Challenger__ wrote:Odgovoriću radi drugih, a ne radi tebe. Ti bi Mojsiju sporio kredibilitet da saopšti nešto što ti ne imponuje.
1. naveo sam devet, brojem - 9 - stranica;
2. ko navodi toliki broj izvora ne izmišlja;
3 što se tiče kredibilnosti, mali i alternativni mediji su se pokazali kredibilniji od mainstream medija koji su (primjer kanibala) sistemski prikrivali istinu;
4. uopšte ne sumnjam da će ovo, sa zadrškom, potvrditi i mainstream mediji (primjer kanibal);
5. sve gore navedeno mi daje za pravo da ovakve vijesti, sve sa linkovima, kao uvijek, hladno nevedem, a da mi se ne može sporiti kredibilitet.
Za razliku od tebe i sličnih, nemam nikakvu potrebu da brinem o "liku i djelu" kanibala i ubica. Oni su se toliko iskompromitovali da ih nemože oprati sve administracije ove planete.
ENDE.
Mani se te patetike o malim medijima.Mali su izmedju ostalog zato sto i nisu kvalitetni.A to se na primjeru ovih koje si naveo itekako da primjetiti.Takvi mali mediji prenose najnevjerovatnije price u koje ni oni koji ih sastavljaju ne vjeruju.S tim da taj epitet nekvalitetnih u ovom slucaju izgleda i kao kompliment o kakvim se sve tu radi portalima (onaj o 'razotkrivanju šerijata' je ubjedljivo najbolji

).
Uopste ne trazim da neki prozapadni mainstream medij potvrdi te navode o kojima pricas,nego bilo koji za kojeg se moze reci da je kolko-tolko kredibilan pa makar to bila i sirijska rezimska SANA ili ruski RT ili recimo tvoja Biblija,proruski advance.hr,nebitno.Ti mediji,kolko god bili na strani jedne strane u sukobu,sumnjam da bi si dozvolili da objave nesto tako bez provjere jer su ipak vise-manje ozbiljni mediji (barem RT,za SANU i ne znam bas toliko a i advance cak pored onih koje si dao izgleda kao BBC) za razliku od onih koje si naveo.
Mislim,mozemo mi svest raspravu na glasine i prenose objava sa tweetera i facebooka (mada ima i toga,ti to bar znas) ili sa smeca od medija al onda ova tema nece ni pisljivog boba vrijedit.ionako je i sad vise navijacka nego bilo sta drugo.