Sirija

Locked
DzeBra

#13676 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:Kad se zlocini brane ukazujuci na zlocine 'druge strane' sve ti je jasno.
Da, ali kada je israhell ravnao Gazu onda su norvezani pisali da npr. Jenin trpi velike civilne zrtve ali da israhell ima pravo da se brani. Dakle, ova tvoja opaska pada u vodu, kao i monogi tvoji postovi do sada :thumbup:
DzeBra

#13677 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote: Dedo mu bio Mehmed Spaho a ON otišo u Srpsku radikalnu Stranku dr. Voja Šešelj :)
Off topic je ali njih dvojica uopce nisu u rodu a kamoli da mu je unuk. Debil se samo ofira i skuplja jeftine poene. Znaci veze sa Mehmedom Spahom nema.[/quote]

OK, onda smo mogli uzeti za primjer Vuka Jerevica i njegovu krvnu vezu sa Pozdercima.Vuk Jeremic je cukununuk Murat-age Pozderca i praunuk potpredsjednika AVNOJ-a Nurije Pozderca. :)
Co0l

#13678 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:Kad se zlocini brane ukazujuci na zlocine 'druge strane' sve ti je jasno.
Da, ali kada je israhell ravnao Gazu onda su norvezani pisali da npr. Jenin trpi velike civilne zrtve ali da israhell ima pravo da se brani. Dakle, ova tvoja opaska pada u vodu, kao i monogi tvoji postovi do sada :thumbup:
Nisam nista drugo ni ocekivao od tebe nego da odmah,po ko zna koji put,potvrdis tu moju opasku.
DzeBra

#13679 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote:
basar wrote:Sa sekularne strane gledano, građani Sirije su se odbranili od ubačene bagre koja se borila protiv Sirije. Kršili su ustav, zakone, teritorijalni integritet... itd

Sa vjerske strane muslimani (alaviti, suniti, šiiti) nisu dozvolili da u Siriji pobijedi fitna(međusobno ubijanje i proglašavanje muslimana nevernicima). Prevazišli su mezhebske razlike i ostali ujedinjeni, sunija-alevija-šiia su se zajedno borili rame uz rame protiv vehabocionista.
I onaj vehabocionista koji se naziva sunijom, onaj što je izvadio srce od SAA vojnika, najvjerovatnije je izvadio srce drugog sunije, pošto je ogromna većina SAA suniti.

Sa globalnog plana, oni koji su na strani SAA su se borili protiv imperijalizma i nisu dozvolili da njihova zemlja bude još jedna slugatorska zemlja zapada, cionista i amera...
Onaj djecak Samir kojeg smo imali priliku jucer vidjeti na forumu a kojeg je raznijela Kasapinova granata nije vrijedan zaljenja, ali jeste Besarov cetnik koji je ubijao i mucio nenaoruzane sirijske gradjane, koji je do zuba naoruzan tenkvoima aviacijom, i cime sve ne udarao po ljudima koji CAK pusku imaju. Ubiti dijete granatom je normalan i hvale vrijedan cin. Niko se od Besarovih navijaca nije udostojio da osudi ubistvo malog djecaka nevinog malisana. Nece mu ni svjetski mediji posvetiti nikakvu paznju, jer u hebenom svijetu kojeg zivimo djeca iako su najranjivija i najnevinija stvorenja u ovom ratu najmanje im se posvecuje paznje. Nije poenta u ubijanju i skrnavljenju tijela (da jeste danima bi razglabali o ubistvu malod djecaka samira) vec u medijskom ismijavanju ove druge strane, ocajnicki je potrebno nesto, bilo sta, da se Kasapin prikaze u boljem svijetlu. Licemjerno do bola.

Treba zaliti zivotinju koja se stavila u sluzbu jednom djubretu i okorjelom diktatoru, te dvije godine hebavala mater Sirijcima sa deset puta vise naoruzanja i napadala haman goloruk narod a poslije bila ubijena, a ne treba zaliti dijecaka od 3-4 godine koje mrava zgazilo nije. Ubica djecaka nije kanibal, nece se ni jednom spomenuti na forumu po nekom nadimku, nece se cak ni ''hrabra'' SAA izvinuti zbog tog cina jer ubiti granatom je po njima human cin. A ubica zivotinje (FSA se izvinula zbog tog cina, najavila ostro sankcionisanje svih koji su ucestvovali u tome) zasluzuje svaku vrstu prezira.

Sirijske cetnike je haram ubijati, treba milion puta ponoviti kako im je srce pojedeno. A one koji 'humano'' i ''civilizacijski'' avionima i teskom artiljerijom otkidaju udove tijela djecacima od 3-4 godine, oni su heroji, oslobodioci Kusajra. Nemaju cak potrebu da se izvinu zbog tog cina. Ubiti bezgrijesno dijete nije grozno i ruzno, izvaditi sirijskom cetniku djigericu i pojesti, e zbog toga se gubi na popularnosti, o tome treba danima i godina razglabati, traziti kanibala, izvesti ga pred sud, osramotiti vojsku u kojoj se nalazi, nikad to ne treba oprostiti. Izvinjenje i najavljeno sankcionisanje FSA vojnika kanibala ne treba ozbiljno shvatiti, treba se glasno nasmijati na te njihove tvrdnje. Ko hebe djecu, zivjeli cetnici, ubice djece, i borci pojedenih djigerica, bez njih ovaj svijet ne bi bio ovako lijep i zlatan, i zato ih treba jos vise zaliti.
Ko o čemu kurve o poštenju :)
I sam znaš da dječaka Samira niko nije smišljeno gađao granatom. Za smrt maloga Samira prvenstveno su odgovorni oni koji su se krili iza njega, teroristi FSA. Vama da smeta smrt muslimanske djece, vi nebi uzimali za zaštitnike Ameriku i posebno israhell, paradržavu u kojoj je "snajperisanje" nejevrejske djece nacionalni sport.

Co0l

#13680 Re: Sirija

Post by Co0l »

Civili iz Homsa govore o odnosu SAA prema njima,Asadu,Hezbolahu...u ocima rezima oni su svi teroristi.
tolino

#13681 Re: Sirija

Post by tolino »

Istaknuti muslimanski učenjak šejh Yusuf Al-Qaradawi je pozvao sunitske muslimane širom svijeta da se pridruže opozicionim snagama u njihovoj borbi za slobodu protiv režima Bashara al-Assada, obrušavajući se na potez šiitske grupe Hezbolah koja šalje svoje članove da se bore unutar Sirije.

"Svaki musliman obučen za borbu i sposoban za borbu da se stavi na raspolaganje" kao podrška Sirijskim pobunjenicima, kazao je Al-Qaradawi na mitingu u Dohi, izvještava France Presse (AFP) u subotu 1. juna.

Renomirani učenjak također se obrušio na Iran i njegovog saveznika Hezbollah zbog podrške al-Assadu. "Iran šalje oružje i borce, pa zašto da mirujemo?" rekao je, nazivajući Hezbolah "strankom šejtana".

Hezbolah, blizak saveznik Irana i Sirijskog režima, otvoreno je angažovan u borbi protiv pobunjenika u Siriji.

"Vođa šejtanove stranke ide u borbu protiv sunita ... Sada znamo šta Iranci žele ... Oni žele nastavak pokolja nad sunitima" kazao je Qaradawi. "Kako 100 miliona šiita može da pobijedi 1,7 milijardi sunita?"

"Samo zato što su slabi", dodao je.

Qaradawijeve ljutite izjave dolaze nakon što je prošle subote lider Hezbolaha Hassan Nasrallah obećao da će pružiti pomoć Assadu.

Nasrallah je također obećao da će Hezbolah da preokrene tok sukoba u Assadovu korist, i da će ostati koliko god je potrebno. Borci Hezbolaha sudjelovali su i u žestokim borbama protiv pobunjenika za grad Qusayr u blizini libanske granice, gdje su izgubili desetine boraca.

Ranije ove sedmice, jedan od lidera sirijskih pobunjenika, Slobodne sirijske vojske, optužio je borce Hezbollah za "invaziju" na Siriju. General Selim Idriss rekao je da je više od 7.000 boraca libanskog šiitskog pokreta učestvovalo u napadima na pobunjenički grad Qusair.

Francuski ministar vanjskih poslova je pak procijenio broj na 3.000-4.000.

UN je također osudio angažman Hezbollaha u sukobu u Siriji.

Vodeći muslimanski učenjak izrazio je žaljenje zbog ranije podrške Hezbolahu i Nasrallahu, koji je stekao popularnost nakon nepokolebljive borbe protiv Izraela 2006.

"Branio sam Nasrallaha i njegovu stranku, stranku tiranije ... pred imamima u Saudijskoj Arabiji. Čini se da su vjerski službenici Saudijske Arabije bili zreliji od mene", rekao je Qaradawi.

Ipak, on je naglasio da poziv na borbu protiv Hezbollaha "nije poziv na borbu protiv svih šiita".

Qaradawijev poziv sunnijama na džihad u Siriji nije prvi. Prije dva mjeseca, dva imama u Libanonu pozvali su muslimane da se pridruže sirijskoj opoziciji u borbi protiv Assadovog režima.

Više od 70.000 ljudi ubijeno je u više od dvije godine borbe između Assadovih snaga i pobunjenika.

Više od milion Sirijaca napustilo je svoje kuće i otišlo u susjedne zemlje, a dva miliona drugih raseljeno je unutar zemlje.

Vjeruje se da su se hiljade stranih boraca pridružili borbi u Siriji protiv Assadovog režima.

Rusija i Iran daju podršku Assadu,a kraj sukoba još uvijek se ne nazire.

Vakat.ba/N.P.
udrch

#13682 Re: Sirija

Post by udrch »

hneuron wrote:http://www.tmnews.it/web/sezioni/nuovae ... 2_NE.shtml
Igra slučaja ili... moja jučerašnja hipoteza se izgleda obistinila.Ukratko ovdje prenose izjavu zvaničnog pentagona gdje govore da su locirali tri ruska vojna broda koje prate od njihovog polaska iz rusije. Puni su kontejnera koji po izgledu i obliku mogu odgovarati S-300 sistemima. Brodovi se približavaju obalama Sirije. (1+1!!)
čim ih preuzmu, Izrael će to uništiti prije nego ih sklope..
славянин

#13683 Re: Sirija

Post by славянин »

udrch wrote:
Igra slučaja ili... moja jučerašnja hipoteza se izgleda obistinila.Ukratko ovdje prenose izjavu zvaničnog pentagona gdje govore da su locirali tri ruska vojna broda koje prate od njihovog polaska iz rusije. Puni su kontejnera koji po izgledu i obliku mogu odgovarati S-300 sistemima. Brodovi se približavaju obalama Sirije. (1+1!!)
Kako je cudno viditi ove ultra-super-extra borce za Islam kako se nadaju da ce Izrael unistavati opremu namjenjenu jednoj arapskoj zemlji :roll:
kupačica

#13684 Re: Sirija

Post by kupačica »

udrch wrote:
Hoće, hoće. A Rusi se već usrali u gaće od straha. Da prostite.
Co0l

#13685 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ja glupe logike.Ev kad bih ja sad rekao da mislim da bi Izrael u nekom zamisljenom scenariju kad bi se sukobio sa recimo Egiptom,izasao kao pobjednik,da li to znaci da se nadam tome? :-)
славянин

#13686 Re: Sirija

Post by славянин »

udrch wrote:
Rusija ima pomorsku bazu u Tartusu, sto se sirijaca tice oni mogu odma cim izadje oprema kroz kapiju aktivirati sisteme i opet imaju pokrivenost cijelog prostora Sirije.Izraelu naravno nece pasti na pamet da gadja ruske brodove ili bazu.
славянин

#13687 Re: Sirija

Post by славянин »

Co0l wrote:Ja glupe logike.Ev kad bih ja sad rekao da mislim da bi Izrael u nekom zamisljenom scenariju kad bi se sukobio sa recimo Egiptom,izasao kao pobjednik,da li to znaci da se nadam tome? :-)
Ta tvoja logika je standard za zemlje poput Jordana,Palestine i Egipta.Dok za Hezbollah ta logika ne znaci nista ( vidili smo kako i "mali" mogu da ujedu kad oce i znaju) ,Egipat je vojno 30x mocniji od Hezbollaha samo im fali obuka,disciplina i indoktrinacija Hezbollaha.
Utjero aman Izrael strah u kosti jele :mrgreen:
udrch

#13688 Re: Sirija

Post by udrch »

Izrael će uraditi što je potrebno i što je već unaprijed rekao..ja još nisam vidio da se oni igraju sa tim stvarima..Assadu je to jasno, zato vjerovatno i oteže da baci pare u vjetar..a što se tiče RUsa, jebe se Izraelu šta oni misle, oni će se braniti, jer to hoće, žele i nikog se ne boje..
napašće svakog koga smatraju svojim neprijateljem bez uzmicanja..
porediti američku podršku Izraelu i ofirnu podršku Rusije krvoloku Assadu je smiješno i jadno..
Izrael će ako Bog da doživjeti ono što mu je predviđeno Objavom, ali ako prije svoje propasti ubije ijednog Assadovog zlikovca, ja ću mu biti zahvalan..
tolino

#13689 Re: Sirija

Post by tolino »

zločini Bašarovih artiljerwca..Homs, dijete poginulo od minobacačke mine...

http://www.youtube.com/watch?v=49be63kYw7Q
Co0l

#13690 Re: Sirija

Post by Co0l »

славянин wrote:
Co0l wrote:Ja glupe logike.Ev kad bih ja sad rekao da mislim da bi Izrael u nekom zamisljenom scenariju kad bi se sukobio sa recimo Egiptom,izasao kao pobjednik,da li to znaci da se nadam tome? :-)
Ta tvoja logika je standard za zemlje poput Jordana,Palestine i Egipta.Dok za Hezbollah ta logika ne znaci nista ( vidili smo kako i "mali" mogu da ujedu kad oce i znaju) ,Egipat je vojno 30x mocniji od Hezbollaha samo im fali obuka,disciplina i indoktrinacija Hezbollaha.
Utjero aman Izrael strah u kosti jele :mrgreen:
E jos kad bi to bilo ono sto sam ja pitao bilo bi super.
Hajd da pokusamo polako-sta ti mislis,ko ima bolju armiju,Izrael ili Egipat i ko bi u slucaju da se sukobe prije bio blizi pobjedi,izraelska ili egipatska armija?Kratak odgovor,izraelska ili egipatska vojska?Ne koja ti je draza nego koja je jaca po tebi?
Challenger__

#13691 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

славянин wrote: Kako je cudno viditi ove ultra-super-extra borce za Islam kako se nadaju da ce Izrael unistavati opremu namjenjenu jednoj arapskoj zemlji :roll:
Nema tu nikakve kontradikcije. Riječ je o podršci političkom konceptu Bliskog istoka koji su kreirali Izrael, AIPAC i S. Arabija. Njega podupiru i liberali i neokonzervativci i pansaudijski elementi. Riječ je o politici, a ne o vjeri.

To je politički, a ne vjerski stav.

Napuštaju Siriju, ali im Turci ne daju?

Turski vojnik ranjen u sukobu sa sirijskim militantima
Jedan turski vojnik ranjen je u sukobu sa skupinom od oko 500 osoba koje su pokušale prijeći iz Sirije u Tursku, potvrdili su danas iz turske vojske. Turske trupe u provinciji Hatay zapucale su preko graničnog prijelaza protiv militanata. Informacije sugeriraju kako vojska nije dala skupini da uđe na teritorij Turske. Turski vojnik ranjen je u nogu.

- LINK
- LINK
славянин

#13692 Re: Sirija

Post by славянин »

udrch wrote:Izrael će uraditi što je potrebno i što je već unaprijed rekao..ja još nisam vidio da se oni igraju sa tim stvarima..Assadu je to jasno, zato vjerovatno i oteže da baci pare u vjetar..a što se tiče RUsa, jebe se Izraelu šta oni misle, oni će se braniti, jer to hoće, žele i nikog se ne boje..
napašće svakog koga smatraju svojim neprijateljem bez uzmicanja..
porediti američku podršku Izraelu i ofirnu podršku Rusije krvoloku Assadu je smiješno i jadno..
Izrael će ako Bog da doživjeti ono što mu je predviđeno Objavom, ali ako prije svoje propasti ubije ijednog Assadovog zlikovca, ja ću mu biti zahvalan..

Hajde sto Izrael ojadi dole sve oko sebe nego mu pocinju izgleda i zahvaljivat :lol:
neki

#13693 Re: Sirija

Post by neki »

udrch wrote: Izrael će ako Bog da doživjeti ono što mu je predviđeno Objavom, ali ako prije svoje propasti ubije ijednog Assadovog zlikovca, ja ću mu biti zahvalan..
bolesno...Prizeljkivati neciju smrt i unistenje...i ti sebe nazivas vjernikom...fuj
Herr Flick

#13694 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Pa poznato je da bradonje vise mrze šite nego jevreje :-) :-)
Cyrax

#13695 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Ispade Sirija i jizrael bili saveznici od osnivanja genocidne tvorevine. :roll:
Nece da moze se historija prepravljati. Nece da moze.
Co0l

#13696 Re: Sirija

Post by Co0l »

neki wrote:
udrch wrote: Izrael će ako Bog da doživjeti ono što mu je predviđeno Objavom, ali ako prije svoje propasti ubije ijednog Assadovog zlikovca, ja ću mu biti zahvalan..
bolesno...Prizeljkivati neciju smrt i unistenje...i ti sebe nazivas vjernikom...fuj
Dobrodosao na temu :D Ovdje vecina prizeljkuje smrt drugima i jos uz to ih naziva i insektima,pacovima i slicno.
Challenger__

#13697 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

neki wrote: bolesno...Prizeljkivati neciju smrt i unistenje...i ti sebe nazivas vjernikom...fuj
Čini mi se da je Nosara imao sljedeću maksimu ispod avatara: "zemlja lažnih vjernika i još lažnijih Valtera". Sirija ih je sve izbacila na površinu.

______

Kako Izrael vidi pad Kusaira? Naravno, kao debakl...

Qusayr was a debacle for the West and Israel: Aftershocks in Lebanon, Golan and Gaza Strip

- LINK

Sumnja li još neko da je ovo proxy-rat?? Ne sumnja, samo su maske pale i otvoreno se podržava Izrael protiv zemlje u kojoj je 75 % muslimana sunita, a toliko ih je, manje-više i u SAA.
Co0l

#13698 Re: Sirija

Post by Co0l »

Sta jos pise u tom clanku:
Syria’s half million Druzes, sheltering away from the conflict in their mountain villages on Jebel Druze in the south, were given an ultimatum by Hizballah to proclaim their loyalty to Bashar Assad or face attack.
Ponosan

#13699 Re: Sirija

Post by Ponosan »

Sije su opasni mutljivci i s njima treba biti oprezan,Iranci su upleteni u mrezu Sija u BIH,finansiraju ih samo s jednim ciljem,uvesti razdor mejdu muslimane gdje god ih ima..eto ih tamo,samo sto dalje od BIH!
DzeBra

#13700 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:Civili iz Homsa govore o odnosu SAA prema njima,Asadu,Hezbolahu...u ocima rezima oni su svi teroristi.
Niko ko nema veze sa teroristima name ni razloga da se brine. Pa i sama SAA je iz naroda. Nije sastavljena od najvećeg muslimanskog ološa kao i tzv. FSA. Jedino ako sirijski narod mrzi sirijki narod, e onda neka se poubijaju.
Locked