pa trebao si danas provjerit kakav je fakat zaokret kad je Kardavi "gostovao"Herr Flick wrote:Pa izdao je Rijaset proglas o Siriji..Naparavili su zaokret..nikad_vise wrote: Nikako mi nije jasno zasto se niko normalan u islamskim zajednicama sirom svijeta nije ogradio od ovakvog sljama od uleme kao sto je ova arapska i vehabijska. Jedino sto su pelengacasi uspjeli u siriji uz svoje pokrovitelje iz arabije i ostalih vehabijskih jazbina je to da ce definitivno ostamotiti Islam i zaustaviti trend prelaska na Islam.Osramotise vjeruj svojom maloumnoscu.Trebao bi neko od Bosanske uleme da se javno ogradi od onih ljudozdera u Siriji.Neka se kaze da to nije nasa Bosanska islamska tradicija i da onakav sljam moze poteci samo sa Arapskog poluotoka,jer ce sutra ljudi o Bosanskim muslimanima imati iskrivljenu sliku.Ovo sto ima malo vehabija poslati Assadu nek se pozabavi s njima i da ocistimo drzavu. Sto ocito rade i sve ostale zemlje zapadne evrope i svijeta.
Sirija
-
hanibalija
#15476 Re: Sirija
- cyanm
#15478 Re: Sirija
Pa da, cijeli napredni svijet protiv osovine i sila zlaHerr Flick wrote:
Tacno tako..
- Herr Flick
#15479 Re: Sirija
cyanm wrote:
Pa da, cijeli napredni svijet protiv osovine i sila zla
- cyanm
#15480 Re: Sirija
Ako si protiv amerikanaca - onda si zaostaoHerr Flick wrote:cyanm wrote:
Pa da, cijeli napredni svijet protiv osovine i sila zla![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ako si protiv ovih njima bliskih - onda si antisemita
ako si protiv kolijevke islama - gdje ces i to
protiv ove male zemlje - fina je, nema ni to smisla
protiv turaka - pa oni su ti vjeru donijeli, a ako ne to mozda ti bar preci bili
nego ko si ti, šta si ti, who is you
- Horasio_Sarajlic
#15481 Re: Sirija
Nemam stvarno volje niti želje raspravljati sa likovima poput tebe, radikalima, vehabijama i ostalim. sl. neznas ko sam, neznas sta sam samim tim zaobiđi me sa takvim porukama, ubuduće po mogucnosti preskači sve moje postovi kako ti tako i ostali tebi slični.hanibalija wrote:Horasio_Sarajlic wrote:Sirijski pobunjenik sa ostavstinom porusene i potpuno demolirane katoličke crkve![]()
haha dobra zeza...nego skloni taj grb ako si uz miloševića/bašara..."legitimne vlade sirije" itd. I mi smo išli na tenkove sjećaš se? stupska petlja npr?
- cyanm
#15482 Re: Sirija
ovaj nema brade, ne znam sta kacis slike ljudi koji su napredni i liberalni kao i ti. J3bote čoik i džins nosi. Ima i NAJKEHorasio_Sarajlic wrote:Nemam stvarno volje niti želje raspravljati sa likovima poput tebe, radikalima, vehabijama i ostalim. sl. neznas ko sam, neznas sta sam samim tim zaobiđi me sa takvim porukama, ubuduće po mogucnosti preskači sve moje postovi kako ti tako i ostali tebi slični.hanibalija wrote:Horasio_Sarajlic wrote:Sirijski pobunjenik sa ostavstinom porusene i potpuno demolirane katoličke crkve![]()
haha dobra zeza...nego skloni taj grb ako si uz miloševića/bašara..."legitimne vlade sirije" itd. I mi smo išli na tenkove sjećaš se? stupska petlja npr?
- славянин
#15483 Re: Sirija
Vidis da je ovaj pocetnik cccc, tek pocela brada.Kao sto vec rekoh ovo mu je nacin da se malo uvuce onim sa duzim bradama.cyanm wrote: ovaj nema brade, ne znam sta kacis slike ljudi koji su napredni i liberalni kao i ti. J3bote čoik i džins nosi
- cyanm
#15484 Re: Sirija
E ta mi varijanta nije pala na pamet.славянин wrote:Vidis da je ovaj pocetnik cccc, tek pocela brada.Kao sto vec rekoh ovo mu je nacin da se malo uvuce onim sa duzim bradama.cyanm wrote: ovaj nema brade, ne znam sta kacis slike ljudi koji su napredni i liberalni kao i ti. J3bote čoik i džins nosi
- Herr Flick
#15485 Re: Sirija
Ignorirajte ovog malog,ocito je dosao sa namjerom da provocira...Napisat ako sam protv Amerikanaca da sam zaostao,VRHUNAC

- cyanm
#15486 Re: Sirija
Dobar si zivota mi, mora da si sa chavezom il ahmedinedzadom ovce cuvO. U srednji vijek! Svaki tvoj post je provokacija, odnosno ideoloska deformacija.Herr Flick wrote:Ignorirajte ovog malog,ocito je dosao sa namjerom da provocira...Napisat ako sam protv Amerikanaca da sam zaostao,VRHUNAC![]()
![]()
- славянин
#15487 Re: Sirija
Uvazavajmo jedni drugecyanm wrote:Dobar si zivota mi, mora da si sa chavezom il ahmedinedzadom ovce cuvO. U srednji vijek! Svaki tvoj post je provokacija, odnosno ideoloska deformacija.Herr Flick wrote:Ignorirajte ovog malog,ocito je dosao sa namjerom da provocira...Napisat ako sam protv Amerikanaca da sam zaostao,VRHUNAC![]()
![]()
- cyanm
#15488 Re: Sirija
Znam da malo trolam, ali ruku na srce i vi to radite, svi ovdje drze svoje strane, objektivnosti i normalne diskusije je vrlo malo. Ni sebe ne isključujem. Eto odoh sad da poslusam ovog mudrog čovjeka, odoh malo smjestit kosti 
-
matematicar_teski
#15489 Re: Sirija
basarove falnge razbijene u latakiji 
- Cyrax
#15490 Re: Sirija
Mozda na putuvjernika.matematicar_teski wrote:basarove falnge razbijene u latakiji
-
vinter
#15491 Re: Sirija
"hanibalija"]
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=458 dok ateisti i ostali razglabaju po forumima, pozivam svu braću da se odazovu danas na ovo predavanje uvaženog šejha Kardavija. Pametnom i išaret dovoljan !
Rijaset i Kacavenda - Sijamski blizanci!
- muhafuca
#15492 Re: Sirija
Ja koliko sam skontao danas po djumi
kod nas IZ neutralna po pitanju sukoba
sto mi je OK (relativno)
Sta ce Kardavi vaziti u king Fahd djamiji to je vec druga prica
kod nas IZ neutralna po pitanju sukoba
sto mi je OK (relativno)
Sta ce Kardavi vaziti u king Fahd djamiji to je vec druga prica
-
hanibalija
#15493 Re: Sirija
evo predavanja od danas...http://www.youtube.com/watch?v=9bjADD-xrD4 napominjem da je gostovanje dr. Kardavija organizovala IZ BiH. Hvala svima koji nas podržavaju
Baš je ljepo kad imaš svoju državu 
- Horasio_Sarajlic
#15494 Re: Sirija
Koga zanimaju predavanja nekih bradatih zatucanih čiča !? imas temu religija, ova tema je o Siriji kao sto vidis ...hanibalija wrote:evo predavanja od danas...http://www.youtube.com/watch?v=9bjADD-xrD4 napominjem da je gostovanje dr. Kardavija organizovala IZ BiH. Hvala svima koji nas podržavajuBaš je ljepo kad imaš svoju državu
-
hanibalija
#15495 Re: Sirija
Uvaženi dr. Kardavi je predsjednik unije islamskih učenjaka, autoritet u svijetu i kod nas, dokazani prijatelj Muslimana u BiH. Nazvat njega zatucanim samo pokazuje tvoj stepen netrpeljivosti prema Islamu. Da, tema je Sirija, Kardavi je govorio o Siriji i odlasku tamo, zbog toga je taj link postavljen.Horasio_Sarajlic wrote:Koga zanimaju predavanja nekih bradatih zatucanih čiča !? imas temu religija, ova tema je o Siriji kao sto vidis ...hanibalija wrote:evo predavanja od danas...http://www.youtube.com/watch?v=9bjADD-xrD4 napominjem da je gostovanje dr. Kardavija organizovala IZ BiH. Hvala svima koji nas podržavajuBaš je ljepo kad imaš svoju državu
- Horasio_Sarajlic
#15496 Re: Sirija
Učenjaci !? sta ako su učenjaci?? nisu poslanici, niti bilo sta drugo sto predstavlja Islam kao vjeru, radi se o grupi učenjaka, autoritet kod nas !? u jednoj demokratskoj zemlji u Evropi ??hanibalija wrote:Uvaženi dr. Kardavi je predsjednik unije islamskih učenjaka, autoritet u svijetu i kod nas, dokazani prijatelj Muslimana u BiH. Nazvat njega zatucanim samo pokazuje tvoj stepen netrpeljivosti prema Islamu. Da, tema je Sirija, Kardavi je govorio o Siriji i odlasku tamo, zbog toga je taj link postavljen.Horasio_Sarajlic wrote:Koga zanimaju predavanja nekih bradatih zatucanih čiča !? imas temu religija, ova tema je o Siriji kao sto vidis ...hanibalija wrote:evo predavanja od danas...http://www.youtube.com/watch?v=9bjADD-xrD4 napominjem da je gostovanje dr. Kardavija organizovala IZ BiH. Hvala svima koji nas podržavajuBaš je ljepo kad imaš svoju državu
![]()
- cyanm
#15497 Re: Sirija
A vidi ti horasija, đesi mumine, đesi intelektukcuHorasio_Sarajlic wrote:Koga zanimaju predavanja nekih bradatih zatucanih čiča !? imas temu religija, ova tema je o Siriji kao sto vidis ...hanibalija wrote:evo predavanja od danas...http://www.youtube.com/watch?v=9bjADD-xrD4 napominjem da je gostovanje dr. Kardavija organizovala IZ BiH. Hvala svima koji nas podržavajuBaš je ljepo kad imaš svoju državu
- cyanm
#15498 Re: Sirija
mrzis iz dna duse, od muke umires, to se iz svakog tvog posta vidiniti napadam Islam niti osjećam netrpeljivost prema istom, jbt kuda ide ovaj svijet, sve sami fanatici vjerski ...
- muhafuca
#15499 Re: Sirija
cisto radi klarifikacijehanibalija wrote: Uvaženi dr. Kardavi je predsjednik unije islamskih učenjaka, autoritet u svijetu i kod nas, dokazani prijatelj Muslimana u BiH. Nazvat njega zatucanim samo pokazuje tvoj stepen netrpeljivosti prema Islamu. Da, tema je Sirija, Kardavi je govorio o Siriji i odlasku tamo, zbog toga je taj link postavljen.![]()
jesi li ga jednako uvazavao i dok je podrzavao
Hezbollah kao jednu od rijetkih struja koja se
konkretno bori protiv Izraela
ili ga uvazavas tek sad kad je po pitanju Hezbollaha napravio zaokret od 180 stepeni?
EDIT
jah i kad je vec govorio o odlasku u siriju - kad idete (Kardavi i ti) - treba li pomoc financijski
ako zapne - javi ima nas ovdje dovoljno - skupit cemo sve za puta - nemoj da vam to bude izgovor da ne odete
Qardavi o svom zaokretu
The cleric blamed himself for previously backing Hezbollah and its leader Hassan Nasrallah who gained popularity after steadfastly leading his group in the fight against Israel in 2006.
“I defended the so-called Nasrallah and his party, the party of tyranny... in front of clerics in Saudi Arabia,” which is wary of neighboring Shiite Iran and its allies.
“It seems that the clerics of Saudi Arabia were more mature than me,” Qaradawi said.
But the cleric insisted that his call to fight Hezbollah is “not against all Shiites.”
Code: Select all
http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2013/06/02/Top-cleric-Qaradawi-calls-for-Jihad-against-Hezbollah-Assad-in-Syria.html
Last edited by muhafuca on 28/06/2013 23:45, edited 1 time in total.
- cyanm
#15500 Re: Sirija
Da i ja odgovorim na ovo, ja ga licno ne pratim i ne slijedim ni prije ni sad, kod njega sam vidio neke greske i ranije, drago mi je da je promjenio misljenje po ovom pitanju, i javno priznao da su ucenjaci iz KSA i drugi bili 'zreliji i znaniji' od njega kada su upozoravali na ove prljave šije rafidije. Mislim da ljudi njega postavljaju i citiraju ovdje jer je on BABO Islamskoj Zajednici u BIH, nije vehabija kako vole ovdje ovi na forumu recicisto radi klarifikacije
jesi li ga jednako uvazavao i dok je podrzavao
Hezbollah kao jednu od rijetkih struja koja se
konkretno bori protiv Izraela
ili ga uvazavas tek sad kad je po pitanju Hezbollaha napravio zaokret od 180 stepeni?