- naletio sam na ekstra ruski video kojim se pruža podrška Sirijcima: Сирия С-300. Как-то так. =)
(Bogoljube, zahvalan sam ti. Da nisi citirao "N-l-B", ne bih ušao u trag svom primjerku i vratio ga u kućnu biblioteku...
ama ti znas moj stav, bez obzira sto se ne slazemo.Challenger__ wrote:Vivaldi, imal' "zime" il' ćeš da nam sviraš "ljeto"?
- naletio sam na ekstra ruski video kojim se pruža podrška Sirijcima: Сирия С-300. Как-то так. =)
(Bogoljube, zahvalan sam ti. Da nisi citirao "N-l-B", ne bih ušao u trag svom primjerku i vratio ga u kućnu biblioteku...)
ama ti znas moj stav, bez obzira sto se ne slazemo.
u svim ratovima na bliskom istoku uvijek je samo jedan pobjednik - izrael.
Po Stratforu, po Debki, po 1000 izvora, ovo je win-win situacija za nekoga drugog. Nikad kraja vašem patetičnom tješenju.Co0l wrote:Bas tako,za cioniste je ovo win-win situacija kako god da ispadne.
Ne znam o cemu pricas al za nekog ko se poziva na Stratfor i Debku to nije nista cudno.Challenger__ wrote:Po Stratforu, po Debki, po 1000 izvora, ovo je win-win situacija za nekoga drugog. Nikad kraja vašem patetičnom tješenju.Co0l wrote:Bas tako,za cioniste je ovo win-win situacija kako god da ispadne.
- Umjesto obrazovanog arapskog nacionaliste koji ima saveznike na bitnim adresama (Kremlj, Peking, Teheran) dovedeš vehabijske pavijane kojima je jedini "saveznik" islamofobični zapad oličen u psihopati McCainu, koji, BTW iz dna duše mrzi islam i onda, kada izvrše pokolje hrišćana, šiita i drugih "ostalih", dobiješ legitimitet pred svijetom da ih nukuješ i instaliraš svoje "prirodne granice".klavirdžija wrote:Priznajem da nisam 100 posto upućen, pa ako može neko upućeniji da odgovori… Jasno mi je da Izraelu nije drag Assadov režim, ali ako ovi drugi dođu na vlast, teško da će biti naklonjeniji Izraelu…
Nije ovdje priča kao u Iraku,"eto nek umjesto Saddama dođu neke fol demokratske snage, pa će možda priznati Izrael", meni se ovi čine puno zaguljeniji. Kako to vidite/objašnjavate?

- U tome se pokazuje sav genij političkog Izraela:klavirdžija wrote:Tako nešto sam i pretpostavio, ali ako je tako, svejedno se radi o opasnoj igri koja bi im se mogla obiti o glavu. U svakom slučaju hvala.
ne ulazeci u to ko je tu izvukao deblji kraj (jer nije bitno za ovo sto hocu da kazem) upravo taj dogadjaj je mislim pravi primjer kroz koji se moze ilustrovati znacaj vojne doktrine i percpecije koju ima izrael, a nemaju arapi, cak ni ruska doktrina, a nas marshal tito je takodjer bio idealan primjer pogubnosti takvih ideologija.Challenger__ wrote:Ne bih se složio za 2006,
i onda kaze da ovo nije win-win za cioniste...Challenger__ wrote:- U tome se pokazuje sav genij političkog Izraela:klavirdžija wrote:Tako nešto sam i pretpostavio, ali ako je tako, svejedno se radi o opasnoj igri koja bi im se mogla obiti o glavu. U svakom slučaju hvala.
1. u prvoj fazi fingiraš saveznika;
2. a u drugoj fazi ih uništiš bez milosti.
MEĐUTIM, mnogo veću kritiku zaslužuju oni koji su odlučili da budu svjesni ili nesvjesni saučesnici u ovom scenariju, a to je prije svega odvratna, debela, zalivska politička ekipa i njihova privatna "ulema".
Da.to dovodi do konstatnog usavrsavanja vojnika, oficira, svaka odluka i naredba se 100 puta promisli prije nego se donese..sve prolazi kroz sito i reseto.
kod arapa, a i dugo vremena kod rusa..bolio ih je tuki za ljudski zivot. Taman da ih milion strada niko se ne cese po jajima sto mu narod/vojska suludo gine.
- dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za cioniste je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Uključi mozak, nije svijet geopolitičke alhemije linearan, on je višesmjerni proces sa bezbroj mogućih scenarija.i onda kaze da ovo nije win-win za cioniste...
E jos kad bi i ti mogao objasniti kako to osakacena i oslabljena Sirija i SAA,sve i da ostane rezim na vlasti,moze da predstavlja prijetnju Izraelu vise nego da nije osakacena i oslabljena.Kao sto danas neko ne uspjede da objasni kako to Hezbolah moze biti jaci protiv Izraela kad gubi ljude i sredstva u Siriji.Challenger__ wrote:- dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za cioniste je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Uključi mozak, nije svijet geopolitičke alhemije linearan, on je višesmjerni proces sa bezbroj mogućih scenarija.i onda kaze da ovo nije win-win za cioniste...
Izvinjavam se svima ako sam premasio Chelengerov limit postova na temi po danu.Challenger__ wrote:Izvinjavam se na ovim zapažanjima, nastavite: Sirija i svijet.
EDIT: Cool i ovo ti je previše za danas. Pustio druge da daju doprinos temi.
- dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za narod Sirije je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Pobio i obogaljio stotine hiljada, rastjerao milione.Challenger__ wrote:- dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za cioniste je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Uključi mozak, nije svijet geopolitičke alhemije linearan, on je višesmjerni proces sa bezbroj mogućih scenarija.i onda kaze da ovo nije win-win za cioniste...
JSO, pošto vidimo da vjerovatno imaš podatke o broju ubijenih i osakaćenih u sirijskoj klanici, hajde molim te reci nam koliko ubijenih i osakaćenih od ukupnog broja je pobila SAA a koliko FSA ?Ja Sam Odavle wrote: - dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za narod Sirije je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Pobio i obogaljio stotine hiljada, rastjerao milione.
Kako iko moze vjerovati da Asad (ili neko njemu slican) -- pa cak i da vojno pobijedi, sto je vrlo malo vjerovatno -- nakon ove klanice i opsteg krvoprolica i razaranja, ima ikakvu politicku buducnost -- e to je zamene prava zagonetka.
joj i tebe sta pitas, pa SAA pobila je 120% od ukupnog broja, a FSA 0%. daj uozbilji se malo. mislim ono!DzeBra wrote:JSO, pošto vidimo da vjerovatno imaš podatke o broju ubijenih i osakaćenih u sirijskoj klanici, hajde molim te reci nam koliko ubijenih i osakaćenih od ukupnog broja je pobila SAA a koliko FSA ?Ja Sam Odavle wrote: - dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za narod Sirije je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Pobio i obogaljio stotine hiljada, rastjerao milione.
Kako iko moze vjerovati da Asad (ili neko njemu slican) -- pa cak i da vojno pobijedi, sto je vrlo malo vjerovatno -- nakon ove klanice i opsteg krvoprolica i razaranja, ima ikakvu politicku buducnost -- e to je zamene prava zagonetka.
Asad je direktno odgovoran za ama bas svaku kapljicu prolivene krvi u Siriji, jer je izazvao ovo krvoprolice kada je brutalno okrenuo vojsku na demonstrante u proljece 2011.DzeBra wrote:JSO, pošto vidimo da vjerovatno imaš podatke o broju ubijenih i osakaćenih u sirijskoj klanici, hajde molim te reci nam koliko ubijenih i osakaćenih od ukupnog broja je pobila SAA a koliko FSA ?Ja Sam Odavle wrote: - dok god je u Damasku SAA, Asad ili neko njemu nalik, za narod Sirije je ovo samo HAZARD, veliki rizik. Pobio i obogaljio stotine hiljada, rastjerao milione.