Sirija

Locked
Lakat Jebić

#1976 Re: Sirija

Post by Lakat Jebić »

Klavikula wrote:U drugim vijestima iz Sirije, predsjednik Assad imenovao je danas novog premijera, Wael al-Halkija - Sunita iz južne provincije Deraa gdje je i započeo oružani konflikt prije 17 mjeseci, prenosi Reuters.

eto cist primjer kako Assad, krvolok i ubica, ugnjetava sunite u Siriji..
jes, i dzerard selman je u ustavnom sudu RS-a
jeza u ledja

#1977 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Klavikula wrote:@jeza u ledja

evo koje su strabke ucestvovale na izborima, Assad i njegova koalicija je dobila 73% glasova..

- Stranka Baath
- Arapski socijalistički pokret
- Arapska socijalistička unija
- Sirijska komunistička partija (frakcija Khalid Bakdash)
- Sirijska komunistička partija (frakcija Yusuf Faisal)
- Socijal-demokrati
- Socijalistički sindikalisti
- Sirijska socijalna narodna partija
- Demokratska socijalistička partija
- Arapska demokratska unija
- Nacionalni pokret
- Popularni front za promjene i oslobođenje (glavna oporba)
- Nacionalna demokratska stranka solidarnosti
- Sirijska demokratska stranka
- Stranka nacionalnog razvoja
- Al-Ansar
- Demokratska Al-Taliyeh stranka
- Al-Shabab (prijevod: "mladež")
- Sirijska stranka za reformu i pravdu
- Souriya Al-Watan

i haj molim te objasni kako samo 2000 boraca imaju osloboditelji, Sarajevo je imalo vise boraca prije samog izbijanja sukoba nego ovi skoro dvije godine nakon pocetka borbi...
Assadova Baath partija zajedno sa "nezavisnim kandidatima" koji podrzavaju Assada ima preko 90% mjesta u parlamentu. U tom parlamentu ne postoji nijedna druga stranka sa vise od 2% parlamentaraca te nijedna koja predstavlja trenutnu opoziciju. Bashar Al-Assad je dva puta bio na "izborima" u oba puta dobio preko 97% glasova. (Protukandidat nije ni postojao).

Toliko o izborima u Siriji.

Koliko opozicija ima boraca nije mi poznato, kao ni vjerovatno ni samim njima.
madner

#1978 Re: Sirija

Post by madner »

Klavikula wrote:
madner wrote:
Klavikula wrote:ako je istina da sirijska armija posjeduje S300PMU2 onda ce bogami i padati ko patkice u luna parku, i ne samo turski vec i avioni ostalih drzava koje bi se usudile napasti Siriju..a kad smo vec kod Turske da spomenemo i to da oni imaju oko 200 F16 aviona, dok su procjene za Siriju da imaju 40-60 Mig 29 + solidnu PVO (bez S300PMU2)..
e sad omjer napadac:branioc bi trebao biti 4:1 da bi doslo do pobjede (teorija)..u praksi je sve moguce ali tesko da bi Turci sami mogli poraziti Siriju u zraku..mozda i bi ali pitanje je koliko su Turci spremni zrtvovati svoju avijaciju..za Siriju je jasno, oni nemaju sta izgubiti, oni ce ici do kraja, al za Turke nisam siguran, 200 F16 izgubiti u glupom sukobu, koji se itekako moze izbjeci..cisto sumnjam...dok sad sa S300PMU2 situacija se drasticno okrece u korist Sirije..ako je zaista istina da ovo posjeduju mislim da niko nece imati muda da ih napadne i da im jedini problem ostaju teroristi, koji ce nadam se ubrzo rijesiti..
Gdje li se uci ova teorija :lol:
na West Pointu 8-)
Ne lupetaj ziv bio.
jeza u ledja

#1979 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Klavikula wrote:U drugim vijestima iz Sirije, predsjednik Assad imenovao je danas novog premijera, Wael al-Halkija - Sunita iz južne provincije Deraa gdje je i započeo oružani konflikt prije 17 mjeseci, prenosi Reuters.

Zato sto je njegov prethodnik, imenovan prije samo nekoliko mjeseci, pobjedao na stranu opozicije. I on je bio sunit.
NIN

#1980 Re: Sirija

Post by NIN »

joe_black wrote:Znas u cemu je kvaka...Arapski svijet je najveca pogan na ovom svijetu...Hitler je pogrijesio sto nije umjesto Zidova utamanio Arape...
Banned user for reason “Krsenje pravila foruma”
» joe_black
1 mjesec
occupylove

#1981 Re: Sirija

Post by occupylove »

jeza u ledja wrote:

Zato sto je njegov prethodnik, imenovan prije samo nekoliko mjeseci, pobjedao na stranu opozicije. I on je bio sunit.
dokazite mi drugacije i postujem ! nema problema ! neka Asad zavrsi na sudu za ratne zlocine
ali ?
dok 'pobunjenike " podrzava S.Arabija i Katar ? zlocinacke kraljevske familije takodjer decenijama na vlasti uz pomoc kolonijalista iz USA i Evrope ?
i koji imaju tradiciju pravnoga sistema , da vrse presude na ulici , odsijecanjem glave i zenama i djeci i svim ostalima
po Serijatu
dok se Seici i princevi vozaju u luksuznim jahtama i privatnim avionima i po Jadranu i ljetuju i u Dubrovniku redovno, usput receno ( katolici im ne smetaju tada ? zar ne ?)
apsolutno podrzani sa oko 60 milijardi dolara u USA naoruzanju
lako provjeriti
idite na Wikipediju i sta imaju od arsenala i ko ih naoruzava
uz Hilari Klinton ,( gdje se Ona pojavi ? samo glave padaju od Libije do Sirije i Burme i dalje ..) najveci zlocinci Bliskoga istoka trenutno..
ne gledajte video ako nemate jak zeludac , USA demokracija ;

jeza u ledja

#1982 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

I nas je podrzavala Saudijska Arabija. Sta cemo sad?

Katar ne bih bas nazvao zlocinackom drzavom.

I zlocinacka familija u Siriji je na vlasti decenijama usprkos antagonizmu prema Zapadu.
occupylove

#1983 Re: Sirija

Post by occupylove »

jeza u ledja wrote:I nas je podrzavala Saudijska Arabija. Sta cemo sad?

Katar ne bih bas nazvao zlocinackom drzavom.

I zlocinacka familija u Siriji je na vlasti decenijama usprkos antagonizmu prema Zapadu.
fakat, tobom?
uhvati sebe , covjece, od USA do Spanije , ili Meksika ?
zelimo slobodu ..OWS ..
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1984 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:
E ja ne mislim da mi moramo slijepo slijediti Ameriku,
Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.
Grijesis. Iranci itekako imaju razvijenu proizvodnju svega i svacega pa su na meti Amerike i Izraela(atomska bomba je samo izgovor). Ni jedna od tih drzava, a moze im se pridodati jos poneka iz Evrope, ne zele razvijenu nijednu muslimansku zemlju (cak ni Tursku koju ce isto ekonomski sjebati, samo jos nije na redu). Arapske zemlje bogate naftom koje kupuju sve od razvijenog zapada biti ce podrzavane od istog taman da njima vladaju najveci satrapi. Zemlje koje imaju naftu, ali se ne ponasaju po volji zapada zavrsice kao Irak ili Libija.
A sto se tice Sirije, ja sam na strani sirijskog naroda i nihove pravedne borbe. 8-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1985 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:
eeee care, pa sama Bosna i neke druge Evropske drzave u nekim dijelovima nemaju vodovod, kanalizaciju i VC-solju (pa i na nekim mjestima glavnog grada) kako treba, a ti meni o crnoj Libiji. :mrgreen:
Ok, ako je tebi normalno da zemlja koja proizvodi dva miliona barela nafte, a nema više od pet miliona stanovnika, nije u stanju da bar većini stanovništva riješi pitanje vodovoda i kanalizacije, onda ništa.

Nisam rekao da im je Gadafi trebao kupiti mercedese. Halo, govorimo o česmi u kući.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De ba, ukucaj na interneru "green river" i nauci malo o najvecem vodo projektu na svijetu koji je skoro bio pri kraju, a sada ce to poduze potrajati.
Procitaj nesto o zemljama koje koristis u argiumentaciji. ;-)
neki

#1986 Re: Sirija

Post by neki »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
sarajevoxxxx wrote:
eeee care, pa sama Bosna i neke druge Evropske drzave u nekim dijelovima nemaju vodovod, kanalizaciju i VC-solju (pa i na nekim mjestima glavnog grada) kako treba, a ti meni o crnoj Libiji. :mrgreen:
Ok, ako je tebi normalno da zemlja koja proizvodi dva miliona barela nafte, a nema više od pet miliona stanovnika, nije u stanju da bar većini stanovništva riješi pitanje vodovoda i kanalizacije, onda ništa.

Nisam rekao da im je Gadafi trebao kupiti mercedese. Halo, govorimo o česmi u kući.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De ba, ukucaj na interneru "green river" i nauci malo o najvecem vodo projektu na svijetu koji je skoro bio pri kraju, a sada ce to poduze potrajati.
Procitaj nesto o zemljama koje koristis u argiumentaciji. ;-)
"Great River" je prije par godina svrstan medju najvecih 10 gradjevinskih poduhvata u istoriji covjecanstva
Ali ne mozes ti to objasniti zatucanim blentama
Klavikula

#1987 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opozicija potvrdila da su njene snage potucene u Alepu :thumbup:
Image
a kako i ne bi bile potucene kad se i stanovnistvo pridruzilo armiji u ciscenju grada :thumbup:
graue_maus

#1988 Re: Sirija

Post by graue_maus »

turska repontaza 3 dana u siriji....sva 3 dijela sa prevodom na njemacki..

BalkanPrince1

#1989 Re: Sirija

Post by BalkanPrince1 »

Sirijska vojska pokusava vratiti mir nakon borbe.

Ovi vojnici tvrde da ima ogroman broj pobunjenika iz Jordana, Saudijske Arabije, Iraka, itd, ako je koji od njih ubijen, njihovi suborci ih spale da se nebi identifikovali nakon toga. Ovo vidimo na samom snimku. Boze dragi, kakav Musliman bi to radio!?? Ali naravno ovo je sve propaganda Asadova jer sve sto njegova strana kaze je laz dok FSA i NATO govore samo istinu. :zjev:
jOFLA

#1990 Re: Sirija

Post by jOFLA »

BalkanPrince1 wrote:Sirijska vojska pokusava vratiti mir nakon borbe.

Ovi vojnici tvrde da ima ogroman broj pobunjenika iz Jordana, Saudijske Arabije, Iraka, itd, ako je koji od njih ubijen, njihovi suborci ih spale da se nebi identifikovali nakon toga. Ovo vidimo na samom snimku. Boze dragi, kakav Musliman bi to radio!?? Ali naravno ovo je sve propaganda Asadova jer sve sto njegova strana kaze je laz dok FSA i NATO govore samo istinu. :zjev:

Jah, samo što je to video klip od prije čitavu heftu. Barem je to vrijeme uploada, a ko zna kad je snimljeno.
Sehro1

#1991 Re: Sirija

Post by Sehro1 »

jOFLA wrote:
BalkanPrince1 wrote:Sirijska vojska pokusava vratiti mir nakon borbe.

Jah, samo što je to video klip od prije čitavu heftu. Barem je to vrijeme uploada, a ko zna kad je snimljeno.
Evo, ovaj je danas uploadovan:
https://www.youtube.com/watch?v=7wu0lnO ... ature=plcp
Challenger__

#1992 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Magna Carta, Habeas corpus Act, Virdžnijska deklaracija prava, Bill of Rights i prvih deset amandmana na Ustav SAD... :-D,

[/quote]

Koliko nisko treba da se padne da vam društvo obuzme i preuzme virus, alien, monstrum pa da paktirate sa ovakvim "sistemom vrijednosti", uprkos epohalnom doprinosu generacija koje su prethodile.

I hajde sada, sve OK, ali kada se iz usta Aliena čuje da vode rat "radi ljudskih prava" :lol: :lol: :lol: , onda svaki razum zastaje...
Umar ibn Hattab

#1993 Re: Sirija

Post by Umar ibn Hattab »

Wallahi ko god podupire pobornike Kufra i Fesada i sam je pobornik Kufra i Fesada .A vi svi muslimani poznato vam je ko ubije jednog nevinog muslimana kao da je ubio citav svijet a stidite se jer svi ste vidjeli bebe pogodjene metkom a ako kazete da su one te bebe pobunjenici i da nisu nevine,gori ste od samog Iblisa i Firauna,Molim Allaha dz.š. da da pobjedu Braci Mudzahidima BEZ podrzke Predvosnika Kufra i Fesada USA,GB,EU i UN i molim Allaha da posalju svoje izaslanike u Rusiju i zagarantuju Rumu (provjerite hadise o Rumu) zadrzavanje njohove jedine pomorske baze na tom podrucju tako da bi im Rum dao podrsku.IZRAEL USA UN EU Lanetulahi ale ... i molim Allaha dz.š. da na sramotan nacin Obori nusajritsko nevjernicko pasce Prokletog Asada Lanetulahi ale ...
Umar ibn Hattab

#1994 Re: Sirija

Post by Umar ibn Hattab »

[quote="Umar ibn Hattab"]Wallahi ko god podupire pobornike Kufra i Fesada i sam je pobornik Kufra i Fesada .

O ovome vam govorim http://www.youtube.com/watch?v=G4qRqWAQ ... ture=share
Klavikula

#1995 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Image
bogoljub

#1996 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Umar ibn Hattab wrote:Wallahi ko god podupire pobornike Kufra i Fesada i sam je pobornik Kufra i Fesada .A vi svi muslimani poznato vam je ko ubije jednog nevinog muslimana kao da je ubio citav svijet a stidite se jer svi ste vidjeli bebe pogodjene metkom a ako kazete da su one te bebe pobunjenici i da nisu nevine,gori ste od samog Iblisa i Firauna,Molim Allaha dz.š. da da pobjedu Braci Mudzahidima BEZ podrzke Predvosnika Kufra i Fesada USA,GB,EU i UN i molim Allaha da posalju svoje izaslanike u Rusiju i zagarantuju Rumu (provjerite hadise o Rumu) zadrzavanje njohove jedine pomorske baze na tom podrucju tako da bi im Rum dao podrsku.IZRAEL USA UN EU Lanetulahi ale ... i molim Allaha dz.š. da na sramotan nacin Obori nusajritsko nevjernicko pasce Prokletog Asada Lanetulahi ale ...
Ja mislim da ni ti ne znaš koga si ovdje sve proklinjo, a koga blagosilj'o!!!
bogoljub

#1997 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Evo friških vijesti
Malo se zakompliciralo al šta'š?

Turski ministar vanjskih poslova, Ahmet Davutoglu, optužio je sirijskog predsjednika Bashar al-Assada za naoružavanje kurdskih pobunjenika iz redova Kurdistanske Radničke Partije (PKK). Davutoglu je rekao turskim medijima kako je Assad naoružao Kurde koji sada već kontroliraju gradove Kobani i Afrin na sjeveru Turske.
"Assad im je dao oružje. Da - to nije nikakva fantazija. To je istina. Već smo poduzeli nužne mjere protiv ove opasnosti", rekao je Davutoglu, prenosi Reuters.

No, Davutoglu ne spominje "javnu tajnu" kako njegova vlada u isto vrijeme naoružava pobunjenike koji ulaze u Siriju putem vojne baze kojom upravlja Turska, Saudijska Arabija, Katar i SAD, a nalazi se u sklopu - ili u blizini, ovisno o izvoru - američke vojno-zračne baze Incirlik na jugu Turske
occupylove

#1998 Re: Sirija

Post by occupylove »

princip je jednostavan ;"zavadi pa vladaj "
neka se Muslimani ( i svi ostali ) pobiju medjusobno ?
"nama dobro bijelcima i kapitalistima ",svakako vas smatraju ?, nizom rasom ;
izbjeglice , imigrante,, sve nas koji nismo 1 %
za njih i Saudijske princeve ?
mi smo samo stoka za klanje , veliko razocarenje od strane Turske , i njihovoga zapjenjenoga snova o Otomanskoj imperiji u 21 vijeku
mada narod Turske misli totalno drugacije :thumbup:
vjesace ih po banderama
pazi Erdogane :x
Klavikula

#1999 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.advance.hr/vijesti/odbio-izd ... prebjegne/
Sirijskom ambasadoru u Nouakchottu - glavnom gradu zapadno-afričke države Mauritanija - ponuđeno je milijun dolara u gotovini, mjesečna plaća od 20,000$ idućih 20 godina i trajna rezidencija u glavnom gradu Katara, Dohi.

i onda dodje informacija prebjego zbog toga sto nije mogo ucestvovati u zlocinima Assadovih krvoloka, bla, bla, bla..

svaka cast ovom covjeku, mislim da je kod Sirijaca preso u besmrtne, cestitam :thumbup:
KIMBO

#2000 Re: Sirija

Post by KIMBO »

Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/odbio-izd ... prebjegne/
Sirijskom ambasadoru u Nouakchottu - glavnom gradu zapadno-afričke države Mauritanija - ponuđeno je milijun dolara u gotovini, mjesečna plaća od 20,000$ idućih 20 godina i trajna rezidencija u glavnom gradu Katara, Dohi.

i onda dodje informacija prebjego zbog toga sto nije mogo ucestvovati u zlocinima Assadovih krvoloka, bla, bla, bla..

svaka cast ovom covjeku, mislim da je kod Sirijaca preso u besmrtne, cestitam :thumbup:

ja sile i argumenata, čuj milon pa kod nas za marku, ali ti je stranica relevantna nema do ja.ja.

da bi potvdila svoju informaciju poziva se na šta, radio havana cuba, zemlja blagostanja demokracije i bježanja iz nje...... jesi ti kada pročitao vijest da neko bježi na kubu što mu je tamo dobro, bolan zatvori do vrha puni samo reci nešto, pohapse porodicu olimpijaca i kažu-hajd pa nemoj da se vratiš...... jer inače neče da se vrate. nadam se, da će se slijedeći put pozvati na slobodarsku novinsku agenciju sjeverne koreje.

bježi ba, pola vas što pišete ovdje, nema pojna o siriji, ja sam bio u kraćoj posjeti na pro putovanju, i mogu reči da je jako čudna, imaš grad i malo okolo sela pa umreš putujući do drugog naseljenog mjesta.... a ovo sada dole je haos, ali čovjek se zapita pa kakav si ti diktator, a nemožeš smiriti plaćenike, teroriste, šaku jada, 18 mjeseci, priča svaki dan, mi pobjeđujemo mi ovo mi ono
Locked