Sirija

Locked
Cyrax

#12126 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Idolu nisam se obracao u tom postu tebi nego sarajevoxxx. Vrlo je moguce da si zaboravio profil promijeniti :lol: :-)

Porediti Hezbollah sa svojom historijom, jebeno dobrim razlogom sto se bori u tom prokletom ratu u Siriji (opstanak sinovce opstanak!) i bandu pljackasa i bandita koji postene borbe nisu ocima vidjel, cije su specijalnosti oslobadjanje civila od zlata, bijele tehnike i zivota, moze uraditi samo malo dijete ili neko ko wikipedie u zivotu otvorio nije k'o da se pretplata na njoj placa.

Rekao sam ti samo da me nasmijes poredjenjem i nasmijao si. Pojma o zivotu nemas.
Naguzi i uvaljuj ga nekome bliznjem tastatura-mangupe , a ostale papanluke ostavi za kuce ili nekog drugog foruma. :wink:
Cyrax

#12127 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Challenger__ wrote:... :shock:

Kakav je ovo offtopic? Cyrax replicira Sarajevoxxxu, a onda se javi Riža :?
Čekajte, jeli Savox - Riža, ili se Riža zbunio, ili ja ništa ne kontam?
Opet zaboravio profil promijeniti. Nije da mu je prvi put. :lol:
akcid

#12128 Re: Sirija

Post by akcid »

@Challenger__, šta predviđaš, kad će predsjednik Asad potamaniti ovu pobunjeničku gamad po Siriji?

Hoće li možda i on oprostiti i amnestirati ih...
rasuta_riza

#12129 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Cyrax wrote:Idolu nisam se obracao u tom postu tebi nego sarajevoxxx. Vrlo je moguce da si zaboravio profil promijeniti :lol: :-)

Porediti Hezbollah sa svojom historijom, jebeno dobrim razlogom sto se bori u tom prokletom ratu u Siriji (opstanak sinovce opstanak!) i bandu pljackasa i bandita koji postene borbe nisu ocima vidjel, cije su specijalnosti oslobadjanje civila od zlata, bijele tehnike i zivota, moze uraditi samo malo dijete ili neko ko wikipedie u zivotu otvorio nije k'o da se pretplata na njoj placa.

Rekao sam ti samo da me nasmijes poredjenjem i nasmijao si. Pojma o zivotu nemas.
Naguzi i uvaljuj ga nekome bliznjem tastatura-mangupe , a ostale papanluke ostavi za kuce ili nekog drugog foruma. :wink:

Obraćao si si njemu ali i meni, samo mi mrsko bilo 2xcitirati.
I, jesi li bruh od silnog smijanja dobio? Usput, uvali ti ga sinovac, onako papanski, za radi opstanka!
DzeBra

#12130 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote:
docc wrote:ISTINA O SIRIJI, KO JE ADVANCE.HR ?
ISTINA O SIRIJI, I KO STOJI IZA PORTALA ADVANCE.HR

http://licemjerne-shiije-advance-hr.blo ... ncehr.html
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kino od ljudi :)
Naprave propagandnu internet stranicu, napišu masu toga i na kraju postave video najvećeg lažova, petljanca i smutljivca među vjerskim liderima danas, Kardawya, i time upropaste sav svoj trud :)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12131 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

docc wrote:Image
фотoмонтажа
завера бре
Last edited by japin_mutapi on 23/05/2013 23:18, edited 1 time in total.
Challenger__

#12132 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

akcid wrote:@Challenger__, šta predviđaš, kad će predsjednik Asad potamaniti ovu pobunjeničku gamad po Siriji?

Sve je otvoreno, ali mene ne brinu oni, pseudomudžaheini, mene brine zapad i Izrael. Tako im je stao na žulj da me ne bi čudilo kada bi odlučili da mu iznenada ispale dalekometni navođeni projektil na kuću, da ubiju i njega i ženu i djecu. Zvijeri su to...

Zapad mene brine, daleko je ovo još od gotovog.
rasuta_riza

#12133 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Challenger__ wrote:... :shock:

Kakav je ovo offtopic? Cyrax replicira Sarajevoxxxu, a onda se javi Riža :?
Čekajte, jeli Savox - Riža, ili se Riža zbunio, ili ja ništa ne kontam?
Ma nisam se zabunio nego mi mrsko bilo 1, ne sekiraj se drug, ima ko je zadužen za to.
Avetinho

#12134 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
akcid wrote:@Challenger__, šta predviđaš, kad će predsjednik Asad potamaniti ovu pobunjeničku gamad po Siriji?

Sve je otvoreno, ali mene ne brinu oni, pseudomudžaheini, mene brine zapad i Izrael. Tako im je stao na žulj da me ne bi čudilo kada bi odlučili da mu iznenada ispale dalekometni navođeni projektil na kuću, da ubiju i njega i ženu i djecu. Zvijeri su to...

Zapad mene brine, daleko je ovo još od gotovog.
Tako ti je to s balvanima i trnjem.

Zvjeri su oni sto sjede sa strane, a dobar je masovni ubica koji je svoga naroda 100,000 poubijao, oko milion osakatio i oko 2 miliona protjerao.

Zvjeri su to, asadovci.
Challenger__

#12135 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma nisam se zabunio nego mi mrsko bilo
Šta ti je ba bilo mrsko? Da promjeniš profil? Jel' to?
Challenger__

#12136 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

News, political upadate

Image

Džon Keri (John Kerry) u Tel Avivu:

On Syria, Kerry said the Obama administration “also understands that the killing that is taking place, the massacres that are taking place, the incredible destabilization of Syria, is spilling over into Lebanon, into Jordan, and has an impact, obviously, on Israel.”
Ovo bih posebno izdvojio:
He added that long-range missiles coming from other countries, such as Iran, “are destabilizing to the region. The United States is committed not only in its defense of Israel, but in its concerns for the region, to try to address this issue.
- Hoće reći kako S-300 u Siriji "destabiliziraju mir u regiji". Razumljivo, jer, po Keriju, pukoj marioneti AIPAC-a, samo Izrael ima pravo na odbranu.
rasuta_riza

#12137 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Challenger__ wrote:
Ma nisam se zabunio nego mi mrsko bilo
Šta ti je ba bilo mrsko? Da promjeniš profil? Jel' to?
Šta ti nije jasno,konkretno?
Hajde ovako; možda buni to što sam u prijašnjim postovima osuđivao a i sada pozive izvjesnih sunitskih ekstrema na totalni rat sa šiitima, ili što ne vaolim vehabizam, isto je i sada. Ali-Assada, koljača i Slobu M. II ni tada a sada pogotovo ne mogu smisliti,.iskreno na strani sam onih koji sa skoro nikakvim oružjem odoljevaju i to herojski kao oni u Q. naspram višestruko nadmoćnije sile. I dalje mislim da su sunitsko-šiitski šatro sukob samo paravan za politiku višeg i goreg ranga.

I uz dužno poštovanje prema kolegi forumašu savoxxx, to nisam ja.
Last edited by rasuta_riza on 23/05/2013 23:30, edited 1 time in total.
Cyrax

#12138 Re: Sirija

Post by Cyrax »

rasuta_riza wrote: Obraćao si si njemu ali i meni, samo mi mrsko bilo 2xcitirati.
I, jesi li bruh od silnog smijanja dobio? Usput, uvali ti ga sinovac, onako papanski, za radi opstanka!
Znaci i dalje forsiramo suplju karakteristicnu za narode ovih prostora: " 'ta ti znas?"
Toliko o argumentima i iduci put gledaj koji profil koristis.
Dovidjenja i prijatno :D
Challenger__

#12139 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

rasuta_riza wrote: Šta ti nije jasno,konkretno?
Sad sam skontao, OK je. Ćao.

:wink:
DzeBra

#12140 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Man of steel wrote:Sada već bivši lider "pobunjenika" Moaz al Khatib koji je odbio izigravati ulogu marionete je otkrio šta se krije iza brutalne agresije na Siriju:

“There is a massive plot to drag the entire Muslim world into a Sunni-Shia war beginning from Syria, and then to Lebanon and the rest of the region, including Iran and Turkey, destroying these two countries,” Khatib warned
Da, i koju ulogu u svemu tome, u svoj toj huškačkoj propagandi igra vehabijski Bog zvani Jusuf Kardawy?
akcid

#12141 Re: Sirija

Post by akcid »

docc wrote:Mislim,gdje je granica vrjedjanja sunitske uleme?

Šta mi u BiH imamo sa sunitskom ulemom u Siriji :shock: :?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12142 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

...
Opetja033

#12143 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Syrian rebel fighters captured an army base in northwestern Syria, according to pro-opposition activists.

At least 40 pro-regime troops and 14 rebels were killed during the fighting on Wednesday, said the Britain-based Syrian Observatory for Human Rights, a pro-opposition group.

Amateur video appeared to show the final stages of the battle for the base, which is near the town of Nairab in Idlib province.

Purported rebel fighters celebrated their victory with shouts of "God is Great". One fighter was seen shooting at a picture of President Bashar Assad.
AP
Opetja033

#12144 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Fighting continued for a fifth straight day in the strategic Syrian city of Qusayr, as opposition forces fighting the regime of President Bashar Assad sought desperately to maintain their slipping grip in a battle that could dictate the direction of the war. As government tanks, artillery and warplanes pounded rebel positions throughout the city, fighters engaged in sniper attacks and small forays against government ground troops seeking to take terrain. Rebel fighters are calling it one of the worst ground battles of the war.

“In some areas the fight is within three meters diameter and you are able to hear them yelling and crying in the battle field,” Abu al-Baraa, a field commander from the Jabhat al-Nusra in Qusayr, tells TIME by telephone from Tripoli, where he is recovering from wounds gained earlier in the week. Al-Qaeda-affiliated Jabhat al-Nusra is fighting under the umbrella of the Free Syrian Army, a loose confederation of volunteers, jihadists and opportunists aligned against the regime. Al-Baraa says he is in constant contact with his men at the front. “Now the battle is centralized in the eastern side of Qusayr, and our mujahideen are teaching [the Syrian government forces] hard lessons which, God willing, they will never forget.” He says his brigade has more than 2000 fighters willing to sacrifice their lives to prevent Qusayr from being taken back by regime forces. Assad’s supporters are equally ferocious in their desire to retake the city, which has been under rebel control for several months.

Qusayr, a city of 30,000, straddles a key transit corridor between the Syrian capital of Damascus and the coast. Victory in Qusayr allows the regime easy access to the Mediterranean port city of Tartus, where Russian tankers can supply both oil and weapons in case the Damascus airport is destroyed. Tartus is also the entryway to a coastal region dominated by Assad’s Alawite sect—an essential refuge for the president and his supporters should Damascus fall. “No doubt Qusayr is a strategic city for the Rafidah,” says al-Baraa, using a derogatory name for Alawites, meaning “rejecters,” or apostates. “It is the main city that will allow them to link their state together.”

For the rebels, Qusayr is an important logistics hub. Weapons and supplies can easily be smuggled over the porous Lebanese border, 10 km away, and fighters, like al-Baraa, use safe houses across the border for rest and recovery. Members of Hizballah, an Iranian-linked Shiite militia based in Lebanon, have gone across the border in the opposite direction to help the regime, raising fears of a regional and sectarian conflagration. With more than 80,000 killed in a civil war that has gone on for more than two years, the fight for Qusayr is seen as a pivotal test by both sides. George Sabra, acting head of the opposition Syrian National Coalition based in Turkey, reiterated the importance of Qusayr in a statement calling for reinforcements of men and weapons on Wednesday, citing concerns about sectarian violence and “foreign invaders” from Hizballah and Iran. “Everyone who has weapons or ammunition should send them to Qusayr and Homs to strengthen its resistance. Every bullet sent to Qusayr and Homs will block the invasion that is trying to drag Syria back to the era of fear.”

In a war where journalists have limited access, the propaganda battle of Qusayr is equally vociferous. The government news agency SANA claims to have taken half the city, whereas a local government official from the district governor’s office told the Associated Press that 80 percent of Qusayr was in government hands. Rebel fighters in the western part of the city, where the fighting is most fierce, tell TIME by Skype that the FSA has 60 percent of the city. “We still control the center of Qusayr and the west,”says activist Abu Islam, speaking from the FSA’s Qusayr media center. As proof, he pointed out that the media center was able to run on generator power and he could speak safely using the Internet. On Twitter, rebels, activists and government supporters traded taunts and crowed over successes. “So far we have the bodies of 50 pigs,” al Baraa told TIME, using an extremely pejorative term for anyone of the Muslim faith. Then, using a play on words that twisted the meaning of Hizballah, or Party of God, into party of idol worshipers, he said “Hizb el-Lat already lost 70 fighters under the strikes of our mujahideen and if they continue the number will be more than 700.”Others in Qusayr projected weary defiance. One doctor, filmed at a makeshift field hospital where he attended wounded civilians and rebel fighters, said that half the houses in the city had been destroyed, that scores had been injured and that there was a shortage of “everything.” Still, he declared. “We will not surrender, and Qusayr will not fall.”
TIME MAGAZINE
Opetja033

#12145 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DzeBra wrote:
Man of steel wrote:Sada već bivši lider "pobunjenika" Moaz al Khatib koji je odbio izigravati ulogu marionete je otkrio šta se krije iza brutalne agresije na Siriju:

“There is a massive plot to drag the entire Muslim world into a Sunni-Shia war beginning from Syria, and then to Lebanon and the rest of the region, including Iran and Turkey, destroying these two countries,” Khatib warned
Da, i koju ulogu u svemu tome, u svoj toj huškačkoj propagandi igra vehabijski Bog zvani Jusuf Kardawy?
Da provodis vremena citajuci i obrazujuci se koliko provodis ovdje - zasigurno ne bi ovakve nebuloze i gluposti lupetao. Vehabije organski ne mogu smisliti Qaradawija. Ali organski. Njihove vjerske vodje su napisale na desetine knjiga kontra njega.

Kada se zavrsi sa Assadom - metak ili metla ceka i otpadnika Nasrallata ne brini. Nakon Assada na redu je Hizbollat. :wink:
Klavikula

#12146 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Kada se zavrsi sa Assadom - metak ili metla ceka i otpadnika Nasrallata ne brini. Nakon Assada na redu je Hizbollat. :wink:
poslje njih Iran i cionisti su sigurni :run:
Opetja033

#12147 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

News were received about FSA taking control over the Hamra area, the Lala village, and areas of the Rahba village of Eastern Reef (Governorate) Hama, following clashes with regime forces.
SOHR
Challenger__

#12148 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Labudov ples, AntiChe. Ili, po naški - živahnost pred smrt, neprirodna vitalnost pred "status mejitus".

;-)
Challenger__

#12149 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:Katarska princeza osudila potporu njene zemlje za militante u Siriji: "Ovo nije revolucija naroda, ovo je revolucija terorista"
Image
"Moj otac podržava sirijsku revoluciju vjerujući kako se radi o zahtjevima naroda, no danas vidimo nešto sasvim drugačije. Ovo nije revolucija naroda, ovo je revolucija terorista", istaknula je katarska princeza.

Advance.hr
Press TV
Shoah.org.uk
:thumbup:

Još jedan "like" za pravu riječ!

EDIT: dodajem na spisak izvora, još jedan: INEX.HR
Klavikula

#12150 Re: Sirija

Post by Klavikula »

i dalje najveci problem za SAA predstavljaju eksplozivne naprave kojih ima posvuda u Qusayru, kao i snajperska vatra kojom se upravlja na daljinu, odnosno na daljinski. takodjer po citavom gradu su rasporedjene kamere tako da teroristi ne moraju izlaziti iz rovova i raznih skrovista dok je granatiranje i sl, nego tek kad primjete neposredu opasnost. sve u svemu teroristi su se lijepo pripremili i bice ovo duga i zestoka borba.

opet, protiv ovakvih budala nije lako ratovat. fino se vidi trojica zijanila a nikakav poso nisu odradili. sve sam blize misljenju da njima fakat zivot nista ne znaci.
levatine zesce
Locked