Sirija

Locked
Klavikula

#4026 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kliksovac wrote:
Klavikula wrote:
meni pomalo smijesno izgleda kad se prica o padu Assada, ko ce ga oboriti, teroristi? ne budite smjesni, oni da bi nekog oborili moraju da pobjede bar jednu bitku, a do sad su sve izgubili, uz to valja reci da sirijska armija ne koristi ni 20% svojih kapaciteta, armija je rasporedjena na granici, a ovi sto se bore, tacnije sto ganjaju "osloboditelje" vrlo uspjesno suzbijaju prijetnje. sustina njihovog ratovanja je da teroristi ulete u neku ulicu, cetvrt, zgrada i pocnu pucati, ubijati civile okolo, u tom dolazi armija, ako teroristi imaju srece uspiju pobjeci, ako ne nakon malog puskaranja armija ih eliminise i oni zavrse za sva vremena.
:-) :-) :-)
poslije svih besmislica koje si provaljivao po forumu na ovoj temi, sa tobom je besmisleno raspravljati...hajd ti još jedanput čestitaj Bašarovcima oslobađanje Alepa od ''plaćenika terorista i bijelosvetskog ološa iz Saudije, Libije i Katara'' :lol: :lol: :lol:
pa haj ti stavi snimak borbe, da vidimo te silne pobjede slobodne sirijske, oslobodilacke armije :thumbup:
kliksovac

#4028 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Klavikula wrote:
pa haj ti stavi snimak borbe, da vidimo te silne pobjede slobodne sirijske, oslobodilacke armije
prvo ti snimku oslobodjenog Alepa od ''terorista i plaćenika'' ali ako može neki provjeren i pouzdan izvor tipa advance.hr sirijske državne tv Dunja, SANA i slično.. :lol:
Klavikula

#4029 Re: Sirija

Post by Klavikula »

direktan okrsaj, ne poziranje, toga sam se dosta nagledo.

iskren da t budem koji god snimak da sma pogledo, gdje se vidi borba, teroristi su dobro nadrapali. uglavnom su bez glave ostajali.

ja nikad nisam reko da je Alep oslobodjen, a nekoliko puta da su neke cetvrti oslobodjene, sto se pokazalo tacnim :thumbup:
agnostic_front

#4030 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

micki125 wrote:
agnostic_front wrote:Ako smijem malo da skrenem sa teme, šta ti misliš o Francuskoj revoluciji? Da li su ubačeni elementi (evo pretpostavićemo engleski, mada se vjerovatno može pretpostaviti da su tu i cionisti imali svoju ulogu) izazvali nered da bi srušili savršeni feudalni sistem, gdje su svi radili i imali hljeba da jedu, ili je to bio pokušaj obespravljenog naroda da izbori slobodu?
babi i žabe se ne porede, pogoto jer je baba živila prije 200 godina, a žaba je još živa. svaka "revolucija" je priča za sebe. generalizaciji ovdje nije mjesto.
Ja znam da se babe i žabe ne bi trebala poredit, ali mi nije jasno kako da razlučim šta su babe, a šta žabe. Nisam ni ja sklon generalizaciji, ali da li igdje postoji revolt građana koji nije smišljen u centrima cionizma? Ili je jednostavno, ako određena zemlja ne spada u "Zapad", protesti i revolucije u tim zemljama su lažni? A ako je protest na "Zapadu", onda je protest iskren?

Jer kažeš da ne treba generalizovat, ali si čini mi se smjestio sve ove turbulencije u zemljama Magriba i na Bliskom Istoku u isti koš, a taj je dolazak "neoliberalnog kapitalizma" (ili je to možda fašizam) na te prostore.
kliksovac

#4031 Re: Sirija

Post by kliksovac »

micki125 wrote:
prdnuli su pobunjenici u šišu. nebi bjelosvjetki ološ pripremao zabadava "intervenciju" i "oslobađanje "sirije.
pobunjenici su prdnuli u Bašaravou šišu, tek toliko da mu začine malo okus dok puši... :lol:
kliksovac

#4032 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Klavikula wrote:
direktan okrsaj, ne poziranje, toga sam se dosta nagledo.

iskren da t budem koji god snimak da sma pogledo, gdje se vidi borba, teroristi su dobro nadrapali. uglavnom su bez glave ostajali.

ja nikad nisam reko da je Alep oslobodjen, a nekoliko puta da su neke cetvrti oslobodjene, sto se pokazalo tacnim :thumbup:

koje četvrti, jel one u kojima su se oko grada Alepa ionako od početka rata nalazile vojne baze Bašarove vojske, vojna akademija, logističke baze, jesu li to zauzeli ? :D
Klavikula

#4033 Re: Sirija

Post by Klavikula »

agnostic_front

#4034 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

@micki,

Dakle, za dobrobit naroda je da ih diktator još teroriše, ubija političke neistomišljenike, jer očigledno da je ovaj rat isprovociran od strane koga, gdje, kako?. I tebi je draže da ih porodica Assad kontroliše, da im upravlja životima, samo zato što je sa druge strane Izrael, i zato što ti imaš određenu teoriju šta bi moglo da se desi u budućnosti? Možemo da zaključimo da je SAD=Izrael? Ako je tako, onda da li opravdavaš Staljinove i Maove zločine, jer su stojali nasuprot SAD-a?

Muslimani će biti šaka jada, a sada su šta?

A šta ti očekuješ da bude poslije decenija diktature? Da im bude med i mlijeko?
Klavikula

#4035 Re: Sirija

Post by Klavikula »

micki125 wrote:
mislim da u ovom slučaju iran nema šta čekati. sporazum o odbrani imaju i mislim da im je bolje uključiti se sada nego čekati da ostanu sami. žalosno je, ali ako do sada nisu proizveli atomsku, loše im se piše.
Iran ce se sigurno ukljuciti ako dodje do otvorene agresije, ali isto tako moguce je da je ovo samo zastrasivanje Sirije, naroda i vlasti. ono sto je sigurno Sirija ima odlicnu PB i PV odbranu, svi ishodi su moguci u slucaju rata. a tu uvijek ostaje i hemijsko oruzje, koje nije nista manje pogubno od atomskog.
nadam se da nece doci do napada, a ako dodje molim boga da ih Assad napuni hemikalijama.
Klavikula

#4036 Re: Sirija

Post by Klavikula »

micki125 wrote: ma tanko je to. sve slabije od s300 je nedovoljno da preokrene ishod rata. sjetimo se kako su im izraleski avioni uletili i uništili reaktor da ih ovi nisu ni primjetili.
ma dobro sve je moguce, al sirijska armija ima Tor, i ima Pancir kratkog dometa, po 50ak baterija oba sistema, od PB odbrane imaju Bastion i C802 sto su izuzetno dobri sistemi, Pancir je najbolji sistem kratkog dometa ikad napravljen, TOR je isto vrhunski sistem srednjeg dometa. ne znam, nadam se da necemo vidjeti kako sve to u praksi djeluje, al na papiru je primamljivo. :thumbup:
Klavikula

#4037 Re: Sirija

Post by Klavikula »

micki125 wrote:
Klavikula wrote:
micki125 wrote: ma tanko je to. sve slabije od s300 je nedovoljno da preokrene ishod rata. sjetimo se kako su im izraleski avioni uletili i uništili reaktor da ih ovi nisu ni primjetili.
ma dobro sve je moguce, al sirijska armija ima Tor, i ima Pancir kratkog dometa, po 50ak baterija oba sistema, od PB odbrane imaju Bastion i C802 sto su izuzetno dobri sistemi, Pancir je najbolji sistem kratkog dometa ikad napravljen, TOR je isto vrhunski sistem srednjeg dometa. ne znam, nadam se da necemo vidjeti kako sve to u praksi djeluje, al na papiru je primamljivo. :thumbup:
jeste, ali il je kratki ili srednji, šta je sa velikim dometom? fali im jer nemaju s300. ne znam, ja se isto nadam da do toga neće doći.

ps. jedan od obožavalaca rebelsa na forumu je promijenio avatar u izraelsku zastavu. je li potreban ikakav komentar o fanovima rebelsa?
ne znam kako sve to funkcionise u detalje, ali ono sto je sigurno je da jedinice na terenu mogu vrsiti zadatke bez problema, to im ova dva sistema, prije svega pancir omogucavaju.
Challenger__

#4038 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

micki125 wrote:
ps. jedan od obožavalaca rebelsa na forumu je promijenio avatar u izraelsku zastavu. je li potreban ikakav komentar o fanovima rebelsa?
Tu nema čuđenja. Cionizam, liberalizam i panvahabizam su tri lica jednog te istog (ne)bića.
agnostic_front

#4039 Re: Sirija

Post by agnostic_front »

Challenger__ wrote:
micki125 wrote:
Tu nema čuđenja. Cionizam, liberalizam i panvahabizam su tri lica jednog te istog (ne)bića.
Glupost.
popokatepetl_com

#4040 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

podrska assadu u borbi protiv terorista i fundamentalista!
kliksovac

#4041 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Challenger__ wrote:
micki125 wrote:
Koje gluposti covjek sve nece od tebe cuti.
Sto se tice tog forumasa sa izraelskom zastavom, tip je zadrti cionista, koji je pokazao svoje pravo lice na temi "Izrael je opet pocinio zlocin".
snaga_znanja

#4042 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Za koga ovdje navijamo?
Revoltage

#4043 Re: Sirija

Post by Revoltage »

snaga_znanja wrote:Za koga ovdje navijamo?
Ako sam dobro upratio, onda ovdje ljudi navijaju da što više ljudi pogine. Zalosno.
kliksovac

#4044 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Revoltage wrote:
snaga_znanja wrote:Za koga ovdje navijamo?
Ako sam dobro upratio, onda ovdje ljudi navijaju da što više ljudi pogine. Zalosno.
što onda navijaš za Asada koji već godinu i devet mjeseci ubija sirijski narod ? :roll:
kliksovac

#4045 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Slobodna Vojska Sirije zauzela sjedište baas stranke i očekuje se da će uskoro zauzeti cijeli grad El Sefira južno od Alepa..

http://www.youtube.com/watch?v=Hv0eEXA3 ... r_embedded

ovi Bašarovci u sve gorem položaju..ne pomažu im ni ruske aerosolne ni kasetne a ni bojler-tnt-bombe... :lol:
kliksovac

#4046 Re: Sirija

Post by kliksovac »

micki125 wrote:
pa takvi i navijaju za asada i vrlo su zabrinuti za sirijski narod, jednom riječju altruisti.
reci nam šta je Asad učinio protiv Izraela cijelo vrijeme svoje vladavine ?
kliksovac

#4047 Re: Sirija

Post by kliksovac »

micki125 wrote:
učinio je ono što je mogao, tj ništa. ali je izgradio dosta jaku državu i vojsku koja je u perspektivi mogla povratiti golan. sada, i ovakva sirija, nikad više neće biti vojna sila. što i jeste glavni cilj rebelsa, svjesno ili ne, al tako je.
tu se već slažemo,nije učinio apsolutno ništa, a svu silu od vojske koju je imao, miliciju šebihe, agente i špijune usmjerio je prije svega protiv svog naroda kako bi se do smrti kao i njegov otac održao na vlasti, a to nam sada evo već skoro dvije godine i dokazuje..sva vojna sila, generali, preko 4000 tenkova, avioni, helikopteri, topovi, svo silno oružje stavljeni su na raspolaganje samo kako bi on svoju guzicu održao na predsjedničkom tronu..
Golansku visoravan prije bi zauzela rulja ovih pobunjenika Slobodne Vojske Sirije, sa kalašima i rpg-ovima, uz halabuku i galamu nego Asadovi nesposobni generali sa tenkovima, koji su svoju nesposobnost dokazali u ovom gradjanskom ratu..
Klavikula

#4048 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kliksovac wrote:
micki125 wrote:
učinio je ono što je mogao, tj ništa. ali je izgradio dosta jaku državu i vojsku koja je u perspektivi mogla povratiti golan. sada, i ovakva sirija, nikad više neće biti vojna sila. što i jeste glavni cilj rebelsa, svjesno ili ne, al tako je.
tu se već slažemo,nije učinio apsolutno ništa, a svu silu od vojske koju je imao, miliciju šebihe, agente i špijune usmjerio je prije svega protiv svog naroda kako bi se do smrti kao i njegov otac održao na vlasti, a to nam sada evo već skoro dvije godine i dokazuje..sva vojna sila, generali, preko 4000 tenkova, avioni, helikopteri, topovi, svo silno oružje stavljeni su na raspolaganje samo kako bi on svoju guzicu održao na predsjedničkom tronu..
Golansku visoravan prije bi zauzela rulja ovih pobunjenika Slobodne Vojske Sirije, sa kalašima i rpg-ovima, uz halabuku i galamu nego Asadovi nesposobni generali sa tenkovima, koji su svoju nesposobnost dokazali u ovom gradjanskom ratu..
prvo ovo je gradjanski rat isto kolko je i kod nas bio. drugo Assad je uradio dosta u borbi protiv cionizma, Sirija je jedna od drzava koja je najvise ratovala protiv Izraela, rezultati su uvijek bili isti, Izrael je pobjedjivo, ali za razliku od nekih drugih Sirija nikad nije bila izraelski saveznik (tajno ili javno). 2006 Hezbollah je uspio pobjediti Izrael, a vazna karika u tom lancu je Sirija, konkretno, logisticka pomoc od Assada.
i te tvoje opaske kako sirijski generali ne mogu vratiti Golan, a vratila bi ga saka tekbirasa je vise nego glupa i ne vrijedi se obazirati.
sumirprimus

#4049 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

vidim bar se u nečemu slažete :)
matematicar_teski

#4050 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Molim te klavikula nemoj koristi frazu tekbirasi, to si procito na myciti military.
Locked