Sirija

Locked
muhafuca

#15551 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:Libanonski vojnici koji su sa saveznicima hizbulata napali kucu sejha Ahmeda Asira koji je uspio da pobjegne u Siriju.

Incident se desio u Arsalu 16 septembra 2012 u Lebanonu - Lebanonska Armija demanovala video
The incident occurred on September 16, 2012 in the town of Wahsel al-Qariss near Arsal. The army leadership had announced it and confirmed that the military group was ambushed by the Free Syrian Army,” the statement issued on Saturday said.

It added that the LAF “regrets that such images were being broadcast as part of a slanderous campaign against the army and its personnel since the Abra operation took place.”

Code: Select all

https://now.mmedia.me/lb/en/lebanonnews/laf-ambush-video-not-accurate
https://now.mmedia.me/lb/en/nownews/syrian-rebels-capture-lebanese-army-soldiers-inside-syrian-territory-video-shows

http://www.naharnet.com/stories/en/88747-fabricated-video-of-fsa-kidnapping-lebanese-troops-spreads-online
Dr_dre

#15552 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Incident se desio u Arsalu 16 septembra 2012 u Lebanonu - Lebanonska Armija demanovala video
Opet na koji god video odem nije to taj datum iz 2012.
muhafuca

#15553 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Preporucujem procitati oba clanka u potpunosti (da ne bude ja nesto vadio iz konteksta)

izvjestaj Lebanonske armije o napadu na njihov punkt od 22 Septembra u Arsalu
The Army Command announced on Saturday the infiltration of a Free Syrian Army unit of the Bekaa town of Arsal on Friday night.

http://www.naharnet.com/stories/en/54455

Demant videa od strane Lebanonske armije (danasnji/tj jucerasnji)
sa linkanim video-m koji se demantuje (ovaj isti sto si ti postao) u dnu
“The video and the pictures shared online go back to September 16, 2012 when troops where ambushed by FSA fighters in (the northeastern town of) Arsal,” it said in a communique.

http://www.naharnet.com/stories/en/88747-army-denies-arrest-of-troops-in-syria-exchanged-footage-is-video-of-2012-arsal-ambush
Herr Flick

#15554 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image
славянин

#15555 Re: Sirija

Post by славянин »

Image

:mrgreen: :mrgreen: End story :mrgreen:
vrbas1979

#15556 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

ad0o

#15557 Re: Sirija

Post by ad0o »

vrbas1979 wrote:
sto me ismija :lol:
J.be te gramatika
matematicar_teski

#15558 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Herr Flick wrote:

Image
klinac bi srusili sa ovim pamom :)
ovo su termalne rakete :) koje mudzahidi sad posjeduju, pas ne smije poslati vise helikoptere jer cemu svaki ovako zavrsiti :thumbup:
славянин

#15559 Re: Sirija

Post by славянин »

matematicar_teski wrote:
Herr Flick wrote:

Image
ovo su termalne rakete :) koje mudzahidi sad posjeduju, pas ne smije poslati vise helikoptere jer cemu svaki ovako zavrsiti :thumbup:
Koje su to "termalne rakete" to nesto novo ultramoderno ili sta- enterprajz ovo ono ??
Herr Flick

#15560 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Herr Flick wrote:
matematicar_teski wrote: klinac bi srusili sa ovim pamom :)
Znam da su srusili raketom i ubili civlie
Horasio_Sarajlic

#15561 Re: Sirija

Post by Horasio_Sarajlic »

славянин wrote:
matematicar_teski wrote:
Herr Flick wrote:

Image
Koje su to "termalne rakete" to nesto novo ultramoderno ili sta- enterprajz ovo ono ??
Sam naziv govori, raketa koja trazi termičku toplotu (avion, helikopter), navodeca raketa koja "ganja" sve dok ne "uhvati", nista specijalno i nista novo, od početka 90.tih su jos u upotrebi.

Image
astala_vistala

#15562 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

900$ je "dnevnica" u Siriji :-)
Herr Flick

#15563 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

astala_vistala wrote:900$ je "dnevnica" u Siriji :-)
Mi mislili da idu dzaba u dzihad da brane svoju bracu i sestre...Sad nam je jasno zasto ne idu u dzihad u Palestinu,ne financira saudijski kralj :-) :-)
astala_vistala

#15564 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Herr Flick wrote:
Mi mislili da idu dzaba u dzihad da brane svoju bracu i sestre...Sad nam je jasno zasto ne idu u dzihad u Palestinu,ne financira saudijski kralj :-) :-)
Info je iz prve ruke vratio nam se jedan dzihaldija na godisnji :D
mobile9

#15565 Re: Sirija

Post by mobile9 »

astala_vistala wrote:
Herr Flick wrote:
što ti onda ne odes ubij par dnevnica i vrati se ko hadžo!
Kaćunak

#15566 Re: Sirija

Post by Kaćunak »

Herr Flick

#15567 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

astala_vistala wrote:
:lol: :lol:
Horasio_Sarajlic

#15568 Re: Sirija

Facebook stranica podrske Bashar-All Assadu naroda Balkana (vijesti,informacije, zvanicna saopstenja vojske Sirije itd.)https://www.facebook.com/SupportSyriaFr ... ref=stream

Image
mobile9

#15569 Re: Sirija

Post by mobile9 »

:thumbup: Allahu Ekber!
mobile9

#15570 Re: Sirija

Post by mobile9 »

Horasio_Sarajlic wrote:Facebook stranica podrske Bashar-All Assadu naroda Balkana (vijesti,informacije, zvanicna saopstenja vojske Sirije itd.)https://www.facebook.com/SupportSyriaFr ... ref=stream

Image
jest gadan kO :evil:
Herr Flick

#15571 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

mobile9 wrote:
Isao ubijat druge Muslimane u ime Allaha....Musliman je muslimanu brat, neće mu učiniti nasilje, niti će ga izdati; ko bude na pomoći svome bratu, Allah će biti njemu na pomoći; ko od muslimana otkloni neku nevolju, Allah će od njega otkloniti nevolju od nevolja na Sudnjem danu!“
Horasio_Sarajlic

#15572 Re: Sirija

Herr Flick wrote:
mobile9 wrote:
Isao ubijat druge Muslimane u ime Allaha....Musliman je muslimanu brat, neće mu učiniti nasilje, niti će ga izdati; ko bude na pomoći svome bratu, Allah će biti njemu na pomoći; ko od muslimana otkloni neku nevolju, Allah će od njega otkloniti nevolju od nevolja na Sudnjem danu!“
Image
swanfilter

#15573 Re: Sirija

Post by swanfilter »

Kad mladjak pusti bradu pa izraste paukova mreza ...
славянин

#15574 Re: Sirija

Post by славянин »

Horasio_Sarajlic wrote:
Sam naziv govori, raketa koja trazi termičku toplotu (avion, helikopter), navodeca raketa koja "ganja" sve dok ne "uhvati", nista specijalno i nista novo, od početka 90.tih su jos u upotrebi.

Image
Mislis toplotno navodjene rakete zemlja-zrak, tipa IGLA,STRELA,STINGER itd.Te rakete su ubacene u upotrebu 60ih godina, postoje sistemi koji kada se koriste propisno mogu smanjiti sanse pogodtka od takvih projektila na 5% (mozda si vidio i iznad BiH NATO avione kako ispaljuju varalice- kako bi sprijecili pokusaje "lock on"-a ili pogodtka od takvih projektila.
Mogu se koristiti protiv helikoptera (danas skoro svi helikopteri imaju sisteme za odbranu od takvih projektila) i uspjesnost im je do 60% u zavisnosti od tipa helikoptera i sistema odbrane koji isti posjeduje.
Bilo kakav noviji avion je skoro nemoguce oboriti sa tim oruzijem.

Vidis taj helikopter na slici - izgleda kao MI-8 transportni helikopter koji cesto dolazi bez odbrane protiv ovakvog oruzija tako da mozemo viditi efekte.
Kada pocnu obarati masovno MI-17 helikoptere onda mozda mozemo pricati o nekoj PVO od strane pobunjenika/terorista.
Termicke rakete :lol:
Horasio_Sarajlic

#15575 Re: Sirija

славянин wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:

Image
Mislis toplotno navodjene rakete zemlja-zrak, tipa IGLA,STRELA,STINGER itd.Te rakete su ubacene u upotrebu 60ih godina, postoje sistemi koji kada se koriste propisno mogu smanjiti sanse pogodtka od takvih projektila na 5% (mozda si vidio i iznad BiH NATO avione kako ispaljuju varalice- kako bi sprijecili pokusaje "lock on"-a ili pogodtka od takvih projektila.
Mogu se koristiti protiv helikoptera (danas skoro svi helikopteri imaju sisteme za odbranu od takvih projektila) i uspjesnost im je do 60% u zavisnosti od tipa helikoptera i sistema odbrane koji isti posjeduje.
Bilo kakav noviji avion je skoro nemoguce oboriti sa tim oruzijem.

Vidis taj helikopter na slici - izgleda kao MI-8 transportni helikopter koji cesto dolazi bez odbrane protiv ovakvog oruzija tako da mozemo viditi efekte.
Kada pocnu obarati masovno MI-17 helikoptere onda mozda mozemo pricati o nekoj PVO od strane pobunjenika/terorista.
Termicke rakete :lol:
Ja sam se potrudio da ti objasnim koliko toliko na najednostavniji način, pitao si a ja odg. misleci da blage veze nemas, a ti mi dajes strucan odg. par sati kasnije :-) :-)
Locked