Sirija
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#3526 Re: Sirija
Kako sad "nebitno"?
Tema je Sirija. U Siriji je rat. Sve je bitno. Čitam svaku poruku na ovoj temi nebil došao do informacija šta se to tamo dešava.
Tema je Sirija. U Siriji je rat. Sve je bitno. Čitam svaku poruku na ovoj temi nebil došao do informacija šta se to tamo dešava.
- reunion
#3527 Re: Sirija
U Siriji se Amerika i S. Arabija bore za građanska prava obespravljenog naroda u Siriji. Bore se protiv diktatora Asadada.Hame_ wrote:Kako sad "nebitno"?
- Klavikula
#3528 Re: Sirija
prva recenica se uopste nije ticala rata u Siriji, kao sto sam reko, sve sto sam u tom postu htio napisati o ratu u Siriji smjestio sam u drugu recenicu.
-
jefferson
#3529 Re: Sirija
Pa i Sadam je imao izbore, vazda dobija 99% glasova a 1% bili nevazeci listici.Klavikula wrote:sad bi ti nesto reko, al necu zaradit cu ban zbog gluposti..Hame_ wrote:Klavikula wrote:predsjednik je igrom slucaja alavit...
alavita ima oko 10-12% ...
e sad da li je to moguce?
naravno da nije![]()
samo jedna stvar je zanimljiva, bili izbori i opet alavit pobjedi, vecinu glasova dobio od sunita
Ah da, prilikom glasanja se moralo staviti ime i prezime i adresa stanovanja
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#3530 Re: Sirija
Hoćeš li ti meni više odgovoriti na bilo koju svoju rečenicu ili ćeš tako palamudit koja je prva, koja je druga, prva se uopšte nije ticala rata, rat sam smjestio u drugu,...Klavikula wrote:prva recenica se uopste nije ticala rata u Siriji, kao sto sam reko, sve sto sam u tom postu htio napisati o ratu u Siriji smjestio sam u drugu recenicu.
Nemoj se ljutit, ali mislim da bi tebi neki blog bolje odgovarao. Da pišeš i da ostali samo čitaju. Forum je da razmjenjujemo mišljenja i diskutujemo, aktivne teme su odlične i tu prikupljam super informacija.
Znači, molio bih te da nastaviš sa pisanjem ali i učestvovanjem u raspravi.
- Klavikula
#3531 Re: Sirija
pa ne govorimo o izborima u Americijefferson wrote: Pa i Sadam je imao izbore, vazda dobija 99% glasova a 1% bili nevazeci listici.
Ah da, prilikom glasanja se moralo staviti ime i prezime i adresa stanovanja
a zanimljivo je kako neki kritikuju ispravnost izbora u Siriji samo na osnovu toga sto je Assad pobjedio, ako vec kritikujete budite malo konkretniji, na sta tacno sumnjate, na koji nacin je sve to odradjeno?
takodjer ni medjunarodna zajednica se nije konkretno izjasnila sta ne valja na izborima u Siriji, vec samo jedan dio ne priznaje izbore zato sto je Assad pobjedio..
- Klavikula
#3532 Re: Sirija
pa reko sam ti vec, ako kazem vrlo lako mogu zaraditi ban, tako da to zadovoljstvo ne zelim sebi priustiti, a ovdje smo da raspravljamo o temi Sirija, prva recenica se uopste te teme nije ticala, vec iskljucivo druga, ako zelis da raspravljamo, mozemo o tome.Hame_ wrote:Hoćeš li ti meni više odgovoriti na bilo koju svoju rečenicu ili ćeš tako palamudit koja je prva, koja je druga, prva se uopšte nije ticala rata, rat sam smjestio u drugu,...Klavikula wrote:prva recenica se uopste nije ticala rata u Siriji, kao sto sam reko, sve sto sam u tom postu htio napisati o ratu u Siriji smjestio sam u drugu recenicu.
Nemoj se ljutit, ali mislim da bi tebi neki blog bolje odgovarao. Da pišeš i da ostali samo čitaju. Forum je da razmjenjujemo mišljenja i diskutujemo, aktivne teme su odlične i tu prikupljam super informacija.
Znači, molio bih te da nastaviš sa pisanjem ali i učestvovanjem u raspravi.
dakle, suniti izabrali alavita da ih predstavlja....
- Hame_
#3533 Re: Sirija
Pa dobro onda, ko ratuje u tako izabranoj većini u cijeloj zemlji skoro drugu godinu?
- Klavikula
#3534 Re: Sirija
vecinom bjelosvjetski olos uz odredjene grupe ekstremnista iz Sirije protiv legalne sirijske vojske.
a valja spomenuti, da se sirijski narod jeste bunio protiv Assada i njegove vlade, bili su mirni protesti, nakon cega su uslijedile reforme, izmedju ostalog i uvodjenje visestranackih izbora. naravno te proteste ja podrzavam, na njima je ucestvovao sirijski narod, bez obzira jesu li bili suniti, siti, alaviti, krscani, amrenci ili neki drugi narod. apsolutno opravdani protesti na kojima su gradjani zeljeli neke promjene, ali ne i rusenje vlastite drzave, nakon toga su se umjesale zapdne i regionalne drzave, ubacile placenike, naoruzanje, instruktore i evo vidimo kako stvari stoje. opsti haos u drzavi.
a valja spomenuti, da se sirijski narod jeste bunio protiv Assada i njegove vlade, bili su mirni protesti, nakon cega su uslijedile reforme, izmedju ostalog i uvodjenje visestranackih izbora. naravno te proteste ja podrzavam, na njima je ucestvovao sirijski narod, bez obzira jesu li bili suniti, siti, alaviti, krscani, amrenci ili neki drugi narod. apsolutno opravdani protesti na kojima su gradjani zeljeli neke promjene, ali ne i rusenje vlastite drzave, nakon toga su se umjesale zapdne i regionalne drzave, ubacile placenike, naoruzanje, instruktore i evo vidimo kako stvari stoje. opsti haos u drzavi.
-
joe_black
#3535 Re: Sirija
Putin je.o mater glupom Erdoganu
Putin i Erdogan
Moskva – Turski premijer Redžep Taip Erdogan se našao u nebranom grožđu. Naime, Erdogan je pokušao da ubedi Putina da prekine podršku Siriji, ali je od svega uspeo da čuje stav Vladimira Putina u slučaju da turska vojska uđe pešadijom u Siriju. Turski list Aydinlik je objavio stenogram telefonskog razgovora do koga je došlo 8. oktobra između Erdogana i Putina.
Putin: „Ukoliko samo jedan turski vojnik pređe sirijsku granicu, Rusija će oštro reagovati“.
Erdogan: „To je pretnja? To za nas nije prihvatljivo“.
Putin: „Mislite kako hoćete, ja sam svoje rekao“.
Aydinlik navodi da je Erdogan posle ovih reči spustio telefonsku slušalicu, dok su neki sirijski i palestinski izvori objavili – da je to uradio Putin.
Pojavile su se, međutim, i tvrdnje da se takav razgovor nije ni desio.
U međuvremenu, agencije javljaju da je ruski razarač Smetlivi prošao Dardanele 20 oktobra i da je najverovatnije na putu za sirijsku luku Tartus.
Putin i Erdogan
Moskva – Turski premijer Redžep Taip Erdogan se našao u nebranom grožđu. Naime, Erdogan je pokušao da ubedi Putina da prekine podršku Siriji, ali je od svega uspeo da čuje stav Vladimira Putina u slučaju da turska vojska uđe pešadijom u Siriju. Turski list Aydinlik je objavio stenogram telefonskog razgovora do koga je došlo 8. oktobra između Erdogana i Putina.
Putin: „Ukoliko samo jedan turski vojnik pređe sirijsku granicu, Rusija će oštro reagovati“.
Erdogan: „To je pretnja? To za nas nije prihvatljivo“.
Putin: „Mislite kako hoćete, ja sam svoje rekao“.
Aydinlik navodi da je Erdogan posle ovih reči spustio telefonsku slušalicu, dok su neki sirijski i palestinski izvori objavili – da je to uradio Putin.
Pojavile su se, međutim, i tvrdnje da se takav razgovor nije ni desio.
U međuvremenu, agencije javljaju da je ruski razarač Smetlivi prošao Dardanele 20 oktobra i da je najverovatnije na putu za sirijsku luku Tartus.
-
sumirprimus
#3536 Re: Sirija
al najsmjesnije je da ce rusija ostro reagirat,a haaa isto ko i u slucaju iraka,libije,afganistana,kosova,bih...
- Klavikula
#3537 Re: Sirija
da li je doslo do tog razgovora ne zna se, mozda jeste, mozda nije. al ono sto je sigurno je da ruski razarac ide prema Tartusu i da Rusi nece dopustiti gubitak Sirije, ne zbog Sirije vec zbog sebe i luke Tartus, ako nju izgube ruska moranrica na Mediteranu vise nema svrhu, a to je jako bitno podrucje.
-
matematicar_teski
#3538 Re: Sirija
Klavikula wrote:da li je doslo do tog razgovora ne zna se, mozda jeste, mozda nije. al ono sto je sigurno je da ruski razarac ide prema Tartusu i da Rusi nece dopustiti gubitak Sirije, ne zbog Sirije vec zbog sebe i luke Tartus, ako nju izgube ruska moranrica na Mediteranu vise nema svrhu, a to je jako bitno podrucje.
sto znaci da turci mogu vrlo lahko potopiti taj razarac,ako rusija nesta priprjeti
- Opetja033
#3539 Re: Sirija
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Opetja033
1 mjesec
» Opetja033
1 mjesec
Last edited by Anonymous on 24/10/2012 17:57, edited 1 time in total.
Reason: info
Reason: info
- black
- Klavikula
#3541 Re: Sirija
ako budu smjeli vjerovatno mogu.matematicar_teski wrote:Klavikula wrote:da li je doslo do tog razgovora ne zna se, mozda jeste, mozda nije. al ono sto je sigurno je da ruski razarac ide prema Tartusu i da Rusi nece dopustiti gubitak Sirije, ne zbog Sirije vec zbog sebe i luke Tartus, ako nju izgube ruska moranrica na Mediteranu vise nema svrhu, a to je jako bitno podrucje.
sto znaci da turci mogu vrlo lahko potopiti taj razarac,ako rusija nesta priprjeti
- Cyrax
#3542 Re: Sirija
matematicar_teski wrote: sto znaci da turci mogu vrlo lahko potopiti taj razarac,ako rusija nesta priprjeti
-
kliksovac
#3543 Re: Sirija
ako Asadove vojnike placa Asad i njegov rezim a ove druge Katar, Saudija ili neko treci, u cemu je problem...placeni jedni, placeni drugi...zasto su jedni placenici a drugi ne ?
-
kliksovac
#3544 Re: Sirija
Rusi su sposobni tlaciti samo cecensku sirotinju ..sta je smijesno ?Cyrax wrote:matematicar_teski wrote: sto znaci da turci mogu vrlo lahko potopiti taj razarac,ako rusija nesta priprjeti
- Klavikula
#3545 Re: Sirija
da sirijska vojska ne placa svoje vojnike reko bi kako ih ne placa, ovo ono. pa jel normalno da se placa profesionalna vojska, u svim drzavama je normalno, eto samo kod Assada nije. dodjes do zida i onda pravis budalu od sebe samo da bi odbranio krivog. budi realan.kliksovac wrote:ako Asadove vojnike placa Asad i njegov rezim a ove druge Katar, Saudija ili neko treci, u cemu je problem...placeni jedni, placeni drugi...zasto su jedni placenici a drugi ne ?
kad nekog zaboli kurje oko kriv mu Assad, za sve je on kriv.
- AliceInChains
#3546 Re: Sirija
kliksovac wrote:ako Asadove vojnike placa Asad i njegov rezim a ove druge Katar, Saudija ili neko treci, u cemu je problem...placeni jedni, placeni drugi...zasto su jedni placenici a drugi ne ?
Tacno, i ja se bas pitam, sto smo mi tuzili Smrdiju.....mislim, oni su placali cetnicke rebele u Bosni, da se bore protiv rezima medunarodno priznate drzave. Placeni jedni, placeni drugi....cista logika.
- AliceInChains
#3547 Re: Sirija
Tvoj nadasve ozbiljan stav i (kao primjer) cinjenica, da zapad evo vec godinu dana podrzava pad Sirije, bez uspjeha.kliksovac wrote:Rusi su sposobni tlaciti samo cecensku sirotinju ..sta je smijesno ?Cyrax wrote:matematicar_teski wrote: sto znaci da turci mogu vrlo lahko potopiti taj razarac,ako rusija nesta priprjeti
- reunion
#3548 Re: Sirija
Godinu i po dana.AliceInChains wrote: Tvoj nadasve ozbiljan stav i (kao primjer) cinjenica, da zapad evo vec godinu dana podrzava pad Sirije, bez uspjeha.
-
Revoltage
#3549 Re: Sirija
Kažu pobunjenici preuzeli Halep.