Sirija

Locked
Klavikula

#14226 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ALEPPO NEWS! I HAVE RECEIVED GREAT NEWS! ANADAN IS OFFICIALLY UNDER SAA CONTROL! THE FSA HAS RETREATED TO THE EAST!!!

Syria 24 English
Challenger__

#14227 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Man of steel wrote:Naše Vehabije je CIA potrpala u avione i isporučila do Sirije, naše službe se tu ništa nisu pitale. Kao što se nisu pitale ni tokom rata kada su nam taj bliskoistočni kukolj sa svojom bolesnom ideologijom dovukli u Bosnu.
Upravo.

Ni dodati ni oduzeti.
славянин

#14228 Re: Sirija

Post by славянин »

basar wrote:
mmaar wrote:
basar wrote:
I da vas pitam, zar nije čudno da se kod nas ne govori puno o bosansko-hercegovačkim vehabocionistima(koliko ih se vratilo, koliko poginulo, kako se zovu, čim se bave itd.) očigledno je da neko finansira kako njihov put, tako i ovo zataškavanje o ovim podacima.
Bas se to pitam. Mislim da bi trebali krenuti potpomagati im sa dobrovoljim novcanim prilozima kojima bi im platili put do Sirije. I mi bi odhanuli i oni bi se ukabulili :D Korist obostrana. :)
Vidis kako pametna ideja, ovakve politike vode razvoju - Vehabije odu da predju u sehide a mi se kutarisemo jednog problema - svi sretni :D
Challenger__

#14229 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:ALEPPO NEWS! I HAVE RECEIVED GREAT NEWS! ANADAN IS OFFICIALLY UNDER SAA CONTROL! THE FSA HAS RETREATED TO THE EAST!!!

Syria 24 English

:thumbup:
sandokann

#14230 Re: Sirija

Post by sandokann »

Klavikula wrote:ALEPPO NEWS! I HAVE RECEIVED GREAT NEWS! ANADAN IS OFFICIALLY UNDER SAA CONTROL! THE FSA HAS RETREATED TO THE EAST!!!

Syria 24 English
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Challenger__

#14231 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Analiza: UN i "Plan B" za Siriju vrijedan preko 20 milijardi dolara

Image

1. plan "A" (fizičko ropstvo, okupacija), propao;
2. plan "B" (ekonomsko ropstvo, zaduženje kod "Svjetske banke"), propao;

Idemo dalje...

8-)
DzeBra

#14232 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Syria 24 English
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cyrax

#14233 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Interesantno kako je izignorisana vijest od mozda prije cca mjesec dana o hapsenju al-se-usrah pripadnika u Turskoj sa povelikom kolicinom SARINA.
Challenger__

#14234 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:Interesantno kako je izignorisana vijest od mozda prije cca mjesec dana o hapsenju al-se-usrah pripadnika u Turskoj sa povelikom kolicinom SARINA.
Koga interesuje ta činjenica? Najmanje one koji su sve ovo pokrenuli da bi poklopili i Siriju i Mediteran a sada ne da nisu poklopili Siriju, nego gube sav Blisi istok i još, pride, radi im se radi o glavi.

Njih to sada najmanje interesuje.
Last edited by Challenger__ on 11/06/2013 23:53, edited 1 time in total.
muhafuca

#14235 Re: Sirija

Post by muhafuca »

U sta se tema pretvori
славянин

#14236 Re: Sirija

Post by славянин »

Syria 24 English
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen:
Da pokusamo zamagliti ove "pjesnike"
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14237 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

.
hneuron

#14238 Re: Sirija

Post by hneuron »

Iznenađujuća.. međutim, brzina kojom su uspjeli očistiti cijele kvartove u Halepu, ako uporedimo ovu mapu sa onom od prije 2 dana. Mislim da imaju pravo određeni italijanski analitičari, koji, između ostalog kažu da je u Qusayr-u slomljena okosnica pobunjenička i prekinut jedan od glavnih puteva snadbjevanja istih.
hocu ja da dijelim

#14239 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

možda snabdijevanje siriskog naroda konačno krene:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sa ... obunjenika

koji bi to preokret na terenu bio ako se cionisti konačno smiluju i poguraju ljude koji samo traže poštene izbore u Siriji :-)
vrbas1979

#14240 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sm ... -damasku-1

Saudijska Arabija i Katar, obje članice GCC-a i saveznici SAD-a, izričito su tražili Assadovu ostavku, te naoružavali većinski sunitske pobunjenike koji njega i njegov većinski alavitski režim, žele svrgnuti.

Aljazeera totalno propucala - alavitski režim :lol: :lol: :lol:

Evo ja zahtjevam, izričito, da one galamdžije, plaćenike, kerove rata, bradonje kratkih pantalona, degustatore ljudskih organa vratite ekspresno u Saudijsku Arabiju i Katar.
Challenger__

#14241 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vrbas1979 wrote: Aljazeera totalno propucala - alavitski režim :lol: :lol: :lol:
Treba stvari sagledati iz vlasničkog ugla. Vlasnik te dezinformativne kuće je katarski emir koji je u propale teroriste uložio 3 milijarde američkih Dolara.

BTW i on i Saudijac su teško bolesni, crkavaju od svakakvih boleščuga i njima će Asad vidjeti leđa.
insomnia78

#14242 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

A jel ti vidis i znas da dok su u vrijeme naseg rata suniti ceskali muda, slali hurme i ilmihale ti isti siti iz Irana slali ono najpotrebnije, oruzje?

s' moje sokoćalo
Klavikula

#14243 Re: Sirija

Post by Klavikula »

posljednja dva dana konstantno traju napadi na heliodrom Meng. svi napadi su odbijeni i HNN prenosi da su se teroristi povukli nakon dejstva SAF-a. zelim reci, sta god da se desi sa bazom ovi vojnici su usli u legendu. pruzaju nadljudski otpor bradonjama na samoj granici sa Turskom. nadam se da ce pojacanja sto prije stici i zelim im svu srecu.

laku noc!
jeza u ledja

#14244 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Jel ko povezao sve ova tri posta? :o :shock:
Challenger__ wrote:"Prevariš li me jednom, sram te bilo, prevariš li me dva puta, sram me bilo"
(arapska narodna poslovica)

_______

Ne znam da li je vijest tačna, ali je objavljena:

- Tajip Erdogan je diplomatskim kanalima uputio molbu Bašaru el Asadu da uloži svoj autoritet i pomogne da se okončaju demonstracije u Turskoj -

Image

kao protivuslugu, Erdogan je ponudio zatvaranje turske granice za teroriste.

- prema ovom izvoru, predsjednik Asad je odbio, ovim riječima:
Image
"We do not interfere in the internal affairs of any State, and what is happening in Turkey is an internal affair, and we respect the choices and aspirations of the Turkish people."
HNN Homs News Network
Na to mu Klavikula odgovara sa:
Klavikula wrote:@Celi
ako je istina, onda je ovo epsko prcanje :D :D
Na sta ce Challenger odgovoriti sa:
Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:@Celi ako je istina, onda je ovo epsko prcanje :D :D
- HNN je prvi pisao o ponudi WB, a danas je došla zvanična potvrda te vijesti:

Asad tvrdi, da mu je Svetska banka već ponudila zakulisni dogovor. I da je reč o: „kreditu po veoma povoljnim uslovima“, obima od 21 milijardi dolara
Image
Asad: Koncesije za naftu dobiće Rusija a za obnovu zemlje Kina
Dopisnik libanskog lista Al-Akhbar, sastao se u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom.

Do susreta je došlo, nekoliko dana nakon trijumfa sirijske vojske u al-Kseiru, koji je, prema dopisniku „bio srce i pluća pobune i buntovništva“!

Sirija je na izlasku iz krize, a to već osećaju i njeni najgori neprijatelji. Asad tvrdi, da mu je Svetska banka već ponudila zakulisni dogovor. I da je reč o: „kreditu po veoma povoljnim uslovima“, obima od 21 milijardi dolara. Kredit treba da bude upotrebljen na obnovi zemlje.

Asad je rekao, da banka na taj način želi da se uvuče u profitabilne projekte i ima udela u naftnoj proizvodnji, kao i gasa, a koji se eksploatišu sa sirijske obale. Asad je ponudu banke glatko odbio.

Asad je još ukazao i na to, da Svetska banka „nije ni prstom mrdnula bez dozvole i instrukcija od strane Sjedinjenih Država“!

Asad je izjavio, da je trenutno njegova glavna briga, posleratni period, posebno, ekonomski oporavk i normalan život u različitim delovima zemlje, kao i zaceljivanje rana onih, koji su u ovom patu izgubili svoje najmilije, kao i krov nad glavom.

Asad je rekao, da „Sirija neće zaboraviti prijatelje“, i da licenca za proizvodnju nafte i gasa, biće „dodeljena ruskoj kompaniji“! Ugovor na rekonstrukciji i oporavak zemlje,
dobiće kineske kompanije.

Asad takođe vidi veliku opasnost, za samo postojanje svoje zemlje u širenju „zaraze sektaštva“! Ovaj problem, kako je rekao, treba prvo rešiti.

- LINK

_____

Prvi su javili za ponudu WB, pokazalo se da je istina, prvi su javili za Erdoganovu molbu... Dakle, postoji kredibilna osnova da su napisali istinu.
Prvo postavi vijest koja je na nivou televizije Pjongjang, ono, zna da je glupost i zna da je laz pa zato kaze "ne znam jel tacno" (mada je na ovoj temi postavio preko 1000 "vijesti" bez da se pita je li tacno (ovo 1000 je stvaran broj!)), ali nema veze, postavice, nek se nabaci reklama. Onda mu sufler da haj fajv, na sta mu ovaj odgovori ono kao "ma da, super je vijest", pa nastavi o ponudi Svjetske banke :shock: . Nidje veze sa Erdoganom, nidje veze sa prcanjem, ko da nista nije rekao samo par postova ranije, predje s jedne teme na drugu i hajmo dalje. Isto Dzordz Orvel majke mi.

Koja propaganda ne mogu vjerovat, lavovi iz Pionirske bi se postidjeli.
hAZNADAR

#14245 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

славянин wrote:
Vidis kako pametna ideja, ovakve politike vode razvoju - Vehabije odu da predju u sehide a mi se kutarisemo jednog problema - svi sretni :D
I mislis da je pogibija nekog zavedenog ... nesto pozitivno?!?

Svaki taj bradonja je opet nas Bosnjak,.. a mi smo mali narod - pa razmisli.

Citaj samo post ovog beli272 - vidis i sam da je ispran mozak i da je momak napucan da ovako misli i prica - inace je "izdajnik". Dokle god se mnogi iz vehabija vracaju u normalu - ja u svakom vidim potencijal za nas ili barem u njihovoj djeci.

Treba ih poslati u RS da zive - pa da vidim koliko bi onda bili samo nabrijani na sije, sufije,..
Hrulj

#14246 Re: Sirija

Post by Hrulj »

hAZNADAR wrote:
славянин wrote:

Citaj samo post ovog beli272 - vidis i sam da je ispran mozak i da je momak napucan da ovako misli i prica - inace je "izdajnik". Dokle god se mnogi iz vehabija vracaju u normalu - ja u svakom vidim potencijal za nas ili barem u njihovoj djeci.

Treba ih poslati u RS da zive - pa da vidim koliko bi onda bili samo nabrijani na sije, sufije,..

Tamo odlaze sami da zive :) ( u rs)
Sto je ispran mozak? Covjek je odrastao i ima pravo da radi sta hoce dok god necija prava ne vrijedja sa tim :)
Co0l

#14247 Re: Sirija

Post by Co0l »

jeza u ledja wrote:
Prvo postavi vijest koja je na nivou televizije Pjongjang, ono, zna da je glupost i zna da je laz pa zato kaze "ne znam jel tacno" (mada je na ovoj temi postavio preko 1000 "vijesti" bez da se pita je li tacno (ovo 1000 je stvaran broj!)), ali nema veze, postavice, nek se nabaci reklama. Onda mu sufler da haj fajv, na sta mu ovaj odgovori ono kao "ma da, super je vijest", pa nastavi o ponudi Svjetske banke :shock: . Nidje veze sa Erdoganom, nidje veze sa prcanjem, ko da nista nije rekao samo par postova ranije, predje s jedne teme na drugu i hajmo dalje. Isto Dzordz Orvel majke mi.

Koja propaganda ne mogu vjerovat, lavovi iz Pionirske bi se postidjeli.
No shit,Sherlock :D
Objektivni navijac

#14248 Re: Sirija

Post by Objektivni navijac »

hAZNADAR wrote:
славянин wrote:

Da mi je samo znati ,kako se neko 'salje ' u RS :? Ja recimo nekad do RS-a idem autom,nekad trolejbusom,nekad biciklom ali nikako da me neko posalje !! Mozda neko misli da mi imamo neku politiku naseljavanja,razvoja. Neku strategiju :? :shock: Bosnjacki politicari imaju samo jednu viziju,koja se sastoji iz tri rijeci : Pojest,popit i poklopit.
No,da kazem rijec dvije o Siriji.
Pod jedan: Sirija je vjestacka tvorevina,nastala na rusevinama Otomanskoga carstva,voljom i zeljom kolonijalnih sila. Prvi put u historiji stanovnike Sirije ( jer sirijci ne postoje ) je neko pitao zeli li drzavu i zele li biti zajedno. Malo su zbunjeni ali jedno je jasno,ne zele zivjeti zajedno i ne zele Siriju. Kako god se ovaj sukob razvijao i isao,sudbina Sirije kao vjestacke tvorevine nece biti dugovjeka,jer kao sto vidimo ,vec prilikom prve krize je doslo da raspada sistema. Sirija sluzi samo da Assad ili bilo koji drugi diktator ima prciju kojom ce vladati a to ne moze biti dugog vijeka.
No,Sirija je sluzila kao ruski satelit u suprostavljanju zapadu,od samoga osnivanja. Zato su mi smijesne tvrdnje kao Rusija ce 'mozda 'poslati ovo ili ono Siriji. Svaki avion,svaki tenk,svaki minobacac,svaka puska,svaki metak u Siriji su iz Rusije.
Ima jos jedan zanimljiv momenat a to je uloga hezbolaha . Vidjeli smo da je hezbolah imao uticaja na razvoj dogadjaja na vojnom polju . Onda dolazimo do logicnog razmisljanja: Sirija ima oko 20 miliona stanovnika,sto znaci da najmanje 10 % su vojni obveznici ( sa bioloski mladim arapskim ,vjerovatno i vise ) sto znaci govorimo o 2 miliona potencijalnih vojnika !! A vidjeli smo da nejaka brigada hezbolaha od 3-4 hiljade ljudi donosi prevagu. Znaci ,jedini zakljucak je da se radi o extremno primitivnom i neorganizovanom drustvu ,koje nije u stanju da sprovede ni najosnovniju mobilizaciju i to kada je ona neophodna. Kroz tu prizmu ,postaje jasno razumljivi porazi protiv malenoga ali drustveno-ekonomski-organizacionoga velikoga Izraela.
No,tu dolazimo do iducega ,momenta a to je veoma zanimljivi i na trenutke smijesno-zastrasujuci histericni antisemitizam ,koji iskazuje vecina ucesnika,nevazno jesu li za Assada ili za pobunjenike. Nivo antisemitizma,nevidzen u Evropi,jos kako je Crvena Armija usla u Berlin. Stavovi ucesnika prema Izraelu i Jevrejima su drasticnoj suprotnosti sa drustvenim vrijednostima u BiH ,kao i sluzbenim stavovima nase zemlje,kao i saveznika nase zemlje ( SAD,EU,NATO )

U svakom slucaju,izuzetno zanimljiva tema,koju citam svaki dan. Koja mi pomaze u odluci . A odluka je : Odavde ( BiH ) treba bjezati glavom bez obzira,dok se sije,sunije i ostali nisu poceli raznositi od Markala,do dzamije Kralja Fahda !!
Challenger__

#14249 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još jedan demokrator Sirije, haver psihopate McCaina, preselio na Ahiret:
Image
Ali Az-Zaidy from Tunisia
Terrorist from Al-Nusra Front

Killed in A-Qusair by Syrian Arab Army
Syria 24 English
Klavikula

#14250 Re: Sirija

Post by Klavikula »