vrbas1979 wrote:Ti govoriš "ako Bog da neka bude ubijen" i to opravdavaš i stojiš iza takvih rječi? Ti pozivaš opravdavaš i priiželjkuješ ubistvo bilo koga na ovoj planeti i to ti je sasvim OK?!?! Još sebi doslovno uzimaš ulogu Boga i određuješ ko će živjeti, a ko ne. Pri tome se još raduješ nečijoj smrti i uz to si opčinjen guranjem tvrdih drvenih predmeta u analni otvir ili ti ga čmar.
Jadna li je ta tvoja "religija". Jadna!
Vehabija nisam. Musliman jesam. Neces me ti kao nemusliman ili osoba koja nejma pojma o Islamu uciti o mojoj vjeri. Islam nije neki hipie pokret, vodimo ljubav a ne rat. Islam ne okrece drugi obraz. Islam itekako priznaje i poziva na zestok obracun sa tiranima i zlostavljacima.. Ooo, Islam itekako priznaje smrtnu kaznu. Kur'an - kao Bozija rijec - direktno govori o tome nad kim smrtnu kaznu treba izvrsiti. Nije ti poznata da je sam Allah dz.s. u Kur'anu rekao: "Ubijajte ih kao sto su i oni vas..."?
Dakle, prije nego pocnes siriti tu hasisarsko-hippie ideologiju i meni vaziti o Islamu procitaj par knjiga o toj uzvisenoj vjeri. Ovako samo ispadas smijesan sa tim pacifistickim smecem.
Dakle kada kazem da ce Assad ako Bog da biti ubijen - to je u potpunosti sa skladom sa mojom islamskom vjerom. To sto se kosi sa tvojim hasisarsko-hippie ubjedjenjima nije moj problem. Ali nemoj mi molim te ti kao nemusliman drzati vazove o Islamu.
EDIT U slucaju da smatras potrebnim, mogu ti navesti barem 10-tak kur'anskih ajeta koji pozivaju na obracun, borbu i ubijanje neprijatelja - kada je vec ratno stanje. Mir je nesto drugo. Pa sam Muhammed a.s., za nas muslimane primjer ponasanja, je naredjivao ubistva neprijatelja. Licno naredjivao.