Sirija

Locked
Challenger__

#12251 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:Ovo veze sa Sirijom ima kolko i neredi u Svedskoj.
A ovo, ima li ovo veze sa Sirijom:
"petak, 24 maj 2013
Održana zajednička džuma namaz šiita i sunita u Iraku

- Zajednička džuma iračkih šiita i sunita je održana u znak protesta protiv vjerskih i etničkih tenzija u ovoj zemlji.
-Prema izvještaju Russia Today, irački suniti i šiiti su u petak, slijedeći insistiranje Nurija El-Malikija, iračkog premijera na nužnosti očuvanja iračkog jedinstva, održali zajednički džuma namaz u Bagdadu.
Nuri El-Maliki je pozvao narod i vjerske ličnosti da, boreći se protvi etničkih urota u ovoj zemlji, održe zajednički džuma namaz. Irak je unazad nekoliko mjeseci bio poprište povećanja terorističkih napada koji su u smrt odveli stotine Iračana na policijskim punktovima, vjerskim centrima i prometnim bazarima."

:thumbup:

Sjajna vijest koja može samo ražalostiti neprijatelje Sirije, neprijatelje arapskog svijjeta i neprijatelje muslimana u cjelini.
Challenger__

#12252 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dado86 wrote: rebelsa :-)
[/quote]

Da. "rebelsa" i terorista, preciznije.
Co0l

#12253 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote: naprotiv, misljenja sam kako su i organizovani i opremljeni.
sistemi tunela, rovovi, snajperi na daljinski, kamere i eksploziv po gradu. ja to ne bih nazvao neorganizovanim i neopremljenim.

puno ce se krvi proliti za oslobadjanje/odbranu Qusayra.
Sve to je (ako je uopste i istina) vise odraz nedostatka sredstava kojima SAA raspolaze nego neka opremljenost.Tuneli su tu jer nemaju svoje artiljerije kojom bi mogli usutkat Asadovu pa nemaju izbora nego ici pod zemlju,(kao Vijetnamci npr.),kamera ti je danas par dolara,nista posebno,eksploziv je vise rudimentarno sredstvo ratovanja nego nesto cime se moze pohvaliti (pogledaj samo dokumentarce BBC-ija na koji nacin talibani u Afganistanu prave IED-e,itd.,itd.
Druga je stvar sto ti ne prepoznajes u tim pricama pravdanje svoje poslovicne nesposobnosti od strane SAA.
dado86

#12254 Re: Sirija

Post by dado86 »

Challenger__ wrote:
dado86 wrote: rebelsa :-)
Da. "rebelsa" i terorista, preciznije.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
par neispravno napisanih stranih riječi ti neće pomoći da zvučiš pametnije čedo
Klavikula

#12255 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote:@saxx
neces vjerovati, al Qusayr poprilicno podsjeca na krug.

a taman i na medvjeda da podsjeca sustina je bitna.
Cuj grad okrugao ??? Koja besmislena tvrdnja. Povrsina grada je 30 kvadratnih kilometara, rezmiske snage drze nekih 15 % teritorije, ali daleko od centra grada. Najblize centru grada su prisli borci Hezbollaha i nalaze se nekih 5 kilometara od grada.

Bili su oni i u centru ali nisu se dugo zadrzali, evo svjedocenja jednog od boraca Hezbollaha ucesika napada na Kusajr:

''Prvog dana borbi krenuli smo iz Al Azke ka centru grada Kusajra i nismo naisli ni na kakav otpor. Mislili smo da nisu u gradu i da su ga napustili. Nakon sto smo presli dvije trecine grada i uputili se ka sjeveru Kusajra, izasli su iz tunela i otvorili vatru po nama. Izgubili smo odredjen broj boraca dosta ih je ranjeno".(AFP)

Hehehe poigravaju se sa njima kao macka sa misem.
haj molim te pogledaj kartu grada. sam kazes da SAA drzi 15% grada (sto je jako malo, al bar priznajes da su u gradu) a onda kazes da je najblizi gradu Hezbollah na udaljenosti 5km.

pogledaj kartu grada, izmjeri udaljenost od krajnje sjeverne tacke grada do centra, pa onda izmjeri udaljenost do krajnje juzne granice grada i sve ce ti se samo reci, da ti dalje ne objasnjavam.
Klavikula

#12256 Re: Sirija

Post by Klavikula »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:Ovo veze sa Sirijom ima kolko i neredi u Svedskoj.
A ovo, ima li ovo veze sa Sirijom:
"petak, 24 maj 2013
Održana zajednička džuma namaz šiita i sunita u Iraku

- Zajednička džuma iračkih šiita i sunita je održana u znak protesta protiv vjerskih i etničkih tenzija u ovoj zemlji.
-Prema izvještaju Russia Today, irački suniti i šiiti su u petak, slijedeći insistiranje Nurija El-Malikija, iračkog premijera na nužnosti očuvanja iračkog jedinstva, održali zajednički džuma namaz u Bagdadu.
Nuri El-Maliki je pozvao narod i vjerske ličnosti da, boreći se protvi etničkih urota u ovoj zemlji, održe zajednički džuma namaz. Irak je unazad nekoliko mjeseci bio poprište povećanja terorističkih napada koji su u smrt odveli stotine Iračana na policijskim punktovima, vjerskim centrima i prometnim bazarima."

i od mene :thumbup:
DzeBra

#12257 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Klavikula wrote:naprotiv, misljenja sam kako su i organizovani i opremljeni.
sistemi tunela, rovovi, snajperi na daljinski, kamere i eksploziv po gradu. ja to ne bih nazvao neorganizovanim i neopremljenim.puno ce se krvi proliti za oslobadjanje/odbranu Qusayra.
Sve bi to do danas bilo odradjeno samo da su teroristi pustili civile da izadju iz grada.
Revoltage

#12258 Re: Sirija

Post by Revoltage »

4 sata nema nikakvih novih vijesti iz Qusaira. Vjerovatno internet isključen.
sarajevoxxxx

#12259 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote: ''Prvog dana borbi krenuli smo iz Al Azke ka centru grada Kusajra i nismo naisli ni na kakav otpor. Mislili smo da nisu u gradu i da su ga napustili. Nakon sto smo presli dvije trecine grada i uputili se ka sjeveru Kusajra, izasli su iz tunela i otvorili vatru po nama. Izgubili smo odredjen broj boraca dosta ih je ranjeno".(AFP)
Molim te, počasti nas linkom AFP-a za ovu vijest.

Hvala, unaprijed.
http://www.alarabiya.net/ar/arab-and-wo ... D8%B6.html
dado86

#12260 Re: Sirija

Post by dado86 »

Challenger__

#12261 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote: ''Prvog dana borbi krenuli smo iz Al Azke ka centru grada Kusajra i nismo naisli ni na kakav otpor. Mislili smo da nisu u gradu i da su ga napustili. Nakon sto smo presli dvije trecine grada i uputili se ka sjeveru Kusajra, izasli su iz tunela i otvorili vatru po nama. Izgubili smo odredjen broj boraca dosta ih je ranjeno".(AFP)

Hvala, unaprijed.
:-) :-) :-)

"Al-Arabija" nije AFP. Daj nam potvrdu te vijesti sa AFP kojeg si citirao.

Čekamo link...
Klavikula

#12262 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:
sistemi tunela, rovovi, snajperi na daljinski, kamere i eksploziv po gradu. ja to ne bih nazvao neorganizovanim i neopremljenim.

Sve to je (ako je uopste i istina) vise odraz nedostatka sredstava kojima SAA raspolaze nego neka opremljenost.Tuneli su tu jer nemaju svoje artiljerije kojom bi mogli usutkat Asadovu pa nemaju izbora nego ici pod zemlju,(kao Vijetnamci npr.),kamera ti je danas par dolara,nista posebno,eksploziv je vise rudimentarno sredstvo ratovanja nego nesto cime se moze pohvaliti (pogledaj samo dokumentarce BBC-ija na koji nacin talibani u Afganistanu prave IED-e,itd.,itd.
Druga je stvar sto ti ne prepoznajes u tim pricama pravdanje svoje poslovicne nesposobnosti od strane SAA.
da nisu iskopali tunele, da nemaju municije za duze ratovanje, da nemaju snajperske puske na daljinski, da nemaju kamere, da nisu minirali grad smatrao bi ih neorganizovanima i neopremljenima. ovako mislim da je to uvreda za njih, jer su odradili maksimalno koliko je u njihovoj moci.
jbg, vjerovatno imamo razlicite kriterije organizovanosti i opremljenosti
pozdrav.
Co0l

#12263 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:

Hvala, unaprijed.
A ja i tebe sarajevoxxxx,pa zar do sad nisi naucio da ovdje samo probrani mediji imaju 'tezinu' i da al arabiya nije medju njima...
Challenger__

#12264 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:
A ja i tebe sarajevoxxxx,pa zar do sad nisi naucio da ovdje samo probrani mediji imaju 'tezinu' i da al arabiya nije medju njima...
Kao izvor je naveden AFP, Al-Arabija nije AFP. Izmišljene vijesti drugih izvora se ne računaju.

Čekamo link AFP.
Challenger__

#12265 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Digresija: znati li šta je neofobija? Oni koji se boje novog (iskustva, situacije, ideje itd) se zovu neofobi. Kraj digresije.

_____

- Da se vratimo temi: ako se navede vijest i kaže se da je to vijest AFP, onda se daje link AFP, a ne x, y, z izvora.

Čekamo link AFP ili opet Sa'voxu upisujemo "minus".
Co0l

#12266 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:

da nisu iskopali tunele, da nemaju municije za duze ratovanje, da nemaju snajperske puske na daljinski, da nemaju kamere, da nisu minirali grad smatrao bi ih neorganizovanima i neopremljenima. ovako mislim da je to uvreda za njih, jer su odradili maksimalno koliko je u njihovoj moci.
pozdrav.
Da imaju municije ne bi onoliko kukali i pozivali borce iz svih krajeva koje drze da dolaze pomoc i da ponesu sa sobom sta god mogu.i te tunele nije neka pamet i problem iskopat,pa ne radi se o prokopavanju Sueckog kanala pobogu,Na kraju krajeva,toliko vremena su u tom gradu da to malo fortifikacija i sklonista koje su napravili za tolko vremena nije nista posebno.A nisam ti slucajno preporucio da pogledas kako sacica talibana minirajuci puteve po Afganistanu moze da belaja napravi al to nije neka organizovanost nego puka potreba jer drugih sredstava nemaju.
Al kako god da okrenes,toliko dugo se opirati toliko nadmocnijem neprijatelju na tako malom prostoru je ipak za svaku pohvalu.

Nego,vidim spominjes stalno te neke snajpere na daljinski-odakle ti taj info i o kakvim se to snajperima i daljinskim mehanizmima radi?
Co0l

#12267 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
Kao izvor je naveden AFP, Al-Arabija nije AFP. Izmišljene vijesti drugih izvora se ne računaju.

Čekamo link AFP.
Jel to samo AFP vrijedi kao izvor a Al Arabiya je neprihvatljiva ili ne znas vise kako bi diskreditovo lika pa izmisljas neke razloge ko dijete?
dado86

#12268 Re: Sirija

Post by dado86 »

Co0l wrote:
Klavikula wrote:
Co0l wrote:
pozdrav.
Da imaju municije ne bi onoliko kukali i pozivali borce iz svih krajeva koje drze da dolaze pomoc i da ponesu sa sobom sta god mogu.i te tunele nije neka pamet i problem iskopat,pa ne radi se o prokopavanju Sueckog kanala pobogu,Na kraju krajeva,toliko vremena su u tom gradu da to malo fortifikacija i sklonista koje su napravili za tolko vremena nije nista posebno.A nisam ti slucajno preporucio da pogledas kako sacica talibana minirajuci puteve po Afganistanu moze da belaja napravi al to nije neka organizovanost nego puka potreba jer drugih sredstava nemaju.
Al kako god da okrenes,toliko dugo se opirati toliko nadmocnijem neprijatelju na tako malom prostoru je ipak za svaku pohvalu.

Nego,vidim spominjes stalno te neke snajpere na daljinski-odakle ti taj info i o kakvim se to snajperima i daljinskim mehanizmima radi?
vidio na counter strike-u
Avetinho

#12269 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Co0l wrote:

Čekamo link AFP.
Jel to samo AFP vrijedi kao izvor a Al Arabiya je neprihvatljiva ili ne znas vise kako bi diskreditovo lika pa izmisljas neke razloge ko dijete?
U mojoj knjizi, ako ADVANCE nije objavio, onda je sigurno istina. ;)
sarajevoxxxx

#12270 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:- Digresija: znati li šta je neofobija? Oni koji se boje novog (iskustva, situacije, ideje itd) se zovu neofobi. Kraj digresije.

_____

- Da se vratimo temi: ako se navede vijest i kaže se da je to vijest AFP, onda se daje link AFP, a ne x, y, z izvora.

Čekamo link AFP ili opet Sa'voxu upisujemo "minus".
Al Arabija je prenijela vijest i potpisala sa AFP meni i vise nego dovoljno. To sto te paranoja fata i sto vjerujes samo advanceu ili nekim ruskim medijima je nesto sasvim drugo.
Challenger__

#12271 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

S ovakvima iznad nemam namjere da se natežem. Evo, molim ostale da vide Sa'voxov upis:
sarajevoxxxx wrote:
''Prvog dana borbi krenuli smo iz Al Azke ka centru grada Kusajra i nismo naisli ni na kakav otpor. Mislili smo da nisu u gradu i da su ga napustili. Nakon sto smo presli dvije trecine grada i uputili se ka sjeveru Kusajra, izasli su iz tunela i otvorili vatru po nama. Izgubili smo odredjen broj boraca dosta ih je ranjeno".(AFP)

Hehehe poigravaju se sa njima kao macka sa misem.
Jeli za izvor naveo AFP? Jeste.
Jesam li tražio link AFP? Jesam.
Da li je dao link AFP? Nije.
Čiji link je dao? Al-Arabije, na arapskom.

Jesam li u pravu? Jesam.

Još uvijek čekamo "AFP" link...
Last edited by Challenger__ on 24/05/2013 21:50, edited 1 time in total.
Klavikula

#12272 Re: Sirija

Post by Klavikula »

u posljednje vrijeme sam u dosta tekstova procitao. imas par stranica unazad, okacio sam.
a evo ti i video:
http://www.youtube.com/watch?v=s5B9EwhW0Fg
Klavikula

#12273 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@saxxx
jel Al Arabija ima reportera u Qusayru ili?
Challenger__

#12274 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Al Arabija je prenijela vijest i potpisala sa AFP meni i vise nego dovoljno. To sto te paranoja fata i sto vjerujes samo advanceu ili nekim ruskim medijima je nesto sasvim drugo.
:lol: :lol: :lol:

"Paranoja". Hahahah...

- Pa ovde si nam postavljao "najnovije fotke" iz 2012. Sumnjam u tvoje izvore. AFP je svjetski poznata agencija, nađi tu vijest ili i sebe i svoj "izvor" praviš komičnim :-D
Challenger__

#12275 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:@saxxx
jel Al Arabija ima reportera u Qusayru ili?
Nebitno. Napisao AFP, a ispalo da ta vijest NE POSTOJI na AFP. Naveo je LAŽAN IZVOR.

Deja vu.
Locked