Vlast u Damasku nikad narod nije izabrao, ni od Kasapinovog babe ni od njega licno. Vrsili su smijesnne promjene ustava samo da bi ga ustolicili.DzeBra wrote:Jeste, i to je agresija, naravno ukoliko nije njihovo ucesce u ratu odobreno od legalnih vlasti u Damasku.Opetja033 wrote:Zar napad Hizbollaha takodje nije agresija na suverenu drzavu? Zar ucesce iranske revolucionarne garde takodje nije agresija na suverenu drzavu?
Sirija
-
sarajevoxxxx
#11751 Re: Sirija
-
gorgonzola
#11752 Re: Sirija
ali vidi se da smo prilivode. U ratu su nam je najvise pomogao iran od islamskih zemalja, a sad se mi okrecemo turcima i onim koji ni k.... nisu mrdnuli da nam pomognu.
- AleksoMKD
#11753 Re: Sirija
Pa dobro, pravi genocid ce poceti kada pobedi jedna ili druga strana ako posle eventualne pobede FSA na vlast dodju radikalni elementi, ili Assad resi da postupi ko Sadam sa Kurdima ili Shijama posle njihovog ustanka 1991, al i sada je gadno.Co0l wrote:Cuj ovog 'genocid nad alavitima'basar wrote: prvo ti si vjerovatno onaj banovani ne mogu da ti se sjetim nika.
drugo, znači ako sunije kolju tamo nekog vrše genocid treba ih podržati bez obzira šta rade po tvom mišljenju?
treće nije cilj bilo jaukanje nas za Karadžića, nego je cilj bio da se prikaže licemjernost takvih kao vi. Podržavaš genocid nad alavitima a genocid nad Bošnjacima osuđuješ ( i ja ga osuđujem)
četvrto, pametan je onaj ko iz prve ruke provjeri informacije o nekome, a ne onaj koji sluša razne priče rekla kazala... a pogotovo znajući kolika je mržnja takvih kao ti prema šijama.
peto i ja sam Bošnjak, tako da su ti ta jadna mizerna podmetavanja bespotrebna.
šesto nemoj više da odnosiš ovu temu u takav vid rasprave, jer si već ranije dobio upozorenje.
sedmo ako ćeš na takav način diskutovati, zamolio bih te da me zaobiđeš.'bem ti zivot al se ovdje razbacuje terminima kako ko stigne.
Ovo me podseca na onaj Severno Irski vic iz 80-ih:
Ide Irac iz paba prema kuci u Belfastu kad ga zaustave maskirani i naoruzani ljudi.
- Jesi li ti Katolik ili Protestant?
- Ovaj (u sebi psuje i sebe i pab) paaaa, znate ja sam ateista.
- OK, a jesi li Katolicki ateista ili Protestantski ateista?
Tako da u slucaju pobede Assada sledi dugi niz sankcija i teroristickih napada.
U slucaju pobede FSA sledi "nezavisna demokratska vlast" i dugi niz sukoba ko u Iraku i stroga podela naselja po sektaskoj liniji. Uz stalne teroristicke napade.
Kako god okrenu nahebali su.
I kako god okrenu Izrael ima jednu vojsku manje na granici.
Last edited by AleksoMKD on 21/05/2013 16:08, edited 1 time in total.
- Challenger__
#11754 Re: Sirija
- Ne volim iznositi privatne stvari, ali ovo moram...
- Kaže meni ljuba moja: "jel' ti hodaš sa mnom ili sa Sirijom?"
- Kako je krenulo, na*ebaću kao "mudžahidi" od sirijskih žena - KLIK -
Zdraooo!
- Kako je krenulo, na*ebaću kao "mudžahidi" od sirijskih žena - KLIK -
Zdraooo!
- Klavikula
#11755 Re: Sirija
jebo Assada, on je nebitan. bitna je SAA. to je legalna oruzana sila medjunarodno priznate drzavesarajevoxxxx wrote:Vlast u Damasku nikad narod nije izabrao, ni od Kasapinovog babe ni od njega licno. Vrsili su smijesnne promjene ustava samo da bi ga ustolicili.DzeBra wrote:Jeste, i to je agresija, naravno ukoliko nije njihovo ucesce u ratu odobreno od legalnih vlasti u Damasku.Opetja033 wrote:Zar napad Hizbollaha takodje nije agresija na suverenu drzavu? Zar ucesce iranske revolucionarne garde takodje nije agresija na suverenu drzavu?
- DzeBra
#11756 Re: Sirija
.... ili, gluho bilo, u Saudiju .basar wrote:Zašto džihadisti iz libije ne pređoše u Tursku pa tamo ne počeše pravit "islamsku" državu?
U Turskoj ima procentualno više muslimana nego u Siriji , oko 99% ..
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-21350437
- Klavikula
#11757 Re: Sirija
Challenger__ wrote:- Ne volim iznositi privatne stvari, ali ovo moram...![]()
![]()
![]()
![]()
- Kako je krenulo, na*ebaću kao "mudžahidi" od sirijskih žena - KLIK -![]()
![]()
Zdraooo!
gotov si
- Challenger__
#11758 Re: Sirija
Klavikula wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
gotov si![]()
Prenio se rat i u Bosnu (a Boga mi i Hercegovinu)!
idem!
- basar
#11759 Re: Sirija
ma pročitani su ko bukvar. zato se ovako žestoko i koprcaju. Ali neće babo (amerika i izrael) dovijeka biti najjači.DzeBra wrote:.... ili, gluho bilo, u Saudiju .basar wrote:Zašto džihadisti iz libije ne pređoše u Tursku pa tamo ne počeše pravit "islamsku" državu?
U Turskoj ima procentualno više muslimana nego u Siriji , oko 99% ..
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-21350437
Ne možeš u isto vrijeme htjeti demokratiju, šerijat, talibanizam nikako. U svojim lažima su se zapetljali katastrofa.
Oni su najveće zlo koje je zadesilo islamski svijet u zadnjih nekoliko stotina godina. Samo ćorav ne vidi ko su i šta su.
- DzeBra
#11760 Re: Sirija
Dzihadisti idu samo tamo gdje atlantisti i cionisti imaju interesa da promijene vlast i uniste i unazade zemlju.basar wrote:Bosna nema nikakve veze sa ovim niti kod nas pali ta zapadna propaganda koja od početka uvezenog rata pokušava da izjednači Bosnu sa džihadistima.
Da su džihadisti otišli u Mijanmar, ne bih imao ništa protiv..
-
sarajevoxxxx
#11761 Re: Sirija
AleksoMKD wrote:Pa dobro, pravi genocid ce poceti kada pobedi jedna ili druga strana ako posle eventualne pobede FSA na vlast dodju radikalni elementi, ili Assad resi da postupi ko Sadam sa Kurdima ili Shijama posle njihovog ustanka 1991, al i sada je gadno.Co0l wrote:Cuj ovog 'genocid nad alavitima'basar wrote: prvo ti si vjerovatno onaj banovani ne mogu da ti se sjetim nika.
drugo, znači ako sunije kolju tamo nekog vrše genocid treba ih podržati bez obzira šta rade po tvom mišljenju?
treće nije cilj bilo jaukanje nas za Karadžića, nego je cilj bio da se prikaže licemjernost takvih kao vi. Podržavaš genocid nad alavitima a genocid nad Bošnjacima osuđuješ ( i ja ga osuđujem)
četvrto, pametan je onaj ko iz prve ruke provjeri informacije o nekome, a ne onaj koji sluša razne priče rekla kazala... a pogotovo znajući kolika je mržnja takvih kao ti prema šijama.
peto i ja sam Bošnjak, tako da su ti ta jadna mizerna podmetavanja bespotrebna.
šesto nemoj više da odnosiš ovu temu u takav vid rasprave, jer si već ranije dobio upozorenje.
sedmo ako ćeš na takav način diskutovati, zamolio bih te da me zaobiđeš.'bem ti zivot al se ovdje razbacuje terminima kako ko stigne.
Ide Irac iz paba prema kuci u Belfastu kad ga zaustave maskirani i naoruzani ljudi.
U slucaju pobede FSA sledi "nezavisna demokratska vlast" i dugi niz sukoba ko u Iraku i stroga podela naselja po sektaskoj liniji. Uz stalne teroristicke napade.
- Co0l
#11762 Re: Sirija
Ma sve je to moguce druze Alekso,mada nista od tog ne mozemo sa sigurnoscu znat.Ali tvrdnje kolege forumasa na koje sam replicirao da se desio ili desava genocid nad alevitima sada je pretjerivanje,blago receno.AleksoMKD wrote: Pa dobro, pravi genocid ce poceti kada pobedi jedna ili druga strana ako posle eventualne pobede FSA na vlast dodju radikalni elementi, ili Assad resi da postupi ko Sadam sa Kurdima ili Shijama posle njihovog ustanka 1991, al i sada je gadno.
-
sarajevoxxxx
#11763 Re: Sirija
Dzihadisti ti oslobadjaju Kusajr, a ti tako po njima, nezahvalnice jedan. Trebas reci hvala dzihadistima, da ti njih nije bilo ne bi se ovih dana imao cemu radovati.DzeBra wrote:Dzihadisti idu samo tamo gdje atlantisti i cionisti imaju interesa da promijene vlast i uniste i unazade zemlju.basar wrote:Bosna nema nikakve veze sa ovim niti kod nas pali ta zapadna propaganda koja od početka uvezenog rata pokušava da izjednači Bosnu sa džihadistima.
Da su džihadisti otišli u Mijanmar, ne bih imao ništa protiv..
- DzeBra
#11764 Re: Sirija
Pa naravno. Sigurno im nece donirati nekog Hummera ili neku Merkavu. Ali dobro, darovanom konju negleda se u zubeAleksoMKD wrote: OK, onaj djip IDF-a koji je navodno "zarobljen" od strane SAA je neka stara krntija.
Ovde pise da je sledeci redovni tehnicki pregled za ovo vozilo obavezan u 1999-godini, sto znaci da nije u IDF upotrebi.
-
sarajevoxxxx
#11765 Re: Sirija
Nakon sto su izginuli u Kusajru iskopali jedno hebeno staro auto i pokazuju ga ubogom narodu u Siriji. Koji debilizam majko draga. Kao eto vidite da ratujemo protiv Izraela a ne protiv nase brace i sestara. Izrael je lijep ko rodjena majka za Sirijce i za Palestince, a sasvim drugi par cipela je sto je decenijsko ispiranje mozga o Izraelu i kod jednih i kod drugih stvorilo nenadhebiv kompleks kojeg se ne mogu kutarisati sve i kad bi i htjeli.DzeBra wrote:Pa naravno. Sigurno im nece donirati nekog Hummera ili neku Merkavu. Ali dobro, darovanom konju negleda se u zubeAleksoMKD wrote: OK, onaj djip IDF-a koji je navodno "zarobljen" od strane SAA je neka stara krntija.
Ovde pise da je sledeci redovni tehnicki pregled za ovo vozilo obavezan u 1999-godini, sto znaci da nije u IDF upotrebi.
- DzeBra
#11766 Re: Sirija
Hajde neka je. Da nije zijanio u Siriji zijanio bi u BiH, prije ili kasnije.JoseMujica wrote:U Siriji je poginuo još jedan državljanin BiH čiji identitet nije objavljen, ali je u selefijskim redovima poginuli poznat kao Abduldžafar.
- AleksoMKD
#11767 Re: Sirija
Hebiga, imali su Alaviti istoriski nekoliko gadnih perioda i sad kad su na vlasti normalno da ne zele da se vrate na dno.Co0l wrote: Ma sve je to moguce druze Alekso,mada nista od tog ne mozemo sa sigurnoscu znat.Ali tvrdnje kolege forumasa na koje sam replicirao da se desio ili desava genocid nad alevitima sada je pretjerivanje,blago receno.
A i izjave FSA komandanata bas i ne pomazu da se smire strasti http://www.bloomberg.com/news/2013-05-2 ... towns.html vec samo dolivaju benzin na vatru.
Communities inhabited by Shiite Muslims and President Bashar al-Assad’s Alawite minority will be “wiped off the map” if the strategic city of Al-Qusair in central Syria falls to government troops, rebel forces said.
“We don’t want this to happen, but it will be a reality imposed on everyone,” Colonel Abdel-Hamid Zakaria, a spokesman for the Free Syrian Army in Turkey, told Al-Arabiya television yesterday. “It’s going to be an open, sectarian, bloody war to the end.”
Evo i da pobedi FSA, i da se uspostavi kakva-takva "demokratska" vlast opet ce biti radikalnih grupa koje ce poceti sektasko nasilje ko u Iraku i u najboljem slucaju ce biti ko u Bagdadu gde su naselja podeljenja 100% sektaski.
-
sarajevoxxxx
#11768 Re: Sirija
Neka mu Allah dragi podari lijepi Dzennet, a koliko mi je poznato u BiH se ne ratuje. Osim ako smatras da ''vehabijama'' odonosno ''dzihadistima'' sliejdi zijan (valjda pogibija, likvidacija, ili sta ti se vec mota po glavi) i u BiH, s obzirom na tvoje dosadasnje komentare ne bi me cudilo da tako razmisljas.DzeBra wrote:Hajde neka je. Da nije zijanio u Siriji zijanio bi u BiH, prije ili kasnije.JoseMujica wrote:U Siriji je poginuo još jedan državljanin BiH čiji identitet nije objavljen, ali je u selefijskim redovima poginuli poznat kao Abduldžafar.
- DzeBra
#11769 Re: Sirija
Nemozes usporediti Hizbollah i sunitske teroriste. Iza sunitskih terorista su stale drzave koje su peije 12 godina pokrenule globalni rat protiv islama. Medju tim drzavama nalazi se i israhell.Opetja033 wrote: Samo ostavicemo po strani bezobraznu propagandu na kojoj bi im i Goebbels pozavidio o sunitskim militantima iz Libanona koji se prebacuju u Siriju. A ni jedne jedine rijeci o Hizbollatovim teroristima kojih u al Qusayru ginu vise nego Assadovih trupa.
- basar
#11770 Re: Sirija
Pa razgovarati sa ljudima koji su šije npr.hxm wrote:Nisi odg. sta ti ovo znaci?A koga zanima šiizam, pametan će se raspitati iz prve ruke.
Znamo mi sta je siizam i na sta pozivaju,na psovanje ashaba,na muta brak(prostitucija),na ubijanje sunija,kradju njihovih imetaka,samokaznjavanje macevima itd itd itd.
Nego,zna li iko kako ide borba za zatvorski kompleks u Halepu?
Momcima u Kusajru svaka cast,lavovi.
Ako već znaš (ustvari ne znaš već lažeš) zašto pitaš itd itd itd
-
sarajevoxxxx
#11771 Re: Sirija
Je li Dzebra, je li to prijetnja, ili znas neke informacije koje bi zanimale policiju ?
- basar
#11772 Re: Sirija
Uvijek su bili ugnjetavani, ubijani i proganjanihxm wrote:Uvjek su bili na dnu dok im francuzi nisu dali vlast(nije narod).Hebiga, imali su Alaviti istoriski nekoliko gadnih perioda i sad kad su na vlasti normalno da ne zele da se vrate na dno.
- DzeBra
#11773 Re: Sirija
Kazu Lijecnici Bez Granica. Bili su na teritoriju pot kontrolom FSA i tamo su lijecili ranjenike koji su donoseni sa fronta. Vecina ih je stranici sa vrlo extremnim ideologijama.Opetja033 wrote:Dijete drago tu suplju pricu i prodavanje muda za bubrege mozes prosipati mozda (mada sam jako sumnjicav i po tom pitanju) svojim kolegama studentima. Ko kaze da cine vecinu? Kaze SANA, iranci, Hizbollahovi mediji i ostala totalitarna bagra. Nadji mi neutralan izvor. Nemas? Vozdra..Klavikula wrote:dok medju teroristima cine vecinu. ako to nije jasna razlika onda...
Last edited by DzeBra on 21/05/2013 16:42, edited 1 time in total.
- Co0l
#11774 Re: Sirija
Slazem se ali jedno su prijetnje da ce se nesto mozda u buducnosti desiti ako se prije toga nesto drugo desi itd.,itd. a drugo je tvrditi da se to desava sada.U tome je poenta.AleksoMKD wrote:Hebiga, imali su Alaviti istoriski nekoliko gadnih perioda i sad kad su na vlasti normalno da ne zele da se vrate na dno.Co0l wrote: Ma sve je to moguce druze Alekso,mada nista od tog ne mozemo sa sigurnoscu znat.Ali tvrdnje kolege forumasa na koje sam replicirao da se desio ili desava genocid nad alevitima sada je pretjerivanje,blago receno.
A i izjave FSA komandanata bas i ne pomazu da se smire strasti http://www.bloomberg.com/news/2013-05-2 ... towns.html vec samo dolivaju benzin na vatru.
Communities inhabited by Shiite Muslims and President Bashar al-Assad’s Alawite minority will be “wiped off the map” if the strategic city of Al-Qusair in central Syria falls to government troops, rebel forces said.
“We don’t want this to happen, but it will be a reality imposed on everyone,” Colonel Abdel-Hamid Zakaria, a spokesman for the Free Syrian Army in Turkey, told Al-Arabiya television yesterday. “It’s going to be an open, sectarian, bloody war to the end.”
Evo i da pobedi FSA, i da se uspostavi kakva-takva "demokratska" vlast opet ce biti radikalnih grupa koje ce poceti sektasko nasilje ko u Iraku i u najboljem slucaju ce biti ko u Bagdadu gde su naselja podeljenja 100% sektaski.
-
sarajevoxxxx
#11775 Re: Sirija
Ma jok, klix jecocinbubanj wrote:Hajde neka je. Da nije zijanio u Siriji zijanio bi u BiH, prije ili kasnije.
Neka mu Allah dragi podari lijepi Dzennet, a koliko mi je poznato u BiH se ne ratuje. Osim ako smatras da ''vehabijama'' odonosno ''dzihadistima'' sliejdi zijan (valjda pogibija, likvidacija, ili sta ti se vec mota po glavi) i u BiH, s obzirom na tvoje dosadasnje komentare ne bi me cudilo da tako razmisljas.
Nek razmišlja kako hoće, znamo da nam zamo najgore žele kafiri. Hvala Allahu ima nas i dosta omladine ide u vjeru, a saa ovakvima ne treba ni raspravljati. Doviću Allahu da uništi sve one koji putem ovog portala šire mržnju prema Islamu. Ovaj klix.ba treba ukinuti.
Nego Dzebra, ne odgovori...je li prijetis ''vehabijama'' ili imas neke informacije ?
Last edited by sarajevoxxxx on 21/05/2013 16:42, edited 1 time in total.