Inace informacije radi. Hezbollah je na teren poslao 17 grupa od kojih svaka broji po 100 vojnika i napale su Kusajr sa istocne, juzne, i zapadne strane.
http://www.alarabiya.net/ar/arab-and-wo ... D8%B6.html
vojnici Hezbollaha
mislis nisu ofarbali u plavo ova nenaseljena podrucja kao mnogi drugi pro-rebels izvjestaci da izgleda kao da drze 90 % zemljeKlavikula wrote:@muhafuca
iako ta karta na prvu izgleda realnije od drugih koje se mogu naci, dosta stvari tu nije tacno.
ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.sarajevoxxxx wrote:Borbe se jos uvijek vode. Nista nije gotovo ni za jedne ni za druge. Daleko je to od zavrsenog, svi mediji javljaju da se ovih dana u Kusajru vode najzesce borbe od pocetka rata u Siriji. AlArabiya javlja da je danas Slobodna vojska odbila i treci napad na polozaje oko Kusajra. Rezimska vojska kontrolise oko 15 % grada, a najblize gradu je Hezbollah i nalazi se 5 kilometara od centra grada.Challenger__ wrote:
UKRATKO: SAA nezaustavljivo napreduje u Kusajru, u skladu sa izazovima na terenu.
SSA se slaže sa tom konstatacijom - izlaze iz zemlje, današnji snimak, Hama ako se ne varam:sarajevoxxxx wrote:Evo izjava Hezbollaha: Ne znamo vise odakle se pojavljuju, iz zemlje izlaze
Pusti ga... Nada zadnja umire.Klavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
ne, nenaseljena podrucja kontrolise SAA zbog premoci u tehnici.muhafuca wrote:mislis nisu ofarbali u plavo ova nenaseljena podrucja kao mnogi drugi pro-rebels izvjestaci da izgleda kao da drze 90 % zemljeKlavikula wrote:@muhafuca
iako ta karta na prvu izgleda realnije od drugih koje se mogu naci, dosta stvari tu nije tacno.
i ako moze ubuduce bar ponekad da izjavu podastres iole kredibilnim izvorom - nemora uvijek al bar ponekad
occupylove wrote:III svjetski rat je fakticki poceo
sretno !
Hehehe dobar si.Challenger__ wrote:Pusti ga... Nada zadnja umire.Klavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
Bojim se da si ti sada u fazi nerealnog optimizma.sarajevoxxxx wrote:Dobili po zubima, pa se malo usutili.
Klavikula wrote:jedno pitanje za proteroristicke fanove.
"ljubitelj ljudskog srca" se nalazi u Qusayru. sta je bilo sa onim "ziv ili mrtav" itd. zar on nije trebo do sad biti strijeljan?
Al Jezeera je onu prvu noc napada na Kusajr poslije onog stravicnog bombardovanja kao gosta dovela nekog lika iz Libanona kao frajer ima infomacije iz prve ruke. Cijelo vrijeme mu smijeh nije salazio sa lica kao da komentarise neku svadbu a ne mogucu tragediju 40 000 civila. Helem, lik prica kako eto se pregovara da se napravi prolaz za civile Kusajra a SAA nece ni da cuje kao oni su za totalnu predaju svih koji su u Kusajru.Challenger__ wrote:Bojim se da si ti sada u fazi nerealnog optimizma.sarajevoxxxx wrote:Dobili po zubima, pa se malo usutili.
Opetja033 - poredim izvore i mogu da steknem jednu opštu sliku, a ona je onakva kako sam napisao: SAA polako ali sigurno napreduje, dok je položaj protivnika nezavidan, realno.
nikakav problem - samo postavi uvijek link prema onome o cemu govorisOpetja033 wrote:Vi kao izvore imate satelite Assada, Hizbollata i Assadove trupe. Sa druge strane kao izvor informacija mi uzimamo FSA. I onda neko dodje arogantno i tvrdi, nije tako u al Qusayru kako vi kazete. Evo prave situacije: i navede novinara prohizbollatovog libanonskog tabloida. Kao dokaz za tvrdnje iz Assadove falange, uzimate prohizbollatove tabloide. Smijesno.
Onda ni mene nista ne sprijecava da kao cinjenicu predstavim tvrdnju FSA da u potpunosti kontrolisu sve linije fronta, da drze centar, gradsku vijecnicu i vojnu bazu (ja mislim da ni Assadovci ne tvrde da su je zauzeli) u al Qusayru, da su krenuli u kontraofanzivu i vratili tri izgubljene tacke. Ali necu se spustati na vas nivo.
Cinjenica je samo jedna: niko od nas nema prave informacije, mozemo samo citirati i prenositi vijesti jedne ili druge strane. Ali, uz duzno postovanje, predstavljati informacije koje dolaze iz SAA, Hizbollata i njihovih satelita kao cinjenicu - je debilno.
moguceChallenger__ wrote:Klavikula wrote:jedno pitanje za proteroristicke fanove.
"ljubitelj ljudskog srca" se nalazi u Qusayru. sta je bilo sa onim "ziv ili mrtav" itd. zar on nije trebo do sad biti strijeljan?![]()
Biće da su izvršenje prepustili SAA.
dobar ovaj dio skroz..i kod nas je bilo tako, a onda jednog dana se vratili korijenima, pa opet otišli u planine..Alaviti se bore da siđu sa planina i dopru do Damaska otkako je Sirija stekla nezavisnost.

Advance.hrRuska reporterka, Anastazija Popova, koja je posjetila Siriju u nekoliko navrata, predala je generalnom tajništvu UN-a video dokumentaciju o kemijskom napadu kojeg su, prema dostupnim informacijama, izvele pobunjeničke snage u sirijskom gradu Aleppo 19-og ožujka ove godine, prenosi ruska novinska organizacija Itar-Tass.
Predaju video materijala za novinsku agenciju je potvrdio Farhan Haq, jedan od glasnogovornika generalnog tajništva UN-a.
KLIKKoalicija je nakon sastanka u Jordanu pozvala Iran i libanski Hezbollah da povuku svoje borce sa sirijske teritorije
Ove bljuvotine ne treba dalje citati od pola prve recenice. Fuj!occupylove wrote:u kontextu zadnjih desavanja na "zapadu " ( Bostonski teroristicki akt uz pomoc FBI ) ...
znači ovako ... udaljen 5km od centra - pola od 2,5km je 1,25kmKlavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
Ulazak Hezbollaha u sukob označio je prekretnicu u ratu. To je nasposobnija arapska vojna snaga.Challenger__ wrote:"Prijatelji Sirije traže odlazak Hezbollaha"
KLIKKoalicija je nakon sastanka u Jordanu pozvala Iran i libanski Hezbollah da povuku svoje borce sa sirijske teritorije
- Kako su smiješni. Ne smeta im teroristička Al-Kaida/Al-Nusra, ali bi da se makne ono malo provladinih saveznika. Debeli razmaženi monarsi su se pogubili.
Ne znam kojim imenom bih mogao nazvati likove koji se raduju svjetskom ratu kojeg su otpoceli Iran, Rusija i njihov bijedni satelitcic i sluga asdaista Asad, masovni ubica koji je na onaj svijet preselio 100,000 stanovnika Sirije, 1,000,000 obogaljio i 2,000,000 protjerao.Challenger__ wrote:occupylove wrote:III svjetski rat je fakticki poceo
sretno !![]()
Sretno brate Occupy!
LOL Ruskaja Pravdaja i ADVANCE?Klavikula wrote:Ruska reporterka predala UN-u dokaze o uporabi kemijskog oružja od strane pobunjenika u Aleppu
Advance.hrRuska reporterka, Anastazija Popova, koja je posjetila Siriju u nekoliko navrata, predala je generalnom tajništvu UN-a video dokumentaciju o kemijskom napadu kojeg su, prema dostupnim informacijama, izvele pobunjeničke snage u sirijskom gradu Aleppo 19-og ožujka ove godine, prenosi ruska novinska organizacija Itar-Tass.
Predaju video materijala za novinsku agenciju je potvrdio Farhan Haq, jedan od glasnogovornika generalnog tajništva UN-a.
Itar-Tass