Sirija

Locked
Dr_dre

#12876 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ovaj rjecnik ne koriste ni sije ni suniti niti bilo koji covjek koji sebe naziva muslimanom, tako da stavove koje iznosi ovdje forumas koji se potpisuje sa Dzebra ponukani su prije svega dubokom mrznjom i prezirom prema islamu i muslimanima bilo sitima ili sunitima. On jednostavno mrzi islam a rat u Siriji mu dodje kao dobar povod da nesmetano pljuje po islamskim vrijednostima.
Koriste,koriste alaviti u siriji.
Zar nisi gledao na klipovima,cak momci koji se tjeraju na to nemaju ni bradu ni kratke tole.
Avetinho

#12877 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bokserpasha wrote:Kakve maljutke se ovdje ispaljuju aka u Iranu šerijat :thumbup: Ovo je trebalo na podforum "humor", klasifikacija "smeđi". :run:
LOL jeste da is trol.

LOL :thumbup:
sarajevoxxxx

#12878 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

bokserpasha wrote:Kakve maljutke se ovdje ispaljuju aka u Iranu šerijat :thumbup: Ovo je trebalo na podforum "humor", klasifikacija "smeđi". :run:
Ma negdje cuo spominje se zajedno Iran i sherijat, ta mu recenica treba samo da se uklopi u pricu o sunijama i sijama, a nema veze ni sa jednima ni sa drugima. Tu je da istrese zuc po muslimanima a sije mu dodju nesto kao dobra fora.
Dr_dre

#12879 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Kakve maljutke se ovdje ispaljuju aka u Iranu šerijat Ovo je trebalo na podforum "humor", klasifikacija "smeđi".
hahahahaha :thumbup:
Opetja033

#12880 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Dr_dre wrote:
Navescu ti samo dva primjera za pocetak je sam fakat u frci: Sejh Nazim al Haqqani je pruzio podrsku OVS, isto vazi i za sejha Hishama Kabbanija. Obojica naksibendijski sejhovi. Vecinu akcija u Iraku kontra sitskog rezima koji podrzava Siriju sada sprovodi Naqshbandi army a ne Al Qaida. I najpoznatiji sejh z BiH, takodje naksibendijski sejh Brzina je dao podrsku oslobodiocima. Neki sejhovi su cak i posjecivali oslobodjene djelove Sirije i pruzali moralnu podrsku slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.

A sasvim je jasno ko je ko. I maloj djeci. Ehlu sunnet kontra sitskog pravca. Uz pojedine iznimke i na jednoj i na drugoj strani.
Ma za rezim je nebitno jesi li sufija,selefija,pripadnik bilo kojeg pravca ehlu suneta,sve podjednako mrze i ubijaju.
Bas sam iz tog razloga rekao da je jedna od rijetkih pozitivnih strana koje je ovaj sukob proizveo upravo nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Zaista, evo pokusavam se sjetiti nekog primjera iz historije, bilo kojeg njenog dijela, kada se moglo vidjeti ovoliko jedinstvo i ne polazi mi za rukom. Sve razlike su stavljene po stranu i Oslobodilacka Vojska Sirije uziva potpunu i jedinstvenu podrsku svih pravaca, menhedza i politickih ideologija kod ehlu sunneta. Covjece, pa sejhovi Haqqani i al Kabbani su kompletno proteklo desetljece zestoko napadali vehabijski pokret, bili jedni od njegovih najvecih kriticara. Mogu jos barem 10 velikih sufijskih sejhova nabrojati koji su dali podrsku OVS, ne znam ni za jednog koji je podrzao Assada. Dokle je alevitsko-sitski zulum dosao da je ucinio da dvije gotovo nepomirljive ehlusunnetske struje ostave sve svoje nesuglasice po strani (a njih je mnogo) kako bi ocuvali jedinstvo ehlu sunneta. Zbog toga sam i rekao danas kako je Hizbollat i Iran zajedno sa njim, nepovratno izgubio sav kredibilitet koji su imali po pitanju poziva na jedinstvo muslimana stajuci na stranu unaprijed izgubljenog slucaja - Assadovog rezima.
Dr_dre

#12881 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Bas sam iz tog razloga rekao da je jedna od rijetkih pozitivnih strana koje je ovaj sukob proizveo upravo nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Zaista, evo pokusavam se sjetiti nekog primjera iz historije, bilo kojeg njenog dijela, kada se moglo vidjeti ovoliko jedinstvo i ne polazi mi za rukom. Sve razlike su stavljene po stranu i Oslobodilacka Vojska Sirije uziva potpunu i jedinstvenu podrsku svih pravaca, menhedza i politickih ideologija kod ehlu sunneta. Covjece, pa sejhovi Haqqani i al Kabbani su kompletno proteklo desetljece zestoko napadali vehabijski pokret, bili jedni od njegovih najvecih kriticara. Mogu jos barem 10 velikih sufijskih sejhova nabrojati koji su dali podrsku OVS, ne znam ni za jednog koji je podrzao Assada. Dokle je alevitsko-sitski zulum dosao da je ucinio da dvije gotovo nepomirljive ehlusunnetske struje ostave sve svoje nesuglasice po strani (a njih je mnogo) kako bi ocuvali jedinstvo ehlu sunneta. Zbog toga sam i rekao danas kako je Hizbollat i Iran zajedno sa njim, nepovratno izgubio sav kredibilitet koji su imali po pitanju poziva na jedinstvo muslimana stajuci na stranu unaprijed izgubljenog slucaja - Assadovog rezima.
:thumbup:
Challenger__

#12882 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

upravo nikada ujedinjeniji ehlu sunnet.
- A šta je sa onih 70% Turaka koji se protive ovakvoj politici protiv Sirije? Šta su oni? Kjafiri, sekularisti, šta? BTW, zanimljivo kako su percepcije drugačije. Moja impresija govori o velikom preispitivanju, VRENJU, a ne o jedinstvu.
Avetinho

#12883 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
- A šta je sa onih 70% Turaka koji se protive ovakvoj politici protiv Sirije?
Ovakvoj politici Sirije protivi se cijeli svijet, osim rezima u Iranu i Rusiji, a cak se ni Kina bas ne brine previse.
Opetja033

#12884 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
- A šta je sa onih 70% Turaka koji se protive ovakvoj politici protiv Sirije? Šta su oni? Kjafiri, sekularisti, šta? BTW, zanimljivo kako su percepcije drugačije. Moja impresija govori o velikom preispitivanju, VRENJU, a ne o jedinstvu.
Koliko znam ta cifra od 70% se spominjala po pitanju vojne intervencije Turske u Siriji a ne opcenito po pitanju politike Turske prema Assadu. I zaista se ne mogu sjetiti koji je izvor bio za taj procenat.
Dr_dre

#12885 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Koliko znam ta cifra od 70% se spominjala po pitanju vojne intervencije Turske u Siriji a ne opcenito po pitanju politike Turske prema Assadu. I zaista se ne mogu sjetiti koji je izvor bio za taj procenat.
A sta mislis koji bi mogao biti Allaha ti?
Avetinho

#12886 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Dr_dre wrote:
A sta mislis koji bi mogao biti Allaha ti?
Cekaj da ja probam:

SANA?
IRNA?
RT?
ADVANCE?
Challenger__

#12887 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

I zaista se ne mogu sjetiti koji je izvor bio za taj procenat.
Ne mogu ni ja, nebitno. Kako god, nema sumnje da tragedija u Siriji ostavlja trag ne samo na muslimanski svijet, nego na svijet u cjelini, ovako ili onako.

KATALIZATOR, definitivno!
udrch

#12888 Re: Sirija

Post by udrch »

samo da pozdravim ukidanje embarga..kad ga ne poštuje režim, sramota je zabranjivati onima kojim se zulum čini da se brane..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#12889 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Opetja033 wrote:DzeBra - cekam odgovor:
Opetja033 wrote:
DzeBra wrote:Prvi put mi ispadne prilika pa se dokopam nekog bradonje natjeracu ga da kaze da je Assad veci od Boga u kojega on vjeruje.
Nisam vehabija, nemam bradu. Ali vjerujem u istog Boga u kojeg i oni vjeruju. Hajde molim te, preklinjem te.. Hajde ucini mi uslugu i pokusaj me natjerati da kazem da je Assad bozanstvo. Molim te. Bices srce pa ces mi ispuniti tu zelju?
:brusli:

:zoka:

P.S. umijte se hladnom vodom :oops:
Klavikula

#12890 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12891 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
улажем кловна ... пардон ђокера
Challenger__

#12892 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:kad smo kod embaraga, on jeste ukinut ali to i dalje ne znaci da se teroristi mogu naoruzavati (valjda vise naoruzavati jer ih cionisti i njihove sluge vec naoruzavaju) jer se mora donijeti odluka o dostavljanju oruzja teroristima.
- Klavikula... Ne budi dijete. To danas ima samo marketinšku funkciju: što su im željeli dostavljati, dostavljali su... Poenta je u REPUTACIJI unutar muslimanskog svijeta kojeg ubrzano gubi cionistička STOKA, oličena u Izraelu, AIPAC-u, njima podređenim SAD i EU. To je marketinški trik za budale.

Image

Trik sa sedam maski.
Avetinho

#12893 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Da li ih vec naoruzavaju, ili moraju donijeti odluku?

Ja mu predlazem da vadi vizu za Rusiju. Sad kad pocne oruzje dolaziti, sve ce biti vrlo brzo gotovo. Ako dosad nije mogao skrsiti teror sacice teroristickih do krezavih zuba nenaoruzanih bradatih povampiranih baba uz pomoc skudova, artiljerije i avijacije, kakva li ga sudbina sad ceka?
DzeBra

#12894 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:Vecinu akcija u Iraku kontra sitskog rezima koji podrzava Siriju sada sprovodi Naqshbandi army a ne Al Qaida.
To su ovi?

"utorak, 28 maj 2013
U najnovijim bombaškim napadima na pijace u većinski šiitskim kvartovima širom Bagdada ubijeno je više od 85 ljudi,i ranjeno 800 civila u posljednjem nasilju.Najmanje 11 eksplozija odjeknulo je na prometnim pijacama i u tržnim centrima u kvartovima širom iračke prijestonice, uključujući dvostruke bombaške napade koji su se desili u samo nekoliko stotina metara udaljenosti i u kojima je ubijeno 13 ljudi u kvartu Sadr City, sopćili su policijski i bolnički zvaničnici."

Koji mesheb i koja ulema podržava ovakve napade? Od početka maja pa do danas, znači za 28 dana, na ovakav način u Iraku je ubijeno oko 430 ljudi. April je bio još krvaviji sa 700 ubijenih od strane ovih koje Opetja033 spominje. Što kod nas ljudi kažu, čega se pametan stidi mahnit se time ponosi. Allah dragi čini sve moguće da narodu otvori oči ali džaba. Narod kao kakvi hajvani neće da shvati da je Allah učinio da zlobnici razvežu svoje pogane jezičine i da kažu šta im je na duši da ih lakše prepoznamo. Kako neko može postrekače na ovakva zvjerstva nazivati ulemom, emirima ili bilo kakvim imenom koje ga veže za Islam?

Irački premijer Nouri al-Maliki nije nikakav vjerski vođa već je čovjek od politike. Ipak, taj čovjek, uz pomoć iračkih šita i sunita, nedavno je napravio jednu gestu kakvu nikada neće napraviti niti jedan , dansa priznati,sunitski alim niti šeih niti bilo ko ko danas nešto znači u sunitskom islamskom svijetu.

Nouri al-Maliki, u svoj onoj krvavoj iračkoj stvarnosti, okupio je hiljade iračkih šija i sunita na zajedničku molitvu. Svi su stali u iste safove i klanjali su džumu-namaz. Mislim da su ovim gestom irački šiti i suniti pokazali šta misle jedni od drugima.
Od Nourija al-Malikija mogu samo da se postide oni koji za svoju ulemu uzimaju ljude koji bi najradije poslali bombaše samoubojice ili auto-bombe, na ove sunitsko-šitske iračke klanjače.

DzeBra

#12895 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote:On jednostavno mrzi islam a rat u Siriji mu dodje kao dobar povod da nesmetano pljuje po islamskim vrijednostima.
Ako je tebi vehabija islamska vrijednost onda ti nemas pojma sta je islam.
Avetinho

#12896 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
- Klavikula... Ne budi dijete. To danas ima samo marketinšku funkciju: što su im željeli dostavljati, dostavljali su... Poenta je u REPUTACIJI unutar muslimanskog svijeta kojeg ubrzano gubi cionistička STOKA, oličena u Izraelu, AIPAC-u, njima podređenim SAD i EU. To je marketinški trik za budale.

Trik sa sedam maski.
Maske su pale... Joker!
sarajevoxxxx

#12897 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Nego Celi i ti mi se nesto plaho sekiras za muslimane u Turskoj, je li i kod tebe to da radi opceg dojma da prica traje sto duze, ili si stvarno zabrinut za stanje ummeta. Ako te brine stanje ummeta, onda mozes biti potpuno rahat. U Turskoj kasapin ima podrsku onoliko koliko ju je imao i Milosevic, dakle, nikakvu. Jedno je nemjesati se u sukob i zadrzati politiku distanciranja i ne ulazenja u ratne avanture, a sasvim deseto imati stav po pitanju Kasapina. A kako misle Turci o sirijskom Milosevicu, ne sumnjam sekunde. Niti ga vole, zapravo idiot ne da sse ne voli, vec je ubjedjen sam omrazen kod vecine Turaka.

A i ovo da ti kazem. Onoliko koliko poznajem Rusiju i Ruse, ubjedjen sam da idiot ni u Kremlju nema podrsku dva covjeka. Ruski politicari njemu mozda javno laskaju, privatno je za njih lik idiot i zivotinja, vjerujem za ogromnu vecinu u ruskoj diplomatiji.
DzeBra

#12898 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Dr_dre wrote:Ma za rezim je nebitno jesi li sufija,selefija,pripadnik bilo kojeg pravca ehlu suneta,sve podjednako mrze i ubijaju.
Ako je istina da ubijaju, onda moraš prihvatiti činjenicu da ih ubijaju rukama sunita koji čine vecinu vojnika SAA ;)
MMM1977

#12899 Re: Sirija

Post by MMM1977 »

Muslimani (i sam spadam u tu grupaciju, da ne bude zabune) su zaslužili da budu uništeni, kada smo već ovako naivni i kada tražimo dlaku u jajetu da bismo opleli jedan po drugom. Bez obzira da li se radi o sunitima, šiitima, petim ili desetim, zar se svi ne mole Allahu i priznaju Poslanika s.a.v.s.? Kakva to usijana glava može biti da za većeg neprijatelja smatra nekog ko se moli istom Bogu i priznaje istog Poslanika od dokazanih neprijatelja koji vise nad glavom...

Ne mislim da postoji ijedan musliman, posebno Arap, koji će reći da su mu Izraelci dragi. Dovoljno se sjetiti šta je sve rađeno Palestincima svih ovih godina da svakom časnom muslimanu bude muka u stomaku ali eto, umjesto da se koncentrišu na stvarne neprijatelje, muslimani će vječito naći razlog da započnu međusobnu kavgu. Vehabije su vrlo ratoborne kada se radi o svima onima za koga oni smatraju da nisu muslimani osim stvarnih i deklarisanih neprijatelja Islama. Pokušavam se sjetiti iti jednog metka koji su Vehabije ispalile na Izrael ali se bez problema mogu sjetiti mnogih nedužnih života koje su oduzeli a sve u ime nekog "čistog Islama". Fuj.

Generalno ne podržavam nasilje u bilo kom pogledu ali ako neko već želi da gine onda neka gine u borbi sa stvarnim i dokazanim neprijateljima a ne protiv izmišljenih. Na kraju krajeva zašto ne tzv. Džihad u Mijanmaru, gdje se redovno krpe muslimani, zašto ne u Palestini gdje muslimani žive pod klasičnim aparthejdom, zašto uvijek Irak, Afganistan, Pakistan ili druge muslimanske zemlje?

Ja samo jedno znam - zbog svega ovoga previsoku cijenu će platiti običan narod, među kojima smo i mi, Bošnjaci. Sutra će i nas širom svijeta gledati kroz prizmu ovih bradatih neandertalaca zaduženih za demokratizaciju Sirije.
gorgonzola

#12900 Re: Sirija

Post by gorgonzola »

Ja Sam Odavle wrote:
Da li ih vec naoruzavaju, ili moraju donijeti odluku?

Ja mu predlazem da vadi vizu za Rusiju. Sad kad pocne oruzje dolaziti, sve ce biti vrlo brzo gotovo. Ako dosad nije mogao skrsiti teror sacice teroristickih do krezavih zuba nenaoruzanih bradatih povampiranih baba uz pomoc skudova, artiljerije i avijacije, kakva li ga sudbina sad ceka?

I ova evropa je ravaku zesca. Pobunjenicima daje oruzje a bosandkoj vladi uvela embargo. Koja je tu logika. Sad tek podrzavam assada.

Saljem sa posla
Locked