docc wrote:da a ovi su kao nevini. Aleviti nisu nikad ubijani?
Svak ima svoje grijehe, svak će za svoje odgovarati. Ne podržavam ubijanje nedužnih ni na jednoj strani..
Ali ovdje neki pokušavaju da prikažu alevite kao najgore a sunite kao iz dženeta da su došli. A to uopšte nije tako.
Ko da nisam čitao po ovim vašim "islamskim" stranicama po Bosni (heeeej po Bosni koja veze nema ni sa čim) kako ste oči iskolačili, a bale vam na usta počele ići, kako ste klicali klaćemo alavite..
A prvo ste počeli da to opravdavate svojim fetvama, jer kao alaviti nisu muslimani ovo ono...
Fuj, koja licemjernost i koja krvožednost...
Pa ljudi su to čitali znaju.. Kad se samo sjetim kada je ovo tek počinjalo koliko ste pozivali na klanje alavita, to je bilo strašno, nisam mogao da vjerujem..
Mislili su neki poklat će ono malo alavita u Siriji i završen posao..
Ali prc... Šta je bilo?
Bilo je to da nisu svi suniti divljaci i da je proradio zdrav razum i zdravo srce, hvala Bogu.
Nadji mi podatak da su alaviti sistematski ubijani.
Ne,nego po tvom alaviti su najbolji a suniti najgori,a to za klicanje i balanje nad klanjem alavita stavljaj nekom drugom u usta.Ne budi smjesan.Iako nisu muslimani protiv sam bilo kojeg nepravednog ubistva,bez obzira na naciju,boju koze,vjeroispovjest i spol.
Taj isti alavitski rezim koji je cinio masakre nad sirijcima u hami nikad nije osudjen,niti je bilo ko procesiran,kao sto nije ni danas poslije nevidjenih zlocina.
Evo npr ovo
Alawites were actively persecuted under Mameluke rule from 1260 onwards. When the Ottoman Empire took control of Syria in 1516, the Turks are said to have killed over 90,000 Alawites. Afterwards, Alawites were regarded as outcasts and the empire sent Turks to settle their lands.
A ko kaže da nisu muslimani, ti možda? da nisi poslanik? koji poslanik ti je to saopštio? da ti nije došla kakva Objava?
A za klicanje, imam dokaze. Grupa na facebooku stavi: "sve alavite pobiti" onda više hiljada Bošnjaka tu istu objavu lajka, komentariše... Fuj, koja licemjernost. Poslije onoga što nam se desilo, umjesto da se uhumanimo, Bošnjaci pozivaju na genocid i kliču na sav glas.. Fuj fuj fuj..
Možda nisi lično ti, ali velika većina jeste.