Sirija

Locked
frontirac

#14026 Re: Sirija

Post by frontirac »

DzeBra wrote:
frontirac wrote:Njima je krv muslimana halal od vremena Abdulvehaba. Djecak, zena, dedo... sutra Begova dzamija predstavlja toj ideologiji legitimni cilj u borbi za Pravi islam, jer su sebe vec poodavno proglasili jedine ispravnim.
frontirac wrote:Ne lupetaj. Kazna u Islamu, za riddet (otpadništvo) je smrt već 1400 godina. 15 godina je punoljetstvo u Islamu. "Doviđenja" što bi rekli neki....
To moze da vazi jedino za vasu vehabijsku djecu i nad njima to mozete da sprovodite.Znači,držite se svoje sekte i dalje vaše peksine ruke od tudje djece dok vam je jos navrijeme. Ovo mozes shvatiti kako tebi drago, isto kao i ono vezano za Maoču !
Ja sam u Sarajevu, opština Centar.
hocu ja da dijelim

#14027 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Bože, Bože, u Siriji Šiitski Mesar Bašar vrši nezapamćen masakr i genocid nad sirijskim Sunitima a "Iranski Kulturni Centrar" iz Sarajeva nas žestokom propagandom na Balkanu ubjeđuje kako je sve to "u sklopu bitke za islam" !

Na žalost, većina čitalaca ovog foruma ne razumije slijedeće: Iran izvozi samo 3 artikla, naftu, pistacije i "Šiitsku islamku revoluciju" ! S obzirom da u šiitskim "kulturnim centrima" nema ni nafte ni pistacija, svakome bi trebalo biti jasno koja se to roba iz takvih centara podvaljuje Bošnjacima!
mmaar

#14028 Re: Sirija

Post by mmaar »

Sta vas cudi od te neoharidzijske sekte? Pa oni su pobili vise muslimana nego svi krstasi i cionisti zajedno i poput njihove cetnicke sabrace, uglavnom udaraju na slabije, tj. starce, zene i djecu. Gdje god se te krvolocne bradate spodobe suoce s pravim otporom, budu ukabuljeni. Nadam se samo da ce SAA i Hezbulah provesti temeljitu deratizaciju i time spasiti islamski ummet tih Iblisovih sluga.
frontirac

#14029 Re: Sirija

Post by frontirac »

mmaar wrote:Sta vas cudi od te neoharidzijske sekte? Pa oni su pobili vise muslimana nego svi krstasi i cionisti zajedno i poput njihove cetnicke sabrace, uglavnom udaraju na slabije, tj. starce, zene i djecu. Gdje god se te krvolocne bradate spodobe suoce s pravim otporom, budu ukabuljeni. Nadam se samo da ce SAA i Hezbulah provesti temeljitu deratizaciju i time spasiti islamski ummet tih Iblisovih sluga.
Evo prijavite me svima, ja sam ta "sekta" kao sa ovog klipa http://www.youtube.com/watch?v=5DPj_u1x9K8 .
frontirac

#14030 Re: Sirija

Post by frontirac »

hocu ja da dijelim wrote:Bože, Bože, u Siriji Šiitski Mesar Bašar vrši nezapamćen masakr i genocid nad sirijskim Sunitima a "Iranski Kulturni Centrar" iz Sarajeva nas žestokom propagandom na Balkanu ubjeđuje kako je sve to "u sklopu bitke za islam" !

Na žalost, većina čitalaca ovog foruma ne razumije slijedeće: Iran izvozi samo 3 artikla, naftu, pistacije i "Šiitsku islamku revoluciju" ! S obzirom da u šiitskim "kulturnim centrima" nema ni nafte ni pistacija, svakome bi trebalo biti jasno koja se to roba iz takvih centara podvaljuje Bošnjacima!
Ma podvaljuju budalama :D I oni što ih podržavaju tu su rad "pare" iz irana. iran se piše malim slovom (i u Sarajevu, ne samo Maoči).
DzeBra

#14031 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote:Bože, Bože, u Siriji Šiitski Mesar Bašar vrši nezapamćen masakr i genocid nad sirijskim Sunitima

“The people are sick of the war and hate the jihadists more than Assad,” a Western source familiar with the data said. “Assad is winning the war mostly because the people are cooperating with him against the rebels.”
The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels."
http://www.worldtribune.com/2013/05/31/ ... and-minds/
hocu ja da dijelim wrote: a "Iranski Kulturni Centrar" iz Sarajeva nas žestokom propagandom na Balkanu ubjeđuje kako je sve to "u sklopu bitke za islam" !
Svaka borba koja se vodi protiv vehabijskih sektasa finansiranih saudijskim petrodolarima je borba za islam.
hocu ja da dijelim wrote:Na žalost, većina čitalaca ovog foruma ne razumije slijedeće: Iran izvozi samo 3 artikla, naftu, pistacije i "Šiitsku islamku revoluciju" ! S obzirom da u šiitskim "kulturnim centrima" nema ni nafte ni pistacija, svakome bi trebalo biti jasno koja se to roba iz takvih centara podvaljuje Bošnjacima!
Gnusna laž. Iran izvozi puno više od ta tri artikla koje si naveo!
Današnji Iran proizvodi, a i izvozi, apsolutno sve kao jedna Njemačka ili jedna Švedska. Nije to zatucana Saudija u kojoj je na vlasti tekfirska ideologija i iskrivljena verzija islama koja ljude unazađuje i neda im naprijed!
frontirac

#14032 Re: Sirija

Post by frontirac »

kih sektasa finansiranih saudijskim petrodolarima je borba za islam.
hocu ja da dijelim wrote:Na žalost, većina čitalaca ovog foruma ne razumije slijedeće: Iran izvozi samo 3 artikla, naftu, pistacije i "Šiitsku islamku revoluciju" ! S obzirom da u šiitskim "kulturnim centrima" nema ni nafte ni pistacija, svakome bi trebalo biti jasno koja se to roba iz takvih centara podvaljuje Bošnjacima!
[/quote]

Gnusna laž. Iran izvozi puno više od ta tri artikla koje si naveo!
Današnji Iran proizvodi, a i izvozi, apsolutno sve kao jedna Njemačka ili jedna Švedska. Nije to zatucana Saudija u kojoj je na vlasti tekfirska ideologija i iskrivljena verzija islama koja ljude unazađuje i neda im naprijed![/quote]

Hahahahhahahahah "sve kao jedna Njemačka ili jedna Švedska". Pod forum "Komedija".
DzeBra

#14033 Re: Sirija

Post by DzeBra »

frontirac wrote:Hahahahhahahahah "sve kao jedna Njemačka ili jedna Švedska". Pod forum "Komedija".
Tačno!
Hajde navedi šta se to proizvodi u Njemačkoj a da se ne proizvodi u Iranu?
em11r

#14034 Re: Sirija

Post by em11r »

Haj ne seri frontirac nisi otiso dalje od Bosne a tu nesto pricas.

Isti taj Iran i Libanon i Sirija hrane cijeli bliski istok, sta to moze se uzgojiti u Saudiji, Kuvajtu, Kataru itd ?

Sva hrana dolazi iz Irana, Pakistana, Sirije, Lebanona. Zastitni znak Sirije na bliskom istoku su jabuke, sve ijedna je Sirijska.

Nisu na tehnoloskom nivou Njemacke i Svedske mozda, ali su self-sustainable dovoljno sto se ocituje iz svakodnevnih sankcija, a ljudi zive kako zive, oni sami sebi sve proizvode a cak i izvoze. Sto bi Saudijac i Kuvajcan popili mlijeka da nije Irana aha, mozda al da jedni druge doje.
DzeBra

#14035 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Iran's science progress fastest in world: Canadian report
http://edition.presstv.ir/detail/118977.html
frontirac

#14036 Re: Sirija

Post by frontirac »

DzeBra wrote:
frontirac wrote:Hahahahhahahahah "sve kao jedna Njemačka ili jedna Švedska". Pod forum "Komedija".
Tačno!
MERCEDES S KLASA, CLK, SLK, CL, SL . AUDI R8 AUDI 3 AUDI 8 AUDI 6, GOLF d GOLF GOLF GOLF ;) MAHANJE OD ISLAMISTE
crnoplavo

#14037 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

saudijci proizvode njemcima radna mjesta
RMH79

#14038 Re: Sirija

Post by RMH79 »

frontirac wrote:
DzeBra wrote:
Tačno!
MERCEDES S KLASA, CLK, SLK, CL, SL . AUDI R8 AUDI 3 AUDI 8 AUDI 6, GOLF d GOLF GOLF GOLF ;) MAHANJE OD ISLAMISTE
Islamista?! Prije bih rekao autista :D
hocu ja da dijelim

#14039 Re: Sirija

DzeBra wrote:Iran's science progress fastest in world: Canadian report
http://edition.presstv.ir/detail/118977.html
Hvalite me, medna usta moja :D ! De da ti pojasnim, brzi rast mogu imati samo vrlo slabo razvijene zemlje dok je kod razvijenih zemalja indeks privrednog rasta uvijek nizak.

Nego, primjećujem da su mnogi preskočili vijest od nedavno kada je Iran kupio Siriji i Hezbolahu oružja za 4 milijarde dolara od Rusa. Naravno, nakon toga je šiitske genocidaše pravo krenulo.
em11r

#14040 Re: Sirija

Post by em11r »

na xy tema i foruma sam rekao i opet cu ponoviti, jedno dobro sto je poteklo sa arapskog poluotoka je nasa vjera nas plemeniti Poslanik s.a.w.s i njegovi ashabi. Sve ostalo je go pedofil, kriminalac, govno, divljak, kozojebac itd. Ko nije zivio sa njima i upoznao njihov mentalitet moze misliti da serem ali oni ne vole sami sebe a kamoli nekoga drugog.
hocu ja da dijelim

#14041 Re: Sirija

em11r wrote:na xy tema i foruma sam rekao i opet cu ponoviti, jedno dobro sto je poteklo sa arapskog poluotoka je nasa vjera nas plemeniti Poslanik s.a.w.s i njegovi ashabi. Sve ostalo je go pedofil, kriminalac, govno, divljak, kozojebac itd. Ko nije zivio sa njima i upoznao njihov mentalitet moze misliti da serem ali oni ne vole sami sebe a kamoli nekoga drugog.
Kvalitetno mišljenje o sunitima, nema šta :-)
bogoljub

#14042 Re: Sirija

Post by bogoljub »

udrch wrote:
RMH79 wrote:
udrch wrote:ove vođe koji pozivaju i guraju tuđu djecu u rat, dok svoju brižno čuvaju ne bih mogao slušati ni 30s, a ne 30 minuta..
E vidis jarane, tu si se malo prevario (sto objasnjava tvoju indolentnost i aroganciju, uzrokovanu rekla-kazala informacijama) - sejidov sin, Hadi Hassan Nasrullah, je (kao 18-godisnjak) pao kao sehid u redovima Hizbullaha. Pa, da cujemo sta sejid veli o sehadetu svoga sina:

odvratnije nego sam mislio..smrt rođenog djeteta koristi u političke svrhe..
PA ZAVISI jarane moj!?
Ako su ti političke svrhe lična korist + služenje kapitalistima i cionistima, onda Da! To je odvratnije nego što ti i misliš!
ALI, ako ti je politička svrha; odbrana časti i dostojanstva porodice, vjere i zemlje tvoje, borba protiv nepravde br. 1 na ovom svijetu tj. borba protiv Izraela, i ako znaš da su svi tvoji predhodnici ubijeni zbog takvih političkih mišljenja, a ti i dalje ne mijenjaš svoj stav i spreman si žrtvovati i sebe i svoju porodicu za radi te borbe, onda to pokazuje da si razumio pojam PRAVDE, ČASTI I DOSTOJANSTVA i da su te političke svrhe jednostavno veće od svih kapitalističkih, cionističkih, ovosvjetskih ideja, i ovakva borba kao što je njihova za pravdu je borba jednog Mudžahida. Dok borba ljudi koji su na cionističkim i američkim jaslama je borba bijednika, jadnika koji samo misle da rade dobro.
A zapravo su ljudi koji se bore za neke ciljeve odpočetka zajedno sa simbolima svjetske nepravde Amerikom i Izraelom koji se smatraju bogovima na dunjaluku danas, a koji su itekako obožavani od strane mudžahida sa njihovih jasala. Bili oni svjesni toga ili ne!!!
muhafuca

#14043 Re: Sirija

Post by muhafuca »

udrch wrote:
RMH79 wrote:
udrch wrote:ove vođe koji pozivaju i guraju tuđu djecu u rat, dok svoju brižno čuvaju ne bih mogao slušati ni 30s, a ne 30 minuta..
E vidis jarane, tu si se malo prevario (sto objasnjava tvoju indolentnost i aroganciju, uzrokovanu rekla-kazala informacijama) - sejidov sin, Hadi Hassan Nasrullah, je (kao 18-godisnjak) pao kao sehid u redovima Hizbullaha. Pa, da cujemo sta sejid veli o sehadetu svoga sina:

odvratnije nego sam mislio..smrt rođenog djeteta koristi u političke svrhe..
kako samo mrzim ovakve likove bez obraza

sere po covjeku sto nije vlastitu djecu poslao u rat - kad sazna da ovaj jest poslao djete u rat i da je mali cak i poginu - nadje nesto drugo da sere po covjeku i to zato je poslao dijete u rat

to se zove iracionalna zatucana mrznja i nikakva cinjenica , argument , informacija ne moze to promijeniti
hneuron

#14044 Re: Sirija

Post by hneuron »

mmaar wrote:Sta vas cudi od te neoharidzijske sekte? Pa oni su pobili vise muslimana nego svi krstasi i cionisti zajedno i poput njihove cetnicke sabrace, uglavnom udaraju na slabije, tj. starce, zene i djecu. Gdje god se te krvolocne bradate spodobe suoce s pravim otporom, budu ukabuljeni. Nadam se samo da ce SAA i Hezbulah provesti temeljitu deratizaciju i time spasiti islamski ummet tih Iblisovih sluga.
Već odavno upozoravam na ovdašnju implikaciju ovoga odvratnog sukoba i njenu refleksiju na naše društvo(jednim dijelom) Iskreno se nadam da će ovaj naš narod snagom naše tradicije (vjerske i civilizacijske) i vjekovne kulture uspjeti da se uzdigne iznad ovih pilotiranih maloumnih ideologija a zagovornike izoluje i marginira.Neovisno o hipokrizijskim pozicijama globalnog mainstream-a mislim da se i ovdje ulazeći u ove sterilne diskusije sa određenim, daje bez razloga veći kredibilitet od zasluženog.Marginalizacija ovih bolesnih ideja je jedina strada maesta. A nas sekularnih tradicionalista ovje nikada nestat neće i "vazda " će mo ovom zemljom uspravne glave hodati kao naši očevi i njihovi očevi mnogo vremena unazad!!!!
mirsek

#14045 Re: Sirija

Post by mirsek »

frontirac wrote:
Evo prijavite me svima, ja sam ta "sekta" kao sa ovog klipa http://www.youtube.com/watch?v=5DPj_u1x9K8 .
Vala i ti i ti tvoja sekta nam niste trebali u ratu..Bolje da ste nam slali samo oruzje.
Tekbiranje i oruzane sukobe sa nekim neistomisljenicima iz ABIH isto nam niste trebali donijeti.
Vise nam je vojno pomogao Iran sa svojim oruzjem nego sve ove arapske dolarokorumpirane bande slanjem svojih promotora sa agresivnom retorikom i nastupima u nasu lijepu BIH.

Nego, de mi reci sto ako se kunete u Sunet klanjate samo Farz ??
Onako , kao da niste nacisto sami sa sobom sta promovisete pa se malo zbunite.
nikad_vise

#14046 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

Ja likova,Hasan im objasnio jednom neke stvari al ne kontaju.

Evo jos jedan Hasanov govor za ove sto ne mogu da dokuce neke stvari..Covjek opet objasnio :bih:
Sto se tice bradatih spodoba,nadam se da ce ih Hezbollah loviti i pod zemljom ako treba sve dok ne ubiju do zadnjeg.Oni koji jedu ljudska srca i cine tako strasne zlocine u ime Allaha,samo sramote mog Boga i mene kao sunita je stid sto jedan takav sljam ima ikakve veze sa islamom.Koliko je taj sljam nanijeo stete casnom islamu to je nemjerljivo.Od vjere mira,ljubavi i tolerancije napravili su vjeru zlocina,rata i mrznje.
em11r

#14047 Re: Sirija

Post by em11r »

hocu ja da dijelim wrote:
em11r wrote:na xy tema i foruma sam rekao i opet cu ponoviti, jedno dobro sto je poteklo sa arapskog poluotoka je nasa vjera nas plemeniti Poslanik s.a.w.s i njegovi ashabi. Sve ostalo je go pedofil, kriminalac, govno, divljak, kozojebac itd. Ko nije zivio sa njima i upoznao njihov mentalitet moze misliti da serem ali oni ne vole sami sebe a kamoli nekoga drugog.
ja govorim o ljudskim mentalitetima, sjasi slomit ces ga.
nikad_vise

#14048 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

udrch wrote:
nikad_vise wrote:
Objasnio Hassan,zakljucajte temu komotno. :bih:
s obzirom da je ovo vođa terirističke organizacije, ovaj video koji je klasična jeftina propaganda treba uklonuti..
organizacija koja ubija svoje demokratski izabrane protivnike nema šta kome pametovati..
Hezbollah nije teroristicka organizacija i sa obzirom da to ne znas ili znas al se pravis glup,nemam namjeru s tobom duzit s razgovorom.Ti si jedna od onih koji podrzavaju ovaj sljam koji sramoti cijeli islamski svijet i kao takav,gubiti vrijeme na tebe je lose utroseno vrijeme.
AleksoMKD

#14049 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

hocu ja da dijelim wrote:
Cini mi se da je to misljenje o Arapima sa arapskog poluotoka, sunite nije spomenuo.
Ja sam jedino bio u Dubaiju i nemam dobro misljenje o njima. Prepotentni do bola, po vaznosti se racinaju ovako: Prvo oni (arapi suni sa poluotoka ali ne iz Jemena) pa 5 mesta prazno, pa belci sa zapada, pa japanci, pa drugi belci, pa ostali arapi, pa ostali muslimani i kao dno dna su pakistanci koje ne racunaju za ljude.

Inace, na temi, Al - Zawahiri protiv ujedinjenja Al Nusre i ISI-ja, ljut sto nije konsultovan pa naredio ponovu podelu.
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 57882.html
The ruling comes two months after the leader of ISI, Abu Bakr al-Baghdadi, declared a merger with al-Nusra to form the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), saying that al-Nusra was "merely an extension and part of the Islamic State of Iraq".

Al Jazeera received an original copy of Zawahiri's letter to the warring Jihadi groups

However, the unilateral move led to defections, infighting and a breakdown in operations as members disagreed over who commanded the battlefield.

In the letter, Zawahiri said Baghdadi was "wrong" to declare the merger without consulting or even alerting al-Qaeda's leadership. He added that Syria was the "spatial state" for al-Nusra, headed by Abou Mohammad al-Joulani, while Baghdadi’s rule would be limited to Iraq.

Al-Nusra, listed as a terrorist organisation by the US for its affiliation with al-Qaeda, is considered to be one of the most effective rebel groups in Syria.

But after Baghdadi released a video in April declaring the formation of the ISIL, many of al-Nusra’s fighters, especially non-Syrians, left to join the new umbrella group.

"This was the most dangerous development in the history of global jihad," an al-Nusra source inside Syria told Al Jazeera on Saturday.

One al-Nusra fighter estimated that 70 percent of the group's members left for the ISIL in Idlib province, with even higher defection rates in the Syria’s eastern regions.

Aleppo, the bastion of al-Nusra, saw the least defections from its ranks, fighters said. But even then the city suffered from the divisions within the group.

The division made the everyday practices of governance and fighting even more challenging.

Last week, activists reported flour shortage in the northern city because fighters protecting the silos had expressed their allegiance to ISIL and did not recognise the legal committee - headed by Nusra and other Syrian batalions - responsible for distributing flour. Several parties had to intervene to end the crisis.
славянин

#14050 Re: Sirija

Post by славянин »

Da se malo iscupamo iz ovih prepiranja oko Sita i Sunita i vratimo na temu :) :

Izgleda da se Sirijska vojska ozbiljno priprema za oslobadjanje dijelova Alepa pod pobunjenickom/teroristickom kontrolom....

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22840728

Pored toga navodi se da ce jedinice koje su oslobodile Qusayr i koje su vec sada iskusne u urbanom ratovanju osigurati dijelove Homsa i Hame koji su pod kontrolom pobunjenika.
Last edited by славянин on 10/06/2013 18:50, edited 1 time in total.
Locked