne želi da pregovara sa opozicijom van Sirije. Znači onaj komad kojeg je zagrizao u martu 2011. on smatra da ga još može sažvakati, niti jedne sekunde se ne dvoumi.

I mislim da je to ključni razlog zašto je vojna baza pala i plus ljudi izginuli i plus danima padala. Mogu misliti sa koliko pažnje su u Siriji sve to pratili ostali opozicionari. Ono nije fazon preuzeti nešto ostavljeno, fazon je danima opsjedati, namučiti se, i poslije sve to za jedan dan zgaziti. Neprocjenjivo.

Bešaru je teško shvatiti da se sve više suočava sa dobro organizovanim vojnim jedinicama. Borcima koji sa daleko više motiva ulaze u svaku akciju od njegovih vojnika (neki su zapravo i došli u Siriju samo da poginu). U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti Bešarov odgovor na sve ovo.

A te priče o 1500 poginulih, opozicionari jesu hrabri, ali nisu sigurno glupi da jurišaju u sigurnu smrt. Tom logikom ni jedan ne bi izdržao dva dana u Siriji, svi bi zalijepili u tamo nekoj pustari. Ljudi su ako su imalo bili pametni, a nadam se da jesu, mogli mirne ruke minobacačima, haubicama, i ostalom teškom artiljerijom bukvalno prerovati svaki centimetar aerodroma, onda polahko tenkovima na za Bešarove vojnike najtežem mjestu napraviti proboj i to je to.

Kakvi crnih 1500 poginulih.
mmaar

#5169 Re: Sirija

Post by mmaar »

Tako to rade Erdoganovi branitelji Sirije, a tek je pocelo.
Mnoga islamska udruženja osudila su i kritikovala sramni čin američkih vojnika u Indžirliku (Turska) koji su spalili Kur'an i minber u jednoj džamiji.

Novinska agencija IRNA prenosi da su turski lokalni mediji prenijeli vijest, no da visoki turski zvaničnici još nisu dali izjavu o spomenutom činu.

S druge strane, Devlet Bagćeli, predsjednik stranke Nacionalni pokret, koja je druga opoziciona stranka u Turskoj, traži hitnu istragu povodom paljenja Kur'ana i minbera.

Glavni policijski inspektor u Adani je rekao da su poduzete sve mjere u rješavanju ovog slučaja. Negodovanja muslimana širom Turske se nastavljaju zbog sramnog čina američkih vojnika.
sarajevoxxxx

#5170 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo kako Teftanaz izgleda ili kako je izgledao u unutrašnjosti. Na videu se vidi kako opozicionari skidaju slike Hafiza Al Asada i Bešara sa zidova prostorija u unutrašnjosti baze. Svaka soba bukvalno vrvi slikama dragog vođe.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... M3gDyk__Co#!
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5171 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

udrch wrote: ne znam koji put ponavljam, ja u svojim postovima ne veličam one koji se zovu "opzicija", jer su mi njihovi ciljevi još nejasni, struktura nepoznata..kada se to ujedini u ozbiljnu oružanu snagu onda će imati moju podršku..

To je sustina koja odredjuje nase "za ili protiv". Ja ne vidim da itko zdusno podrzava Asada, cak sam i ja za njegov odlazak, ali ovi sto sebe nazivaju "oslobodiocima" su u vecini slucajeva neartikulisane grupe, mix svega i svacega, pa samim tim su i veca opasnost za buducnost Sirije. Sad za sad je Asad manje zlo od njih.
Zao mi je sirijskog naroda koga su uvukli u sve ove patnje. :sad:
Opetja033

#5172 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kakva panika medju cuvarima i idolopoklonicima lika i djela Assada jr. :lol:

Cuj hiljadu i pol poginulih oslobodilaca i artiljerijski/zracni napad na bazu od strane rezima nakon oslobadjanja :lol:

Pa ljudi oslobodioci setaju po bazi k'o ja po svom dnevnom boravku. Ko prosipa suplju o hiljadama mrtvih oslobodilaca? Ruskaja? SANA? PressTV? SRNA?
Klavikula

#5173 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ja ne znam jel vi citate ista osim islambosna. i sirijski opservatoriji za ljudska prava u lonodnu je potvrdio da je baza bombardovana nakon zauzimanja terorista. mogu misliti kakva je zaista situacija na terenu kad je cak i opservatoriji iz londona potvrdio ovu vijest.
Avetinho

#5174 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:ja ne znam jel vi citate ista osim islambosna. i sirijski opservatoriji za ljudska prava u lonodnu je potvrdio da je baza bombardovana nakon zauzimanja terorista. mogu misliti kakva je zaista situacija na terenu kad je cak i opservatoriji iz londona potvrdio ovu vijest.
Naravno da niko ne sumnja da ce Asadovske diktatorsko-rezimske trupe bombardovati sve sto vide. Bombardovani su svakodnevno i mnogi drugi gradovi u Siriji od strane rezimskih Asadovsko-diktatorskih snaga. Nekako ne mogu s tim da povezem 1463 poginulih, koje nije imao ko drugi da broji osim besposlicari iza monitora. Vise mi lici na broj onako ofrlje izmisljen u propagandne svrhe.
Opetja033

#5175 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:ja ne znam jel vi citate ista osim islambosna. i sirijski opservatoriji za ljudska prava u lonodnu je potvrdio da je baza bombardovana nakon zauzimanja terorista. mogu misliti kakva je zaista situacija na terenu kad je cak i opservatoriji iz londona potvrdio ovu vijest.
Aha, dakle nemas nijednog jedinog argumenta iz bilo kojeg nezavisnog medija kada tvrdis da je poginulo 1500 oslobodilaca. Vec se sluzis pogadjanjima, znaci ako je Sirijski opservatorij za ljudska prava rekao kako je baza bombardovana nakon sto je oslobodjena - time potvrdjuju rezimsku izmisljotinu da je 1500 ljudi poginulo u tom napadu.

Logika. :lol:
Locked