Sirija
- Klavikula
#4901 Re: Sirija
http://www.advance.hr/vijesti/australsk ... o-ne-cine/
steta sto im se nece moci suditi kad se vrate u Australiju
steta sto im se nece moci suditi kad se vrate u Australiju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4902 Re: Sirija
iz svake zemlje po 100 eto ti 20.000 bradonja pljačkaša sotoninih sinova jahača apokalipse
treba ih sve u mentalne institucije poslati
treba ih sve u mentalne institucije poslati
- stotka12
#4903 Re: Sirija
...za americku ne znam,tek su je (re)izabrali,a ostaloBlack swan wrote:"pristajem" na istovremeni odlazak britanske američke saudijske vlade zajedno sa sirijskom ...stotka12 wrote:Jedna nepravda ne opravdava drugu nepravduBlack swan wrote:kaže kameron bašar treba da ode jer ima mnogo krvi na rukama
![]()
![]()
![]()
britanac se našao o krvi govoriti![]()
![]()
![]()
pa gdje se dvije ribe tuku tu je kriv britanac (Gandi)
to je jedino pravedno sve ostalo je palamuđenje
P.S
@sumiprimus al ih bijes
- Truba
-
popokatepetl_com
#4905 Re: Sirija
Ma sve Sirijski narod se bori, malo ima placenika sve su to uglavnom pobunjenici iz Sirije 
- Truba
#4906 Re: Sirija
svi smo mi iz sirije 
- Cyrax
#4907 Re: Sirija
Cime? Smajlijima i lol-ovima? Nista iole inteligentno ni od tebe ni od njega.stotka12 wrote: @sumiprimus al ih bijes,al dzaba trolovi su ti to vecinom
Sve suplja " 'ta ti znas" i neki pokusaji humora.
- Truba
#4908 Re: Sirija
ko je vođa revolucije pita se bašar?
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Dolar ekber
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Dolar ekber
- AleksoMKD
#4909 Re: Sirija
Pobunjenici i PKK postigli dogovor za borbu protiv Asada, na slici pregovori sa sve Odzalanovom slikom u pozadini. Kako ce na ovo reagovati Turska?

Izgleda da su pobunjenici ipak pretrpeli velike gubitke u Alepu, pri napadu na policisku bazu gde je i policiska skola.
http://www.independent.ie/breaking-news ... 45995.html
I normalno tu su raznorazni profiteri i male provatne drzave od dva gradska bloka. Covek sakupio grupu boraca i proglasio "drzavu Abu Ali Sulabija" i bori se i protiv pobunjenika i protiv vlasti Asada.
http://www.guardian.co.uk/world/2012/de ... intcmp=239
Meni ovo lici na Mad Max moment
, vredi procitati.
Inace optuzuju gradjane alepa da su sami krivi jer nisu podrzavali revoluciju iz pocetka
The two fighters wait in the staircase watching the street and urging the people to move quickly. "I know they hate us," one says. "They blame us for the destruction. Maybe they are right, but had the people of Aleppo supported the revolution from the beginning this wouldn't have happened."
___________________________________________________________________________________________
The man stands among the blackened, shell-shattered buildings, and reaches up to encompass them in a broad sweep of his wiry arms. "This," he proclaims, "is the state of Abu Ali Sulaibi."
The ruined corner of downtown Aleppo does not, of course, constitute a state and nor does it belong to the man claiming it in his name. But as the Syrian civil war has stagnated and Aleppo has fractured into "liberated" neighbourhoods run by different militias, Abu Ali and commanders like him have become the rulers of a series of mini-fiefdoms. These two blocks of the rebel frontline in Saif al-Dawla are his.
Fifty metres from Abu Ali's sector, across the Saif al-Dawla Boulevard, a similar array of shattered buildings is occupied by government troops. They are close enough that during lulls in the shooting they can continue the conflict by shouting abuse.
On this morning, six civilians stand sheepishly in front of him: a man in his 50s and his teenage son; a lanky man in a coat that is too big for him; a young engineer in rimless glasses and a bald man with his sister, who wears a black hijab. The civilians stay at a distance out of respect or fearing his unchecked anger.
"What do you want?"
"We want to collect some of our stuff, Abu Ali," the older man says.
"Not today. Come back on Saturday."
"But you told us to come on Wednesday."
"I changed my mind. You should know that this is the state of Abu Ali Sulaibi." He roars out his catchphrase as much for the benefit of his men as the civilians.
After dinner he becomes reflective: "I mix everything. Filth with honesty. Street language with religion. I have mixed all the revolutions in me. I am the Bolshevik revolution, the French revolution. I am the modern Guevara.
"Do you know, I am so special. My wife hates it when I say this, but I have had angels fight with me. Many times. In battle, I can feel myself flying," he says. "Flying above the ground."

Izgleda da su pobunjenici ipak pretrpeli velike gubitke u Alepu, pri napadu na policisku bazu gde je i policiska skola.
http://www.independent.ie/breaking-news ... 45995.html
I normalno tu su raznorazni profiteri i male provatne drzave od dva gradska bloka. Covek sakupio grupu boraca i proglasio "drzavu Abu Ali Sulabija" i bori se i protiv pobunjenika i protiv vlasti Asada.
http://www.guardian.co.uk/world/2012/de ... intcmp=239
Meni ovo lici na Mad Max moment
Inace optuzuju gradjane alepa da su sami krivi jer nisu podrzavali revoluciju iz pocetka
The two fighters wait in the staircase watching the street and urging the people to move quickly. "I know they hate us," one says. "They blame us for the destruction. Maybe they are right, but had the people of Aleppo supported the revolution from the beginning this wouldn't have happened."
___________________________________________________________________________________________
The man stands among the blackened, shell-shattered buildings, and reaches up to encompass them in a broad sweep of his wiry arms. "This," he proclaims, "is the state of Abu Ali Sulaibi."
The ruined corner of downtown Aleppo does not, of course, constitute a state and nor does it belong to the man claiming it in his name. But as the Syrian civil war has stagnated and Aleppo has fractured into "liberated" neighbourhoods run by different militias, Abu Ali and commanders like him have become the rulers of a series of mini-fiefdoms. These two blocks of the rebel frontline in Saif al-Dawla are his.
Fifty metres from Abu Ali's sector, across the Saif al-Dawla Boulevard, a similar array of shattered buildings is occupied by government troops. They are close enough that during lulls in the shooting they can continue the conflict by shouting abuse.
On this morning, six civilians stand sheepishly in front of him: a man in his 50s and his teenage son; a lanky man in a coat that is too big for him; a young engineer in rimless glasses and a bald man with his sister, who wears a black hijab. The civilians stay at a distance out of respect or fearing his unchecked anger.
"What do you want?"
"We want to collect some of our stuff, Abu Ali," the older man says.
"Not today. Come back on Saturday."
"But you told us to come on Wednesday."
"I changed my mind. You should know that this is the state of Abu Ali Sulaibi." He roars out his catchphrase as much for the benefit of his men as the civilians.
After dinner he becomes reflective: "I mix everything. Filth with honesty. Street language with religion. I have mixed all the revolutions in me. I am the Bolshevik revolution, the French revolution. I am the modern Guevara.
"Do you know, I am so special. My wife hates it when I say this, but I have had angels fight with me. Many times. In battle, I can feel myself flying," he says. "Flying above the ground."
-
sumirprimus
#4910 Re: Sirija
Još samo nisam dobio etiketu islamskog vadikala,da upotpunim kolekciju,žuti smajli obični...
Inače, logika i zdrav razum nemaju alternativu,bar po meni...
Sto i jedno logično pitanje sam ovdje postavio,i na rijetko koje sam dobio konkretan odgovor...Sada vi meni možete spočitavati da sam neinteligentan,neduhovit,šupljator i sl. al ste mi još uvijek tankosava po pitanju kontraargumenata...
Zar nisu i nama spočitavali karakter rata,zarad prisustva islamskih dobrovoljaca???
Zar se i sami niste smijali,sta smijali,ismijavali,fsa sa neakvim praćkama,i sličnim improvizacijama od oružja,gdje je ta haj tek oprema ako ih zapad naoružava???
Taktika saa,nije katastrofalna,bez inicijative,statična,gdje griješim???
I tako,većinom priča slična onoj naših prekodrinskih komšija,smajli žuti obični
Sto i jedno logično pitanje sam ovdje postavio,i na rijetko koje sam dobio konkretan odgovor...Sada vi meni možete spočitavati da sam neinteligentan,neduhovit,šupljator i sl. al ste mi još uvijek tankosava po pitanju kontraargumenata...
Zar nisu i nama spočitavali karakter rata,zarad prisustva islamskih dobrovoljaca???
Zar se i sami niste smijali,sta smijali,ismijavali,fsa sa neakvim praćkama,i sličnim improvizacijama od oružja,gdje je ta haj tek oprema ako ih zapad naoružava???
- Truba
#4911 Re: Sirija
ne da mi se dešifrirati šta si htio reći ali da ti pokušam odgovoriti...sumirprimus wrote:Još samo nisam dobio etiketu islamskog vadikala,da upotpunim kolekciju,žuti smajli obični...
mi forumaši živimo u singapuru
1993. je
"vi" podržavate bele orlove, šešeljevce i specijalce nišlije
"mi" podržavamo legalnu vladu, bez obzira što trenutno ne predstavlja čitavu zemlju zalažemo se za protjerivanje stranih plaćenika i nove izbore sa ili bez bašara
-
sumirprimus
#4912 Re: Sirija
Ne mrki labude,nego ti uletiš ko padobranac , i nije namijenjeno tebi:)
Nisam ni na čijoj strani, i živo me zabole,nit mi je stalo da nečije mišljenje promijenim...
I tako..
Nisam ni na čijoj strani, i živo me zabole,nit mi je stalo da nečije mišljenje promijenim...
I tako..
-
sumirprimus
#4913 Re: Sirija
Inače neko spomenu mape,te famozne mape,mene više homs,hama alepo i slični podsjećaju na naše enklave iz rata,slabo gdje da smo tako držali šešeljevce,arkanovce,tigrove i ostale mace u okruženjima
Pa dobro,i razlika u naoružanju,nije ni drastična...
- Cyrax
#4914 Re: Sirija
Samo se cekalo poredjenje sa ratom u BiH 
- Truba
#4915 Re: Sirija
vidim da nerazgovjetno pišeš i to u šiframa pa reko šta pokušavaš reći kad je situacija jasnasumirprimus wrote:Ne mrki labude,nego ti uletiš ko padobranac , i nije namijenjeno tebi:)
I tako..
neko tvrdi da je bašar nišlija u svojoj zemlji
treba sve nacrtati i pojednostaviti da se skupa smijemo
isto ko mom starom što je lik pobjegao s dobrinje i odganizirao odbranu na čvili
egipat se brani u siriji
-
sumirprimus
#4916 Re: Sirija
Da,samo si to imao za reći???Cyrax wrote:Samo se cekalo poredjenje sa ratom u BiH
Izvadi dio koji ti se ne sviđa i opovrgni
- Truba
#4917 Re: Sirija
nikakve mape ne važe u pustinji...sumirprimus wrote:Inače neko spomenu mape,te famozne mape,mene više homs,hama alepo i slični podsjećaju na naše enklave iz rata,slabo gdje da smo tako držali šešeljevce,arkanovce,tigrove i ostale mace u okruženjima![]()
ja sam bio u pustinji 2 minute neka hvala
postotci držanja pustinje me ne zanimaju
gradovi i prometnice su najbitnije... očito ni granice nisu bitne...bradonje će naći put i kroz iglene uši
-
sumirprimus
#4918 Re: Sirija
Pa da,šifra ti je jerbo ti se ne sviđa ono što pišem,jerbo tu su strašn bugi vugi bradonje,islamski plaćenici teroristi buuuu...Black swan wrote:vidim da nerazgovjetno pišeš i to u šiframa pa reko šta pokušavaš reći kad je situacija jasnasumirprimus wrote:Ne mrki labude,nego ti uletiš ko padobranac , i nije namijenjeno tebi:)
I tako..
neko tvrdi da je bašar nišlija u svojoj zemljial bukvalno a gore fataju egipćane koji šire demokraciju u siriji
treba sve nacrtati i pojednostaviti da se skupa smijemo![]()
isto ko mom starom što je lik pobjegao s dobrinje i odganizirao odbranu na čvilisamo obrnuto
egipat se brani u siriji
Pričaš o neakvom trijebljenju kršćana,a što onda frajeru ne spomeneš sabru i šatilu,najveći masakr u libanonsko izraelskom ratu,koji su počinile upravo kršćanske milicije,ono sistematsko ubijanje po izbjegličkim kampovima,a opet u betlehemu božić bata bez problema,al i to je šifra zar ne
Mislim ono,bliski istok,ko ga prokljuvi svaka mu dala
p.s i bašara i njegovu armiju su svi plaćali,svima se od plate izdvajalo,baš ko i "našu" jna,il si premlad pa se ne sjećaš,analogije metar???
-
sumirprimus
#4919 Re: Sirija
da da,pričam o urbanim mjestima,gradovima!!! pruči malo tematiku,pa kontriraj,živ bioBlack swan wrote:nikakve mape ne važe u pustinji...sumirprimus wrote:Inače neko spomenu mape,te famozne mape,mene više homs,hama alepo i slični podsjećaju na naše enklave iz rata,slabo gdje da smo tako držali šešeljevce,arkanovce,tigrove i ostale mace u okruženjima![]()
ja sam bio u pustinji 2 minute neka hvala
postotci držanja pustinje me ne zanimaju
gradovi i prometnice su najbitnije... očito ni granice nisu bitne...bradonje će naći put i kroz iglene uši
inače,kroz pustinju su najbolje križari nalazili put,zar ne
- Cyrax
#4920 Re: Sirija
Da napises jos desetak velahavle recenica koje ni sam ne razumijes? Nigdje nikakve veze ni smisla mislim znam da trolas ovdje ali trolaj strucno. Ne trolaj kao osoba sa posebnim potrebama- Od sad si na ignoreu, bio si malo u pocetku zabavan sad si isfurao jbg. Bice bolje na drugoj temi.sumirprimus wrote:Da,samo si to imao za reći???Cyrax wrote:Samo se cekalo poredjenje sa ratom u BiH
Izvadi dio koji ti se ne sviđa i opovrgni
- Truba
#4921 Re: Sirija
ne moram imati enciklopedijsko znanje niti doktorat iz bliskoistočnih kretanja da bih razlikovao dobro od zla
ili bolje reći manje zlo od čistog zla
-
sumirprimus
#4922 Re: Sirija
Ništa onda ćiro,mrkog labuda pod ruku i na sf tematiku,tamo nema teških tema 
- Truba
#4923 Re: Sirija
vidim da bole hiljadugodišnje rane ali vratimo se u sadašnjostsumirprimus wrote:da da,pričam o urbanim mjestima,gradovima!!! pruči malo tematiku,pa kontriraj,živ bio
inače,kroz pustinju su najbolje križari nalazili put,zar neil je i ovo šifra
-
sumirprimus
#4924 Re: Sirija
ni ja ne moram biti mufid memija,vas u goloj vodi,da bi ti kontraargumentirao...Black swan wrote:ne moram imati enciklopedijsko znanje niti doktorat iz bliskoistočnih kretanja da bih razlikovao dobro od zla
-
sumirprimus
#4925 Re: Sirija
Black swan wrote:vidim da bole hiljadugodišnje rane ali vratimo se u sadašnjostsumirprimus wrote:da da,pričam o urbanim mjestima,gradovima!!! pruči malo tematiku,pa kontriraj,živ bio
inače,kroz pustinju su najbolje križari nalazili put,zar neil je i ovo šifra
tu si valjda svoj na svome