Sirija
-
obmana
#13201 Re: Sirija
Mc Cain posjetio FSA.
Podijelio im po kutiju cigara i svima po 4 okvira metaka.
Podijelio im po kutiju cigara i svima po 4 okvira metaka.
- Challenger__
#13202 Re: Sirija
State Department staje u zaštitu voljenje Al-Qaide/Nusre
"US demands immediate Hizballah withdrawal from Syria"
"Opasno i neprihvatljivo prisustvo Hezbollaha"
"US demands immediate Hizballah withdrawal from Syria"
Debka
State Department spokeswoman Jen Psaki said Wednesday night it was "unacceptable" and "dangerous" for Hizballah to send fighters into Syria."We demand that Hizballah withdraw its fighters from Syria immediately," she said at a regular daily news briefing.
Separately, The White House announced Wednesday that President Barack Obama has not ruled out the idea of a no-fly zone over Syria. "Every option available to the president remains on the table when it comes to our policy towards Syria. That of course includes the possibility of a no-fly zone," White House spokesman Jay Carney told a news briefing.
"Opasno i neprihvatljivo prisustvo Hezbollaha"
- jeza u ledja
#13203 Re: Sirija
Ima li iko da ga ovo pitanje zanima?jeza u ledja wrote:Nego ja imam jedno pitanje, koje ne bi trebalo biti navijacki obojeno, vec me cisto zanima malo detaljnije, a vidim ovdje vas ima koji danonocno o tome citate...
Da li imate malo vise saznanja o tome kako "bogate arapske zemlje" salju pomoc u naoruzanju, novcu, ljudstvu u Siriju (da se razumijemo ne sporim da neka pomoc dolazi). U stvari, ne zanimaju me bas ljudi, jer se oni mogu i sami okupiti . Nego, naoruzanje, novcana pomoc, kojim to putevima dolazi, odnosno iz kojih TACNO izvora ta pomoc dolazi?
Da li su to recimo neki zvanicni kanali (recimo Rusija zvanicnim posiljkama salje isporuke Assadu)? Da li drzavne vlasti Saudije, Katara, UAE, Kuvajta (koga li vec) izdvaja X novaca u udruzenja, preko ministarstva, kako to ide?
Recimo, konkretno me zanima najvise, da li je ta pomoc zvanicna, da li postoje zvanicni izvori posiljki i da li to zvanicno ide preko drzavnih vlasti ILI ta pomoc dolazi od bogatih Arapa iz Zaliva preko privatnih i/ili tajnih kanala? Nije mi jasno sljedece...mada siguran sam imate teorije zavjere u vezi toga...ako Saudija zvanicno tamani teroriste u svojoj zemlji, i ako je opste-poznato (ili nije?) da radikalni islamisti u toj zemlji i u drugim od svega najvise zele ukinuti upravo kraljevsku porodicu na vlasti, kako onda ista ta porodica preko svojih institucija moze slati ljudstvo i tehniku u recimo Siriju da se bori protiv nekog treceg? Znam, znam, teorija ide da su vehabije, Saudijci, SAD i Izrael u stvari svi djelici jedne te iste osovine, ali cak i kad bi prihvatili tu suludu ideju kao tacnu, opet me zanima ko to tacno salje pomoc sirijskim pobunjenicima i na koji nacin, preko kojih kanala?
Kazem ne sporim da ta pomoc postoji, mislim to nije tajna, ali na koji nacin se to radi i ko su ti koji salju pomoc? Hajmo malo , da cujem vase izvore.
- muhafuca
#13204 Re: Sirija
mislio sam da je pitanje saljive prirodejeza u ledja wrote:Ima li iko da ga ovo pitanje zanima?jeza u ledja wrote:Nego ja imam jedno pitanje, koje ne bi trebalo biti navijacki obojeno, vec me cisto zanima malo detaljnije, a vidim ovdje vas ima koji danonocno o tome citate...
Da li imate malo vise saznanja o tome kako "bogate arapske zemlje" salju pomoc u naoruzanju, novcu, ljudstvu u Siriju (da se razumijemo ne sporim da neka pomoc dolazi). U stvari, ne zanimaju me bas ljudi, jer se oni mogu i sami okupiti . Nego, naoruzanje, novcana pomoc, kojim to putevima dolazi, odnosno iz kojih TACNO izvora ta pomoc dolazi?
Da li su to recimo neki zvanicni kanali (recimo Rusija zvanicnim posiljkama salje isporuke Assadu)? Da li drzavne vlasti Saudije, Katara, UAE, Kuvajta (koga li vec) izdvaja X novaca u udruzenja, preko ministarstva, kako to ide?
Recimo, konkretno me zanima najvise, da li je ta pomoc zvanicna, da li postoje zvanicni izvori posiljki i da li to zvanicno ide preko drzavnih vlasti ILI ta pomoc dolazi od bogatih Arapa iz Zaliva preko privatnih i/ili tajnih kanala? Nije mi jasno sljedece...mada siguran sam imate teorije zavjere u vezi toga...ako Saudija zvanicno tamani teroriste u svojoj zemlji, i ako je opste-poznato (ili nije?) da radikalni islamisti u toj zemlji i u drugim od svega najvise zele ukinuti upravo kraljevsku porodicu na vlasti, kako onda ista ta porodica preko svojih institucija moze slati ljudstvo i tehniku u recimo Siriju da se bori protiv nekog treceg? Znam, znam, teorija ide da su vehabije, Saudijci, SAD i Izrael u stvari svi djelici jedne te iste osovine, ali cak i kad bi prihvatili tu suludu ideju kao tacnu, opet me zanima ko to tacno salje pomoc sirijskim pobunjenicima i na koji nacin, preko kojih kanala?
Kazem ne sporim da ta pomoc postoji, mislim to nije tajna, ali na koji nacin se to radi i ko su ti koji salju pomoc? Hajmo malo , da cujem vase izvore.
ako te zanimaju rute - ide preko Turske Jordana i SZ Iraka koji uglavnom kontrolisu suniti
Edit - to si mogao i sam skontati samo pogledas gdje pobunjenici drze teritoriju - sa suprotnih strana
ovih zemalja u Siriji - tj uz granicu Sirije sa Irakom Turskom i Jordanom
Drugi dio je pomalo smijesan - pomenute zemlje su kraljevina i emirat tako da vodstvo tih zemalja
ne odgovara nikome kako trosi pare - njegove su - tako da ako on odluci da potrosi pare na rat u Siriji
on ih potrosi
Zvanicno ne moze ici jer nije jos UN odobrio naoruzavanje pobunjenika
To naravno nikad nije sprecavalo pojedine zemlje kao sto su osim pomenutih USA UK FRA itd
- Challenger__
#13205 Re: Sirija
- Jevrejski lobi nije više u stanju izvarati nikoga, a u samim SAD nema niti govora da mogu mobilisati svjetinu za još jednu intervenciju. Zadnje intervencionističko oružje - Al-Qaida/Nusra.
- Sada traže (preko tupave projevrejske američke administracije) od Hezbollaha da se "pod hitno" povuče iz Sirije, da zaštite svoju Nusricu...
Pa ima li veće mizerije od ovih ljigavaca??
- Sada traže (preko tupave projevrejske američke administracije) od Hezbollaha da se "pod hitno" povuče iz Sirije, da zaštite svoju Nusricu...
Pa ima li veće mizerije od ovih ljigavaca??
- jeza u ledja
#13206 Re: Sirija
Ma nisam mislio na fizicke rute.muhafuca wrote:mislio sam da je pitanje saljive prirode
ako te zanimaju rute - ide preko Turske Jordana i SZ Iraka koji uglavnom kontrolisu suniti
Edit - to si mogao i sam skontati samo pogledas gdje pobunjenici drze teritoriju - sa suprotnih strana
Drugi dio je pomalo smijesan - pomenute zemlje su kraljevina i emirat tako da vodstvo tih zemalja
ne odgovara nikome kako trosi pare - njegove su - tako da ako on odluci da potrosi pare na rat u Siriji
on ih potrosi
To naravno nikad nije sprecavalo pojedine zemlje kao sto su osim pomenutih USA UK FRA itd
Jasno mi je da vlast u Saudiji i Kataru ne odgovara nikome sto se tice svoje potrosnje, ali mislio sam da mozda postoje zvanicne dostave u smislu da ide preko drzavnih, a ne privatnih kanala. Drugim rijecima moje je pitanje da li ta pomoc dolazi od istih ljudi koji kontrolisu Saudiju i Katar, ili ide preko privatnih kanala i to od ljudi koji nisu na ti sa vlascu u tim zemljama?
USA, UK i FRA zvanicno, a ni nezvanicno, ne salju nikakvo naoruzanje u Siriju. EU je neki dan ukinula svoj embargo.
- Co0l
#13207 Re: Sirija
Obzirom kako se Hezbolah provodi oko Kusajra,zahtjevom da se povuce mogu samo Hezbolah i zastiti 
- Klavikula
#13208 Re: Sirija
vec je spomenuto da je Armija zauzela Daba aerodrom i time presjekla jedan od dva moguca prilaza teroristima. drugi prilaz je selo Daba, 2km istocno od aerodroma. zauzimanjem tog sela teroristi bi bili u totalnom okruzenju, bez i jedne opskrbne rute.
kako prenose fb izvori pojacanja stizu u Qusayr. u pitanju je Hezbollah i Republicka garda.

kako prenose fb izvori pojacanja stizu u Qusayr. u pitanju je Hezbollah i Republicka garda.

- muhafuca
#13209 Re: Sirija
USA UK i Fra vec odavno zvanicno salju "non-lethal" pomoc (pancirke niight-vision opremu , uniforme i slicno)jeza u ledja wrote:Ma nisam mislio na fizicke rute.muhafuca wrote:mislio sam da je pitanje saljive prirode
on ih potrosi
Jasno mi je da vlast u Saudiji i Kataru ne odgovara nikome sto se tice svoje potrosnje, ali mislio sam da mozda postoje zvanicne dostave u smislu da ide preko drzavnih, a ne privatnih kanala. Drugim rijecima moje je pitanje da li ta pomoc dolazi od istih ljudi koji kontrolisu Saudiju i Katar, ili ide preko privatnih kanala i to od ljudi koji nisu na ti sa vlascu u tim zemljama?
USA, UK i FRA zvanicno, a ni nezvanicno, ne salju nikakvo naoruzanje u Siriju. EU je neki dan ukinula svoj embargo.
nezvanicno salju i oruzje
nezvanicno ovdje znaci "odbijamo priznati" - jer ne postoji legalni okvir pa se tu otvori stari dobri "we deny everything"
nesto kao Izrael i nuklearno oruzje (zvanicno ga nemaju)
Sto se tice Saudije i Katara uglavnom vladajuca elita se bakce oko toga - narod (vecina) prezauzet igranjem playstationa , driftanjem po autoputevima , prezderavanjem po restoranima , obilascima mall-ova i slicnim mnogo bitnijim stvarima od trenutnog stanja u kojem se Arapski i generalno muslimanski svijet nalazi
- Horasio_Sarajlic
#13210 Re: Sirija
Pojacanja iz Republikanske garde i Hezbolaha sa 1.700 boraca idu na Qusair sa oko 40. tenkova i 40.tak džipova sa "sijačima"
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 37115.html
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 37115.html
- Challenger__
#13211 Re: Sirija
Još malo o psihopati i fanu Al-kaide/Nusre:
Members of Sen. John McCain’s family expressed deep concern Tuesday after receiving word that the aging legislator had wandered off into Syria. “Unfortunately, this has been happening a lot lately; he’ll walk out of the Capitol building, get disoriented, and then we get a call late at night saying that John is in Syria,” McCain’s wife Cindy said upon learning that her 76-year-old husband turned up in the war-torn country after ambling across the Turkey-Syria border and delivering a rambling, incoherent speech to a group of rebels. “Then one of us has to go to Syria, pick him up, and bring him back to Washington. We’re going to have to sit down soon and decide what to do about this before he seriously hurts himself.” McCain’s wife added that her husband’s recent trip to Syria was the most alarming episode for her family since the elderly Arizona senator got into his car, started driving, and ended up lost in the 2008 presidential election.
- Co0l
#13212 Re: Sirija
Iran daje novi kredit Siriji dok pad vrijednosti sirijske funte prijeti da zemlju ostavi bez sredstava za posrnulu ekonomiju.
Izgleda da Rusi ne daju nista na lijepe oci pa se moraju pare trazit od Irana da se Ruje podmire
Rezim finansijski sve losije stoji.
Izgleda da Rusi ne daju nista na lijepe oci pa se moraju pare trazit od Irana da se Ruje podmire
-
NoWayOut
#13213 Re: Sirija
jeza u ledja wrote:Ima li iko da ga ovo pitanje zanima?jeza u ledja wrote:Nego ja imam jedno pitanje, koje ne bi trebalo biti navijacki obojeno, vec me cisto zanima malo detaljnije, a vidim ovdje vas ima koji danonocno o tome citate...
Evo da se i ja ukljucim u razgovor, pratim temu detaljnije nekih 30tak stranica prije toga sam navraco s vremena na vrijeme.
Tvoje pitanje trazi odgovor koji ce srusiti mnoge mitove koje se sire neupucenim masama o ratu u Siriji, ipak idemo redom.
Pocetak belaja u Sirji su bili protesti obicnog naroda protiv Assada, koji su svakim danom postajali masovniji i sirili se drzavom kao pozar, u jednom momentu kada je to sve eskaliralo Asad je oruzejm krenuo na svoj narod. Nakon cega je uslijedio pokusaj naroda da se brani ali samo pokusaj, asad je odgovorio pokoljima civilnog stanovnistva u mjestima gdje su protesti poceli, tada demonstranti su se poceli organizovati braneci bukvalno zene i djecu od asadovih silovatelja i koljaca. Vojnici koji su djelovali pri asadovim jedinicima, svjedoceci sta se zapravo desava na terenu poceli su u sve vecim brojevima da bjeze u tada vec formiranu FSA (treba napomenuti da je asada ubijao svoj narod, klao, slivao itd itd i prije noego su se pojavile "bradate spodobe" kako ih pojedinci vole nazivati, ali naravno to svi zaboravljaju, nego se sada samo prica kako asad brani islamski svojet od cionisticko-americkih boraca za slobodu tj bradatih spodoba. Sto je naravno sve zajdno jedna velika LAZ. Niti su ti ljudi bradate spodobe, niti se bore za interese cionista, amerike niti bilo koga drugog nego za opstanak, goli opstanak. Sada naravno ce te reci kako nisu americki igraci kada ih ameri pomazu?
Ova konstatacija je smijesna i nama su ameri pomagali, a sada kad se osvrnemo da Bogdo nisu
Sto se tice borbenih snaga u Siriji, na jednoj strani imamo komunisticki blok, sa siitskim snagama (Asad, Iran, Hizbullah), na drugoj strani FSA ( eh tu ima svega, posto niko od nas nije bio na terenu tesko je govoriti koje sve grupe i ideologije sacinjavaju tu borbenu jedinicu) Turska, qrveEU, Arapi (sunije ili velika vecina njih, koji naravno nesmiju niti mogu ista znacajno uraditi). Postavlja se pitanje kakav je ovo rat, tezak odgovor jer svi imaju razlicite interese, bez obzira sto su u prvi mah na istim stranama, odnosno neprijetelj im je isti a strane diametralno suprotne ako shvatate sto hocu da kazem
Mi muslimani iz BiH, nemozemo da shvatimo da je moguce da se oni toliko medjusobno mrze, Iraq rokaju se 10godina, Iran hajmo reci uskracena mnoga prava sunnija, S.Arabija dodju na hadzdz, ali cim zucnu belaj, Bahrein i sada Sirija. Pa zatim izjave mnogih sunijskih ucenjaka protiv sija i upozoravanje na njihovo djelovanje, na prvom mjestu Jusuf Qardavi itd. Na jednom klipu(mrsko mi ga traziti) zakopan sunija u zemlju samo mu glava viri i izgovara sehadet la ilahe illaAllah, okruzen asadovim vojnicima koji ga nagovaraju da kaze "nema boga osim bessara" i nakon toga ga zakopavaju zivog, (Aleviti siitska sekta koja vjeruje izmedju ostalog u trojstvo Allah dz.s., Ali i bessar) i onda ovaj forum gdje citamo komentare pro asadovaca koji sa tolikom radoscu pricaju o smrti sunija je zaprepastajuca, naravno ne govore oni o sunijama nego o "bradatim stvorenjima", pa onda tu imamo jasera habiba strava i uzas sta covjek prica...
Usput pitanje, jeli to samo sto neko nosi bradu zanci da je terorista, al-qaida, samoubica itd i sl ili...
Jer cesto od tih istih sija, sa ovoga foruma, citamo kako sve sije nisu iste ima ovakvih ili onakvih, priznatih koji ne vrijedjaju Aisu r.a., Omera r.a. Osmana r.a. i Ebu-Bekra r.a., koji ne zele sukobe sa sunijama braca muslimani folovi golovi, sve je to uredu i vjerovatno i istina. Ali me cudi zasto taj isti princip ne primjene i kada su u pitanju " bradata stvorenja" sunije, i medju njima imas razlicith nijansi i boja i razmislanja, znam vi mislite na "vehabije" ali i medju njima ima svega. Evo ja prvi sam protiv svih onih koji druge muslimane proglasavaju nevjernicima,s nemaju znanje i poziciju da to ucine. (Tekfir-proglasavanje nekoga nevjenrnikom nije nista strano u islamskoj tradiciji, kada za to postoje argumenti, dokazi, kada se ispune odredjeni uvjeti i naravno kada takav sud donese kadija ili neka druga islamska velicina, primjer Abdicevci u ratu su od IZ.a proglaseni murtedima jer su okrenuli ledja svom narodu i borili se na strani neprijatelja protiv muslimana) Ali svakako da ovo sto je trenutno prisutno "tekfir ideologija" nacin implementacije na obicnog muslimana je pogresan i krajnje poguban, o cemu su govorili svi selefijski autoriteti u BiH pa cak i sire, i prvi su jos prije 7-8god napisali proglas da je to zabranjeno i neprihvatljivo, ali to niko negovori nego se sve generalizje, e u tom smisli je bilo pitanje @jeza, jedan od najzescih zagovoraca tekfir ideologije je Nedzad Balkan koji je protkfirio sve selefijske daije i ucenjake u BiH, Saudiji... treba biti i po tome pitanju objektivan a ne svrstavati sve u isti kosh i davati iste epitete lagajuci na ljude i iznoseci teske klevete na muslimane koji su cisti od toga(tekfira) a takvih je u BiH 98% medju selefijama.
Mislim da tu ima i taj segment mrznje izmedju sunija i sija, pa su ovi sukobi eskalirali na ovaj nacin, i ovaj asad ne preza da uradi sve da bi ostao na poziciji, dokaz je tu i pomoc hizbollaha koji je stao na njegovu stranu iskljucivo po sitskoj osnovi iz straha od "bradatih stvorenja" sunija. Dokaz su i druge revolucije gdje nigdje nije doslo do ovolike eskalacije nasilja nad svojim narodom kao u Siriji, jer ipak tu asad ubije sunnije, a to je njima prema nekima od njih ibadet itd i sl, dobro vjeovatno u njegovoj vojsci ima i sunija, ali komunista sto treba napomenuti.
Generalno odnosi na bliskom istoku su pravo cool, svi protiv svih i istovrremeno svi za sve
Saudiji, treba Amerika da ih stiti od Irana, koji je navodno glavna prijetnja kraljevima
Americi, treba Saudija jer je najveci izvoznik nafte koji se placa u dolarima dok god je dolar glavna valuta nema zime za Amere
Americi, takodjer treba "opasan" Iran, jer da njih nema nebi od koga imali stiti kraljeve
Americi takodjer odgovara i Izrael, zbog kojeg naplacuju toliki porez svojim drzavljanima jer moraju braniti svog malog brata
a zapravo Izrael im babo,al dok oni to skontaju prodje vremena
a Iranu treba Izrael, jer na osnovu njih beru bodove sirom islamskog svijeta, malo zaostre retoriku i eto ga svi muslimani na njihovoj strani
a Izrael tezi ka obecanoj zemlji izmedju dvije rijeke Nil i Eufrat.
Svega pomalo onako nabacano, izvinjavam se zbog dugog posta
- Challenger__
#13214 Re: Sirija
Šta radi BND u Siriji - Deutsche Welle
"Nemačka obaveštajna služba BND ima tradicionalno dobre odnose sa Sirijom. Njen šef je, navodno, kako javlja nemački javni servis početkom maja i boravio u Damasku. Da li to znači da se nemački stav prema Asadu menja?"

- LINK
"Nemačka obaveštajna služba BND ima tradicionalno dobre odnose sa Sirijom. Njen šef je, navodno, kako javlja nemački javni servis početkom maja i boravio u Damasku. Da li to znači da se nemački stav prema Asadu menja?"

Za nemačku vladu stvar je jasna: sirijski predsednik Bašar al-Asad mora da ode. Da bi se to desilo, Berlin podržava brojne sankcije kako bi se međunarodno izolovali Asad i članovi njegovog režima.
Ali, iza kulisa, Nemci izgleda opet imaju kontakt sa Asadovim režimom: Gerhard Šindler (fotografija gore), šef Savezne obaveštajne službe (BND) i šef odeljenja za borbu protiv međunarodnog terorizma, početkom maja su bili u poseti kolegama Damasku. Cilj posete bio je dakle, da se ponovo uspostavi saradnja između obaveštajnih službi dveju zemalja. Kao se čulo u Damasku, Nemci su zainteresovani za neke važne informacije od svojih sirijskih kolega.
- LINK
-
prometheus
#13215 Re: Sirija
Jezu, demagogija nije uvreda, ali ti istom vrijedjas inteligenciju, ne niciju specificno, vec inteligenciju generalno kao pojam.
Nisam klon, vec neko ko je pratio tvoje komentare i proamericke demagoge. Gadi mi se jer se radi o ljudskim zivotima, gadi se meni a ne tebi, tebi se gadi sve sto nema nebodere i slobodno pokazivanje sisa na ulici. Ne gadi se tebi situacija stradanja nevinih, jer tad bi prestao neumorno braniti ilegalne invazije, finansiranje opozicije i terorizma, kradje i eksploatacije veceg dijela svijeta, vojnoj sveprisutnosti, antivrline i toksicnu hranu koju tvoji idoli demokratskim misilima i dolarskom ublehom sire po svijetu.
Svi koji nisu sposobni sabrati 2 i 2 a laju ko najopasniji kerovi zasluzuju jednak tretman. Za neke tvoje intervencije, politicki korektne moram priznati, da se vrijedjanje shvata iz poente a ne forme davno bi te ljudi spustili na zemlju. A za one koji kuzimo tu spiku, tipa "Assad koristi naselje" od rulje koja preventivno razara regione, ili tipa "u Siriji nema demokratije" a izbori kod kuce namjesteni (prema osudi) i izrezirani, mi kontamo tu politicki korektnu demagogiju.
Demokratija, sloboda, ljubav i ljepota, a sa strane MMF, CIA, vojne baze i saveznici, Hollywood i Bruce Willis. I takav sklop krene govoriti o Ahmadinedzadu, Chavezu, Castru, Gadafiju i sada Assadu. PROCITANI!
Nisam klon, vec neko ko je pratio tvoje komentare i proamericke demagoge. Gadi mi se jer se radi o ljudskim zivotima, gadi se meni a ne tebi, tebi se gadi sve sto nema nebodere i slobodno pokazivanje sisa na ulici. Ne gadi se tebi situacija stradanja nevinih, jer tad bi prestao neumorno braniti ilegalne invazije, finansiranje opozicije i terorizma, kradje i eksploatacije veceg dijela svijeta, vojnoj sveprisutnosti, antivrline i toksicnu hranu koju tvoji idoli demokratskim misilima i dolarskom ublehom sire po svijetu.
Svi koji nisu sposobni sabrati 2 i 2 a laju ko najopasniji kerovi zasluzuju jednak tretman. Za neke tvoje intervencije, politicki korektne moram priznati, da se vrijedjanje shvata iz poente a ne forme davno bi te ljudi spustili na zemlju. A za one koji kuzimo tu spiku, tipa "Assad koristi naselje" od rulje koja preventivno razara regione, ili tipa "u Siriji nema demokratije" a izbori kod kuce namjesteni (prema osudi) i izrezirani, mi kontamo tu politicki korektnu demagogiju.
Demokratija, sloboda, ljubav i ljepota, a sa strane MMF, CIA, vojne baze i saveznici, Hollywood i Bruce Willis. I takav sklop krene govoriti o Ahmadinedzadu, Chavezu, Castru, Gadafiju i sada Assadu. PROCITANI!
-
Krushna mrva
#13216 Re: Sirija
Govorilo se i ocekivalo da ce Ukrajina biti najveci ulog, ali dok je tamo uspostavljen nekakav balans i status quo (mozda varljiv) glavni battlefield se formirao juzno.
cetvrtak u 9 interview Asada na Al Manar TV
cetvrtak u 9 interview Asada na Al Manar TV
-
Krushna mrva
#13217 Re: Sirija
Hah! vidjecemo i njemacku komparativnu prednost sad kad kriticna masa planete, oko 50 % ili vise, razvije masovnu proizvodnju.Challenger__ wrote:Šta radi BND u Siriji - Deutsche Welle
Za nemačku vladu stvar je jasna: sirijski predsednik Bašar al-Asad mora da ode. Da bi se to desilo, Berlin podržava brojne sankcije kako bi se međunarodno izolovali Asad i članovi njegovog režima.
Ali, iza kulisa, Nemci izgleda opet imaju kontakt sa Asadovim režimom: Gerhard Šindler (fotografija gore), šef Savezne obaveštajne službe (BND) i šef odeljenja za borbu protiv međunarodnog terorizma, početkom maja su bili u poseti kolegama Damasku. Cilj posete bio je dakle, da se ponovo uspostavi saradnja između obaveštajnih službi dveju zemalja. Kao se čulo u Damasku, Nemci su zainteresovani za neke važne informacije od svojih sirijskih kolega.
- LINK
Bufferi sa osvajanjem trzista istocne Evrope, rasta Kine koji je vec usporen, smanjivanjem efektivne kupovne moci Nijemaca (poznat pod eufemizmom "podizanje konkurentnosti")....prolaze i jednokratni su.
- Challenger__
#13218 Re: Sirija
Kakva Ukrajina i "ulog", o čemu ti to, LOL?
_____
- Prometej. Niko njega ne shvata ozbiljno... On, Cool i još par likova ovde imaju funkciju vremeplova. Kad poželiš povratak u daleku prošlost, samo nađi njihove komentare...Kada dođu, donesu duh 70-ih i 80'ih, emanaciju Ramba, i out of date Cheezburger šarade i odmah nas podsjete na propale snove nekih bivših generacija. Neka hina, neka!

_____
- Prometej. Niko njega ne shvata ozbiljno... On, Cool i još par likova ovde imaju funkciju vremeplova. Kad poželiš povratak u daleku prošlost, samo nađi njihove komentare...Kada dođu, donesu duh 70-ih i 80'ih, emanaciju Ramba, i out of date Cheezburger šarade i odmah nas podsjete na propale snove nekih bivših generacija. Neka hina, neka!
-
Krushna mrva
#13219 Re: Sirija
Sam pricas o naznakama neke vrste WW3 u Siriji u smislu da se bas ovdje naziru obrisi nove preraspodjele moci. U americkoj geostrateskoj doktrini smatralo se da ce glavni battlefield biti u Ukrajini, o tome se uiz vise usta moglo cuti i u vise intervjua.Challenger__ wrote:Kakva Ukrajina i "ulog", o čemu ti to, LOL?
_____
- Prometej. Niko njega ne shvata ozbiljno... On, Cool i još par likova ovde imaju funkciju vremeplova. Kad poželih povratak u daleku prošlost, samo nađi njihove komentare...Kada dođu, donesu duh 70-ih i 80'ih, emanaciju Ramba, i out of date Cheezburger šarade i odmah nas podsjete na propale snove nekih bivših generacija. Neka hina, neka!
- Challenger__
#13220 Re: Sirija
- Trebalo bi mi 7.000 života da vas sve pojedinačno educiram:Krushna mrva wrote:Sam pricas o naznakama neke vrste WW3 u Siriji u smislu da se bas ovdje naziru obrisi nove preraspodjele moci. U americkoj geostrateskoj doktrini smatralo se da ce glavni battlefield biti u Ukrajini, o tome se uiz vise usta moglo cuti i u vise intervjua.
- Tu bitku je atlantizam ("američka geostrateška doktrina") izgubio davne 2008. Ove, 2013 se utvrđuju datumi pristupanja Ukrajine carinskoj Uniji i državnoj zajednici sa Evroazijom.
“Without Ukraine, Russia ceases to be an empire, but with Ukraine, suborned and then subordinated, Russia automatically becomes an empire" - Zbigniew Brzezinski
I ti si sasvim out of date.
- em11r
#13221 Re: Sirija
Dobar i korektan post.NoWayOut wrote:...
Eh sad samo da je to sprovesti u djela, svu ovu pricu o selefijskim autoritetima, tekfir idologiji itd...
Da izvines j*be se meni za bliskim istokom, zivim tu vec godinama i uskoro ako Bog da napustam, i onaj ko je bio ovamo uvijek ce znati da ovdje nikada nece biti mira, kao prvo u ovim zemljama bez diktature, bilo to politicke, bilo monarhisticke nema (prividnog) mira. To sto se tice politickog mira.
Sto se tice vjerskog mira, i vjerskog rata na sceni u SIriji, ja tvrdim da je sve uticaj vanjskih interesa i politike. U kuvajtu su siti neki od najuglednijih ljudi, najbogatijih niko ih ne dira niti kome smetaju, iranaca je puna zemlja, sitskih dzamija i niko ne pravi frku. Moje je misljenje da je velika vecina FSA izmanipulisana da vjeruje da je ovo sveti rat, ja sam siguran da Asad nece opstati jer kao sto sam vec spominjao i pukovnik se isto koprcao ali kad se veliki brat namjeri na tebe nema ti spasa, samo je pitanje kada ce cruise raketa srusit tvoju (asadovu, pukovnikovu, itd) kulu od karata.
Eh sad to me sve dovodi na sledece, kao sto gore spomenuh (a nadam se da mi administracija nece zamjeriti jer ne vidim drugi nacin da se izrazim) **be mi se za bliskim istokom, **be mi se za sirijom, **be mi se za sitima ... nista od toga me ne brine ... ali ono sto me brine je Bosna, i ucesnici ove teme (osim par njih koji su tu samo da balansiraju Klavikulu i Challengera a nemaju nekih dzihadskih interesa) i gomila zla i smrti koje svakodnevno iz njihovih usta (tipki) se prevale preko ovog foruma. Brine me sto ce me sutra zato sto hocu popit pivo nekad, ce me proglasiti nevjernikom i skratit za glavu, brine me sto kad nestane Sirije, Irana, Jordana, ovog onog od obijesti i zelje za ispravljanjem njima krivovjernih dignut ce mac na nas ostale koji ne djelimo njihovo misljenje.
Sta rade ti autoriteti kada velika vecina ljudi koji se poistovjecuju sa onima koji sebe zovu pravovjerni (selefije, vehabije kako god svi su ljudi) ima veoma veoma agresivne stavove i niciji stav nije "naucit cu te da grijesis pa ces i ti otvoriti oci" nego "skratit cu te za glavu i ko u GTA dobit poene za dzenet"
oTo mene brine ...
- Challenger__
#13222 Re: Sirija
Ukrajina je američki aorist, a Jordan sadašnjost,

-
Krushna mrva
#13223 Re: Sirija
aha, i sta je ovdje kontradiktorno s onim sto je prethiodno napisano? edukatoruChallenger__ wrote:- Trebalo bi mi 7.000 života da vas sve pojedinačno educiram:Krushna mrva wrote:Sam pricas o naznakama neke vrste WW3 u Siriji u smislu da se bas ovdje naziru obrisi nove preraspodjele moci. U americkoj geostrateskoj doktrini smatralo se da ce glavni battlefield biti u Ukrajini, o tome se uiz vise usta moglo cuti i u vise intervjua.
- Tu bitku je atlantizam ("američka geostrateška doktrina") izgubio davne 2008. Ove, 2013 se utvrđuju datumi pristupanja Ukrajine carinskoj Uniji i državnoj zajednici sa Evroazijom.
“Without Ukraine, Russia ceases to be an empire, but with Ukraine, suborned and then subordinated, Russia automatically becomes an empire" - Zbigniew Brzezinski
I ti si sasvim out of date.
- Challenger__
#13224 Re: Sirija
Pa nije aktuelno. Ukrajina je davno prošlo vrijeme za SAD. Sadašnjost su im saveznici u Kusajru (raja što mezeti insane) i frendovi u Jordanu 
-
Krushna mrva
#13225 Re: Sirija
ajde, kad si se tako razigrao sam s fudbalom kod svog gola, ponovo procitaj inicijalni post na koji si se osvrnuo pa mi reci je li upravo i spomenuta "neaktuelnost" u njemu. Kad se vec pravis leptirast.Challenger__ wrote:Pa nije aktuelno. Ukrajina je davno prošlo vrijeme za SAD. Sadašnjost su im kanibali u Kusajru i frendovi u Jordanu