Sirija
- Cyrax
#12901 Re: Sirija
MMM1977 sad ce da upere u tebe musliman-detektor. Jedno si od siija/komunjara/cetnik garant ! 
- Challenger__
-
Avetinho
#12903 Re: Sirija
LOLgorgonzola wrote:Ja Sam Odavle wrote:Da li ih vec naoruzavaju, ili moraju donijeti odluku?Klavikula wrote:kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
Ja mu predlazem da vadi vizu za Rusiju. Sad kad pocne oruzje dolaziti, sve ce biti vrlo brzo gotovo. Ako dosad nije mogao skrsiti teror sacice teroristickih do krezavih zuba nenaoruzanih bradatih povampiranih baba uz pomoc skudova, artiljerije i avijacije, kakva li ga sudbina sad ceka?
I ova evropa je ravaku zesca. Pobunjenicima daje oruzje a bosandkoj vladi uvela embargo. Koja je tu logika. Sad tek podrzavam assada.
Saljem sa posla
-
sarajevoxxxx
#12904 Re: Sirija
Dzebra izvini molim te, ali o islamu i muslimanima znas onoliko koliko pofatas sa interneta, i koliko od raje cujes. Niti te zanima, i ako te zanima to je za to sto imas neku bolesnu ideju da se zezas sa ljudima na forumu predstavljaju ci se kao sija. Niti si musliman niti imas bilo kakve veze sa islamom. Na forumu si jer imas potrebu da pljujes po muslimanskim svetinjama svejedno bile one sitske ili sunitske. Niti te zanima globalna politika, a jos manje islam. Svoje fore prodaji nekim drugim likovima.DzeBra wrote:Ako je tebi vehabija islamska vrijednost onda ti nemas pojma sta je islam.sarajevoxxxx wrote:On jednostavno mrzi islam a rat u Siriji mu dodje kao dobar povod da nesmetano pljuje po islamskim vrijednostima.
- Opetja033
#12905 Re: Sirija
Ne, to su oni u cije su kampovi dok su demonstrirali uletili sitski specijalci i pocinili pokolj pa je opet buknulo u Iraku. Ne spominjes mi nesto atentate par dana prije ovoga kada je na stotine sunita pobijeno od Basre na jugu pa do Kirkuka na sjeveru u teroristickim napadima sitskih terorista i fanatika.DzeBra wrote: To su ovi?
"utorak, 28 maj 2013
U najnovijim bombaškim napadima na pijace u većinski šiitskim kvartovima širom Bagdada ubijeno je više od 85 ljudi,i ranjeno 800 civila u posljednjem nasilju.Najmanje 11 eksplozija odjeknulo je na prometnim pijacama i u tržnim centrima u kvartovima širom iračke prijestonice, uključujući dvostruke bombaške napade koji su se desili u samo nekoliko stotina metara udaljenosti i u kojima je ubijeno 13 ljudi u kvartu Sadr City, sopćili su policijski i bolnički zvaničnici."
- Challenger__
#12906 Re: Sirija
Nego, vijesti... Kusajr.
- Još juče sam čitao da se PREGOVARA (SAA sa "rebelsima"/Nusrom da se ovi iz Kusajra (pro)puste do Libana, da ne bi bilo više stradanja. Liban kao, neće itd. Nema nigdje nikakve zvanične potvrde.
Zna li ko šta pouzdano?
- Još juče sam čitao da se PREGOVARA (SAA sa "rebelsima"/Nusrom da se ovi iz Kusajra (pro)puste do Libana, da ne bi bilo više stradanja. Liban kao, neće itd. Nema nigdje nikakve zvanične potvrde.
Zna li ko šta pouzdano?
- Opetja033
#12907 Re: Sirija
Prvi put cujem, mada sam doduse zbog obaveza malo manje u toku zadnjih par dana.Challenger__ wrote:Nego, vijesti... Kusajr.
Zna li ko šta pouzdano?
- MMM1977
#12908 Re: Sirija
Ja sam bosanski musliman a prije svega Bosanac. Patnju sirijskog naroda razumijem jer smo i mi to sve prošli ali ne mogu da shvatim da muslimani mogu međusobno da budu ovako krvoločni, ovo nikako nije normalno. Ovaj šljam koji se i kod nas navukao po nekim maočama i bočinjama podhitno treba protjerati tamo odakle su došli i nikad ne dozvoliti da prismrde ovamo, mnogi su se i dovukli tek nakon rata. Lično znam onog lafo velikog ratnika Abu Hamzu iz Bočinje, rat je proveo u Rijeci u Hrvatskoj a ovamo je došao tek nakon rata da nam malo uvede demokratije.Cyrax wrote:MMM1977 sad ce da upere u tebe musliman-detektor. Jedno si od siija/komunjara/cetnik garant !
I pored njega upoznao sam i mnoge druge bradonje, dugogodišnje studente po inim zemljama (20-tak godina studiranja) koji se u svoje zemlje nisu smjeli vratiti jer bi išli direktno u zatvor, obzirom da se uglavnom radilo o kriminalcima. Stoga nikako ne mogu podržati takve likove.
Oni koji su muslimani oni vjeruju u Ahiret i Sudnji dan. Zašto se naprezati da dokažemo ko je ispravniji musliman od nas kada ćemo svakako svi da polažemo svoje račune a mislim i da nije ispravno da mi uzimamo ulogu Boga i sudimo o drugima. Za mene je musliman svako onaj ko to kaže da jeste a svako će biti propitan za ono što je radio i kako je radio.
- Challenger__
#12909 Re: Sirija
Vidio sam kasno sinoć i danas, ali kroz formu višestrukih demanta. Toliko upadljivih demanta sa svih strana da sam počeo da sumnjam da je baš tako.Opetja033 wrote: Prvi put cujem, mada sam doduse zbog obaveza malo manje u toku zadnjih par dana.
- Cyrax
#12910 Re: Sirija
Ako i jeste tacno, a more bit da jeste, nisu ni oni u Libanu budale da ih prime nazad. Jedva cekali svog olosa da se rijeseChallenger__ wrote:Nego, vijesti... Kusajr.
Zna li ko šta pouzdano?
Ne zeli njih niko nazad. Poslani su da se ne vrate.
- DzeBra
#12911 Re: Sirija
Uredu, evo hajde rećemo da je sve to što si navo istina, da je tako kako kažeš. I Šta kada se odradi Sirija? Kada se bude trebala odrađivati neka muslimanska zemlja čije političko vođstvo je po mjeri ukusu zapada i cionista, šta misliš hoće li se to jedinstvo nastaviti ? U mom kraju, tamo gdje sam se rodio i gdje sam porastao, tamo postoji jedna izreka u narodu koja bi odlično pasovala uz ovo tvoje gore napisano. Hoćeš da je čuješ. Izreka kaže "Što je babi milo to joj se i snilo". E tako je i kod tebe. O onome o čemu maštaš o tome i pišeš. Nemoj mislit da je mali broj sunitskih muslimana koji su podržavali FSA, jučer stavio prst na čelo te se zapitao "koga ja to podržavam", kada je vidio Johna McCaina, političara iz države koja je dokazani muslimanski neprijatelj, u taboru FSA. Ili kada je saznao za vijest da Jordan zajedno sa Natanjahuom prdi u istu tikvu kao teroristička FSA a po pitanju Sirije !Opetja033 wrote:Bas sam iz tog razloga rekao da je jedna od rijetkih pozitivnih strana koje je ovaj sukob proizveo upravo nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Zaista, evo pokusavam se sjetiti nekog primjera iz historije, bilo kojeg njenog dijela, kada se moglo vidjeti ovoliko jedinstvo i ne polazi mi za rukom. Sve razlike su stavljene po stranu i Oslobodilacka Vojska Sirije uziva potpunu i jedinstvenu podrsku svih pravaca, menhedza i politickih ideologija kod ehlu sunneta. Covjece, pa sejhovi Haqqani i al Kabbani su kompletno proteklo desetljece zestoko napadali vehabijski pokret, bili jedni od njegovih najvecih kriticara. Mogu jos barem 10 velikih sufijskih sejhova nabrojati koji su dali podrsku OVS, ne znam ni za jednog koji je podrzao Assada. Dokle je alevitsko-sitski zulum dosao da je ucinio da dvije gotovo nepomirljive ehlusunnetske struje ostave sve svoje nesuglasice po strani (a njih je mnogo) kako bi ocuvali jedinstvo ehlu sunneta. Zbog toga sam i rekao danas kako je Hizbollat i Iran zajedno sa njim, nepovratno izgubio sav kredibilitet koji su imali po pitanju poziva na jedinstvo muslimana stajuci na stranu unaprijed izgubljenog slucaja - Assadovog rezima.
- Cyrax
#12912 Re: Sirija
Sve ja tebe prijatelju razumijem i istog smo misljenja. Samo atmosfera na ovoj temi ti je takva kakva jeste.MMM1977 wrote: Ja sam bosanski musliman a prije svega Bosanac. Patnju sirijskog naroda razumijem jer smo i mi to sve prošli ali ne mogu da shvatim da muslimani mogu međusobno da budu ovako krvoločni, ovo nikako nije normalno. Ovaj šljam koji se i kod nas navukao po nekim maočama i bočinjama podhitno treba protjerati tamo odakle su došli i nikad ne dozvoliti da prismrde ovamo, mnogi su se i dovukli tek nakon rata. Lično znam onog lafo velikog ratnika Abu Hamzu iz Bočinje, rat je proveo u Rijeci u Hrvatskoj a ovamo je došao tek nakon rata da nam malo uvede demokratije.
I pored njega upoznao sam i mnoge druge bradonje, dugogodišnje studente po inim zemljama (20-tak godina studiranja) koji se u svoje zemlje nisu smjeli vratiti jer bi išli direktno u zatvor, obzirom da se uglavnom radilo o kriminalcima. Stoga nikako ne mogu podržati takve likove.
Oni koji su muslimani oni vjeruju u Ahiret i Sudnji dan. Zašto se naprezati da dokažemo ko je ispravniji musliman od nas kada ćemo svakako svi da polažemo svoje račune a mislim i da nije ispravno da mi uzimamo ulogu Boga i sudimo o drugima. Za mene je musliman svako onaj ko to kaže da jeste a svako će biti propitan za ono što je radio i kako je radio.
Neces ovdje nista ni fino ni pametno procitati.
Znam iz licnog iskustva ti uvozni "vjernici" i domaci sljedbenici kakvi su i kakvog su razmisljanja.
Prikriveni agresor.
- RMH79
#12913 Re: Sirija
Sejh Nazim Haqqani je sigurno protiv vladavine Asada, na nacin na koji je do sada vladao, ali sigurno nije na strani ovih "dzihadlija". To ti garantujem, jer znam njegov stav o vehabijama. Cisto sumnjam da naksibedije ucestvuju u akcijama u Iraku i, iskreno, prvi put to cujem. Sejh Brzina, nije bas najpoznatiji, ali je medju najpoznatijim, takodjer 100% ne daje podrsku navedenim "oslobodiocima". Btw, priupitaj ga (ako budes imao priliku) malo i o hz Imamu Homeiniju k.s.Opetja033 wrote:RMH79 wrote:Ma nemoj mi reci? Kada si zadnji puta bio u nekoj tekiji (npr. sufije) i kojoj?! I, ko smo to mi, a ko ste vi? I sta mislite o nama?Opetja033 wrote:I da, ako je ova kriza bilo sta dobro donijela onda su to dvije stvari:
1) konacno bacanje svih maski na stranu.
2) nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Smio bih reci da nikada u historiji nije bio ujedinjeniji i sve teolosko-politicke razlike su stavljene na stranu. Od tradicionalista i konzervativaca, preko modernista, sekularnih snaga, pristalica vehabijskog pokreta, pristalica MB pa do sufija. Svi isto misle o vama i svi su jedinstveni po pitanju podrske slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.
Šam ce biti oslobodjen i tom blagoslovljenom zemljom ce opet vladati muslimani.
Btw, da jos jednom naglasim - Asad sigurno nije zlatan, ali je za mraku koja ga zeli srusiti, slobodno mogu reci, hazreti.
Navescu ti samo dva primjera za pocetak je sam fakat u frci: Sejh Nazim al Haqqani je pruzio podrsku OVS, isto vazi i za sejha Hishama Kabbanija. Obojica naksibendijski sejhovi. Vecinu akcija u Iraku kontra sitskog rezima koji podrzava Siriju sada sprovodi Naqshbandi army a ne Al Qaida. I najpoznatiji sejh z BiH, takodje naksibendijski sejh Brzina je dao podrsku oslobodiocima. Neki sejhovi su cak i posjecivali oslobodjene djelove Sirije i pruzali moralnu podrsku slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.
Nedavno sam bas na ovoj temi postavljao linkove sufijske podrske Oslobodilackoj Vojsci Sirije, mrsko mi sada traziti.
A sasvim je jasno ko je ko. I maloj djeci. Ehlu sunnet kontra sitskog pravca. Uz pojedine iznimke i na jednoj i na drugoj strani.
- Challenger__
#12914 Re: Sirija
Vidio sam, pazi sad! Turska, Izmir, repriza, treći put:sarajevoxxxx wrote:A kako misle Turci o sirijskom Milosevicu, ne sumnjam sekunde.
-
udrch
#12915 Re: Sirija
kako sam ovo propustioDzeBra je napisao/la:
Prvi put mi ispadne prilika pa se dokopam nekog bradonje natjeracu ga da kaze da je Assad veci od Boga u kojega on vjeruje.
ovaj će zajebati i Sheru sa svojim biserima..DzeBra je napisao/la:
U mom kraju, tamo gdje sam se rodio i gdje sam porastao, tamo postoji jedna izreka u narodu koja bi odlično pasovala uz ovo tvoje gore napisano. Hoćeš da je čuješ. Izreka kaže "Što je babi milo to joj se i snilo".
- hneuron
#12916 Re: Sirija
Ovo je samo tehnički detalj u već razrađenoj strategiji- međutim osim "igranja na veću" pred Ženevski susret žele vidjeti diplomatsko reagovanje Rusije na ovu "odluku".A i neće im zasigurno (eventualno!) dostaviti nešto poput stotinjak f-16 da bi omjer snaga bio promjenjen.Klavikula wrote:kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
-
sarajevoxxxx
#12917 Re: Sirija
Treba protjerati lopove, ubice, i krimalce. Strani borci niti su dobri niti losi. Losi onoliko koliko krse zakone ove zemlje i dobri koliko ih postuju. Ako cemo pravo mnogo je ljudi za protjerati iz ove nam Bosne, a ljude koji su branili ovu zemlju najmanje sto mozemo je ostaviti ih na miru.MMM1977 wrote:Ja sam bosanski musliman a prije svega Bosanac. Patnju sirijskog naroda razumijem jer smo i mi to sve prošli ali ne mogu da shvatim da muslimani mogu međusobno da budu ovako krvoločni, ovo nikako nije normalno. Ovaj šljam koji se i kod nas navukao po nekim maočama i bočinjama podhitno treba protjerati tamo odakle su došli i nikad ne dozvoliti da prismrde ovamo, mnogi su se i dovukli tek nakon rata. Lično znam onog lafo velikog ratnika Abu Hamzu iz Bočinje, rat je proveo u Rijeci u Hrvatskoj a ovamo je došao tek nakon rata da nam malo uvede demokratije.Cyrax wrote:MMM1977 sad ce da upere u tebe musliman-detektor. Jedno si od siija/komunjara/cetnik garant !
-
sarajevoxxxx
#12918 Re: Sirija
E dzebra Dzebra, opet nam ronis krokodilske suze za muslimanima. Samo zanima me otkud tolika briga jednog nemuslimana za onim sto se desava u muslimanskom svijetu ? Sto ti je toliko bitno koje muslimanski neprijatelj ? Drzi se svoje vjere i svoje nacije ziv bio.DzeBra wrote:Uredu, evo hajde rećemo da je sve to što si navo istina, da je tako kako kažeš. I Šta kada se odradi Sirija? Kada se bude trebala odrađivati neka muslimanska zemlja čije političko vođstvo je po mjeri ukusu zapada i cionista, šta misliš hoće li se to jedinstvo nastaviti ? U mom kraju, tamo gdje sam se rodio i gdje sam porastao, tamo postoji jedna izreka u narodu koja bi odlično pasovala uz ovo tvoje gore napisano. Hoćeš da je čuješ. Izreka kaže "Što je babi milo to joj se i snilo". E tako je i kod tebe. O onome o čemu maštaš o tome i pišeš. Nemoj mislit da je mali broj sunitskih muslimana koji su podržavali FSA, jučer stavio prst na čelo te se zapitao "koga ja to podržavam", kada je vidio Johna McCaina, političara iz države koja je dokazani muslimanski neprijatelj, u taboru FSA. Ili kada je saznao za vijest da Jordan zajedno sa Natanjahuom prdi u istu tikvu kao teroristička FSA a po pitanju Sirije !Opetja033 wrote:Bas sam iz tog razloga rekao da je jedna od rijetkih pozitivnih strana koje je ovaj sukob proizveo upravo nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Zaista, evo pokusavam se sjetiti nekog primjera iz historije, bilo kojeg njenog dijela, kada se moglo vidjeti ovoliko jedinstvo i ne polazi mi za rukom. Sve razlike su stavljene po stranu i Oslobodilacka Vojska Sirije uziva potpunu i jedinstvenu podrsku svih pravaca, menhedza i politickih ideologija kod ehlu sunneta. Covjece, pa sejhovi Haqqani i al Kabbani su kompletno proteklo desetljece zestoko napadali vehabijski pokret, bili jedni od njegovih najvecih kriticara. Mogu jos barem 10 velikih sufijskih sejhova nabrojati koji su dali podrsku OVS, ne znam ni za jednog koji je podrzao Assada. Dokle je alevitsko-sitski zulum dosao da je ucinio da dvije gotovo nepomirljive ehlusunnetske struje ostave sve svoje nesuglasice po strani (a njih je mnogo) kako bi ocuvali jedinstvo ehlu sunneta. Zbog toga sam i rekao danas kako je Hizbollat i Iran zajedno sa njim, nepovratno izgubio sav kredibilitet koji su imali po pitanju poziva na jedinstvo muslimana stajuci na stranu unaprijed izgubljenog slucaja - Assadovog rezima.
Last edited by sarajevoxxxx on 29/05/2013 00:20, edited 1 time in total.
- MMM1977
#12919 Re: Sirija
Strani borci su itekako loši jer nastoje da mijenjaju okolinu u koju su došli a ne pokušavaju da joj se prilagode. Ne mogu ja otići u Japan i jebavat mater svima što ne pričaju bosanski nego trebam sjesti fino i naučiti njihov jezik, običaj i kulturu ako već hoću tamo da ostanem.sarajevoxxxx wrote:Treba protjerati lopove, ubice, i krimalce. Strani borci niti su dobri niti losi. Losi onoliko koliko krse zakone ove zemlje i dobri koliko ih postuju. Ako cemo pravo mnogo je ljudi za protjerati iz ove nam Bosne, a ljude koji su branili ovu zemlju najmanje sto mozemo je ostaviti ih na miru.
Ali, generalno se slažemo. Kada potjeramo lopove, ubice i kriminalce Vehabija više neće biti u BiH. A ovi domaći, koji su se primili na te gluposti, sutra će povjerovati u nešto drugo, tipa da je Alan Ford božiji poslanik, jer se o tako lakovjernim ljudima radi. Ja što znam Vehabija domaćih to su prije prosvjetljenja bili oni koji nisu imali prijatelja, cure, nikog živog, uglavnom neki sumorni likovi kojima Vehabizam nije bio put vjere nego put prihvaćanja u neki čopor.
-
tesanj
#12920 Re: Sirija
MMM1977 wrote:Muslimani (i sam spadam u tu grupaciju, da ne bude zabune) su zaslužili da budu uništeni, kada smo već ovako naivni i kada tražimo dlaku u jajetu da bismo opleli jedan po drugom. Bez obzira da li se radi o sunitima, šiitima, petim ili desetim, zar se svi ne mole Allahu i priznaju Poslanika s.a.v.s.? Kakva to usijana glava može biti da za većeg neprijatelja smatra nekog ko se moli istom Bogu i priznaje istog Poslanika od dokazanih neprijatelja koji vise nad glavom...
Ne mislim da postoji ijedan musliman, posebno Arap, koji će reći da su mu Izraelci dragi. Dovoljno se sjetiti šta je sve rađeno Palestincima svih ovih godina da svakom časnom muslimanu bude muka u stomaku ali eto, umjesto da se koncentrišu na stvarne neprijatelje, muslimani će vječito naći razlog da započnu međusobnu kavgu. Vehabije su vrlo ratoborne kada se radi o svima onima za koga oni smatraju da nisu muslimani osim stvarnih i deklarisanih neprijatelja Islama. Pokušavam se sjetiti iti jednog metka koji su Vehabije ispalile na Izrael ali se bez problema mogu sjetiti mnogih nedužnih života koje su oduzeli a sve u ime nekog "čistog Islama". Fuj.![]()
Generalno ne podržavam nasilje u bilo kom pogledu ali ako neko već želi da gine onda neka gine u borbi sa stvarnim i dokazanim neprijateljima a ne protiv izmišljenih. Na kraju krajeva zašto ne tzv. Džihad u Mijanmaru, gdje se redovno krpe muslimani, zašto ne u Palestini gdje muslimani žive pod klasičnim aparthejdom, zašto uvijek Irak, Afganistan, Pakistan ili druge muslimanske zemlje?
Ja samo jedno znam - zbog svega ovoga previsoku cijenu će platiti običan narod, među kojima smo i mi, Bošnjaci. Sutra će i nas širom svijeta gledati kroz prizmu ovih bradatih neandertalaca zaduženih za demokratizaciju Sirije.
- Opetja033
#12921 Re: Sirija
Sejh Haqqani je otvoreno stao na stranu OVS. Isto vazi i za njegovog ucenika i nasljednika Kabbanija. Postavljao sam skoro ovdje linkove sa stavom njih dvojice po pitanju ovog sukoba. Licno sam slusao Sejha Brzinu kako uci dovu za oslobadjanje Sirije, prije mjesec-dva je i u jednom intervjuu otvoreno dao podrsku OVS. Intervju je bio radi otvaranja sufijskog centra u Stocu, naci cu ti sutra a ako ti nije mrsko mozes i ti progooglati jos veceras.RMH79 wrote:Sejh Nazim Haqqani je sigurno protiv vladavine Asada, na nacin na koji je do sada vladao, ali sigurno nije na strani ovih "dzihadlija". To ti garantujem, jer znam njegov stav o vehabijama. Cisto sumnjam da naksibedije ucestvuju u akcijama u Iraku i, iskreno, prvi put to cujem. Sejh Brzina, nije bas najpoznatiji, ali je medju najpoznatijim, takodjer 100% ne daje podrsku navedenim "oslobodiocima". Btw, priupitaj ga (ako budes imao priliku) malo i o hz Imamu Homeiniju k.s.(vehbosi su ga prozivali radi drzanja imamove slike). Ja se prvi ne slazem da je ovdje u pitanju ehli sunnet kontra ehli bejt-a, a pogotovo ne u korist ehli-abdulvehaba, a ti kako hoces.
Znam i ja misljenje i jednog i drugog i treceg o vehabijskom pokretu, medjutim to ih nije sprijecilo da nedvosmisleno podrze borbu protiv Assada i stanu na stranu OVS.
Dalje, najpoznatiji sufijski sejh u Siriji Muhammed al Yaqoubi je od prvog dana stao na stranu oslobodilaca, obilazio je oslobodjena podrucja Sirije i davao podrsku pripadnicima OVS - na terenu.
-
sarajevoxxxx
#12922 Re: Sirija
Pa pederi oci izvadise, ne zele da se prilagode ovoj bh. okolini sve bi nesto da mjenjaju. Hocemo li i njih protjerati ? Neka i vehabija, i sufija, i dervisa, siroka je Bosna, samo neka se postuje red i zakon i sve ce biti dobro.MMM1977 wrote:sarajevoxxxx wrote:Treba protjerati lopove, ubice, i krimalce. Strani borci niti su dobri niti losi. Losi onoliko koliko krse zakone ove zemlje i dobri koliko ih postuju. Ako cemo pravo mnogo je ljudi za protjerati iz ove nam Bosne, a ljude koji su branili ovu zemlju najmanje sto mozemo je ostaviti ih na miru.
Strani borci su itekako loši jer nastoje da mijenjaju okolinu u koju su došli a ne pokušavaju da joj se prilagode. Ne mogu ja otići u Japan i jebavat mater svima što ne pričaju bosanski nego trebam sjesti fino i naučiti njihov jezik, običaj i kulturu ako već hoću tamo da ostanem.
Ali, generalno se slažemo. Kada potjeramo lopove, ubice i kriminalce Vehabija više neće biti u BiH. A ovi domaći, koji su se primili na te gluposti, sutra će povjerovati u nešto drugo, tipa da je Alan Ford božiji poslanik, jer se o tako lakovjernim ljudima radi. Ja što znam Vehabija domaćih to su prije prosvjetljenja bili oni koji nisu imali prijatelja, cure, nikog živog, uglavnom neki sumorni likovi kojima Vehabizam nije bio put vjere nego put prihvaćanja u neki čopor.
- MMM1977
#12923 Re: Sirija
Evo klasičnih primjera islamske gluposti. Zar je neki hodža relevantan da daje svoje mišljenje o geopolitičkoj situaciji a posebno recimo u Siriji, o kojoj svako od nas jako malo zna? Zna se šta je posao hodža i toga treba da se drže a ne da se miješaju tamo gdje im nije mjesto a to je politika. Zbog slušanja hodža, od kojih svaki ima neki svoj pravac i svoje vizije, smo i došli gdje smo došli.
Ali, dovoljno je reći da nas je na Ekonomskom forumu u Davosu predstavljao reis Cerić, to je najbolji dokaz da smo svi zajedno izgubili kompas. Hodže treba da pozivaju na smirivanje situacije a ne da daju ovakvu ili onakvu podršku bilo kojoj strani u ratu koji ne razumiju, jer se ne radi o vjerskom sukobu.
Ali, dovoljno je reći da nas je na Ekonomskom forumu u Davosu predstavljao reis Cerić, to je najbolji dokaz da smo svi zajedno izgubili kompas. Hodže treba da pozivaju na smirivanje situacije a ne da daju ovakvu ili onakvu podršku bilo kojoj strani u ratu koji ne razumiju, jer se ne radi o vjerskom sukobu.
- Challenger__
- MMM1977
#12925 Re: Sirija
Sve dok se pederi guze međusobno i mene ne tjeraju da se guzim i ja s njima neka ih. A o poštivanju Ustava, prije svega, pa onda i Zakona od strane Vehabijasarajevoxxxx wrote:Pa pederi oci izvadise, ne zele da se prilagode ovoj bh. okolini sve bi nesto da mjenjaju. Hocemo li i njih protjerati ? Neka i vehabija, i sufija, i dervisa, siroka je Bosna, samo neka se postuje red i zakon i sve ce biti dobro.MMM1977 wrote:sarajevoxxxx wrote:Treba protjerati lopove, ubice, i krimalce. Strani borci niti su dobri niti losi. Losi onoliko koliko krse zakone ove zemlje i dobri koliko ih postuju. Ako cemo pravo mnogo je ljudi za protjerati iz ove nam Bosne, a ljude koji su branili ovu zemlju najmanje sto mozemo je ostaviti ih na miru.
Strani borci su itekako loši jer nastoje da mijenjaju okolinu u koju su došli a ne pokušavaju da joj se prilagode. Ne mogu ja otići u Japan i jebavat mater svima što ne pričaju bosanski nego trebam sjesti fino i naučiti njihov jezik, običaj i kulturu ako već hoću tamo da ostanem.