Sirija

Locked
Cyrax

#2801 Re: Sirija

Post by Cyrax »

sumirprimus wrote:al ga oslobadjaju mjesecima, :roll:
Najlakse bi bilo sravnati sve cetvrti gdje se banda nalazi ali koliko bi civila izginulo? Gdje ce narod poslije zivjeti? Ko ce ponovo izgraditi sve?
Da ne pricamo kako bi "demokratski" mediji jedva docekali da pokazu sravnjen grad i stotine mrtvih civila.
Vjeruju da imaju vjestine i volje da mogu zgradu po zgradu ocistiti bez previse razaranja.
madner

#2802 Re: Sirija

Post by madner »

Jasta, vjestinu 125mm i volju 152mm :D
Cyrax

#2803 Re: Sirija

Post by Cyrax »

madner wrote:Jasta, vjestinu 125mm i volju 152mm :D
Po potrebi i to :D
Sta ce kad ih se 20 nagura na jedan cosak i poziraju kamerama. :roll:
KIMBO

#2804 Re: Sirija

Post by KIMBO »

:lol:
Klavikula wrote:
vrbas1979 wrote:Abdul Saleh, bivši poslovni čovjek koji je postao zapovjednik brigade Tawhid, jedne od najvećih pobunjeničkih formacija u Alepu, rekao je da njegovi borci kontroliraju više od 40 posto grada.

Po njegovim riječima, najbliži tenkovi udaljeni su samo dva kilometra od grada. Na pitanje novinara u kojem smjeru, Saleh je u jednom od rijetkih potpuno iskrenih trenutaka odgovorio 'u svim smjerovima'.
to ovih 40% :
Sirijska vojska potvrdila je danas kako su tijekom noći i jučerašnjeg dana uspostavili potpunu kontrolu nad ključnim gradskim četvrtima u kojima su se nalazili pobunjenički elementi - Salaheddine i Hamdaniya.
Prema informacijama koje su preneli državni mediji vojska je isterala pobunjenike iz predgrađa Sala el Din, jednog od glavnih ustaničkih uporišta i važne rute preko koje su dovlačili pojačanja.
I severoistočna četvrt Šakur od jutros je na meti sirijske vojske. Kako prenosi Bi-Bi-Si žestoke borbe su izbile i blizu komande vazduhoplovnih snaga u zapadnom delu grada.
"osloboditelji" sa svojih 3500-4000 boraca bi teoretski mozda mogli kontrolisati jedan kvart u Alepu, al posto su dislocirani u nekoliko kvartova nemaju nikakve sanse da kontrolisu bilo sta...vojska ce uci i potamaniti ih, ili ce mozda uspjeti pobjeci, samo je pitanje kolike ce gubitke, u ljudstvu i tehnici, nanijeti vojsci

"Bilo koji napad na sirijsku teritoriju susrešće se sa snažnim odgovorom, pošto će u tom slučaju iransko-sirijski odbrambeni sporazum biti aktiviran. Turska je dobila snažna upozorenja proteklih dana i sledeću poruku - Pazite se menjanja pravila igre", piše Al Vatan, a prenosi Bi-Bi-Si.
:thumbup:

Kako si samo bio u pravu, nastavi da nam donosiš i ubuduće samo čište, provjerene informacije. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :P :P :P :P :run: :run: :run: :run:
KIMBO

#2805 Re: Sirija

Post by KIMBO »

Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/veliki-na ... om-vojske/
Alep je skoro pa ocesicen, glavna uporista terorista su zauzeta :thumbup:

Najjači argument protiv ljudi koji sve znaju, jer imaju uvide u tajne spise, razumiju se u geostrategiju. Dovoljno je samo vidjeti datume poste, i ono što piše. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run: :run: :run: :run: :-) :-) :-) :-)

provjriti strane 69 i 70. ovog foruma da umreš od smijeha.
stopp

#2806 Re: Sirija

Post by stopp »

Joj sto su mi dragi ovi hrabri FSA borci,njih saka se bori protiv sunita,sita,krscana,alavita,ateista,iranaca,rusa i regularne vojske,hehehe,i opet im ne mogu nista nego salju avione,pa opet nista,hihihihihihi,bravo decki,bravo.
himlerr

#2807 Re: Sirija

Post by himlerr »

SIRIJA JE POLITIKA SAD I OBAME,KOJI SU MISLILI I SIRIJSKI PROGLEM RJEŠITI TIPA LIBIJE,I PUKOVNIKA GADAFIJA,GDJE SU IMALI SVE AL NAŽALOST NISU DEMOKRATIJE,AL OVAJ PUT SE UPLELA RUSIJA PA SJEDNU STRANU OBAMA NAORUŽAVA POBUNJENIKE,A PUTIN VLADINE SNAGE,MISLITE DA AMERIKA NE BI UVODILA DEMOKRATIJU AVIONIMA DA NIJE RUSA..
kliksovac

#2808 Re: Sirija

Post by kliksovac »

sumirprimus wrote:al ga oslobadjaju mjesecima, :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :dance:
kliksovac

#2809 Re: Sirija

Post by kliksovac »

KIMBO wrote:
Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/veliki-na ... om-vojske/
Alep je skoro pa ocesicen, glavna uporista terorista su zauzeta :thumbup:

Najjači argument protiv ljudi koji sve znaju, jer imaju uvide u tajne spise, razumiju se u geostrategiju. Dovoljno je samo vidjeti datume poste, i ono što piše. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run: :run: :run: :run: :-) :-) :-) :-)

provjriti strane 69 i 70. ovog foruma da umreš od smijeha.
:lol: :lol: :lol:

kliksovac

#2810 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Kršcani oformili brigadu Ensarullah

"Mi kršćanski mladići-revolucionari proglašavamo formiranje Ensarullah brigade u okolini Damaska. Mi smo čestiti borci koje će braniti zemlju sa našom muslimanskom braćom"

http://www.youtube.com/watch?v=2A8i3lf7 ... r_embedded

sve se vise raspada Basarov teroristicki rezim
Klavikula

#2811 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.advance.hr/vijesti/sirijski- ... o-carstvo/
"Odjednom su ugledali novac u svojim rukama nakon dugog perioda siromaštva i sada misle kako će novcem kupiti povijest", istaknuo je sirijski predsjednik te naglasio kako će Sirija poraziti terorizam i izaći kao pobjednik, jer teroristi nemaju potporu naroda.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kliksovac

#2812 Re: Sirija

Post by kliksovac »

protesti protiv Basarovog zlocinackog rezima sirom Sirije danas poslije dzuma namaza..

http://www.youtube.com/user/UgaritNews/ ... w=0&page=2

Basar i njegovi p(L)acenici ne mogu zaustaviti talas volje i zelje za slobodom koji se siri Sirijom :thumbup:
Klavikula

#2813 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kliksovac wrote:protesti protiv Basarovog zlocinackog rezima sirom Sirije danas poslije dzuma namaza..

http://www.youtube.com/user/UgaritNews/ ... w=0&page=2

Basar i njegovi p(L)acenici ne mogu zaustaviti talas volje i zelje za slobodom koji se siri Sirijom :thumbup:
edrusu druze jesi to ti opet :D
stopp

#2814 Re: Sirija

Post by stopp »

Lave moj,ako to nije objavio advance.hr ili iranski radio i tv,ne pije vode.
Zalosno ali nekima je to vrh informisanja,jos kad cujes kakve gluposti pisu i protiv koga a koga podrzavaju sve ti je jasno,ostaje mi samo da ih sazaljevam.
stopp

#2815 Re: Sirija

Post by stopp »

Ne nisam,ja sam edrusu :lol: :lol: :lol:
Klavikula

#2816 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp wrote:Ne nisam,ja sam edrusu :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: kolko vas ima, ja taman skontam ko je edrusu, kad edrusu promjeni ime, i sve tako ukrug :D :D
stopp

#2817 Re: Sirija

Post by stopp »

Ima ovdje "pametnih" pa sve znaju,uzmu evo za primjer onog smjesnog sardanapala,on zna koji je grad kome svet,ko je musliman a ko ne i takvih gluposti i filozofiranja da ti se smuci u stomaku i moras trcati na wc.Da vise ne trolamo,da ne bih opet dobio ban :lol: :lol: :lol:

Zapovjednik FSA snaga u Turskoj pukovnik Rijad el Assad najavio ujedinjenje svih oružanih opozicionih grupa u Siriji

http://www.youtube.com/watch?v=qHK6l3Kz ... r_embedded

Jos da obriju brkove i puste brade.
Revoltage

#2818 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Halep: Likvidirano 25 pobunjenika u gradskom naselju Karem Maysar. U gradskom naselju Bustan al-Basha likvidiran vodja povezan sa Al Kaidom Hajj Ibrahim.

EDIT: 4 pobunjenicka snajperista, likvidirana u naselju Suleiman al-Halabi.

Pobunjenicke snage se orijentisu prema jugu grada Halepa.
Last edited by Revoltage on 21/09/2012 19:03, edited 1 time in total.
Klavikula

#2819 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp wrote:Ima ovdje "pametnih" pa sve znaju,uzmu evo za primjer onog smjesnog sardanapala,on zna koji je grad kome svet,ko je musliman a ko ne i takvih gluposti i filozofiranja da ti se smuci u stomaku i moras trcati na wc.Da vise ne trolamo,da ne bih opet dobio ban :lol: :lol: :lol:

Zapovjednik FSA snaga u Turskoj pukovnik Rijad el Assad najavio ujedinjenje svih oružanih opozicionih grupa u Siriji

zlobnici bi primjetili da si ti ovo radio :skoljka:
stopp

#2820 Re: Sirija

Post by stopp »

Daj jedan primjer,ima mojih postovo koliko hoces,edruse,xsamedx,stop,stopp...
Samo jedan primjer?
Klavikula

#2821 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp wrote:Daj jedan primjer,ima mojih postovo koliko hoces,edruse,xsamedx,stop,stopp...
Samo jedan primjer?
alaviti i kurdi nisu muslimani
Revoltage

#2822 Re: Sirija

Post by Revoltage »

Sirijska komanda javlja veliki napredak u naseljima al-Sakhour i al-Arkoub (Halep). Međuvremenu sporadicni protesti u više mjesta u Siriji.
stopp

#2823 Re: Sirija

Post by stopp »

Mogao si kopirati post a ne bubnuti.Kurde nisam spomeuno a za alavite je moguce.Muslimanima je Gospodar Allah a ne alija,tako da je to jasno kao dan.
Klavikula

#2824 Re: Sirija

Post by Klavikula »

stopp wrote:Mogao si kopirati post a ne bubnuti.Kurde nisam spomeuno a za alavite je moguce.Muslimanima je Gospodar Allah a ne alija,tako da je to jasno kao dan.
uh izvini, moja greska, nisam mislio na Kurde, vec na site, jos jednom izvinjavam se..Alaviti sebe smatraju muslimanima, tako da......
asurbanipal

#2825 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

stopp wrote:Ima ovdje "pametnih" pa sve znaju,uzmu evo za primjer onog smjesnog sardanapala,on zna koji je grad kome svet,ko je musliman a ko ne i takvih gluposti i filozofiranja da ti se smuci u stomaku i moras trcati na wc.Da vise ne trolamo,da ne bih opet dobio ban :lol: :lol: :lol:

Ja ne određujem ko je musliman, a ko nije. Ali zato određuju ovi kao na klipu, koji troše ili bolje reći bacaju pare na kocku, alkohol, drogu, prostitutke, fudbalske klubove, a u slobodno vrijeme se bave finansiranjem ratova i "slobodarskih vojski". Sve u "skladu sa Šerijatom", "po Kur'anu i sunnetu..." Što bi rekao @amonimni, "vode mudru politiku".

I uz put ovdje nije problem u Assadu, već u sistemu koji ne odgovara bjelosvjetskoj mafiji, predvođenih Izraelom, SAD-om, Britanijom, Francuskom i njihovim prostitutkama sa Arapskog poluostrva. Assad će svakako otići, ali zato će "oslobodioci" uspostaviti novi sistem po mjeri kapitalista, cionista i neoharidžija čije su ruke krvave do lakata...
Locked