Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#12176 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo izjava Hezbollaha: Ne znamo vise odakle se pojavljuju, iz zemlje izlaze

Inace informacije radi. Hezbollah je na teren poslao 17 grupa od kojih svaka broji po 100 vojnika i napale su Kusajr sa istocne, juzne, i zapadne strane.
http://www.alarabiya.net/ar/arab-and-wo ... D8%B6.html

vojnici Hezbollaha
Image
Last edited by sarajevoxxxx on 24/05/2013 16:28, edited 1 time in total.
muhafuca

#12177 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Klavikula wrote:@muhafuca
iako ta karta na prvu izgleda realnije od drugih koje se mogu naci, dosta stvari tu nije tacno.
mislis nisu ofarbali u plavo ova nenaseljena podrucja kao mnogi drugi pro-rebels izvjestaci da izgleda kao da drze 90 % zemlje

i ako moze ubuduce bar ponekad da izjavu podastres iole kredibilnim izvorom - nemora uvijek al bar ponekad
Klavikula

#12178 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:
UKRATKO: SAA nezaustavljivo napreduje u Kusajru, u skladu sa izazovima na terenu.
Borbe se jos uvijek vode. Nista nije gotovo ni za jedne ni za druge. Daleko je to od zavrsenog, svi mediji javljaju da se ovih dana u Kusajru vode najzesce borbe od pocetka rata u Siriji. AlArabiya javlja da je danas Slobodna vojska odbila i treci napad na polozaje oko Kusajra. Rezimska vojska kontrolise oko 15 % grada, a najblize gradu je Hezbollah i nalazi se 5 kilometara od centra grada.
ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
Challenger__

#12179 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Evo izjava Hezbollaha: Ne znamo vise odakle se pojavljuju, iz zemlje izlaze
SSA se slaže sa tom konstatacijom - izlaze iz zemlje, današnji snimak, Hama ako se ne varam:

Challenger__

#12180 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
Pusti ga... Nada zadnja umire.
Opetja033

#12181 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Vi kao izvore imate satelite Assada, Hizbollata i Assadove trupe. Sa druge strane kao izvor informacija mi uzimamo FSA. I onda neko dodje arogantno i tvrdi, nije tako u al Qusayru kako vi kazete. Evo prave situacije: i navede novinara prohizbollatovog libanonskog tabloida. Kao dokaz za tvrdnje iz Assadove falange, uzimate prohizbollatove tabloide. Smijesno.

Onda ni mene nista ne sprijecava da kao cinjenicu predstavim tvrdnju FSA da u potpunosti kontrolisu sve linije fronta, da drze centar, gradsku vijecnicu i vojnu bazu (ja mislim da ni Assadovci ne tvrde da su je zauzeli) u al Qusayru, da su krenuli u kontraofanzivu i vratili tri izgubljene tacke. Ali necu se spustati na vas nivo.

Cinjenica je samo jedna: niko od nas nema prave informacije, mozemo samo citirati i prenositi vijesti jedne ili druge strane. Ali, uz duzno postovanje, predstavljati informacije koje dolaze iz SAA, Hizbollata i njihovih satelita kao cinjenicu - je debilno.
Klavikula

#12182 Re: Sirija

Post by Klavikula »

muhafuca wrote:
Klavikula wrote:@muhafuca
iako ta karta na prvu izgleda realnije od drugih koje se mogu naci, dosta stvari tu nije tacno.
mislis nisu ofarbali u plavo ova nenaseljena podrucja kao mnogi drugi pro-rebels izvjestaci da izgleda kao da drze 90 % zemlje

i ako moze ubuduce bar ponekad da izjavu podastres iole kredibilnim izvorom - nemora uvijek al bar ponekad
ne, nenaseljena podrucja kontrolise SAA zbog premoci u tehnici.
recimo SAA je izasla na granici sa Turskom na podrucju Latakije, a ovdje to nije oznaceno, Daru takodjer kontrolise Armija, dok su okolo teroristi i granica sa Jordanom je zavtorena a to nije oznaceno. granica s Libanom je takodjer zatvorena i kod Qusayra i kod Talkhalakha. oko Qusayra i u siroj okolici grada ima sela koji su u rukama terorista, ali granica je zatvorena. u Talkhalakh vojska nije usla, ali nema ni terorista tu, vec je neki dogovor na snazi, ali granicu kontrolise Armija. Idlib je u rukama SAA, a borbe se vode na 5-6km od grada, takodjer preko planina imaju izlaz u Latakiju. kod Raqqe se nalazi baza 17. divizije SAA i tu teroristi ne mogu ni prismrditi, a nije oznaceno. i na kraju sam grad Damask je u rukama SAA i tu je mirno. dosta slika smo stavljali i moze se fino vidjeti, dok je dio predgradja u rukama terorista i tu je trenutno ofanziva Armije. ima jos nekih manjih detalja, ali neda mi se sad sve pisati.

sto se izvora tice, situaciju pratim vec duze vrijeme i cesto stavljam vijesti na forum, a nema smisla sad traziti za sve sto sam naveo vijesti koje su stare i po 7-8 mjeseci.pozdrav.
Challenger__

#12183 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

occupylove wrote:III svjetski rat je fakticki poceo
sretno !
:thumbup:

Sretno brate Occupy!
sarajevoxxxx

#12184 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote: ne budi smjesan. vojska kontrolise 15% grada, najblizi centru Hezbollah na 5km, a s kraja na kraj grada nema 2,5km. mislim ono.
Pusti ga... Nada zadnja umire.
Hehehe dobar si.

Da vidis samo kako su se utihnuli ovi sto komentarisu vijesti na portalu Al Jezire i na Al Arabiyi. Prije par dana to se slavila pobjeda, euforija bije iz svakog komentara, danas su se vec vidjeli Hezbullahovci u Alepu, tj govorili su za tri cetri dana smo u Alepo, a sada tisina. Poneki se javi ali nista od one pocetne euforije.

Dobili po zubima, pa se malo usutili.
Challenger__

#12185 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
Bojim se da si ti sada u fazi nerealnog optimizma.

Opetja033 - poredim izvore i mogu da steknem jednu opštu sliku, a ona je onakva kako sam napisao: SAA polako ali sigurno napreduje, dok je položaj protivnika nezavidan, realno.
Klavikula

#12186 Re: Sirija

Post by Klavikula »

jedno pitanje za proteroristicke fanove.
"ljubitelj ljudskog srca" se nalazi u Qusayru. sta je bilo sa onim "ziv ili mrtav" itd. zar on nije trebo do sad biti strijeljan?
Challenger__

#12187 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:jedno pitanje za proteroristicke fanove.
"ljubitelj ljudskog srca" se nalazi u Qusayru. sta je bilo sa onim "ziv ili mrtav" itd. zar on nije trebo do sad biti strijeljan?
:-D

Biće da su izvršenje prepustili SAA.

:gunjastajl:
sarajevoxxxx

#12188 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Bojim se da si ti sada u fazi nerealnog optimizma.

Opetja033 - poredim izvore i mogu da steknem jednu opštu sliku, a ona je onakva kako sam napisao: SAA polako ali sigurno napreduje, dok je položaj protivnika nezavidan, realno.
Al Jezeera je onu prvu noc napada na Kusajr poslije onog stravicnog bombardovanja kao gosta dovela nekog lika iz Libanona kao frajer ima infomacije iz prve ruke. Cijelo vrijeme mu smijeh nije salazio sa lica kao da komentarise neku svadbu a ne mogucu tragediju 40 000 civila. Helem, lik prica kako eto se pregovara da se napravi prolaz za civile Kusajra a SAA nece ni da cuje kao oni su za totalnu predaju svih koji su u Kusajru.

Neko spomenu libanonske tabloide, libanonska stampa ili bar veci dio u potpunosti je na strani Slobodne vojske. Svako malo vristi naslov o propasti Hezbollaha u Kusajru, i jucerasnje sukobe u libanonskom Tripoliju pripisivaju Hezbollahu koji je njima htio da skrene paznju sa propasti i neuspjeha u Kusajru.

Vidjet cemo, samo kazem da jos nista nije gotovo. Da ih i poraze nista cudno, a ako se odrze zadat ce veliki udarac rezimu a posebno Hezbollahu koji ima imidj zajebane formacije, koja je eto nekad vrlo uspjesno se borila sa izraelskim IDF-om. Sto se kaze, ko visoko leti nisko pada.
Last edited by sarajevoxxxx on 24/05/2013 17:07, edited 3 times in total.
muhafuca

#12189 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Opetja033 wrote:Vi kao izvore imate satelite Assada, Hizbollata i Assadove trupe. Sa druge strane kao izvor informacija mi uzimamo FSA. I onda neko dodje arogantno i tvrdi, nije tako u al Qusayru kako vi kazete. Evo prave situacije: i navede novinara prohizbollatovog libanonskog tabloida. Kao dokaz za tvrdnje iz Assadove falange, uzimate prohizbollatove tabloide. Smijesno.

Onda ni mene nista ne sprijecava da kao cinjenicu predstavim tvrdnju FSA da u potpunosti kontrolisu sve linije fronta, da drze centar, gradsku vijecnicu i vojnu bazu (ja mislim da ni Assadovci ne tvrde da su je zauzeli) u al Qusayru, da su krenuli u kontraofanzivu i vratili tri izgubljene tacke. Ali necu se spustati na vas nivo.

Cinjenica je samo jedna: niko od nas nema prave informacije, mozemo samo citirati i prenositi vijesti jedne ili druge strane. Ali, uz duzno postovanje, predstavljati informacije koje dolaze iz SAA, Hizbollata i njihovih satelita kao cinjenicu - je debilno.
nikakav problem - samo postavi uvijek link prema onome o cemu govoris

npr - kad kazes rebelsi kontrolisu to i to - napredovali tu i tu i ispod toga postavis link prema izvoru
na osnovu kojeg to govoris

o tome ti pricam - ne mora uvijek al nek bude cesto - nije bitno koji je izvor i vjerujem li ja njemu ili ne
samo da se zna da ne govoris iz .......

A ako iko zna - to mi ovde znamo da je rat haos i da se sve informacije uzmu sa rezervom - nemora biti ni da nisu tacne u momentu izvjestavanja ali nekad se stvari na ratistu mijenjaju tako brzo da (cak i danas) dok informacija obidje svijet , stvari na terenu su drugacije
Klavikula

#12190 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:jedno pitanje za proteroristicke fanove.
:-D

Biće da su izvršenje prepustili SAA.

:gunjastajl:
moguce :D
samo se nadam da ce Armiji u ruke ziv pasti.
udrch

#12191 Re: Sirija

Post by udrch »

Alaviti se bore da siđu sa planina i dopru do Damaska otkako je Sirija stekla nezavisnost.
dobar ovaj dio skroz..i kod nas je bilo tako, a onda jednog dana se vratili korijenima, pa opet otišli u planine..
Klavikula

#12192 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ruska reporterka predala UN-u dokaze o uporabi kemijskog oružja od strane pobunjenika u Aleppu

Image
Ruska reporterka, Anastazija Popova, koja je posjetila Siriju u nekoliko navrata, predala je generalnom tajništvu UN-a video dokumentaciju o kemijskom napadu kojeg su, prema dostupnim informacijama, izvele pobunjeničke snage u sirijskom gradu Aleppo 19-og ožujka ove godine, prenosi ruska novinska organizacija Itar-Tass.

Predaju video materijala za novinsku agenciju je potvrdio Farhan Haq, jedan od glasnogovornika generalnog tajništva UN-a.
Advance.hr
Itar-Tass
udrch

#12193 Re: Sirija

Post by udrch »

jel ova zamijenila Karlu Del Ponte :lol: ?
Challenger__

#12194 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Prijatelji Sirije traže odlazak Hezbollaha"
Koalicija je nakon sastanka u Jordanu pozvala Iran i libanski Hezbollah da povuku svoje borce sa sirijske teritorije
KLIK

- Kako su smiješni. Ne smeta im teroristička Al-Kaida/Al-Nusra, ali bi da se makne ono malo provladinih saveznika. Debeli razmaženi monarsi su se pogubili.
Avetinho

#12195 Re: Sirija

Post by Avetinho »

occupylove wrote:u kontextu zadnjih desavanja na "zapadu " ( Bostonski teroristicki akt uz pomoc FBI ) ...
Ove bljuvotine ne treba dalje citati od pola prve recenice. Fuj!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12196 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

znači ovako ... udaljen 5km od centra - pola od 2,5km je 1,25km
5km minus 1,25 = 3,75km od prvog kraja grada tj. 6,25 od drugug kraja grada
Shahab

#12197 Re: Sirija

Post by Shahab »

Challenger__ wrote:"Prijatelji Sirije traže odlazak Hezbollaha"
Koalicija je nakon sastanka u Jordanu pozvala Iran i libanski Hezbollah da povuku svoje borce sa sirijske teritorije
KLIK

- Kako su smiješni. Ne smeta im teroristička Al-Kaida/Al-Nusra, ali bi da se makne ono malo provladinih saveznika. Debeli razmaženi monarsi su se pogubili.
Ulazak Hezbollaha u sukob označio je prekretnicu u ratu. To je nasposobnija arapska vojna snaga.
Challenger__

#12198 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sudbina "pojačanja" za Al Qusayr: upozorenje, eksplicitan sadržaj!

Avetinho

#12199 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
occupylove wrote:III svjetski rat je fakticki poceo
sretno !
:thumbup:

Sretno brate Occupy!
Ne znam kojim imenom bih mogao nazvati likove koji se raduju svjetskom ratu kojeg su otpoceli Iran, Rusija i njihov bijedni satelitcic i sluga asdaista Asad, masovni ubica koji je na onaj svijet preselio 100,000 stanovnika Sirije, 1,000,000 obogaljio i 2,000,000 protjerao.
Avetinho

#12200 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:Ruska reporterka predala UN-u dokaze o uporabi kemijskog oružja od strane pobunjenika u Aleppu

Ruska reporterka, Anastazija Popova, koja je posjetila Siriju u nekoliko navrata, predala je generalnom tajništvu UN-a video dokumentaciju o kemijskom napadu kojeg su, prema dostupnim informacijama, izvele pobunjeničke snage u sirijskom gradu Aleppo 19-og ožujka ove godine, prenosi ruska novinska organizacija Itar-Tass.

Predaju video materijala za novinsku agenciju je potvrdio Farhan Haq, jedan od glasnogovornika generalnog tajništva UN-a.
Advance.hr
Itar-Tass
LOL Ruskaja Pravdaja i ADVANCE?

Odmah znas da lazu, kao i u slucaju britanskih aviona u Pakistanu i izraelskih dzipova od prije 80 godina.
Locked