poselamio te sejh nusret imamovicaldinjo wrote:Nisu bradonje nego muslimani jadan ne bio.
Sirija
-
Krushna mrva
#13726 Re: Sirija
-
aldinjo
#13727 Re: Sirija
Ne i to su šehidi kao i oni na Kovačima.A ta šuplja za teroriste je ofucana pravo.Ko se god zadnje godine usprotivio protiv diktatora postao je terorista preko noći.славянин wrote:Poredid Sehide sa kovaca i teroriste je tvoja malodusnost a ne moja.aldinjo wrote:Zbog onih heroja na Kovačima nisi morao vrijeđati na ovaj način.славянин wrote:Cuo sam da su ti FSA sto su se probili nazad u grad zauzeli jake ukopane pozicije na ovoj lokaciji![]()
-
aldinjo
- Cyrax
#13729 Re: Sirija
Ne hranite trola. Nek gladuje 
-
Krushna mrva
#13730 Re: Sirija
Al Kaida i sehidi na Kovacima istoaldinjo wrote: Ne i to su šehidi kao i oni na Kovačima.A ta šuplja za teroriste je ofucana pravo.Ko se god zadnje godine usprotivio protiv diktatora postao je terorista preko noći.
-
aldinjo
#13731 Re: Sirija
Ma šta mi kažeš?Svi iz El-Kaide,nemoguće.Krushna mrva wrote:Al Kaida i sehidi na Kovacima istoaldinjo wrote: Ne i to su šehidi kao i oni na Kovačima.A ta šuplja za teroriste je ofucana pravo.Ko se god zadnje godine usprotivio protiv diktatora postao je terorista preko noći.Kakvih ovdje primjeraka ima...
-
aldinjo
#13732 Re: Sirija
O kakvom trolu pričaš?Cyrax wrote:Ne hranite trola. Nek gladuje
-
rasuta_riza
#13733 Re: Sirija
Moje mišljenje je da bi Assadu bilo bolje da ne dobije taj s-300. Zapravo, on to neće ni dobiti, budimo realni, jer ga Rusi sa tim vuku za nos kao malo dijete. Ali i da ga dobiju, onog ,momenta kada ga ni ne raspakaju biće meta svim javnim, tajnim, zračnim, pomorskim kopenim snagama izraela. Mossad će znati prije samog assada gdje i kada će (ako) ga dobiti. Poznavajući poslovičnu agresivnost i drskost izraela, a svakako i njihovu vojnu supremaciju, isti se ne bi libili da klasičnim ratom navale na ovoga. Time će samo sebi ubrzati kraj, jer na njegovu stranu niko neće stati, ne sanjajte o majčici Rusiji, a nijedna druga arapska zemlja isto neće ni verbalne podrške mu dati, a Iran, predaleko je on za išta.
-
Krushna mrva
#13734 Re: Sirija
budimo realni, zajeb'o sam se sto sam potrosio 20 sekundi na ovaj postrasuta_riza wrote:Moje mišljenje je da bi Assadu bilo bolje da ne dobije taj s-300. Zapravo, on to neće ni dobiti, budimo realni, jer ga Rusi sa tim vuku za nos kao malo dijete. Ali i da ga dobiju, onog ,momenta kada ga ni ne raspakaju biće meta svim javnim, tajnim, zračnim, pomorskim kopenim snagama izraela. Mossad će znati prije samog assada gdje i kada će (ako) ga dobiti. Poznavajući poslovičnu agresivnost i drskost izraela, a svakako i njihovu vojnu supremaciju, isti se ne bi libili da klasičnim ratom navale na ovoga. Time će samo sebi ubrzati kraj, jer na njegovu stranu niko neće stati, ne sanjajte o majčici Rusiji, a nijedna druga arapska zemlja isto neće ni verbalne podrške mu dati, a Iran, predaleko je on za išta.
- RMH79
#13735 Re: Sirija
Zaboravio si jedan jako bitan cimbenik. Tu je i (Homeinijev k.s.) Iran, za koga je Bijela kuca jos prije 34 godine rekla da je gotov. Naravoucenje - drzava s izuzetnim iskustvom anticipiranja katil fermana Bijele kuce. A, ko s Perzijancima saha igra...udrch wrote:nisam ti ja geostrateg, vjerujem da ti jaran čelendžer to bolje može objasniti..Klavikula wrote:@udrch
haj ti meni objasni kako ce cionisti unistiti S300?
a poslije toga mi objasni kako Iran salje oruzje u Gazu i kako zajedno sa Sirijom dostavljaju oruzje Hezbollahu. zapravo, objasni kako to oruzje nije unisteno?
ja sam siguran da ako ikad dođe, da će naći način..
ali sam siguran da neće doći, jer nije niko lud dati dok se ne plati..a pitanje je kome bi Rusi isporučili to oružje, jer bi moglo ostati onima protiv kojih se Rusija bori..
pa svima je jasno da je Assad gotov, kad Bijela kuća kaže da je neko gotov, onda je on gotov, bez obzira koliko Rusi i Kinezi podržavali iste..
-
Dr_dre
#13736 Re: Sirija
Hrabra SAA je silovala muslimanku i ostavila je na ulici da bi mogli ubiti jos nekoga ko joj bude htio pomoci.
I onda komentar poslije pokusaja heroja da spasi tu muslimanku
Jos jedan preselio... nek mu je sa srecom i da se usreci sa hurijama
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... l5KIZkmB3g
-
aldinjo
#13737 Re: Sirija
Allah dž.š.ih ponizio,amin.Dr_dre wrote:
Hrabra SAA je silovala muslimanku i ostavila je na ulici da bi mogli ubiti jos nekoga ko joj bude htio pomoci.
I onda komentar poslije pokusaja heroja da spasi tu muslimanku
Jos jedan preselio... nek mu je sa srecom i da se usreci sa hurijama
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... l5KIZkmB3g
-
Dr_dre
#13738 Re: Sirija
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.Allah dž.š.ih ponizio,amin.
- Challenger__
#13739 Re: Sirija
- Austrijanci povukli svojih 380 vojnika (UN misija) sa Golanske visoravni.
RT, Debka
Vatra i dim sa pograničnog prelaza Kaneitra, koga su napali "pobunjenici", a SAA ponovo stavila pod kontrolu, nanoseći im teške gubitke. Povrijeđene "pobunjenike" su zbrinule izraelske, vojne medicinske službe.
Smoke rises as a fire burns near the Kuneitra border crossing
RT, Debka
- Challenger__
#13740 Re: Sirija
Syria 24 English, 2 hours ago
...saopštava da je broj zarobljenika u i oko Kusaira sada 913 osoba, dok se broj ubijenih "mjeri stotinama".
- Isti izvor prenosi saopštenje finskog ministarstva inostranih poslova u kome stoji da Finska "nema namjeru da naoružava pobunjenike u Siriji".
...saopštava da je broj zarobljenika u i oko Kusaira sada 913 osoba, dok se broj ubijenih "mjeri stotinama".
- Isti izvor prenosi saopštenje finskog ministarstva inostranih poslova u kome stoji da Finska "nema namjeru da naoružava pobunjenike u Siriji".
- Challenger__
#13741 Re: Sirija
Updata za Menagh Air Base

- Sada, kada je pao Kusair i kada se stvaraju uslovi za hermetičko zatvaranje granice prema Libanu, a potom i prema Jordanu, najkritičnija granica za Siriju je ona sa Turskom, jer turska vlada (i NATO) pružaju punu logističku podršku destabilizaciji Sirije ubacujući ljudstvo i MTS;
- herojska dvogodišnja odbrana baze uz samu tursku granicu je postala simbol sirijskog otpora i najočitiji dokaz da multikonfesionalna Vlada svih građana Sirije nema namjeru da dozvoli komadanje i podjelu zemlje;
- želeći da neutrališu negativne strateške i psihološke posljedice pada Kusaira, nevidljiva komanda takozvanih "pobunjenika" je naredila opšti napad na bazu i u toku su strahoviti sukobi u i oko baze.
Kako je "intelekt" agresora predvidljiv...

- Sada, kada je pao Kusair i kada se stvaraju uslovi za hermetičko zatvaranje granice prema Libanu, a potom i prema Jordanu, najkritičnija granica za Siriju je ona sa Turskom, jer turska vlada (i NATO) pružaju punu logističku podršku destabilizaciji Sirije ubacujući ljudstvo i MTS;
- herojska dvogodišnja odbrana baze uz samu tursku granicu je postala simbol sirijskog otpora i najočitiji dokaz da multikonfesionalna Vlada svih građana Sirije nema namjeru da dozvoli komadanje i podjelu zemlje;
- želeći da neutrališu negativne strateške i psihološke posljedice pada Kusaira, nevidljiva komanda takozvanih "pobunjenika" je naredila opšti napad na bazu i u toku su strahoviti sukobi u i oko baze.
Kako je "intelekt" agresora predvidljiv...
- Challenger__
#13742 Re: Sirija
- Izuzetno mi je drago što sa vama mogu da podijelim jednu vijest koja me posebno obradovala... Naime, već sam pisao o gospodinu dr. Fejsalu Mekdadu,

... zamjeniku ministra vanjskih poslova Syria beloved i njegovom starom ocu, koji je 18. maja kidnapovan iz svog skromnog doma u Dari, na jugu Sirije;

- jedinice herojske SAA su oslobodle ovog starog čovjeka iz ruku terorističke bande i sada je na sigurnom... Onima koji broje krvna zrnca želim da podvučem da je ovaj starac, kao i njegov sin, suni-musliman, naravno.
(HNN Homs News Network kao i vijest iznad)
Neka ti je sretna i berićetna sloboda i mirna starost časni starče,
- nad nama devetnaest!!

... zamjeniku ministra vanjskih poslova Syria beloved i njegovom starom ocu, koji je 18. maja kidnapovan iz svog skromnog doma u Dari, na jugu Sirije;

- jedinice herojske SAA su oslobodle ovog starog čovjeka iz ruku terorističke bande i sada je na sigurnom... Onima koji broje krvna zrnca želim da podvučem da je ovaj starac, kao i njegov sin, suni-musliman, naravno.
(HNN Homs News Network kao i vijest iznad)
Neka ti je sretna i berićetna sloboda i mirna starost časni starče,
- nad nama devetnaest!!
- muhafuca
#13743 Re: Sirija
Cameroon-u izgleda nece tako lahko proci naum da naoruza rebelse/terroriste
Konservativci zahtjevaju glasanje koje je mislio zaobici
UK Conservative MPs Demand Vote over Arming Militants in Syria to Topple Syrian Government
Konservativci zahtjevaju glasanje koje je mislio zaobici
UK Conservative MPs Demand Vote over Arming Militants in Syria to Topple Syrian Government
- Challenger__
- jeza u ledja
#13745 Re: Sirija
Dnevno spamanje sa clancima iz jednih te istih medija na ovoj temi se nastavlja...
-
mrAdil
#13747 Re: Sirija
Fudo Bosna wrote:@DzeBra
Halooo, čovječe, koliko puta treba da ti se napiše? Večina muslimana, nas umjerenih i po pitanju meshebskih razlika tolerantnih pogleda, pa pogotovu Bošnjaci npr, nemaju ništa protiv šija. Čovječe mi u Bosni nemamo problem netolerancije, večina nas, na relaciji šije - sunnije, kao negdje u arapskome svijetu. Čak jedan dio Bošnjaka, iako su sunnije, ima velike simpatije prema tom dijelu islamskoga ummeta. I ja ih osobno , uvažavam i poštujem osim onih ekstremnih, i smatram dijelom našega ummeta,našom braćo po vjeri! Ali čovječe, kako možeš podržavati zločinca Assada, to nam objasni, taj nazadni režim ili , da li si ikada u životu bio u Siriji? Znaš li kakav je to režim? Znaš li kakve je zločine činio njegov otaci a sada i sin Bašar? Znači , pusti po strani regionalne interese, Iran , USA, Izrael , mani se i ti i @Čelenđer visoke politike , to večinu ne zanima, pitam te kako ti kao musliman, možeš poštovati /podržavati diktatora? Ne podržavam , da se razumijemo zločine ni na Assadovoj ali ni na drugim stranama i nisam fan selefija, znači zločine osuđujem bez izuzetka, ali zaista mi nisi jasan...
Dobar dio teksta je tacan. Nas odnos prema svim muslimanima do rata u Bosni je bio isti. Nakon rata i nametanja vehabijskog ucenja vidljivo je drugacije stanje.
Nejse, desetine nasih studenata studira na univerzitetima sunijtskim u Damasku. Veliki broj islamskih intelektualaca je dobijao azil u Siriji, sunijtskih sejhova.
Sve to dovodi covjeka u dilemu da se zapita da li je Assad bas onakav kakvim ga predstavlja pro saudijska struja ili se sa opasnom namjerom zeli stvoriti slika samo jednog ispravnog ucenja ( selefizma ) i samo jednog vodje - Sauda?
Jordan je mnogo represivniji nego sto je to Sirija ikada bila. Tamo se studenti, sejhove..... vjernici zatvaraju i ubijaju zbog najmanje kritike koju upucuju vlasti, pa nikada nismo ni culi o osudi jordanskog vrha od ovih sto zestoko brane "oslobodioce".
- Fudo Bosna
#13748 Re: Sirija
mrAdil wrote:Fudo Bosna wrote:@DzeBra
Halooo, čovječe, koliko puta treba da ti se napiše? Večina muslimana, nas umjerenih i po pitanju meshebskih razlika tolerantnih pogleda, pa pogotovu Bošnjaci npr, nemaju ništa protiv šija. Čovječe mi u Bosni nemamo problem netolerancije, večina nas, na relaciji šije - sunnije, kao negdje u arapskome svijetu. Čak jedan dio Bošnjaka, iako su sunnije, ima velike simpatije prema tom dijelu islamskoga ummeta. I ja ih osobno , uvažavam i poštujem osim onih ekstremnih, i smatram dijelom našega ummeta,našom braćo po vjeri! Ali čovječe, kako možeš podržavati zločinca Assada, to nam objasni, taj nazadni režim ili , da li si ikada u životu bio u Siriji? Znaš li kakav je to režim? Znaš li kakve je zločine činio njegov otaci a sada i sin Bašar? Znači , pusti po strani regionalne interese, Iran , USA, Izrael , mani se i ti i @Čelenđer visoke politike , to večinu ne zanima, pitam te kako ti kao musliman, možeš poštovati /podržavati diktatora? Ne podržavam , da se razumijemo zločine ni na Assadovoj ali ni na drugim stranama i nisam fan selefija, znači zločine osuđujem bez izuzetka, ali zaista mi nisi jasan...
Dobar dio teksta je tacan. Nas odnos prema svim muslimanima do rata u Bosni je bio isti. Nakon rata i nametanja vehabijskog ucenja vidljivo je drugacije stanje.
Nejse, desetine nasih studenata studira na univerzitetima sunijtskim u Damasku. Veliki broj islamskih intelektualaca je dobijao azil u Siriji, sunijtskih sejhova.
Sve to dovodi covjeka u dilemu da se zapita da li je Assad bas onakav kakvim ga predstavlja pro saudijska struja ili se sa opasnom namjerom zeli stvoriti slika samo jednog ispravnog ucenja ( selefizma ) i samo jednog vodje - Sauda?
Jordan je mnogo represivniji nego sto je to Sirija ikada bila. Tamo se studenti, sejhove..... vjernici zatvaraju i ubijaju zbog najmanje kritike koju upucuju vlasti, pa nikada nismo ni culi o osudi jordanskog vrha od ovih sto zestoko brane "oslobodioce".
Ne znam kolega da li si musliman, ali musliman ne bi trebao hvaliti zločine ili zločinca, bez obzira bili oni učinjeni od one strane u ratu , koja je, po nama , ispravnija ? Cilj ne opravdava sredstva, ne može se haramom, (ubistvima nevinih), postiči neki , pa čak i ispravan, po nama, cilj !
Neču uopće da komentarišem visoku politiku i interese ragionalnih sila u Siriji ili USA i Rusije. Ja po pitanju Assada nemam nikakvih dilema. Assad je najgori mogući diktator, kao i njegov rahmetli otac a i zločini su u ovome ratu neupitni kaoi i zločini njegova rah, oca 80-tih i za njih će se, režim opčenito ,kad-tad morati odgovarati, a za ove najnovije i sam Assad. Naravno, osuđujem zločine , kojih sigurno ima i na drugoj strani/stranama…
Boravio sam nekoliko puta turistički na proputovanju kroz Siriju i Jordan, razgovarao sa podosta Sirijaca i ovde u ex Yu, i ne znam doista, da neko hvali Assada, ni taj “demokratski” režim? Što se tiče uporedbe Jordana i Sirije, nemaš baš dobre informacije. Nemam neko baš lijepo mišljenje o “vehabizmu” u Jordanu, ali tvrditi da je Jordan represivniji od Sirijskoga režima je neistina , nisu demokrate, daleko od toga, ali je Sirija odnosno taj režim , daleko represivniji od mnogih režima na svijetu pa i od Jordanskog!
Ne tvrdim da je selefijski pokret,kao ideologija, nešto pozitivno u islamskome ummetu, mada neču da postam ništa negativno o vjerkom kontekstu, mada nisam sljedbenik istog, dakle neću neču negativno ni o jednoj grupaciji muslimana pa ni tzv “selefija”, koja nije izvan islama, a sama ta ideologija, pogotovu onih koji stoje iza selefija je nešto drugo , ne mislim da su korijeni te ideologije isto što i vjera onih, ( onoga običnoga naroda koji spadaju u tu grupaciju)…
Slično mislim i o šijama. U globalu, šije su braća, po vjeri, nas, večinskih sunnijskih muslimana, dio su islamskoga ummeta ,uz ogradu da i tu kao i u sunizmu ima frakcija koje su se nažalost udaljile od temelja islama.
Dakle nemam neke predrasude, niti hoču da nekoga politički favorizujem . Samo treba biti objektivan i osuditi taj nazadni režim i njegove zločine, kao i ostale zločine u Siriji, bez obzira ko ih počinio i još uvijek ih čini !!!
Last edited by Fudo Bosna on 07/06/2013 08:03, edited 2 times in total.
- Fudo Bosna
#13749 Re: Sirija
Challenger__ wrote:
Nisam pristalica ovih opozicionara U Turskoj, ali naravno oni imaju pravo da prosvjeduju, to je njihovo demokratsko pravo, bez obzira što prosvjeduju protiv vlade koja je više puta demokratski, legalno i legiimno izabrana, za razliku od Assada, tako da je "slijed ili kontekst slika" nelogičan...
Ali krajnje je licemjerno, da ne upotrijebim mnogo težu riječ , upoređivati diktatora, i stavljati ga u ovim slikama u isti kontekst , sa demonstrantma koji protestuju, protiv demokratski izabrane vlasti, (ali oni naravno imaju na to pravo i demonstranti time što prosvjeduju nisu zločinci), poput čovjela/diktatora ,(na slici u sredini) , i najvjerovatnije persone kojoj će se, kad-tad na nekom međunarodnom sudu, suditi za ratne zločine nad civilima u Sirij, (ako mu prije ne bude suđeno u sopstvenoj Domovini )!!!
- Co0l
#13750 Re: Sirija
Me da ba doFu,sta te to cudi.Pa za neke ovdje je Erdogan ratni zlocinac dok Asadove slike lijepe po forumu.Nakon sto vidis takav sumrak logike i morala,nista te vise ne bi trebalo iznenaditi.