Sirija

Locked
Fudo Bosna

#13751 Re: Sirija

Post by Fudo Bosna »

Co0l wrote:Me da ba doFu,sta te to cudi.Pa za neke ovdje je Erdogan ratni zlocinac dok Asadove slike lijepe po forumu.Nakon sto vidis takav sumrak logike i morala,nista te vise ne bi trebalo iznenaditi.

Izvini drugar, razumijem ideološke i vjerske razlike, uvažavam i selefizam i šiizam, ali zaista, ne mogu, nikako mi nije jasno, da „svarim“, da neko može veličati nedemokratskog presjednika Assada, a ovamo, sa druge strane , podržavati prosvjednike, (imaju na to pravo, da prosvjeduju, samo uz ogradu da je vlast protiv koje se prosvjeduje legalna i legitimna), dakle treba ne biti licemjeran več objektivan i reči: „Podržavam tu i tu stranu u Siriji uz ogradu da je čovjek koji je na vlasti diktator i da postoje osnovane sumnje u ratne zločine , za koje je odgovoran, naprimjer nad civilnim stanovništvom u Hammi ili slično...“
Co0l

#13752 Re: Sirija

Post by Co0l »

Fudo Bosna wrote:
Co0l wrote:Me da ba doFu,sta te to cudi.Pa za neke ovdje je Erdogan ratni zlocinac dok Asadove slike lijepe po forumu.Nakon sto vidis takav sumrak logike i morala,nista te vise ne bi trebalo iznenaditi.

Izvini drugar, razumijem ideološke i vjerske razlike, uvažavam i selefizam i šiizam, ali zaista, ne mogu, nikako mi nije jasno, da „svarim“, da neko može veličati nedemokratskog presjednika Assada, a ovamo, sa druge strane , podržavati prosvjednike, (imaju na to pravo, da prosvjeduju, samo uz ogradu da je vlast protiv koje se prosvjeduje legalna i legitimna), dakle treba ne biti licemjeran več objektivan i reči: „Podržavam tu i tu stranu u Siriji uz ogradu da je čovjek koji je na vlasti diktator i da postoje osnovane sumnje u ratne zločine , za koje je odgovoran, naprimjer nad civilnim stanovništvom u Hammi ili slično...“
Pa to je i meni najzanimljivije.Mogu shvatiti da je neko za jednu od strana u sukobu u Siriji ali velicanje ratnog zlocinca mi nikako ne ide u glavu.
DzeBra

#13753 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Fudo Bosna wrote:@DzeBra

Halooo, čovječe, koliko puta treba da ti se napiše? Večina muslimana, nas umjerenih i po pitanju meshebskih razlika tolerantnih pogleda, pa pogotovu Bošnjaci npr, nemaju ništa protiv šija. Čovječe mi u Bosni nemamo problem netolerancije, večina nas, na relaciji šije - sunnije, kao negdje u arapskome svijetu. Čak jedan dio Bošnjaka, iako su sunnije, ima velike simpatije prema tom dijelu islamskoga ummeta. I ja ih osobno , uvažavam i poštujem osim onih ekstremnih, i smatram dijelom našega ummeta,našom braćo po vjeri! Ali čovječe, kako možeš podržavati zločinca Assada, to nam objasni, taj nazadni režim ili , da li si ikada u životu bio u Siriji? Znaš li kakav je to režim? Znaš li kakve je zločine činio njegov otaci a sada i sin Bašar? Znači , pusti po strani regionalne interese, Iran , USA, Izrael , mani se i ti i @Čelenđer visoke politike , to večinu ne zanima, pitam te kako ti kao musliman, možeš poštovati /podržavati diktatora? Ne podržavam , da se razumijemo zločine ni na Assadovoj ali ni na drugim stranama i nisam fan selefija, znači zločine osuđujem bez izuzetka, ali zaista mi nisi jasan...
Brate Fudo, muslimani su, zahvaljujuci tipovima kakav je Josef Kardawy, dovedeni u takav polozaj da nisu u situaciji da biraju izmedju dobra i zla vec samo da biraju izmedju manjeg i veceg zla. Sta se to sirijcima danas nudi kao alternativa za Assada? Ko to podrzava ljude koji zele da sruse Assada i uvedu "promjene" u Siriji? Padom Assada promjena bi sigurno bilo. Ali kakvih promjena? Mozda kao u Libiji? Zar mislis da su rezimi u Saudiji, Kataru i u Turskoj veci prijatelji sirijskog naroda od Bashara? To su upravo rezimi koji preko najzadnjeg muslimankog olosa kojega iskupljaju sirom svijeta, zele da uvedu "promjene" u Siriji. Uz to ako im dodas jos Engleze, amerikance i cioniste onda je jasno kao dan sta se sirijcima nudi kao alternativa. Poznajem jednog tipa sirijca, zove se bas kao i ti :) , isli smo skupa u skolu, on kaze da je bio zestoki protivnik Assada sve do izbijanja rata u Siriji. Ali kada je vidio ko rusi Assada, promijenio je misljenje i sad ga podrzava. Manje-vise ista situacija je kod vecine danasnjih Assadovih pristalica. Bili smo svjedoci masovnih pro-Assad demonstracija sirom Sirije na pocetku ove krize u toj zemlji. Assad je znao za jedan dan sirom Sirije okupiti i po 5 miliona ljudi koji su mu iskazivali povjerenje. Ja sumnjam da ti ili ja bolje znamo od samih sirijaca sta im je bolji izbor. Bashar ili ono sto im nude cionisti, zapad, Saudijska Arabija, Katar i Turska.
DzeBra

#13754 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote: Samo da dopunim ovu nepotpunu i neistinitu vijest dezinformativne kuće al-Lažira:

- Istina je da su "pobunjenici" na kratko zauzeli taj prelaz, ali, kako saopštava Debka, isti su vrlo brzo izgubili, odnosno, pod kontrolu ga je stavila SAA.

- ono što Lažira nije rekla svojoj publici je sljedeće: devastirane "pobunjenike" su ponovo prebacili u Izraelsku vojnu bolnicu.
Image
"...At the same time, Israel admitted injured Syrian rebels at the Quneitra crossing and transferred them to hospital.
- LINK
Hah, sto bi stari ljudi prije rekli, "covjek uci dok god je ziv", sto se u ovome slucaju pokazalo kao tacno.
Ja sam uvijek mislio da su cionisti dno dna, ali evo se ispostavi da nisu. Ipak su pokazali malo ljuckosti te su zbrinuli ove bijednike, vjerovatno zato sto ih slijepo sluze pa da im se oduze na bilo koji nacin.
DzeBra

#13755 Re: Sirija

Post by DzeBra »

aldinjo wrote:Vidiš mu avatar i sve ti je jasno.Sve je tačno što si napisao.Još samo da dodam da je haram muslimane nazivati vehabijama što je i stav IZBiH.
E bogami to mora da je tacno cim je to rekla IZBiH :)
DzeBra

#13756 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Vodja nordijskog bataljona ubijen u Siriji!
Norvezanin alzirskog porijekla (32) likvidiran je jucer u sirijskom gradu Idlib. On je bio komadant nordijskog bataljona sastavljenog od dobrovoljaca iz skandinavije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13757 Re: Sirija

Post by Truba »

nordijski bataljon :lol: :lol: :lol:

ajde barem su hrabriji od naših minhenskih i ulmskih udarnih divizija koje i dan danas preko interneta oslobađaju RS
te padobranska desant brigada iz malmea čeka vijesti da uskoči :lol:
Fudo Bosna

#13758 Re: Sirija

Post by Fudo Bosna »

DzeBra wrote:
Fudo Bosna wrote:@DzeBra

Halooo, čovječe, koliko puta treba da ti se napiše? Večina muslimana, nas umjerenih i po pitanju meshebskih razlika tolerantnih pogleda, pa pogotovu Bošnjaci npr, nemaju ništa protiv šija. Čovječe mi u Bosni nemamo problem netolerancije, večina nas, na relaciji šije - sunnije, kao negdje u arapskome svijetu. Čak jedan dio Bošnjaka, iako su sunnije, ima velike simpatije prema tom dijelu islamskoga ummeta. I ja ih osobno , uvažavam i poštujem osim onih ekstremnih, i smatram dijelom našega ummeta,našom braćo po vjeri! Ali čovječe, kako možeš podržavati zločinca Assada, to nam objasni, taj nazadni režim ili , da li si ikada u životu bio u Siriji? Znaš li kakav je to režim? Znaš li kakve je zločine činio njegov otaci a sada i sin Bašar? Znači , pusti po strani regionalne interese, Iran , USA, Izrael , mani se i ti i @Čelenđer visoke politike , to večinu ne zanima, pitam te kako ti kao musliman, možeš poštovati /podržavati diktatora? Ne podržavam , da se razumijemo zločine ni na Assadovoj ali ni na drugim stranama i nisam fan selefija, znači zločine osuđujem bez izuzetka, ali zaista mi nisi jasan...
Brate Fudo, muslimani su, zahvaljujuci tipovima kakav je Josef Kardawy, dovedeni u takav polozaj da nisu u situaciji da biraju izmedju dobra i zla vec samo da biraju izmedju manjeg i veceg zla. Sta se to sirijcima danas nudi kao alternativa za Assada? Ko to podrzava ljude koji zele da sruse Assada i uvedu "promjene" u Siriji? Padom Assada promjena bi sigurno bilo. Ali kakvih promjena? Mozda kao u Libiji? Zar mislis da su rezimi u Saudiji, Kataru i u Turskoj veci prijatelji sirijskog naroda od Bashara? To su upravo rezimi koji preko najzadnjeg muslimankog olosa kojega iskupljaju sirom svijeta, zele da uvedu "promjene" u Siriji. Uz to ako im dodas jos Engleze, amerikance i cioniste onda je jasno kao dan sta se sirijcima nudi kao alternativa. Poznajem jednog tipa sirijca, zove se bas kao i ti :) , isli smo skupa u skolu, on kaze da je bio zestoki protivnik Assada sve do izbijanja rata u Siriji. Ali kada je vidio ko rusi Assada, promijenio je misljenje i sad ga podrzava. Manje-vise ista situacija je kod vecine danasnjih Assadovih pristalica. Bili smo svjedoci masovnih pro-Assad demonstracija sirom Sirije na pocetku ove krize u toj zemlji. Assad je znao za jedan dan sirom Sirije okupiti i po 5 miliona ljudi koji su mu iskazivali povjerenje. Ja sumnjam da ti ili ja bolje znamo od samih sirijaca sta im je bolji izbor. Bashar ili ono sto im nude cionisti, zapad, Saudijska Arabija, Katar i Turska.

Ne mislim da su režimi u Saudiji ili Kataru veči prijatelji Sirijcima od Assada, ali znam da im Assad sigurno nije prijatelj i da će moratii odgovarati pred sudom za osnovanu sumnju za počinjene ratne zločine vladinih trupa u Siriji !( Bez obzira šta misliš o režimu u turskoj pa čak i ako sada griješi na planu spoljne politike, mislim da je on bolje rješenje i bolji od onoga što ti misliš i što objektivno jeste , režim jedne Saudije ili slični marionetski režimi…)

Ne želim Sirijcima “pozitivne” promjene poput Libijskih, narodu Sirije, ne želim ni tzv. “proljeće”, želim narodu Sirije da što prije okonča ovaj užasni rat, da zločince izvede pred sud, i da izabere demokratsku vlast koja će uvažavati sve religije , ali naravno i eliminisati lažne unutarmuslimanke “podjele” odnosno osigurati jedinstvo braće sunija i šija, koji su prije svega braća muslimani, znači unutar islamsko jedinstvo, ali i tolerancija/uvažavanje prema svim drugim religijama kao i jedinstvo svih etničkih skupina u Siriji a na fonu patriotizma i domoljublja!

Eto to im želim, iskreno i iz dubine svoga srca, da Šam bude ponos ovoga ummeta bez selefijskih, ali i svih drugih ideoloških/negativnih uticaja !

Srdačan selam tebi a pozdrav ostalim kolegama forumašima…
Herr Flick

#13759 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

@Fudo Bosna Sirija bez Assada ne bi mogla opstati kao drzava.Postala bi novi Irak.Sta je demokratija donijela u Libiji,Egiptu,Iraku,Afganistanu??Donijela je haos i razaranja.

hneuron

#13760 Re: Sirija

Post by hneuron »

Fudo Bosna wrote:

Ne mislim da su režimi u Saudiji ili Kataru veči prijatelji Sirijcima od Assada, ali znam da im Assad sigurno nije prijatelj i da će moratii odgovarati pred sudom za osnovanu sumnju za počinjene ratne zločine vladinih trupa u Siriji !( Bez obzira šta misliš o režimu u turskoj pa čak i ako sada griješi na planu spoljne politike, mislim da je on bolje rješenje i bolji od onoga što ti misliš i što objektivno jeste , režim jedne Saudije ili slični marionetski režimi…)

Ne želim Sirijcima “pozitivne” promjene poput Libijskih, narodu Sirije, ne želim ni tzv. “proljeće”, želim narodu Sirije da što prije okonča ovaj užasni rat, da zločince izvede pred sud, i da izabere demokratsku vlast koja će uvažavati sve religije , ali naravno i eliminisati lažne unutarmuslimanke “podjele” odnosno osigurati jedinstvo braće sunija i šija, koji su prije svega braća muslimani, znači unutar islamsko jedinstvo, ali i tolerancija/uvažavanje prema svim drugim religijama kao i jedinstvo svih etničkih skupina u Siriji a na fonu patriotizma i domoljublja!

Eto to im želim, iskreno i iz dubine svoga srca, da Šam bude ponos ovoga ummeta bez selefijskih, ali i svih drugih ideoloških/negativnih uticaja !

Srdačan selam tebi a pozdrav ostalim kolegama forumašima…
Plemenit gest.
Samo nam još reci po uzoru na koju "oslobođenu"državu bi trebala biti instaurirana kako ti kažeš "demokratija" da mi ovdje ne razbijamo glavu zašto svaka pomenuta država pada redovno na dno dna a ono malo kulture i civilizacije vraća u srednji vijek jer ako se to u praksi nikada nije dogodilo... možemo ne daj Bože pomisliti da neko treći pilotira ove i ovakve revolucije zarad vlastite koristi i ciljeva
hneuron

#13761 Re: Sirija

Post by hneuron »

Herr Flick wrote:@Fudo Bosna Sirija bez Assada ne bi mogla opstati kao drzava.Postala bi novi Irak.Sta je demokratija donijela u Libiji,Egiptu,Iraku,Afganistanu??Donijela je haos i razaranja.

Pogledaje današnje i jučerašnje izjave Londona i Pariza!!! imali iko razuman da u ovu "dušebrižnost"vjeruje
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13762 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

славянин wrote:
aldinjo wrote:
славянин wrote:Cuo sam da su ti FSA sto su se probili nazad u grad zauzeli jake ukopane pozicije na ovoj lokaciji :mrgreen:
Image
Zbog onih heroja na Kovačima nisi morao vrijeđati na ovaj način. :(
Poredid Sehide sa kovaca i teroriste je tvoja malodusnost a ne moja. :roll:
za jednog i drugog, ali ostali neka prime k znanju: okanite se patetičnih paralela sa našim ratom - Srebrenicom, Kovačima i ostalim. to je apsolutno višak.

drugo, naslađivanje tuđom smrti je... kažnjavaću to. to nije za foruma. previše je bolesno - radi se o stvarnim ljudima, i stvarnim patnjama.

ohladite.
DzeBra

#13763 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote:- Izuzetno mi je drago što sa vama mogu da podijelim jednu vijest koja me posebno obradovala... Naime, već sam pisao o gospodinu dr. Fejsalu Mekdadu,
... zamjeniku ministra vanjskih poslova Syria beloved i njegovom starom ocu, koji je 18. maja kidnapovan iz svog skromnog doma u Dari, na jugu Sirije;
- jedinice herojske SAA su oslobodle ovog starog čovjeka iz ruku terorističke bande i sada je na sigurnom... Onima koji broje krvna zrnca želim da podvučem da je ovaj starac, kao i njegov sin, suni-musliman, naravno.
(HNN Homs News Network kao i vijest iznad)
Neka ti je sretna i berićetna sloboda i mirna starost časni starče!
Hej, taj dedo je otac zamjenika ministra vanjskih poslova Sirije a tako je skromno zivio (vidi se na "inventaru" iza njegovih ledja).
Znam da malo ostupam od teme, ali mislim da je vrijedno spomena, ako nizasta onda da vidimo ko to podrzava one bradate peksijane u Siriji i o kakvom se muslimanskom otpadu tu radi.

Prije nekoliko dana u norveskim novinama Aften Posten (Vecernja Posta) izasao je clanak o saudijskom princu Fahd al-Saudu koji je upravo zavrsio srednju skolu i odlucio je da to dobro proslavi.
Princ Fahd al-Saud je pozvao svojih 60 prijatelja da naprave jednu turneju sirom svijeta u toku koje ce posjetiti Disneyland u Hongkongu, Tokio, Kaliforniju i Floridu.
Ali to nije sve! Raskalaseni princ je odlucio da za sebe i svojih 60 prijatelja na tri dana zakupi Disneyland u Parizu.

Racuna se da ce ovu ekstravagantnu matursku proslavu mladi saudijski princ platiti 113 miliona kruna,sto je negdje oko 29 miliona KM.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks ... bGhDfnWOSo

Babo mu finansira njegove vrsnjake da idu ginuti za interese israhella i atlantista u Siriji a njegov sin trosi muslimanske milione na gluposti sirom svijeta !
DzeBra

#13764 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Fudo Bosna wrote:Ne mislim da su režimi u Saudiji ili Kataru veči prijatelji Sirijcima od Assada, ali znam da im Assad sigurno nije prijatelj i da će moratii odgovarati pred sudom za osnovanu sumnju za počinjene ratne zločine vladinih trupa u Siriji !
Uredu, a ko ce odgovarati za zlocine terorista koji u Turskoj imaju kampove za obuku, gdje dobijaju naoruzanje i odakle krecu u rat u Siriju?
Fudo Bosna wrote: Bez obzira šta misliš o režimu u turskoj pa čak i ako sada griješi na planu spoljne politike, mislim da je on bolje rješenje i bolji od onoga što ti misliš i što objektivno jeste , režim jedne Saudije ili slični marionetski režimi…

Sama cinjenica da Erdogan u svoj kabinet prima engleze, francuze, izraelce i cionisticke lobiste iz USA da bi sa njima diskutovao situaciju u Siriji, dovoljno govori o njegovim "prijateljskim" namjerama prema toj zemlji.

Fudo Bosna wrote:Srdačan selam tebi a pozdrav ostalim kolegama forumašima…
Alejkumu selam brate ...
Last edited by DzeBra on 07/06/2013 11:55, edited 1 time in total.
sumirprimus

#13765 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Cyrax wrote:
sumirprimus wrote:
Cyrax wrote:Ispade Sirija i jizrael bili saveznici od osnivanja genocidne tvorevine. :roll:
Nece da moze se historija prepravljati. Nece da moze.
pojasni ovo???ko je genocidna tvorevina?
pravis se naivan ali evo za raju - jizrael :)
naivan nisam,a mozes li ti to argumentirano potvrdit,il tek tako koristis tako teske kvalifikacije?
za pocetak znas li sta je genocid???
DzeBra

#13766 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Herr Flick wrote:@Fudo Bosna Sirija bez Assada ne bi mogla opstati kao drzava.Postala bi novi Irak.Sta je demokratija donijela u Libiji,Egiptu,Iraku,Afganistanu??Donijela je haos i razaranja.
Libija kao drzava se raspada. Irak je na dobrom putu da mu se isto desi. I tu je Erdogan debelo umijesan. On forsira sjeverni Irak kao samostalnu drzavu i sa njima potpisuje milionske ugovore za turske i americke firme bez da prethodno obavijesti vladu u Bagdadu. On se tu poziva na "novi ustav" Iraka. Ponasa se isto kao Beograd u BiH. Uz svo ovo Erdoganovo rasturanje Iraka tu se pojavi i poneki americki seratro poput cioniste Josepha Bidena koji forsira podjelu Iraka na tri dijela, kurdski, sunitski i siijtski.
sarajevoxxxx

#13767 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

hneuron wrote:
DzeBra wrote:
sumirprimus wrote:opet nije genocid...
u izraelu i dan danas zivi oko 20% arapa...
Koliko arapa je zivjelo na teritoriju koja je danas pod kontrolom israela prije 1948. ?
Džaba se trudiš. Međutim zapanjuje dokle sve ovo ide.....
Dzebra podjebava niti je musliman niti ima bilo sta sa muslimanima. Svidjela mu se uloga zastitnika muslimana Palestine a veze nema sa islamom ni sa muslimanima. Palestinci u mesdzidul aksa u trecoj svetoj dzamiji muslimana su rekli sta misle o Besaru, rekao je Ismail hanije, tu su i ostali zvanicnici Hamsa, Brigade Kudsa, Besar The Kasapin nema jednog lika iz Palestine koji ga podrzava.
Chmoljo wrote:
za jednog i drugog, ali ostali neka prime k znanju: okanite se patetičnih paralela sa našim ratom - Srebrenicom, Kovačima i ostalim. to je apsolutno višak.

drugo, naslađivanje tuđom smrti je... kažnjavaću to. to nije za foruma. previše je bolesno - radi se o stvarnim ljudima, i stvarnim patnjama.

ohladite.[/color]
Potpuno se slazem. U Siriji prvo i najvaznije je je stradanje velikog broja gradjana Sirije, stradanje vojnika i jednih i drugih koji su uvuceni u nesto sto , ispostavit ce se na kraju niti je nihovo niti imaju bilo kakve veze sa time, kao sto se desilo kod nas u Bosni. Na obje strane imas masu vojnika koji se pitaju zbog cega se ratovalo, koji su svijesni gluposti rata i kako opet na kraju politicari su ti koji najvise profitiraju, a koji su u ratu samo hajcali svoje narode u rat i prolijevanje krvi.

Sto se tice poredjenja Kusajr ima neke simbolike sa Srebrenicom u smislu da su i jedan i drugi gradic bilo okruzeni i da je omjer snaga bio neravnopravan.

Kusajr je mozda blizi nasem Gornjem Vakufu, po velicini, po herojstvu, po sili koja je napala i jedan i drugi grad.
DzeBra

#13768 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote:Dzebra podjebava niti je musliman niti ima bilo sta sa muslimanima. Svidjela mu se uloga zastitnika muslimana Palestine a veze nema sa islamom ni sa muslimanima. Palestinci u mesdzidul aksa u trecoj svetoj dzamiji muslimana su rekli sta misle o Besaru, rekao je Ismail hanije, tu su i ostali zvanicnici Hamsa, Brigade Kudsa, Besar The Kasapin nema jednog lika iz Palestine koji ga podrzava..
Cionisti bombarduju Siriju, narod u Gazi izadje na ulice da demonstrira protiv izraelske agresije na Siriju a hamasova policija ih rastjera pendrecima i suzavcem.
Toliko o likovima iz Palestine ....
Klavikula

#13769 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sirijska vojska preuzela kontrolu nad naseljem Al Dabaa sjeverno od Qusayra
Sirijska vojska je tijekom jučerašnjeg dana preuzela kontrolu nad naseljem Al Dabaa koje se nalazi sjeverno od Qusayra. Informacije govore kako je preuzimanju kontrole prethodio žestoki sukob između vojske i militanata koji su tamo pobjegli nakon poraza u Qusayru.
Press TV
Fudo Bosna

#13770 Re: Sirija

Post by Fudo Bosna »

Nije ta „demokratija“ donijela dobro ni jednoj od tih država,tačno , haos i razaranja. Gadafi je bio diktator, ali je bolje rješenje bila njegova dalja vladavina nego ovo što imamo danas u Libiji. Gadafi nije bio demokrata ali je za Assada „izmislio“ demokratiju i zemlji je, za razliku od Assada , i pored manjka demokracije donio ekonomsko blagostanje, a Assad je Siriju doveo na nivo „arapske“ nekadašnje Bugarske,stara ruska škola, loš standard a diktatura najgora na bliskom istoku, jesi li bio ikada u Siriji, prije ovog rata, ako si bio , znaš o čemu postam? Naravno , slažem se, bilo je bolje i to da on ostane na vlasti nego ovaj užasni bratoubilački rat sa zločinima na obje strane, pogotovu od strane Assadove vojske jer oni su ti koji imaju tenkove , haubice, topove i avione, zar ne, pa i veču šansu da ubiju više civila? Pa pogledaj samo onog užasnog pokolja u Hammi, od prošle godine, civili,žene i djeca su pobijeni, a naravno , to je užasno, ne podržavam naravno ni zločine drugih strana u sukobu, sve treba na sud, po okončanju sukoba i naravno raspisati izbore. Tko god pobjedi, na tim izborima, pa bio on šija ili sunnija ili... , ako je volja naroda neka vlada, neka ujedini Siriju, neka vlada demokratski i pravedno i prema muslimanima i prema kršćanima i svim ostalim građanima!

Ti stvari gledaš slično ili identično kao i večina onih koji podržavaju diktatora Assada, „crno bijelo“. Mi Bošnjaci , muslimani Bosne, ako osuđujemo zločine Assadove vojske , nismo za selefije /ideologiju selefija ili nismo protiv šija , nismo protiv Irana, sve dok taj režim ima podršku naroda i legitimitet dat od iranskog naroda, a ako podržavamo Erdogana nismo ti koji podržavaju cionizam ili opčenito zločine u svijetu, npr. prema svim ljudima bez obzira na religiju, , muslimanima opčenito, ili represiju ili zločine nad šijskim manjima tamo gdje su selefijski režimi na vlasti, sve te negativnosti osuđujemo. Dakle , ne mrzimo ni šijski ni sunnijski islam, samo akaidski ne uvažavamo samo one ekstremiste koji nisu , po svome učenju dio islamskoga ummeta, ali nikoga ne mrzimo,...nismo isključivi, ili/ili...

I naravno, podržavamo sve ljude dobre volje u svijetu i njihovu želju sa slobodom i demokratijom, bez obzira na religiju i naciju !!!
astala_vistala

#13771 Re: Sirija

Post by astala_vistala »

Challenger__

#13772 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dragi Fudo... Prepoznajem kod tebe najbolju namjeru, ali, sada nisam u prilici da ti odgovorim, halali.

- naime, vrijeme je za FUCKING, FUCKING POWERFUL RT BREAKING NEWS

Image

Russia ready to join UN peacekeeping mission on Israel-Syria border
Russia may replace Austrian UN peacekeepers who withdrew from the Golan Heights on the Israel-Syria border. A UN representative has welcomed the proposal, first announced by Russian President Vladimir Putin.

"In view of the complicated situation which is currently unfolding on the Golan Heights, we could replace the Austrian peacekeeping contingent, which is withdrawing from this region, on the disengagement line between the Israeli troops and the Syrian army," Putin said.

"Naturally, that will happen only if the regional powers show interest in our proposal and if the U.N. secretary-general asks us to do that," he added.

- Rusija je spremna da se pridruži misiji UN na Golanskoj visoravni, da zamjeni pobjegle Austrijance, te tako otkloni strahovanja i Izraela i Sirije. Naravno, ukoliko se regionalne sile saglase, rekao je predsjednik Rusije, Vladimir Putin.

- LINK
Co0l

#13773 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
- naime, vrijeme je za FUCKING, FUCKING POWERFUL RT BREAKING NEWS
Idi do djavola,ja kontam neko atomsku bacio :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#13774 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ovo jeste atomska bomba. Diplomatska. Daleskosežna. Za Siriju i mir u svijetu, pobjednička. Ko zna da čita.
Klavikula

#13775 Re: Sirija

Post by Klavikula »

dosta stvari se okrece u korist Sirije :thumbup:

jucerasnja mapa Qusayra i okolice
Image
danas je zauzeto selo Daba :thumbup:
Locked