Ne znam za Siriju i Libiju, ali u Bosnu su svi ratovi dosadašnji došli izvana! Računam od ''Nevesinjske puške''!CVIKERASH wrote:Vazda neka sranja gdje su muslimani.Zasto?
Sirija
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#26 Re: Sirija
- ladyada
#27 Re: Sirija
Black swan wrote:ja sam samo htio reći da ne vjerujem u goloruke borce i branitelje
nismo u osnovnoj niti slušamo o partizanima
-
theTruePath
#28 Re: Sirija
u siriji suniti cine apsolutnu vecinu a vlast drzi alevitska manjina,,,imaju znaci dobrih preduslova za jedan krvav sukob!!
- ReD aka Socijalista
#29 Re: Sirija
Danas i juce protesti ZA - Assada blizu milijun ljudi u Damasku.
- ladyada
#30 Re: Sirija
ReD aka Socijalista wrote:Danas i juce protesti ZA - Assada blizu milijun ljudi u Damasku.
- ReD aka Socijalista
#31 Re: Sirija
Libija se ne moze porediti sa Sirijom iz vise razloga. Jedan od razloga jeste da Sirija nije ni 2% bogata kao Libija. Druga stvar, kakvu korist ima MZ ako srusi Assada? Nikakvu. Izrael je tu bitan faktor koji suradjuje s Assadom i to je kvaka. Pored toga Assad uzivo ogromnu podrsku u narodu (nisu samo ovi sto protestvuju narod Sirije) kao sto se danas i juce moglo vidjeti. Mi ovdje netrebamo igrati navijaca nego da se fokusiramo na stvarnost. Igrom slucaja poznajem mnogo tih arapa svakakve vrste, pa kad ti kazu sami Sirijci koji su protiv Assada da je ubijeno (u zasjedi u manjim mjestima) preko 1500 vojnika tokom ove revolucije onda se moramo polako zamisliti sta ti ljudi i jedni i drugi ustvari zele.ladyada wrote:ReD aka Socijalista wrote:Danas i juce protesti ZA - Assada blizu milijun ljudi u Damasku.ovo me podsjeca na libiju volili su i oni gadfija i isli na proteste, pa sta bi .........
-
theTruePath
#32 Re: Sirija
ReD aka Socijalista wrote:Danas i juce protesti ZA - Assada blizu milijun ljudi u Damasku.
Assad okupio sve postojece pripadnike svoje sekte u zemlji
- ReD aka Socijalista
#33 Re: Sirija
Nije tacno. Ovi protesti su bili u Damaskusu ma da oni govore u svojim medijima da se radi o 2 milijuna ja ne bih rekao. Milijun ima zasigurno.theTruePath wrote:ReD aka Socijalista wrote:Danas i juce protesti ZA - Assada blizu milijun ljudi u Damasku.
Assad okupio sve postojece pripadnike svoje sekte u zemlji
Ovo je sa danasnjeg skupa

- heckler
#34 Re: Sirija
Protestanata je bilo oko 300 000. Raspustene su sve skole i javne sluzbe i naredjen im je izlaz na ulice prvenstveno zbog posjete Arapske Lige koja je dosla sa zahtjevom da se Assadov rezim reformise.
Last edited by heckler on 09/11/2011 22:08, edited 1 time in total.
- ReD aka Socijalista
#35 Re: Sirija
Ja fakat nemam pojma do kad ce ici ovo sa Sirijom 
- astala_vistala
#36 Re: Sirija
Bravo majstore,kakvi pobucenici kakvi bakraci ovo je INSTITUCIJA koja sve kontrolise i koja ima veze sa svakim događajem na planeti.Only1 wrote:CIA je cudo
PS; ako nekome nije mrsko da postavi klip "ispovjest CIA-nog agenta" nesto u tom fazonu mislim da je na dokumentarcu The Zeitgeist,i ovo vise nisu famozne TEORIJE ZAVJERE nikakvi ILUMINATI,MASONI,REDOVI i slicno ovo je nasa realnost.
- jeza u ledja
#37 Re: Sirija
To nije nasa realnost, to je tvoj fiktivni svijet.astala_vistala wrote:Bravo majstore,kakvi pobucenici kakvi bakraci ovo je INSTITUCIJA koja sve kontrolise i koja ima veze sa svakim događajem na planeti.Only1 wrote:CIA je cudo
PS; ako nekome nije mrsko da postavi klip "ispovjest CIA-nog agenta" nesto u tom fazonu mislim da je na dokumentarcu The Zeitgeist,i ovo vise nisu famozne TEORIJE ZAVJERE nikakvi ILUMINATI,MASONI,REDOVI i slicno ovo je nasa realnost.
- heckler
#38 Re: Sirija
Eh ovo je tema za vas http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=92048astala_vistala wrote:Bravo majstore,kakvi pobucenici kakvi bakraci ovo je INSTITUCIJA koja sve kontrolise i koja ima veze sa svakim događajem na planeti.Only1 wrote:CIA je cudo
- astala_vistala
#39 Re: Sirija
@jeza u ledja
Haj sad realno AL STVARNO REALNO fkt kontas da je ovo "arapsko proljece" ili kako ga vec zovu revolucija koju je digao narod ?? od Tunisa,Egipta,Libije pa sad Sirije,haj budi realan ako nista ti nam elaboriraj o cemu se radi ? kod nas to moze samo reis ceric zbog vjeronauke
Haj sad realno AL STVARNO REALNO fkt kontas da je ovo "arapsko proljece" ili kako ga vec zovu revolucija koju je digao narod ?? od Tunisa,Egipta,Libije pa sad Sirije,haj budi realan ako nista ti nam elaboriraj o cemu se radi ? kod nas to moze samo reis ceric zbog vjeronauke
- jeza u ledja
#40 Re: Sirija
Naravno da to mislim.astala_vistala wrote:@jeza u ledja
A ti mislis suprotno? Sta sad, ja treba da ispadam glup sto trazim najjednostavnije moguce rjesenje, a ti si pametan sto trazis najkomplikovanije?
Milione ljudi je pokrenula CIA? Ah da, pa naravno, kako sam samo mogao pomisliti ista drukcije...
- astala_vistala
#41 Re: Sirija
Ne trpaj mi u tipke,nesto sto nisam napisao i nije mi jasno zasto odgovaras u tako agresivnom tonu ??jeza u ledja wrote:Naravno da to mislim.astala_vistala wrote:@jeza u ledja
A ti mislis suprotno? Sta sad, ja treba da ispadam glup sto trazim najjednostavnije moguce rjesenje, a ti si pametan sto trazis najkomplikovanije?
Milione ljudi je pokrenula CIA? Ah da, pa naravno, kako sam samo mogao pomisliti ista drukcije...
Elem ako je sve tako JEDNOSTAVNO kako ti kazes ? Cemu ratovi ? Siromastvo ? Ekonomska kriza ? zasto JEDNOSTAVNO svi se ne dogovorimo da zivimo u opstem blagostanju,ovo jeste malo "Globalisticko" pitanje al sam si pokrenuo to svojom JEDNOSTAVNOM idejom,jer danas nista u zivotu nije JEDNOSTAVNO.
- jeza u ledja
#42 Re: Sirija
astala_vistala wrote:Ne trpaj mi u tipke,nesto sto nisam napisao i nije mi jasno zasto odgovaras u tako agresivnom tonu ??jeza u ledja wrote:Naravno da to mislim.astala_vistala wrote:@jeza u ledja
Elem ako je sve tako JEDNOSTAVNO kako ti kazes ? Cemu ratovi ? Siromastvo ? Ekonomska kriza ? zasto JEDNOSTAVNO svi se ne dogovorimo da zivimo u opstem blagostanju,ovo jeste malo "Globalisticko" pitanje al sam si pokrenuo to svojom JEDNOSTAVNOM idejom,jer danas nista u zivotu nije JEDNOSTAVNO.
Napisao si da je CIA organizovala arapsko proljece. Odnosno implicirao.
Tvoj post iznad ......ne vidim kakve veze ima i sa cim.
-
sumirprimus
#43 Re: Sirija
kod arapa da milion ljudi samostalno i bez prinude izadje na ulice,bez da rezim puca po njima???
neeeema teoretske
neeeema teoretske
- heckler
#44 Re: Sirija
A CIA ima vecu moc prinude nego diktatorski rezimi sa vojskom pod svojom kontrolom?
Bem ti kralja
Nego za vas kojima Illuminati nisu opsesija informacija sa terena. Juce je bilo puskaranja i po samom Damasku sto je novost. Neka okolna sela su se dimila danas, ne zna se da li zbog vojnih djelovanja ili ne. Rezim i dalje ima cvrstu kontrolu nad gradom i okolnim selima.
Bem ti kralja
Nego za vas kojima Illuminati nisu opsesija informacija sa terena. Juce je bilo puskaranja i po samom Damasku sto je novost. Neka okolna sela su se dimila danas, ne zna se da li zbog vojnih djelovanja ili ne. Rezim i dalje ima cvrstu kontrolu nad gradom i okolnim selima.
Last edited by heckler on 11/11/2011 20:07, edited 1 time in total.
- harač
#45 Re: Sirija
heckler wrote:A CIA ima vecu moc prinude nego diktatorski rezimi sa vojskom pod svojom kontrom?![]()
Bem ti kralja![]()
- heckler
#46 Re: Sirija
Jeziva noc ... oko 3000 ljudi napalo ambasade Saudije, Katara, Kuvajta i Emirata zbog odluke arapske lige. Snage sigurnosti su ih zaustavili kad su krenulu prema Turskoj i Americkoj. Danas bi mogao biti pakao.
- ReD aka Socijalista
#47 Re: Sirija
Ko su napadaci?heckler wrote:Jeziva noc ... oko 3000 ljudi napalo ambasade Saudije, Katara, Kuvajta i Emirata zbog odluke arapske lige. Snage sigurnosti su ih zaustavili kad su krenulu prema Turskoj i Americkoj. Danas bi mogao biti pakao.
-
Hadzi Lojo
#48 Re: Sirija
Ma ja mislio samo su Bosnjaci ko muha bez glave, al izgleda da su muslimani sirom svijeta takvi.
Izgleda treba neki novi prorok da dodje pa da nam dodje iz guzice u glavu.
- astala_vistala
#49 Re: Sirija
Arapi su najvece ovce na svijetu,dok jedni po Dubaiu kupuju zlatne wc solje sa dijamantskim poklopcem,a palestinci hljeba nemaju...Hadzi Lojo wrote:Ma ja mislio samo su Bosnjaci ko muha bez glave, al izgleda da su muslimani sirom svijeta takvi.
evo odgovora zasto http://youtu.be/mZLBO-JgZk4 to jest ako nisi sa nama onda si moj neprijatelj i dovecu na vlast nekoga ko ce da me slusa
- heckler
#50 Re: Sirija
Assadova igrankaReD aka Socijalista wrote:Ko su napadaci?heckler wrote:Jeziva noc ... oko 3000 ljudi napalo ambasade Saudije, Katara, Kuvajta i Emirata zbog odluke arapske lige. Snage sigurnosti su ih zaustavili kad su krenulu prema Turskoj i Americkoj. Danas bi mogao biti pakao.